Windows 10 - općenito izdvojena tema

poruka: 15.406
|
čitano: 4.364.538
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Windows 10 FAQ, Windows 10 - problemi
13 godina
neaktivan
Windows 10 - općenito

a ja mislio da to hig tech napredne app bolje od skypa

0 0 hvala 0
18 godina
Re: Windows 10 - općenito

Instalirao sam WIn 10 pro http://pokit.org/get/?58ca50c858f9dbee248adff5cd82aa0b.jpg

Mogu ih koristiti mjesec dana?
Da li se isplati kupiti licencu na Ebayu za par $?? Ili ih ima negdje dalje?

17 godina
Erda kaže...
...

Da li se isplati kupiti licencu na Ebayu za par $?? Ili ih ima negdje dalje?

Da. Ja sam nedavno kupio za manje od 3 $ OEM verziju za svoj 2. PC. Aktivacija i serial prošli bez problema. Ako ćeš tamo uzimati, gledaj kupnju od sellera koji ima visok broj prodaja i visok postotak pozitivnog feedbacka.

Na ebayu su ti OEM seriali (navodno) od potrganih matičnih (nevjerojatno koliko se matičnih može potrgati, ali za sada i eBay i Microsoft to toleriraju za kućne korisnike).

Za glavni PC sam uzimao prije par tjedana retail verziju Win 10 (pošto sam mijenjao drugi PC pa mi dosadašnja OEM verzija ne bi vrijedila). Vjerojatno najjeftinija retail verzija se može naći ovdje: HRK games (10-tak €). Kod kupnje staviš da si izvan EU i staviš€ kao valutu. Isto prošlo sve bez problema. Preporučio bih ti tu kupnju jer kod OEM verzije ako ti se potrga matična, morat ćeš mijenjati i OS.

Oba keya su stigli u roku nekoliko minuta od kupnje.

Mali korak za čovjeka, velik za stonogu
13 godina
neaktivan
Windows 10 - općenito

Pozdrav. Evo skidam Windows 10 Education na kojeg imam pravo jer sam student. I dobio sam product key i sve. I sada mene zanima kada ja taj Windows 10 instaliram na jedan laptop, mogu li ga ja poslije deinstalirati i instalirati na drugi i iskoristiti taj isti product key potpuno normalno na drugom laptopu? Ili još bolje mogu li taj isti product key iskoristi za više uređaja ili samo jedan?

0 0 hvala 0
17 godina

-jedna licenca = jedan PC...

-stud.licenca je bila u rangu retaila (to bi značilo da je prenosivo..) ali kako je sad + buldovi. ,.. ne računaj na to. .. zapravo, što želiš, imaš licencu. (točka) :)

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
9 godina
neaktivan

Za po doma je jos uvjek free, i to orgigi verzija downloadana sa ms web-a. Jedino kaj nebu aktivirana plus par beznacajnih restrikcija.

1 0 hvala 0
10 godina
Windows 10 - općenito

Kod promjene mbo i cpu, da li treba prije saznati koji je win10 serial ili se mora zvati MS za reaktivaciju. Radi se o win10 retail verziji?

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Taraba kaže...

Kod promjene mbo i cpu, da li treba prije saznati koji je win10 serial ili se mora zvati MS za reaktivaciju. Radi se o win10 retail verziji?

Da, saznaj sve podatke do kojih možeš doći prije promjene mbo i cpu.

Ne bi trebalo biti problema prilikom ponovnog upisivanja ključa nakon promjene mbo i cpu jer je riječ o "retail"verziji ( ako si siguran da je retail )

Some people are so poor... all they have is money!
10 godina
Windows 10 - općenito

Po ovom je retail, kaj ne ...

I koji bi mi to još trebali podaci osim s/n za promjenu hardware-a?

Poruka je uređivana zadnji put ned 3.9.2017 18:56 (Taraba).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Windows 10 - općenito

Upotrijebi "Belarc Advisor" da si izvučeš licence ne samo od winsa (kažu da je jedan od najboljih za tu rabotu)

Još jedan izvrstan je i "LicenseCrawler" pa si obavezno spremi sve važne licence koje nađe!

Poruka je uređivana zadnji put ned 3.9.2017 19:41 (andi.cro).
Moj PC  
1 0 hvala 1
17 godina
Taraba kaže...

Po ovom je retail, kaj ne ...

I koji bi mi to još trebali podaci osim s/n za promjenu hardware-a?

bilo je prije koje godine o tome.. (negdje tema.. mbaksa..) to je retail kanal, ne znači i retail licenca. Dubiozno ''možda''. Odnosno, OEM je pravi kad je distribuiran od proizvođača, kupljena licenca u trgovini može biti jednokratna-oem prikazana kao retail kanal (jer nije od proizvođača-oema..) .. nije sigurno dok ne probaš.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
10 godina
Windows 10 - općenito

Ja sam nadogradio win 10 preko win 7 ultimate retail koji je koštao 3k kn, pa je predpostavka da je onda retail i 10 ili su oni moj win 7 retail ubili i napravili  Win 10 OEM. Ništa, kad se desi kupovina, onda će se vidjeti jel to ide ili ću morat zvati MS. Hvala na savjetima i software-ima.

Poruka je uređivana zadnji put ned 3.9.2017 20:14 (Taraba).
Moj PC  
0 0 hvala 0
18 godina
Windows 10 - općenito
http://av-gurus.blogspot.com/ | http://www.facebook.com/antivirusna.ekipa | http://www.youtube.com/user/TheDjigibao/videos | Prodajem i5-4440 za 900kn, RAM 8GB za 300kn, Fractal Node 304 za 400kn
Moj PC  
1 0 hvala 0
10 godina
Windows 10 - općenito

Evo da javim da sam nakon promjene mbo, cpu i mem aktivirao ponovno win 10 sa ključem od win 7. Nisam instalirao nove win10 još nego sam pustio da win sami podese prema novoj konfi, prošlo je sve ko podmazano, ali namjeravam staviti friški install jer je to najbolja varijanta. Isto tako sam odlučio ostati na buildu 1607 pa sam skinuo sa MS stranice taj build. 

Moj PC  
0 0 hvala 1
11 godina
neaktivan
Windows 10 - općenito

Može li mala zamolba : trebam neki pouzdan lik za licencu Win 10 pro (oem ili Retail, uglavnom što jeftinije)  )sa eBay-a ,ali neku provjerenu i brzu „dostavu“ . Treba mi za poznanika a ja više nemam kodova. A ne želim na „ divlje“.

Hvala

0 0 hvala 0
12 godina
razjaren kaže...

Može li mala zamolba : trebam neki pouzdan lik za licencu Win 10 pro (oem ili Retail, uglavnom što jeftinije)  )sa eBay-a ,ali neku provjerenu i brzu „dostavu“ . Treba mi za poznanika a ja više nemam kodova. A ne želim na „ divlje“.

Hvala

Kinguin 

Ja te stvari kod njih kupujem i nikad nisam imao problema

ništa mi se neda
Poruka je uređivana zadnji put uto 5.9.2017 11:06 (nicky.sl).
11 godina
neaktivan

@nicky.sl  ,hvala na odgovoru ..ma to mu je skupo ..dečko bi neku od 30 kuna ..manje više ...na te sam licence mislio pa kolko traje traje (bar tako on želi Win 10 64 bit pro) kupio je neki novi ASUS X540SA-XX666D .. pa kao ono sve pošteno želi  , a neka bude kako on kaže.

edit: kupljeno sa linka od kolege forumaša @roby27 , radi ...hvala svima na pomoći

Poruka je uređivana zadnji put uto 5.9.2017 22:04 (razjaren).
12 godina

Ovo je najjeftinije što znam a da je pouzdano https://psngames.org/downloads/microsoft-windows-10-professional/

ništa mi se neda
13 godina
razjaren kaže...

Hvala

http://www.ebay.com/itm/WINDOWS-10-PRO-32-64BIT-PROFESSIONAL-LICENSE-KEY-ORIGINAL-CODE-OEM-SCRAP-PC-/282605909549

15 godina
Windows 10 - općenito

Zanima me dali Windows 10 u sebi ima postupak "aplikaciju" koja uklanja "ostatke" aplikacije kada se deinstalira? Ako nema, koja je aplikacija dovoljno dobra da isti slučaj i odradi?

0 0 hvala 0
18 godina
Revo Uninstaller portable ili Geek Uninstaller portable
http://av-gurus.blogspot.com/ | http://www.facebook.com/antivirusna.ekipa | http://www.youtube.com/user/TheDjigibao/videos | Prodajem i5-4440 za 900kn, RAM 8GB za 300kn, Fractal Node 304 za 400kn
11 godina
Windows 10 - općenito

Također preporučam Revo Uninstaller. Koristim ga par godina za takve stvari i nikad nikakvih problema sa njime.

Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Windows 10 - općenito

Još uvijek nema. Revo Uninstaller odrađuje taj posao najbolje... 

0 0 hvala 0
9 godina
Windows 10 - općenito

Instalirao sam Windows 10 prije jedno dvije godine i tada sam isključio Windows Update (u services.msc sam ga stavio na disable). Kad bih sada uključio update, što bi s time dobio? Koja je razlika? Znam da su bile neke priče da su počele reklame iskakati u Windowsima, da Microsoft ima prevelik uvid u osobne podatke i sl.

Pitam zato jer imam problema s pokretanjem FIFA 18 Demo verzije,  a jedino rješenje koje sam na netu našao je da je jedan link nadograido Service Pack na Win7. Zbog toga sam planirao pokrenuti WinUpdate da to možda popravim...

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Windows 10 - općenito

Tebi su se lončići zmešali.

Win.10 od prije dvije godine kažeš da imaš, pa bi ga updejtao sa najnovijim SP a u W10 više nema SP-a pa na kraju završiš priču za Win.7 !?!

Ja tebe niš ne razumijem?!?

Mislim da bi tebi najbolje bilo da skineš Media Creation Tool sa MS-ovih stranica i kroz njega si downloadaš najnovije winse te si napravis bootabilni USB i instaliras si te winse!

Moj PC  
0 0 hvala 0
9 godina
Windows 10 - općenito

Kažem da je lik isti problem (black screen na FIFA 18) riješio nadogradnjom SP-a, ali on ima Win7.

Ja imam Win10 od prije dvije godine i možda bi "up-to-date" Windows riješio problem kod mene, ali me zanima kakva je razlika između Win10 danas i Win10 prije dvije godine...

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Grisha kaže...

Instalirao sam Windows 10 prije jedno dvije godine i tada sam isključio Windows Update (u services.msc sam ga stavio na disable). Kad bih sada uključio update, što bi s time dobio? Koja je razlika? Znam da su bile neke priče da su počele reklame iskakati u Windowsima, da Microsoft ima prevelik uvid u osobne podatke i sl.

Pitam zato jer imam problema s pokretanjem FIFA 18 Demo verzije,  a jedino rješenje koje sam na netu našao je da je jedan link nadograido Service Pack na Win7. Zbog toga sam planirao pokrenuti WinUpdate da to možda popravim...

Ajmo ispočetka.

1. Windows Update nemoj gasiti na Windows 10 jer Windows 10 nije klasičan operacijski sustav nego usluga (zato i jesu ažuriranja obavezna). Ista ažuriranja su potrebna kako bi sustav radi bez problema. U njima dolaze sigurnosne zakrpe, bugfixevi i dosta toga, te te preko toga Microsoft ne špijunira. Windows Update treba biti uključen, a sad hoćeš li ti namjestiti automatsku instalaciju ili da ti moraš ručno pokrenut ažuriranje - to je tvoja odluka, ali isti mora biti uključen. Bez Windows Updatea ranjiv si na sigurnosne propuste (samo se sjeti WannaCry ransomwarea).

2. Microsoft te špijunira svugdje na Windows 10 i to ne možeš kompletno ugasiti, ali ih možeš malo ušutkati s O&O ShutUp10. Kompletno blokirati Microsoft možeš samo preko routera, ali to nije preporučeno jer ti onda OS prestaje s radom. Dakle, kompletno špijuniranje ne možeš ugasiti, ali većinu možeš tj. tako da se šalje manje podataka.

3. Za Windows 10 ne postoje service packovi (SP) već nadogradnje poput Anniversary Update, Creators Update i sl. To je zamjena za service pack i dolazi preko Windows Updatea. Ako npr. imaš prvu verziju Windowsa 10, trebao bi je nadograditi na najnoviju tj. Creators Update jer ostale verzije polako ostaju bez podrške.

Poruka je uređivana zadnji put sri 13.9.2017 16:25 (Marko :D).
8 godina
neaktivan
razjaren kaže...

Hvala

Ja sam kupila preko ovog linka i aktivirao mi je nakon drugog puta (haha) upisivanja aktivacijskog koda :)

9 godina
Windows 10 - općenito

Pustio sam Windows Update da odradi svoje, ali pod Windows version mi još uvijek stoji 1511 build 10586.1106

https://technet.microsoft.com/en-us/windows/release-info.aspx

WinUpdate ne pronalazi nove nadogradnje

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Windows 10 FAQ, Windows 10 - problemi
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice