Windows 10 - općenito izdvojena tema

poruka: 15.413
|
čitano: 3.911.638
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Windows 10 FAQ, Windows 10 - problemi
15 godina
Windows 10 - općenito

Evo mog iskustva s Windowsima 10 i njihovim upgradeom.

Prije 6 mjeseci sam nadogradio 10 radnih stanica s windowsa 7 na windows 10 na poslu. Nadogradio sam ih nakon razgovora s MS-ovom službom gdje mi je rečeno da nemam nikakvih problema obzirom da je 7-ca kupljena za posao. Radi boljeg razumijevanja radi se o dva tip radnih stanica (7 od HP-a i 3 od Lenova). Nadogradnja prošla bez problema, softver koji je bio gore instaliran normalno je nastavio raditi. Zbog prelaska na rad s novim softverom odlučili smo se na zamjenu postojećih radnih stanica novim računalima (sva jednaka) za koja sam odmah naručio i Windowse 10. Instalacija za svakog je prošla bez problema. Prošli tjedan sam odradio AU i to na način da sam skinuo iso file mountao ga i pokrenuo setup. Opet je sve prošlo bez ikakvih problema.

Kao netko tko doma koristi Linux (i kod kojega su ovakve nadogradnje normalne) mogu reći da je MS napokon odradio pravi posao. Također im skidam kapu za ugrađeni Antivirusni alat. Kakav god da je bolji je od nikakvog mada osobno mislim da je dobar. Također im skidam kapu za to što računalo opskrbe i s određenim aplikacijama (istina mogli su dodati i poneku stvarno korisnu) jer je bilo sramotno da se plaćala cijena za OS koji je bio bez nekih rudimentarnih svojstava. Bar da uz OS isporuče i kakav Office paket.

P.S. znam da će ihush reći a sam u osnovi obavio upgrade/instalaciju na tri računala ali i ta tri su ipak neki pokazatelj.

Stručnjak za odmaganje...

6 0 hvala 0
16 godina
Re: Windows 10 - općenito
mario.L_hr kaže...

..mogu reći da je MS napokon odradio pravi posao. ..

- oduvijek... (čak ne samo MSovi OSoevi, i linux od ubuntu 8 nadalje.. osim opskurnih distri ili hackintosha), problemi kod installa ili upgradea (kad je moguć-omogućen) su onak, statistička greška, mora raditi.. (i radi, svaki OS, ne napokon).

driveri? requirementsi? postavke? ispravan HW+SW? .. pa to se podrazumijeva.

u čemu je 'početnicima'  ovo kao neka razlika (sad/napokon).. ? pa u tome što je npr kod w7 MS onemogućio upgrade s XPa, u w8 opet omogućio, sad forsira na w10 ali su xp-vista mrtvi. Zapravo? Da MS želi, mogao bi svai upgrade jednako biti moguć i bio bi bez problema. (juezri na forumu s problemima su i dalje promil promila..).

ili obrnuto, čuditi se da upgrade prolazi bez problema? .. - ko pura dreku :)) Treba se čuditi problemu (koji stvarno postoji a da nije izazvan juzerom.. a to se izgleda dešava s w10-AU, bar u nekim kombinacijama HWa).

Katastorfa da w10-upgrade na w10 zapne.. i to ne juzerskim uzrokom ili kvarom HWa, nego MSovim kemijanjem, driver-soft, ..

prvo ukine SPove, pa ih nazove wave, pa nema, pa kumulativni... verzijski brojevi više nemaju veze ni sa čime, pa ni  samim sobom, odnosno hw koj na kutiji ima logo w10, ne mora biti kompatibilan (s AU).. ono? wtf?.. itd.

hvaliti postojanje AVa u w10.. bilo bi OK, kad bi to bio fičer w10, ali postoji odavno, w7-w8.. tak da, daje pogrešnu sliku kao neki plus+.. je OK, ali nije razlika (kao i nptepad, dok je calculator unazađen, pogotovo plosnato-isprani toolbarovi ili wingamesi koje se mora pronalaziti po bespućima neta.. dok uguravaju neke store-xbox i candy smeće uz telemetriju .. za alufoliju fix :)) )

-većina OEMa (pravih/brand/laptopići) dolazi s predinstaliranom MSO (podrazumijeva se, samo oni koji su s win), trial periodom, ukucaš key i to je to :)

tri od tri.. za loto treba bar 6-7 pogodaka, ali bar si na dobrom putu ..

problemi? Naravno, ima ih.. ali ne zbog win, nego prastarih appsa bez supporta (pa sad jel krivica MSa ili legargičnog programerka cliperaša..) :) ok, nije clipper, ali konkretan soft access baza 2000, radila ok pod XPom, teško pod w7, skoro nikako pod w8, pod w10 blank.. :) jer su ispod haube novi dllovi, net, sve. Kad se baza upgrejda na 2003, 2007.. tad radi. App koja nije održavana 15 godina? Sys zajedničke komponente.. i čude se problemu, psuju w10 jer eto MSwin nešto ne valja. Da je auto bez promjene ulja/guma (održavanja), bi li bilo drugačije?

Zapravo, može i to. Zatvoren sistem. Složiš HW+SW i radi.. soft je vječan, može vječno. No biz je takav da ne dozvoljava, sve se mora nadograđivati, tad radi. Preskočiš, tad možda ili ne radi. U suprotnom vi sad imali win2000 + SP-74 ili tak nešt i ne bi se čudili da nam SP nije smrdo sve, nego bi to očekivali pod normalno (i đabe).

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
9 godina
neaktivan
Windows 10 - općenito

Iako su mi sve 3 prethodne instalacije 10tke uzrokovale neupotrebljiv operativni sistem(spor u mp3 naopacke),sad mi 10tka radi odlično te stvarno moram pohvaliti sustav,radi dosta brzo,igrice ne koče,sve u svemu vrlo dobar sistem,također,programi se otvaraju znatno brže nego na sedmici.Prije sam bio kritičar ali eto

Entuzijast
Moj PC  
0 0 hvala 0
9 godina
Windows 10 - općenito

Pozdrav, imam Windows 10 i trenutno mi je na HDD pa me zanima mogu li ga premjestiti na SSD bez da reinstaliram windows

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Možeš ga "premjestiti" na ssd posebnim programima tipa

Acronis, AIOMEI Backupper, Macrium Reflect Free 6.1 i slično.

Ipak, bolje je reinstalirati ponovno Windows 10 jer nova

instalacija automatski obavlja određene optimizacije sustava

koje moraš raditi kasnije ručno kod migracije, plus toga

nema neke uštede vremena sa migracijom (ovo treba

uzeti uvjetno obzirom na reinstalaciju aplikacija).

Reinstalacijom riješavaš se pohrane stare verzije

Windowsa 10 prije anniversary update, samo skini

novu .ISO sliku windowsa kroz media creation tool.

Pozdrav!

9 godina
Windows 10 - općenito

Aha okej, hvala, evo probat cu to sada

Moj PC  
0 0 hvala 0
9 godina
neaktivan
Windows 10 - općenito

Ljudi,ja ne razumijem nešto,Windows 10 free je kao "završio",a i dalje se može skinuti .iso i upisati se ključ od 7 ili 8.1 tijekom instalacije

Entuzijast
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
FatMAN kaže...

Ljudi,ja ne razumijem nešto,Windows 10 free je kao "završio",a i dalje se može skinuti .iso i upisati se ključ od 7 ili 8.1 tijekom instalacije

Dok radi, dobro je.

HolyPotato kaže...

Pozdrav, imam Windows 10 i trenutno mi je na HDD pa me zanima mogu li ga premjestiti na SSD bez da reinstaliram windows

Acronis true image i to je to.

Za dodatna pitanja i pomoć obratiti se preko privatne poruke. Hvala. :D
Poruka je uređivana zadnji put pon 29.8.2016 20:25 (Valentin17).
16 godina
FatMAN kaže...

- ne postoji nit je postojao free (win), to je bila ponuda MSa, zamijena (staro za novo) za određene licence-verzije. .. i khm one druge.

- ako je jednom bio aktiviran win10 tad je ID u bazi (MBO), možeš kad želiš instalirati w10 i radi (autoaktivacija).

- skidanje ISOa je za široke mase nova stvar (ne računajući alternativne izvore..) uobičajeno, čak i neophodno u forsiranju prelaska na w10.

- i dalje postoji legalan način nadogradnje, dovoljno je odabrati neki hendikep .. (jer MS želi još juzera na novom OSu).

15 godina
Windows 10 - općenito

Dobra večer. Napravio sam upgrade s Windowsa 7 Home Premium na Windows 10 prije nekoliko mjeseci. Naravno, svi podatci su mi ostali, pošto je napravljena nadogradnja. Sad bih htio napraviti čistu instalaciju, onako da mi obriše sve sa računala pa me zanima slijedeće:

1.) Je li potrebno skidati ISO file pa napraviti bootabilni USB ili je dovoljno ići na clean install? Valja li ključ sa Sedmice za aktivaciju WIndowsa 10?

2.) Po čistoj instalaciji Windowsa, je li potrebno skidati drivere za zvuk, grafičku i sl., ili ne treba instalirati ništa?

Hvala

Poruka je uređivana zadnji put pon 29.8.2016 23:07 (jurica_m).

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
jurica_m kaže...

Dobra večer. Napravio sam upgrade s Windowsa 7 Home Premium na Windows 10 prije nekoliko mjeseci. Naravno, svi podatci su mi ostali, pošto je napravljena nadogradnja. Sad bih htio napraviti čistu instalaciju, onako da mi obriše sve sa računala pa me zanima slijedeće:

1.) Je li potrebno skidati ISO file pa napraviti bootabilni USB ili je dovoljno ići na clean install? Valja li ključ sa Sedmice za aktivaciju WIndowsa 10?

2.) Po čistoj instalaciji Windowsa, je li potrebno skidati drivere za zvuk, grafičku i sl., ili ne treba instalirati ništa?

Hvala

Možeš i napraviti Reset iz Settingsa. Više-manje je ista stvar kao da instaliraš s USB-a. Ako već imaš aktivirane Windowse na tom računalu, nakon instalacije će se sami aktivirati na internetu prema hardveru itd.

Vjerojatno će ti povući sve drivere sam, ali možda nećeš imati npr. dodatne softvere za konfiguraciju zvučne i slično.

14 godina
odjavljen
Windows 10 - općenito

Jel mi može netko objasniti zašto kada otvorim .sio datoteku(dvoklikom), kompu treba po pola sata da ju otvori. A Explorer u kojemu se nalazi .iso datoteka zalaga toliko da ga ni preko Task Managera ne mogu ugasiti.

Imam žešći filing da to Defender krene kopat do .iso-u.

Poruka je uređivana zadnji put uto 30.8.2016 3:52 (Dex.pwn).

0 0 hvala 0
11 godina
protjeran
Pa vidi kaj veli task manager u tom trenutku. Ja imam gomilu iso-a i stalno manipuliram sa njima bez problema.

1 0 hvala 1
15 godina
Dex.pwn kaže...

Jel mi može netko objasniti zašto kada otvorim .sio datoteku(dvoklikom), kompu treba po pola sata da ju otvori. A Explorer u kojemu se nalazi .iso datoteka zalaga toliko da ga ni preko Task Managera ne mogu ugasiti.

Mountaj ga iz Powershell-a:

Mount-DiskImage -ImagePath "Putanja do mjesta gdje se nalazi ISO ili IMG file"

Putanja ti je nešto poput "D:\02_Pomocni\06_Software\Windows\Win10_1607_English_x64.iso" pri čemu trebaš ostaviti i navodnike. Lupiš Enter i u File Exploreru potražiš novo muntani pogon.

Stručnjak za odmaganje...
16 godina
jurica_m kaže...

Hvala

- 1) ?? skini MSovim alatima (odeš na stranicu i klikaš-next) i kreiraj po želji DVD/USB. Tad odluči, svejedno.. (clean je ipak clean).

- 2) sve na svakom OSu radi isključivo kroz driver. Driver je uvijek potreban (nešto drugo je dali OS ima neki generički-kompatibilan + dali uređaj kao VGA podržava neke modove kao VESA-VGA i sl.)

mario.L_hr kaže...
Dex.pwn kaže...

Mountaj ga iz Powershell-a:

Mount-DiskImage -ImagePath "Putanja do mjesta gdje se nalazi ISO ili IMG file"

Putanja ti je nešto poput "D:\02_Pomocni\06_Software\Windows\Win10_1607_English_x64.iso" pri čemu trebaš ostaviti i navodnike. Lupiš Enter i u File Exploreru potražiš novo muntani pogon.

- nepotrebno 'kemijanje' osim kad želimo biti geekovi :) kroz diskmanager ide klikanjem (zavučeno u advanced pa je skriveno od juzera) :)))

- ipak je zgodnije koristiti alternativu kao imdisk.. daleko praktičnije (i zapravo ako je MS već dao neki support nativno, mogao je to napraviti kak spada..)

- koji smisao je otvaranja ISOa? (mountati je korisnije i ima smisla).

- ako to radiš npr winzipom, tad.. preskočena duga prića (tempovi).. i može se desiti upravo ovo što se dešava (usporenost/trzanje).. ali i mogućnost nekog problema s diskom (chkdsk?). AV lako eliminiraš (test) privremenim isključivanjem. (što je brže i konkretnije nego pitanje u temi na koje odgovor može biti nikakav, upravo kao ovaj :))) )

Poruka je uređivana zadnji put uto 30.8.2016 9:59 (ihush).
15 godina
neaktivan
ihush kaže...

- 1) ?? skini MSovim alatima (odeš na stranicu i klikaš-next) i kreiraj po želji DVD/USB. Tad odluči, svejedno.. (clean je ipak clean).

A je li, mudri ihushe, ima li razlike između clean instalacije i Reseta? Nije li reset zapravo clean install recovery imagea koji je isti kao i onaj kojeg bi turio na juesbi ili dividi?

Btw, pitanjce, može li se nekako dobiti opcija "Run this task with administrative privileges." na Win+R? To je bilo u Win 7, ako se ne varam, ali sad je samo kad čovjek ode na New Task iz Task Managera.

16 godina
Mirko935 kaže...
ihush kaže...

A je li, mudri ihushe, ima li razlike između clean instalacije i Reseta? Nije li reset zapravo clean install recovery imagea koji je isti kao i onaj kojeg bi turio na juesbi ili dividi?

Btw, pitanjce, može li se nekako dobiti opcija "Run this task with administrative privileges." na Win+R? To je bilo u Win 7, ako se ne varam, ali sad je samo kad čovjek ode na New Task iz Task Managera.

- danas sam glup.. pa ću ostat pri tome. (dokazujući nešto nepotrebno).

- ima razlike (ako ništa drugo u stanju atoma, zamahu leptirovih krila..).

Clean recimo da podrazumijeva sve, od moguće promjene postavke BIOSa, moda rada IDE kontrolera, boota, rasporeda particija, FSa pa i tad redosljedom obaveznog formatiranja (eliminiranja bilo čega, kao malware-keylogera i sl ili logičkih badsectora ili .. ma ima toga), .. a to još nije sam OS/čistoća..

- recovery image? OK, on je kreiran u nekom trenutku, kad? Image je uvijek isti, jel s nekom greškom, tko zna... dok clean je ipak clean. Nije?

- reset.. da, upravo zbog tog je izmišljen, ali ne prolazi uvijek, ne fixa sve.. ili što će ti stanje OOBEa, tj vrijeme za install/clean ili reset/image.. nešto, razlika? Minute? Svejedno (ali nije garantirano fixanje problema, koje se s clean ipak implicitno podrazumijeva, osim ako je neki kvar).

.. dakle nije isto, da je isto ne bi ni postojalo/drugačije se nazivalo... (ili argumentiraj drugačije).

-prednost svakog reinstalla vs installa je zadržavanje postojećeg (dal stanja, postavki, dokumenata..) ako je to želja-cilj i ako je moguće fixati problem, pogotovo juzeru koji nema iskustva za nešto drugo. Dali je bolje reinstallirati? Ne može biti bolje, može biti samo lakše takvom juzeru.. istovremeno, uvjek postoji rizik da sve ode..

- ako se skine ISO-install, ako se kreira install medij (od tog ISOa, za kojeg znamo da je čist od nametnika, mora raditi), tad juzer njime može birati, clean/upgrade/repair/reinstall .. može sve. Takav medij će biti bootabilan neovisno o mbr-gpt/uefi-legacy.. Treba ga imati. (imaš primjedbu na to?) Neki drugi način-alat je bolji? Pazi, nakon tog počinjem gristi, sad samo mašem repom ;-)

- za juzera koji baš ništa ne zna, opet je bolje imati install u ruci (na stikiću). Pa ako i pogriješi, ponovit će X-puta.. i jednom uspjeti. Izgubit podatke (backup), pogriješiti.. da, tako se uči. :)

Poruka je uređivana zadnji put uto 30.8.2016 11:51 (ihush).
15 godina
neaktivan
ihush kaže...

- danas sam glup.. pa ću ostat pri tome. (dokazujući nešto nepotrebno).

- ima razlike (ako ništa drugo u stanju atoma, zamahu leptirovih krila..).

Clean recimo da podrazumijeva sve, od moguće promjene postavke BIOSa, moda rada IDE kontrolera, boota, rasporeda particija, FSa pa i tad redosljedom obaveznog formatiranja (eliminiranja bilo čega, kao malware-keylogera i sl ili logičkih badsectora ili .. ma ima toga), .. a to još nije sam OS/čistoća..

- recovery image? OK, on je kreiran u nekom trenutku, kad? Image je uvijek isti, jel s nekom greškom, tko zna... dok clean je ipak clean. Nije?

- reset.. da, upravo zbog tog je izmišljen, ali ne prolazi uvijek, ne fixa sve.. ili što će ti stanje OOBEa, tj vrijeme za install/clean ili reset/image.. nešto, razlika? Minute? Svejedno (ali nije garantirano fixanje problema, koje se s clean ipak implicitno podrazumijeva, osim ako je neki kvar).

.. dakle nije isto, da je isto ne bi ni postojalo/drugačije se nazivalo... (ili argumentiraj drugačije).

-prednost svakog reinstalla vs installa je zadržavanje postojećeg (dal stanja, postavki, dokumenata..) ako je to želja-cilj i ako je moguće fixati problem, pogotovo juzeru koji nema iskustva za nešto drugo. Dali je bolje reinstallirati? Ne može biti bolje, može biti samo lakše takvom juzeru.. istovremeno, uvjek postoji rizik da sve ode..

- ako se skine ISO-install, ako se kreira install medij (od tog ISOa, za kojeg znamo da je čist od nametnika, mora raditi), tad juzer njime može birati, clean/upgrade/repair/reinstall .. može sve. Takav medij će biti bootabilan neovisno o mbr-gpt/uefi-legacy.. Treba ga imati. (imaš primjedbu na to?) Neki drugi način-alat je bolji? Pazi, nakon tog počinjem gristi, sad samo mašem repom ;-)

- za juzera koji baš ništa ne zna, opet je bolje imati install u ruci (na stikiću). Pa ako i pogriješi, ponovit će X-puta.. i jednom uspjeti. Izgubit podatke (backup), pogriješiti.. da, tako se uči. :)

Čini mi se da si me malo krivo shvatio, nisam ja mislio to kao nekakvu kritiku na to što si rekao nego znam da se ti kužiš u Windows vjerojatno najbolje od svih juzera na ovom forumu pa te zato pitam. Stvarno me zanimalo ima li i kakve ima razlike, ovo što i sam pitaš kad je napravljen, updatea li se taj image ikad nakon inicijalne instalacije? Npr. kod većih updatea, upgradea itd.? Je li ako čovjek samo želi reinstalirati OS da bude "čist", znači ako nema neki poseban problem potrebno da izgubi vrijeme na skidanje imagea kad ga već ima na disku. Ako se updatea hoće li juzer imati manje posla nakon reseta sa skidanjem updatea nego ako instalira s image itd.

Slažem se da je dobro imati stikić, ali i stikić može otići, možda i lakše nego image s diska. Plus što ga prosječna životinja, pes, mačka, može pojesti. Disk ipak neće ako je u kućištu. Radi li Windows hash check kakav prije nego krene s resetom ili tek saznaš kad ti obriše postojeće Windowse da si naje*ao?

Ti si baš neki agresivac, jbt, odmah bi se svađao čak i kad ti čovjek fino postavi pitanje.

edit: Btw, nisi mi odgovorio na pitanje za Win+R.

Poruka je uređivana zadnji put uto 30.8.2016 12:20 (Mirko935).
14 godina
odjavljen
bunkermax kaže...
Pa vidi kaj veli task manager u tom trenutku. Ja imam gomilu iso-a i stalno manipuliram sa njima bez problema.

Nisam provjeravao ali LED-ica za HDD je svijetlila jako, cijelo vrijeme.

U pitanju je .iso od igre, ne od Windowsa.

11 godina
protjeran
Ako je neki crack unutar isoa, onda provjera moze potrajati...al mozda minutu dve a ne pol vure.

Najlakse bi bilo da av odmah proglasi datoteku malicioznom ako mu je nepoznata. No tako bi se generiralo puno fp pa neki av radje ovako malo detaljnije provjere file, nl to ipak mora malo potrajati...

14 godina
Windows 10 - općenito

Ljudi, pitanje.

Je li moguće još aktivirat WIN10 s ključem od sedmice? Znam da je završila "akcija" s početkom ovog mjeseca no da ipak pitam :)

0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan
Windows 10 - općenito

Evo čisto informativno….

Moj laptop je nadograđen sa zadnjim ažuriranjem i sve je ok ,naravno.

Jučer mi bilo dosadno i odlučim napraviti clean instal win, naravno prije toga s MediaCreationTool-som skinuo win ( kako bih imao odmah najnoviju sa svim updateima ).

Skinem ja to ISO format , kreiram instalacijski disk sa alatom  rufus-2.10 (kao i uvijek kad drugima i sebi radim).

Instaliram ja taj win … i pazi sad ..ono se instalirala verzija Windows 10 pro 1511 (naravno stara, za one koji ne znaju ).

I tako morao ja sve iz početka , ponovo skinuti win i instalirati , sad je sve ok .

Eto desi se i tako bezvezna stvar Microsoftu (mislim njihovom alatu, da povuče staru verziju )… događa se eb ga…ali što baš meni hahhah… drugi put kad sam skinuo s istim alatom sve ok najnovija verzija bila je tu.

Inače Windowsi su ok , mislim na ovu novu nadogradnju , osim što nemam korisničke slike na zaključanom zaslonu ( ionako nije to ni bitno , bar meni)

Kažu stari mudri ljudi …ne popravljaj ono što ne moraš popravljati…. Ima tu istine…

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
razjaren kaže...

Evo čisto informativno….

Kažu stari mudri ljudi …ne popravljaj ono što ne moraš popravljati…. Ima tu istine…

A bilo je dovoljno napraviti Reset - dobiješ čisti sistem, sa svim updateima do danas.

Inače, odavde sam jučer skinuo RS1 1607 ISO.

If it ain`t broken, you`re not working hard enough ...
Poruka je uređivana zadnji put čet 1.9.2016 19:58 (kizo2703).
9 godina
neaktivan
andre_delambre kaže...

Ljudi, pitanje.

Je li moguće još aktivirat WIN10 s ključem od sedmice? Znam da je završila "akcija" s početkom ovog mjeseca no da ipak pitam :)

Ja mislim da se može ako skineš windows sa media creation toolom,odvojiš jednu manju zasebnu particiju za desetku čisto da vidiš jel radi,pa ako ne radi lako obrišeš desetku,a ako radi i ako ti se svidi 10 lako obrišeš sedmicu...

Entuzijast
16 godina
FatMAN kaže...
andre_delambre kaže...

Ljudi, pitanje.

Ja mislim da se može ako skineš windows sa media creation toolom,odvojiš jednu manju zasebnu particiju za desetku čisto da vidiš jel radi,pa ako ne radi lako obrišeš desetku,a ako radi i ako ti se svidi 10 lako obrišeš sedmicu...

- a odgovor je..? ako skine mctoolom? :) ili da proba pa će znati?

- drugi problem (u takvom primjeru..) je zapravo clean install, nema win keya starog OSa, nema aktivacije..

- odnosno može, treba pokupiti s winghaterosstate.exeom licencu...

-zakasnio, bilo je godinu dana offera, ... i može se, samo treba pronaći nešto ''invalidno u sebi'' .. npr ćoravost, (tad MS dozvoljava aktivaciju w10 sa starijeg OSa..).

- win 10 ne prima samo unos keya win7/8 (odnosno, neke primi, većinu ne), tako da je nadogradnja koja prođe provjeru keya i kreira ID u MSovoj bazi, nužna (tad mora raditi), dok sad kopiranje licence nakon isteka ovog roka, .. možda radi, možda ne.

- kraće/jednostavnije (jer naravno ovo je prekompliciran text), probaj upgrade, ako je MS zadovoljan, ponudit će i tad može. Jednom akiviran radi, može i rollback na stari ili clean novog.. svejedno. Prije svake 'rizične' operacije preporučljivo je imati backup uz jedno staro pravilo, ne popravljaj ako radi (i ako godinu dana nisi obavio upgrade, nego baš kad je prošao). Invalidnost/handycap.

Poruka je uređivana zadnji put pet 2.9.2016 10:54 (ihush).
9 godina
neaktivan
ihush kaže...
FatMAN kaže...
andre_delambre kaže...

Ljudi, pitanje.

- a odgovor je..? ako skine mctoolom? :) ili da proba pa će znati?

- drugi problem (u takvom primjeru..) je zapravo clean install, nema win keya starog OSa, nema aktivacije..

- odnosno može, treba pokupiti s winghaterosstate.exeom licencu...

-zakasnio, bilo je godinu dana offera, ... i može se, samo treba pronaći nešto ''invalidno u sebi'' .. npr ćoravost, (tad MS dozvoljava aktivaciju w10 sa starijeg OSa..).

- win 10 ne prima samo unos keya win7/8 (odnosno, neke primi, većinu ne), tako da je nadogradnja koja prođe provjeru keya i kreira ID u MSovoj bazi, nužna (tad mora raditi), dok sad kopiranje licence nakon isteka ovog roka, .. možda radi, možda ne.

- kraće/jednostavnije (jer naravno ovo je prekompliciran text), probaj upgrade, ako je MS zadovoljan, ponudit će i tad može. Jednom akiviran radi, može i rollback na stari ili clean novog.. svejedno. Prije svake 'rizične' operacije preporučljivo je imati backup uz jedno staro pravilo, ne popravljaj ako radi (i ako godinu dana nisi obavio upgrade, nego baš kad je prošao). Invalidnost/handycap.

Jedan moj frend je,dok je još bilo aktualno to za upgrade,kupio jeftino sedmicu home(cca. 20 usd na nekom sajtu).Zamolio me da mu instaliram 10,pošto na svom original windowsu nije dobio update.

Instalirao sam mu windows,probali smo sa ključem od sedmice i radilo je,zato kažem čovjeku da proba...

Entuzijast
15 godina
Windows 10 - općenito

Kaj je ovo i jel mogu to obrisat?

Imam najnovije winse sa svim posljednjim updejtima.

Some people are so poor... all they have is money!
Poruka je uređivana zadnji put pet 2.9.2016 11:39 (andi.cro).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

-naravno (i sve u dobrim namjerama..) ali vidi, to zapravo nije odgovor.. nego 'možda'.

jer neki keyevi prolaze s nekim buldom.. tako da taj odgovor ne znači baš ništa (ima OEM predinstaliran, dakle neće proći, nije retail kao kupljeni key.. itd. Dakle različita situacija od tvog frenda, dakle neusporedivo). To znamo, većini ne prolazi takav unos nego mora licenca ili upgrade. .. ali, to sve je prolazilo dok je trajao offer. Sad ti odgovori jednostavno ne vrijede. (osim invalidnosti..).

