Windows 10 - općenito izdvojena tema

poruka: 15.413
|
čitano: 3.905.323
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Windows 10 FAQ, Windows 10 - problemi
16 godina
Re: Windows 10 - općenito
dowydyenya kaže...

Postovani

Da li iko ima Windows 10 Enterprise sa free licenncom od 90 dana i da li je primio ovaj novi update.

Hvala

Ako milsliš Windows 10 Enterprise Evaluation sa 90+90 dana trajanjem, dobijat ćeš sve što te sljeduje kao i druge korisnike. Samo strplje - spašen. Ja imam Enterprise Insider verziju i sve mi se to kao što sam gore već rakao serviralo istog dana kada je i izašlo.

windir_zg kaže...
Envy kaže...

* * *

* * *

bunkermax kaže...
Envy kaže...

* * *

* * *

Nije problem kada se nema problema nego kada se ima.. kao ja sa Printerom. Jedino mi preostaje da uradim čstu instalaciju, ali budući da sam u Insideru.. hm.. nemam blage veze kako bi se vratio.

12 godina
Windows 10 - općenito

Dali se moze ovaj TH2 build napraviti clean install i sa media creation toolom ili bolje direktni ISO?

0 0 hvala 0
12 godina

Može, ja sam ga tako napravija.

Sami sebi smo najveci neprijatelji
17 godina

znači sa media creation toolom mogu napravit direktno bootabilni usb sa novim buildom, nebu bil 10240?

e da i još jedno pitanje, onaj ko je u insider slow ringu nije dobijal onolke buildove ko u fast ringu to mi jasno, sam je dobil kaj prije onu novu nadogradnju kaj ne?

kaj mislite dal bu tak iu buduče bilo, jer bi rađe prešo u taj slow ring i dobival stabilnije nadogradnje prije ostalig, da ipak ne popušim članstvo i free windovs, jer na glavnom pcu sam prije izlaska rtm 10240 bil u fast ringu i izašo i sad nisam opče u insideru i win mi normalno aktiviran, a na lapu sam idalje u fast ringu kojeg ni ne palim tak često, pod drugim ms mailom.

Imate svi novije ploče (naravno iz Zagreba ste, pa imate novaca), pa imate problema sa sleep modom. Moja pločica iz 2007 i sleep mode rade ko vurica. Pa vi kupujte AsRock... By BlackMoon
Poruka je uređivana zadnji put ned 15.11.2015 15:21 (mrakky).
12 godina
mrakky kaže...

znači sa media creation toolom mogu napravit direktno bootabilni usb sa novim buildom, nebu bil 10240?

s MCT-om ćeš skinut ovaj zadnji build a ne stari 10240

17 godina
nicky.sl kaže...
mrakky kaže...

s MCT-om ćeš skinut ovaj zadnji build a ne stari 10240

hvala, sam još da ovo c/p pa da bude vidljivije

e da i još jedno pitanje, onaj ko je u insider slow ringu nije dobijal onolke buildove ko u fast ringu to mi jasno, sam je dobil nekaj prije onu novu nadogradnju kaj ne?

kaj mislite dal bu tak iu buduče bilo, jer bi rađe prešo u taj slow ring i dobival stabilnije nadogradnje prije ostalig, da ipak ne popušim članstvo i free windovs, jer na glavnom pcu sam prije izlaska rtm 10240 bil u fast ringu i izašo i sad nisam opče u insideru i win mi normalno aktiviran, a na lapu sam idalje u fast ringu kojeg ni ne palim tak često, pod drugim ms mailom.

Imate svi novije ploče (naravno iz Zagreba ste, pa imate novaca), pa imate problema sa sleep modom. Moja pločica iz 2007 i sleep mode rade ko vurica. Pa vi kupujte AsRock... By BlackMoon
Poruka je uređivana zadnji put ned 15.11.2015 15:22 (mrakky).
12 godina
Windows 10 - općenito

Ja sam izišao iz insider kluba prije misec dana odnosno isključija san ga u opcijama

Moj PC  
0 0 hvala 1
13 godina
neaktivan
Nix kaže...

Drugari, otkako sam sa 7 migrirao na 10 povremeno mi se laptop u noci u 3 sata upali i pokuša nešto odraditi.  Laptop bude u slep / hibernaciji tijekom noci. Počelo me nervirati, vjerovatno je neki update ili šta vec , ali ne mogu skužiti što ga probudi iz sna.

Možeš u advanced postavkama u update settings namjestiti kad ti se reboota. Po defaultu je to oko pola 4, jer onda ništa ne radiš.

17 godina
Windows 10 - općenito

da znam da se to može, sam me zanima neko ko je od početka u slow rinhu tj. od 10240 dal je sam dobil ovu zadnju nadogradnju tj ovaj zadnji build ili je bilo buildova i prije toga, znači slow ring od 10240 do 10586.3 dal je bilo između buildova ako ne dal je dobio baš ovaj 10586.3 nekaj prije od onih koji nisu uopče u insider programu?

Poruka je uređivana zadnji put ned 15.11.2015 15:38 (mrakky).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Envy kaže...
dowydyenya kaže...

Postovani

Da li iko ima Windows 10 Enterprise sa free licenncom od 90 dana i da li je primio ovaj novi update.

Hvala

Ako milsliš Windows 10 Enterprise Evaluation sa 90+90 dana trajanjem, dobijat ćeš sve što te sljeduje kao i druge korisnike. Samo strplje - spašen. Ja imam Enterprise Insider verziju i sve mi se to kao što sam gore već rakao serviralo istog dana kada je i izašlo.

windir_zg kaže...
Envy kaže...

* * *

* * *

bunkermax kaže...
Envy kaže...

* * *

* * *

Nije problem kada se nema problema nego kada se ima.. kao ja sa Printerom. Jedino mi preostaje da uradim čstu instalaciju, ali budući da sam u Insideru.. hm.. nemam blage veze kako bi se vratio.

Da na njega mislim hvala

17 godina
mrakky kaže...

da znam da se to može, sam me zanima neko ko je od početka u slow rinhu tj. od 10240 dal je sam dobil ovu zadnju nadogradnju tj ovaj zadnji build ili je bilo buildova i prije toga, znači slow ring od 10240 do 10586.3 dal je bilo između buildova ako ne dal je dobio baš ovaj 10586.3 nekaj prije od onih koji nisu uopče u insider programu?

daj nek se neko javi ko je u slow ringu, može mi i pm-a jer me to užasno zanima, a nemrem nač na netu intervale upgreda fast vs slow ring.

hvala!!!

15 godina
bunkermax kaže...
Arendelle kaže...
bunkermax kaže...
Smiješ. Ja vec godinama cistim sve kaj se moze i onda radim defragmentaciju ( jednom tjedno otprilike ) i nikad problema.

Ma premalo je jednom tjedno. Treba svaki dan bar dvaput defragmentirati disk.

Ma ti si defragmentaciju zamijenila sa jednim drugim sportom koji se upražnjava dvaput dnevno ... 

Eh, moš mislit...samo u snovima 

Some people are so poor... all they have is money!
16 godina
mrakky kaže...
mrakky kaže...

daj nek se neko javi ko je u slow ringu, može mi i pm-a jer me to užasno zanima, a nemrem nač na netu intervale upgreda fast vs slow ring.

hvala!!!

Nisam u slow ringu (bio jedno vrijeme, kako ćeš koje buildove dobijati omžeš tamo štimati kao i sada da izađeš iz Insider programa) za sada ali evo ti slika koja govori tisuću riječi:

http://thepromiserevealed.com/wp-content/uploads/2015/05/image008.png

Dakle, u Fast ringu dobijaš najsvježije buildove (od ovih na slici od ova zadnja dva tj u insider programu) ali takvi buildovi mogu da budu jako bugoviti (sjećam se jednog kada nam se svima čitav GUI razleti ko riža) pa se kroz zakrpe pokušava nešto srediti ili kroz razno razne trikove.

Jednom kada se build u Fast ringu pokaže dovoljno dobrim on dolazi i u Slow ring insidere, kada i u Slow ringu potvrde da nitko nema nekih većih ili nikakvih problema to postaje gotov proizvod kao što je bio slučaj sa Buildom 10240 (build ne miješaš sa sitnim zakrpama kje idu redovno svima ili kako su kome podjeljene).

Što se tiče 10586.3 on je i u Fast ringu, i u Slow ringu i on je mislim (ispravite me ako griješim, jer sada servisiram jednu krntiju iz 2007-me godine) gotovo TH2 proizvod ili po starom SP1. 

17 godina
Envy kaže...
mrakky kaže...
mrakky kaže...

hvala!!!

Nisam u slow ringu (bio jedno vrijeme, kako ćeš koje buildove dobijati omžeš tamo štimati kao i sada da izađeš iz Insider programa) za sada ali evo ti slika koja govori tisuću riječi:

http://thepromiserevealed.com/wp-content/uploads/2015/05/image008.png

Dakle, u Fast ringu dobijaš najsvježije buildove (od ovih na slici od ova zadnja dva tj u insider programu) ali takvi buildovi mogu da budu jako bugoviti (sjećam se jednog kada nam se svima čitav GUI razleti ko riža) pa se kroz zakrpe pokušava nešto srediti ili kroz razno razne trikove.

Jednom kada se build u Fast ringu pokaže dovoljno dobrim on dolazi i u Slow ring insidere, kada i u Slow ringu potvrde da nitko nema nekih većih ili nikakvih problema to postaje gotov proizvod kao što je bio slučaj sa Buildom 10240 (build ne miješaš sa sitnim zakrpama kje idu redovno svima ili kako su kome podjeljene).

Što se tiče 10586.3 on je i u Fast ringu, i u Slow ringu i on je mislim (ispravite me ako griješim, jer sada servisiram jednu krntiju iz 2007-me godine) gotovo TH2 proizvod ili po starom SP1. 

ok, tak nekak sam si i mislil za slow ring, u tom ringu gotovo pa dobiš ispeglan proizvod, tj. postoji jako mala šansa da bude bilo bugova, to mi je ok i brijem da se vračam u slow ring iz razloga kaj nebi htel popušit i sljedeči free windows (ako tako bude) a opet bi htio da to sve radi bez bugova i reznih errora u event vieweru (alergičan sam na erorre n EW)

hvala

14 godina
Windows 10 - općenito

Dal se zna kolika je veličina ove prve poveće nadogradnje (u GB)?
Jučer sam postavio nadogradnju na stariji prijenosnik te je sve prošlo u redu, sam proces nadogradnje odvijao se negdje oko 2 sata. 
A danas ću vidjeti koliko će vremena biti potrebno na ovom novom računalu....

0 0 hvala 0
14 godina
Windows 10 - općenito

nakon nadogradnje MediaCreationTool-om

na c disku ostaje ESD mapa,2.26 gb

da li se ona može obrisati

Poruka je uređivana zadnji put pon 16.11.2015 9:25 (valisaurea).
Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
Gale92 kaže...

Dal se zna kolika je veličina ove prve poveće nadogradnje (u GB)?
Jučer sam postavio nadogradnju na stariji prijenosnik te je sve prošlo u redu, sam proces nadogradnje odvijao se negdje oko 2 sata. 
A danas ću vidjeti koliko će vremena biti potrebno na ovom novom računalu....

3,6 Gb

13 godina
neaktivan
Windows 10 - općenito

Trenutno mi je instalacija Win 10 u tijeku.

Sad kad se to digne kako napravit ponovno čistu instalaciju.Moze neki link ili uputa?

HVALA!

0 0 hvala 0
17 godina
Windows 10 - općenito

jel za ko jel moguče postat novi insider, recimo napravit MS acc i instalirat win 10 i prijavit se preko tog insider programa aktivirat u win insider postavit na slow ring, dal bi to funkcioniralo? (znači dobiš aktivirane win 10 i u slow ringu si)

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
mrakky kaže...

jel za ko jel moguče postat novi insider, recimo napravit MS acc i instalirat win 10 i prijavit se preko tog insider programa aktivirat u win insider postavit na slow ring, dal bi to funkcioniralo? (znači dobiš aktivirane win 10 i u slow ringu si)

Otiđi na njihovu stranicu pa probaj ništa te ne košta

https://insider.windows.com/

11 godina
neaktivan
mrakky kaže...

Ne. Jer su licence za instalaciju Win 10 u insider programu onemogućene. Tko je aktivirao win 10, aktivirao je. Ja sam bio u insider programu od početka i dobio sam te besplatne Win 10 kao nadogradnju na sve ranije preview verzije. Onda sam obrisao te Windowse i papala maca, više ne mogu ni na koji način legalno dobiti nikakav key kao član insider programa.

17 godina
BudalastoStvorenje kaže...
mrakky kaže...

Ne. Jer su licence za instalaciju Win 10 u insider programu onemogućene. Tko je aktivirao win 10, aktivirao je. Ja sam bio u insider programu od početka i dobio sam te besplatne Win 10 kao nadogradnju na sve ranije preview verzije. Onda sam obrisao te Windowse i papala maca, više ne mogu ni na koji način legalno dobiti nikakav key kao član insider programa.

zanimljivo, vidiš ja sam na glavnom pc izašo iz insidera i uvijek kad bi reinstalito win to je bilo dva puta kad je izašo prvi rtm nakon para dana sam napravio clean i normalno mi bio aktiviran sa tim mailom iz insidera i nakon nekog vremena sam opet ušo u insidere u fast ring i došo mi upgrade koji mi je podosta s_ebo komp pa sam opet napravio reinstal na normalnu rtm 10240 verziju i od tad nisam u insideru onda kad je došo regularni upgrade na novi build normalno mi upgrejdalo i evo upravo prije par min opet sevratio u slow ring jer kolko sam shvatil oni uprincipu nekaj prije dobe ugrade nego obični uzeri, tako da je to puno stabilnije nego u fast ringu i ostajem u slow ringu, đabe win i nekaj prije dobim build koji bu tak i tak za par dana svi ostali dobili, to sam napravil iz razloga kaj me bilo frka da ms nekaj ne prokuži pa da mi deaktivira win, a i nadam se da bu ista spika bila i s sljedečim win sam upgrade na ovaj koji bu bil tad, po mom mišljenju kome se neda piratske win imat najbolje opcija je bit u slow ringu, sve je stvar osobnog odabira, a ovo pitam gore za frenda jer mi čudno da ak primaju prijave, kak je onda nemoguče uć u insider program, a ak mu ne upali može reinstall napravit to bar traje kratko sa usba na ssd i aktivirat ga na drugačiji način.

ja sam insider od 10.03.2014

Poruka je uređivana zadnji put pon 16.11.2015 17:29 (mrakky).
16 godina
Windows 10 - općenito

.. pa dokle više? posljednjih 50.. str nema 5 poruka osim SPAManja.

kliknuo sam DL, kliknuo sam install, stoji mi na 3%.. na 34% ... imam okruglog miša itd.

nije ovo twit, ovo je win tema koja bi trebala biti korisna.

Bit će korisna ako se može nešto (osim spama) u njoj pronaći... pa malo kolegijalnosti, OK?

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
Poruka je uređivana zadnji put pon 16.11.2015 17:33 (ihush).

4 0 hvala 0
17 godina
Windows 10 - općenito

Pitanja vezana za Insider bi trebala ici u temu predvidjenu za to ili...

Windows Insider Preview

http://av-gurus.blogspot.com/ | http://www.facebook.com/antivirusna.ekipa | http://www.youtube.com/user/TheDjigibao/videos
Moj PC  
3 0 hvala 1
9 godina
neaktivan
Windows 10 - općenito

pozdrav, trebao bih malu pomoc odnosno informaciju. imam windows 10 na 2 laptopa instalirana,na jednom mi  nakon ovog novog update pise da je aktiviran i da je digitalno dodijeljen kljuc,a na drugom pise samo da je aktiviran i zadnja cetiiri broja/slova od kljuca. sad me zanima da li je to bitno ili ne? jer sam negdje procitao da mora imati oznaku da je digitalno dodijeljen kljuc ili nije 100 aktiviran. unaprijed hvala na pomoci :)

0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen

Ako nije digitalno aktiviran onda je što, analogan? Analni? O čemu ti trabunjaš, kako digitalno dodijeljen ključ? Daj ss.

And I looked, and behold a pale horse: and his name that sat on him was Death, and Hell followed with him...
17 godina

Pa dobro čojek pita, i meni je upalo u oko taj novi dio pod Aktivacijom. Mada u tom dijelu, odmah ispod je link na kojemu postoji i objašnjenja za te nazive.

mag.inf
16 godina
odjavljen

Meni toga nigdje nema, wtf?

And I looked, and behold a pale horse: and his name that sat on him was Death, and Hell followed with him...
17 godina

Ovisno o načinu aktivacije (je li rađen update sa starije verzije ili je aktiviran s novim ključem) se očito taj dio mjenja.

mag.inf
Poruka je uređivana zadnji put pon 16.11.2015 18:40 (bugi.kc).
16 godina
odjavljen

To ja uopće nemam... A na TH2 je.

Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Windows 10 FAQ, Windows 10 - problemi
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice