Evo mog iskustva s Windowsima 10 i njihovim upgradeom.
Prije 6 mjeseci sam nadogradio 10 radnih stanica s windowsa 7 na windows 10 na poslu. Nadogradio sam ih nakon razgovora s MS-ovom službom gdje mi je rečeno da nemam nikakvih problema obzirom da je 7-ca kupljena za posao. Radi boljeg razumijevanja radi se o dva tip radnih stanica (7 od HP-a i 3 od Lenova). Nadogradnja prošla bez problema, softver koji je bio gore instaliran normalno je nastavio raditi. Zbog prelaska na rad s novim softverom odlučili smo se na zamjenu postojećih radnih stanica novim računalima (sva jednaka) za koja sam odmah naručio i Windowse 10. Instalacija za svakog je prošla bez problema. Prošli tjedan sam odradio AU i to na način da sam skinuo iso file mountao ga i pokrenuo setup. Opet je sve prošlo bez ikakvih problema.
Kao netko tko doma koristi Linux (i kod kojega su ovakve nadogradnje normalne) mogu reći da je MS napokon odradio pravi posao. Također im skidam kapu za ugrađeni Antivirusni alat. Kakav god da je bolji je od nikakvog mada osobno mislim da je dobar. Također im skidam kapu za to što računalo opskrbe i s određenim aplikacijama (istina mogli su dodati i poneku stvarno korisnu) jer je bilo sramotno da se plaćala cijena za OS koji je bio bez nekih rudimentarnih svojstava. Bar da uz OS isporuče i kakav Office paket.
P.S. znam da će ihush reći a sam u osnovi obavio upgrade/instalaciju na tri računala ali i ta tri su ipak neki pokazatelj.