- internet je prepun informacija.. ne moramo mi još poluinformacije ponavljati.. jer tema je beskonačna, bezbroj odgovora na stranicama prije, koje nitko ne čita, pa čak u ovom slučaj ne vrijedi ni čitati ih (prošao datum).

odgovor da proba pa će znati.. vjerojatno i sam juzer zna :) ali tako je. (jer neću ja sad ići to probavati.. pa imati potvrdu iz prve ruke, iz druge ruke nije relevantno + više kombinacija pa opet ne znači da bi odgovor vrijedio za druge korisnike).

- lijepo je pomoći drugima.. bar da je neki korinik kojeg to zanima, tad bi on probao (ako ne zna kako , pomogli bi..) i potvrdio da nešto kao aktivacija prolazi. Tad bi to i ostali znali (pa i ja) ako zatrebaju.. i naravno ako nalete na temu i listaju bezbrone stranice do tog odgovra :) - sizifovski, dok tema nije stiki-howto pa ni tad juzeri ne čitaju nego otvore novu temu ili postaju u ovu nepreglednu, pa opet ista pitanja svakih par stranica..

-nije ovo kritika, više njurganje :))

@andy.. jesi li ikad čuo za diskcleanup/storage(pohrana).. ima tamo nešto, bolje od brisanja ovak browsanjem po disku.

Poruka je uređivana zadnji put pet 2.9.2016 11:35 (ihush).
8 godina
neaktivan
Windows 10 - općenito

pozdrav svima,

odmah da skrenem pažnju da sam ja totalni laik , no borim se da u nedostatku vremena neke stvari polovim šta se tiće nekog znanja oko rada na Pc, pogotovo kad žicam susjeda da popravi ono šta mi ne radi kako treba (zanći gledajući pokušavam poloviti niti koliko mogu i imam nekog pred znanja koje nije baš veliko)

Htio bi iznjeti moje nedavno iskustvo sa MS! 

Kako nisam čistio lap 6 godina od prašine naivno sam ga dao liku kojeg sam našao preko googla da to uradi! Nakon što mi ga je vratio umjesto googla mi je bio amazon ??? Prvi signal! Paljenje i gašenje traje 100 godina??? Drugi signal da odnesem susjedu lap na kontrolu! Naravno našao je malware koji mi je trebao zaključati podatke (otkupnina) Uglavnom on je to počistio no neke stvari mi ne funkcioniraju kako treba i odlučio sam se na čisti star! Win 10 sam skinuo dok su ga nudili free, a tvornička instalacija je bila win 7 koja je radila tik-tak. Kako se naljepnica malo izlizala i dva slova i broj nisu 100% vidljivi cimnem ja MS i lik me nazove i počne pričati kako nezna šta će se dogoditi ako ukucam krivi ključ za win 7??? Ok, moje pitanje, vidite da sam legalno regan da imam sada win 10 mogu li dobiti ključ za win 10 i idem na čisti start sa win 10 bez sedmice koju ne želim?! Odgovor je NE !?? Ops, kako ne pa ja nisam dobio nikakav ključ kad je bio update šta to znaći kad želim nešto ispočetka na pc-u to znaći kupi novi softver? Odgovor možemo vam ponuditi novi ključ za sedmicu za 19€ ! NE ŽELIM SEDMICU !!? Veli  lik ok, nazvat ću vas kasnije ili poslati email u inbox!

Poslao mi je ovo, dali to sad znaći da mogu sve pobrisati sa svog pc-a i instalirati win 10 ? Thx na razumjevanju , vama je to sigurno jasno , no meni špansko selo , ali trudim se učiti na svojim greškama! 

0 0 hvala 0
15 godina
Windows 10 - općenito

Zanimalo me za šta ta dva foldera služe i jel su potrebni?

btw: Što mi je slika tako mutnjikava? Probao sam spremit snapshot u više formata i slikat sa dva različita programa i isto je!?!

Jel to BUG forum ima neku svoju dodatnu konverziju pa slika ispadne mutnjikava ili...???

Some people are so poor... all they have is money!
Poruka je uređivana zadnji put pet 2.9.2016 11:41 (andi.cro).
Moj PC  
0 0 hvala 0
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Windows 10 FAQ, Windows 10 - problemi
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice