Windows 10 - općenito izdvojena tema

poruka: 15.413
|
čitano: 3.901.148
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Windows 10 FAQ, Windows 10 - problemi
17 godina
Re: Windows 10 upgrade - problem grafička
bruslii kaže...
Koja je najbolja edicija w10 za instalirat? Volio bi da stavim win 10 i da mi više ne dolaze nikakvi updateovi.

Stavi si WinXP ili nešto starije, za njih više ne dolaze updateovi :)

17 godina
Re: Windows 10 - općenito
djigibao kaže...
Tako nekako, ustvari...
Pitao sam u ovoj temi ako mogu odmah stavit SSD i aktivirat s kljucem od Win 7/8 i rekli su da bi trebalo ali...nije uspjelo.
Sad sam izvadio taj SSD s Win 10 i stavio nazad HDD s Win 7 pa sam upgrejdo na Win 10 i aktivacija prosla ok.
Sad sam mislio da ce se vracanjem onog SSD s Win 10 aktivirat ali nista.
Napravit cu onda ponovo cistu instalaciju Win 10 na SSD pa se nadam da ce proc aktivacija.

Zahvaljujem jos jednom svima.

Evo samo da javim da sam napravio cistu instalaciju na SSD i sad su Win aktivirani  .

==============================================================

Znaci kod mene je bio ovakav slucaj (a mozda jos netko bude imao slicna pitanja/nedoumice).

Moja preporuka za upgrejdanje sa Win 7/8/8.1 na Win 10:

• - prvo upgrade sa starih na nove Win (ona opcija sa upisvanjem kljuca od Win 7/8 ne prolazi)
  • - nakon toga i uspijesne aktivacije radit clean install Win 10 (stari HDD ili novi SSD)
http://av-gurus.blogspot.com/ | http://www.facebook.com/antivirusna.ekipa | http://www.youtube.com/user/TheDjigibao/videos
11 godina
protjeran
Pa tako sam ti i napisao da je najsigurnije....

1 0 hvala 1
11 godina
odjavljen
Windows 10 - općenito

pozdrav, 

vidio sam kod par ljudi da imaju custom clock gadgete ili sto vec, kako to nastimati u windows 10 ? i da li ima kakav gadget da mi pokazuje temperature CPU, GPU i ostaloga. 

hvala

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
djigibao kaže...

Evo samo da javim da sam napravio cistu instalaciju na SSD i sad su Win aktivirani  .

==============================================================

Znaci kod mene je bio ovakav slucaj (a mozda jos netko bude imao slicna pitanja/nedoumice).

Moja preporuka za upgrejdanje sa Win 7/8/8.1 na Win 10:

• - prvo upgrade sa starih na nove Win (ona opcija sa upisvanjem kljuca od Win 7/8 ne prolazi)
  • - nakon toga i uspijesne aktivacije radit clean install Win 10 (stari HDD ili novi SSD)

Meni je proslo i s upgrade, a i upisivanjem kljuca od Win7. Super da si rijesio.

10 godina
siick_bubble_gumm kaže...

pozdrav, 

vidio sam kod par ljudi da imaju custom clock gadgete ili sto vec, kako to nastimati u windows 10 ? i da li ima kakav gadget da mi pokazuje temperature CPU, GPU i ostaloga. 

hvala

ovako napamet mi pada da koriste open HW monitor koji ima gadgate za cpu, gpu, mem

http://openhardwaremonitor.org/

lp

13 godina
Windows 10 - općenito

Znači imao jogurt Win7, bez problema upgredao na Win10,aktiviran uredno!Promijenio matičnu,proc i RAMe,instalitrao Win7,aktivirani uredno,upgrade na Win10 prošao više manje dobro,ali ništa od aktivacije!Izgleda da MS nekako zna da imam piratsku verziju Win7,ali kad napravim rollback opet imam uredno aktiviran Win10!

Gdje ima za kupit najjeftinije Win7 Ultimate??

AUDIOFIL
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
volegradele kaže...

Znači imao jogurt Win7, bez problema upgredao na Win10,aktiviran uredno!Promijenio matičnu,proc i RAMe,instalitrao Win7,aktivirani uredno,upgrade na Win10 prošao više manje dobro,ali ništa od aktivacije!Izgleda da MS nekako zna da imam piratsku verziju Win7,ali kad napravim rollback opet imam uredno aktiviran Win10!

Ja znam za ovu stranicu - Kingui.net

Ako zelis kupit Windows 7 samo radi upgredja na Win 10 onda ti ne treba Ultimate.

Windows 7 Professional OEM Key SP1 = 21€

Windows 10 Professional OEM Key =26€

http://av-gurus.blogspot.com/ | http://www.facebook.com/antivirusna.ekipa | http://www.youtube.com/user/TheDjigibao/videos
17 godina
neaktivan
djigibao kaže...
volegradele kaže...

Ja znam za ovu stranicu - Kingui.net

Ako zelis kupit Windows 7 samo radi upgredja na Win 10 onda ti ne treba Ultimate.

Windows 7 Professional OEM Key SP1 = 21€

Windows 10 Professional OEM Key =26€

Nešto ne štima s linkovima, ne mogu uopće pristupiti.

14 godina
ParaNO1d kaže..

Nešto ne štima s linkovima, ne mogu uopće pristupiti.

Evo LINK

16 godina
Windows 10 - općenito

Win 10 Pro OEM se može ovdje naći.

Ima i na Online Key Store sellera koji prodaju Win 10 Pro OEM po 11€ (mada bih bio oprezan u vezi toga pošto selleri nemaju evidentiran veći broj prodaja).

Na istoj stranici ima Win 7 Pro OEM 32/64bit od drugih sellera od 10-15€ (iako bih preporučio uzeti za 15€ direktno od Online Key Storea).

Mali korak za čovjeka, velik za stonogu
Moj PC  
0 0 hvala 1
15 godina
neaktivan
Windows 10 - općenito

ne znam gdje bi stavio jer nigdje nije baš mjesto tome

trebao bi neki program za regulaciju ventilatora CPU i case 2x3pin ujedno da ima automatsko gašenje računala ako se prekorače temeprature 

speedfan beta ne radi tako da odpada 

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Windows 10 - općenito

Mislim da nije pametno kupovati jeftine Windows ključeve sve dok ne istekne onaj period za besplatnu nadogradnju. Do tad će valjda svaki ključ biti prihvaćen, a nakon toga bi Microsoft mogao krenuti u akciju protiv pirata.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Windows 10 - općenito

Neke trgovine imaju povrat novaca u slučaju blokiranih ključeva tako da si na istome a možda prođe

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
Onda mozda najbolje kupit key za win7 pa upgredat!!
(Samo se bojim da ne izgubim tay key s vremenom)
AUDIOFIL
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Windows 10 - općenito

Imam jedno pitanje. Imam orginal ključ za Windows 8.1 PRO, na kompu sam imao instaliran Win 8.1 Pro i napravio upgrade na Windows 10 Pro i sve je ok funkcioniralo do nekih 2 tjedna kada me je luđački počeo nervirati CPU zauzeće od oko 50% na system and compressed memory procesu svaki put kada bi počeo surfati, neovisno koji explorer za internet koristio (Chrome, FireFox ili Edge). Virusa nema jer imam Bitdefender Total Security 2016 i provjereno sa Malwarebytes Anti-Malware i sve ok. Pokušao sam sve sa neta savijete od gašenja notifikacija do gašenja u regedit-u i ništa nije pomoglo. Ako netko ima savijet bio bi zahvalan.

Nego da se vratim na orginal pitanje od početka, a to je dali prilikom instalacije nove čiste verzije Win 10 Pro mogu koristiti ključ od Win 8.1 PRO ili ne mogu nego bi opet morao instalirati Win 8.1 pa onda nadogradit na Win 10 što mi se iskreno ne da.

Moj PC  
0 1 hvala 0
17 godina
Sad kad si vec stavio Win 10 i aktivirani su nema potrebe za ponovnim upisivanjem kljuca jer je tvoj ID od kompa na Win serverima i tvoj PC ce bit automatski prepoznat i Win 10 ce ti bit aktiviran...osim ako si isao mijenjati MBO.
16 godina

Ne trebaš više nikakav ključ jer je ovaj zapisan u BIOS/UEFI. Samo napravi clean instal. Taj ključ već 8 zna zapisati, a isto radi i 10.

Ako i traži kojim nesretnim slučajem ovaj od 8.1 će raditi direktno.

15 godina
djigibao kaže...
Sad kad si vec stavio Win 10 i aktivirani su nema potrebe za ponovnim upisivanjem kljuca jer je tvoj ID od kompa na Win serverima i tvoj PC ce bit automatski prepoznat i Win 10 ce ti bit aktiviran...osim ako si isao mijenjati MBO.

Ništa nisam mjenjao osim RAM-a. Fala na informaciji.

plavi08 kaže...

Ne trebaš više nikakav ključ jer je ovaj zapisan u BIOS/UEFI. Samo napravi clean instal. Taj ključ već 8 zna zapisati, a isto radi i 10.

Ako i traži kojim nesretnim slučajem ovaj od 8.1 će raditi direktno.

Fala.

16 godina

-samo kod original OEM-Brand PCja s predinstaliranim OSom je key u BIOSu, ID je nešto drugo..

-previše zbrke s OEM i pravim OEM, previše zbrke s original (riječ) i valjanosti keya-licence.. i odgovori su često promašaj zbog nesporazuma, bezbroj puta u temama..

u ovom slučaju 99% nije key u BIOSu, ako je w10 bio jednom aktiviran, reaktivirat će se nakon installa (osim kod promjene bitne komponente tj MBO).

original ne znači ništa, npr iskorišten. (još gore je kad se kaže original windows... i nesporazumi). U svim kombinacijama ID se zapisuje na MSovim serverima.

s predinstaliranim OSom od w8 nadalje, BIOS je u UEFI modu + sec boot, dovoljno je to promijeniti i keya nema.. ali može preko IDa. (indirektno forsiranje abandanja drugih starijih OSeva pripomognuto GPTom i posebnim recovery particijama).

ispada, bezbroj kombinacija i ništa 100% i MS mijenja stvari uhodu, tj treba probati i vidjeti, APP.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
13 godina
Ja sam mijenjao MBO i instalirao win7 i uredno ih aktivirao sa DAZ loaderom!Upgredom na Win10 isti nisu aktivirani!(prvi put jesu)
AUDIOFIL
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Windows 10 - općenito

nije strašno ...ali dajte malo kontrolirajte količinu 'alternativnih' aktivacija, nije zgodno. Može biti i sankcionirano.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用

1 0 hvala 0
14 godina
odjavljen
Windows 10 - općenito

Imam problem s zvukovima obavijesti. Kad mi dođe obavijest, zvuk se ne reproducira. Dali su ti zvukovi mono ili stereo? Zvuk mi je konfiguriran na 5.1, a često imam uključen 4.1. Dali je to problem?

0 0 hvala 0
13 godina
volegradele kaže...
Ja sam mijenjao MBO i instalirao win7 i uredno ih aktivirao sa DAZ loaderom!Upgredom na Win10 isti nisu aktivirani!(prvi put jesu)

ihush kaže...

nije strašno ...ali dajte malo kontrolirajte količinu 'alternativnih' aktivacija, nije zgodno. Može biti i sankcionirano.

Normalno da nije strašno,kupit ću legalne Winse,nego želim samo reć da Microsoft nekako zna unatoč promjeni MBO da pokušavam aktivirat Win10 sa "istog kompa"!

Npr na lapotopu 10ka je uredno aktivirana istim načinom,win7,DAZ i upgrade na Win10!!

AUDIOFIL
13 godina
Windows 10 - općenito

Pitanje:što ako ja sam kupim Win10 key i ponovno želim reinstalirat Winse,bez problema ću ih moč aktivirat ponovno sa istim keyom ili se automatski samo aktivira?I što ako promijenim pola kompa kao što sam nedavno učinio,jel onda moram opet kupovat novi key??

AUDIOFIL
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
volegradele kaže...

Pitanje:što ako ja sam kupim Win10 key i ponovno želim reinstalirat Winse,bez problema ću ih moč aktivirat ponovno sa istim keyom ili se automatski samo aktivira?I što ako promijenim pola kompa kao što sam nedavno učinio,jel onda moram opet kupovat novi key??

Ako si kupio OEM key poslije promjene matične tribaće ti novi key jer se dotični veže uz hardver i nemože se prenosit na drugi komp a i nebi smio biti u slobodnoj prodaji jer je namjenjen proizvođačima kompova. Za prenošenje na drugi komp triba ti RETAIL key, on ide bez problema s kopmpa na komp.

CPU: i7 2600k 4.4Ghz CPU HLADNJAK: CORSAIR H100i MBO: ASUS P8Z68-V PRO VGA: Gygabite R9 290 s Asus R9 290x biosom 1030/1250Mhz VGA HLADNJAK: ACCELERO HYBRID RAM: CORSAIR XMS3 2x4GB CORSAIR Vengeanc
15 godina
neaktivan
Windows 10 - općenito

to da za promjenu hardvera što ako na istom hardveru radi reinstall windowsa da li treba drugi key ako je kupljeno OEM? 

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
Jim Carrey kaže...

to da za promjenu hardvera što ako na istom hardveru radi reinstall windowsa da li treba drugi key ako je kupljeno OEM? 

Dok je ta MBO na kojoj je "registrirana" desetka nema straha za aktivaciju poslije čiste instalacije.

CPU: i7 2600k 4.4Ghz CPU HLADNJAK: CORSAIR H100i MBO: ASUS P8Z68-V PRO VGA: Gygabite R9 290 s Asus R9 290x biosom 1030/1250Mhz VGA HLADNJAK: ACCELERO HYBRID RAM: CORSAIR XMS3 2x4GB CORSAIR Vengeanc
11 godina
protjeran
- OEM versions do not offer any free Microsoft direct support from Microsoft support personnel

- OEM licenses are tied to the very first computer you install and activate it on

- OEM versions allow all hardware upgrades except for an upgrade to a different model motherboard

0 0 hvala 0
13 godina
odjavljen
Windows 10 - općenito

Pozz decki, prvi put instaliram windows na SSD, uvijek me je zanimalo, da li se windows brze instalira na SSD-u ? 

Darko

0 0 hvala 0
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Windows 10 FAQ, Windows 10 - problemi
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice