Windows 10 - općenito izdvojena tema

poruka: 15.413
|
čitano: 3.905.323
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Windows 10 FAQ, Windows 10 - problemi
17 godina
Re: Windows 10 - općenito
Prolistaj zadnjee 2-3 stranice, sve pise...
http://av-gurus.blogspot.com/ | http://www.facebook.com/antivirusna.ekipa | http://www.youtube.com/user/TheDjigibao/videos
15 godina
nastavnikhe kaže...
deckard kaže...

http://www.microsoft.com/en-us/software-download/windows10

Malo prije sam odradio upgrade "stare" desetke preko ovoga (click na Download tool now) i sve 5 (osim Renaulta 4). SAJB.

Uradio istu stvar i sve za 5

this tool can't upgrade your pc. Ovo je ono što ja dobijem. Napominjem da sam nadogradio 7 prije nekoliko dana na verziju 10240. Kroz klasični WU nemam mogucnost nadogradnje

Pretpostavljam da ima veze sa ovim:

If it’s been less than 31 days since you upgraded to Windows 10, you won’t get the November update right away; this will allow you to go back to your previous version of Windows if you choose. After the 31 days have passed, your PC will automatically download the November update.

http://windows.microsoft.com/en-us/windows-10/windows-update-faq?tduid=(f5ace4b780b526760d890443bf99b604)(256380)(2459594)(XdSn0e3h3.k-yCyABVALx.s4VZju_7jOkQ)()

Poruka je uređivana zadnji put sub 14.11.2015 14:47 (neno20st).
14 godina
neaktivan
Windows 10 - općenito

Pozdrav,

uspješno nadogradio na zadnju ver.1511(OS Build 10586.3) bez ikakvih problema,no zanima me

jedna stvar koju na prijašnjoj ver.10240 nisam imao.Znači u setingsu pod Windows Update mi se pojavilo

"Some settings are managed by your organization".Može li se to nekako promjenit da bude kao i do sad?

Winsi su 10 Pro 64bit licencirani naravno i aktivirani. 

Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
protjeran
jomla kaže...

Pozdrav,

uspješno nadogradio na zadnju ver.1511(OS Build 10586.3) bez ikakvih problema,no zanima me

jedna stvar koju na prijašnjoj ver.10240 nisam imao.Znači u setingsu pod Windows Update mi se pojavilo

"Some settings are managed by your organization".Može li se to nekako promjenit da bude kao i do sad?

Koji antivirus imaš gore  ?

Poruka je uređivana zadnji put sub 14.11.2015 14:54 (bunkermax).
14 godina
neaktivan
Windows 10 - općenito

Defender

Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
protjeran
jomla kaže...

Defender

Onda nije do njega. Na jednom pc me zezao avast a na drugom eset, i nadogradnja je prošla tek kad sam ih onemogućio,

pa sam zato pitao koji av imaš ...

13 godina
neaktivan
lnova65 kaže...
djigibao kaže...
lnova65 kaže...

Imam originalni win 8 pro. Jel postoji nacin da odma skinem 10ku na cd i ubacim key od osmice ili moram prvo instalirati osmicu pa onda update.

Za to ces se morat strpit jos cca. 5 dana (do 10.11.).

jel mogu dobit kakve instrukcije u vezi ovoga?

Upgradeaj preko onog windows media creation tool. I onda kad se upgradea na 10 se loginaj sa microsoft accountom, opet prek tog toola stavi na dvd/usb i formataj sve i instaliraj fresh.

Poruka je uređivana zadnji put sub 14.11.2015 15:05 (imported0).
11 godina

ekipa, vidim da je došao neki update (ne znam je li instaliran kod mene) ali danas mi prestao radit headset mic, slušalice rade ali microphone ni pod razno.

probao sam reinstalirati drivere ali bezuspješno...netko još možda isti problem?

zanemarite, izgleda da se usb nekak otpojio :/

Poruka je uređivana zadnji put sub 14.11.2015 15:56 (MasterG).
17 godina
jomla kaže...

Pozdrav,

Da li si nesto tweakao u windowsima...ili nesto iskljucivao u GPE ili s nekim programom?

http://av-gurus.blogspot.com/ | http://www.facebook.com/antivirusna.ekipa | http://www.youtube.com/user/TheDjigibao/videos
13 godina
Windows 10 - općenito

napokon dosli i kod mene , već sam mislio da ću morat radit clean install

Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
jomla kaže...

Pozdrav,

Imao sam i ja taj problem, ali na 10240 buildu nakon čiste instalacije te sam bio logiran sa faks emailom (@tvz.hr)... Nakon prvog restarta je to nestalo, tako da ako nisi resetirao PC od onda probaj to jer je meni već pomoglo nekoliko puta (PC i laptop, najčešće nakon clean installa Windowsa, dok je na PC-u bilo nakon upgradea na 10586.3 build)

My website/blog: http://markoidzan.from.hr
15 godina
Windows 10 - općenito

Ne javljam se tako često ali samo da kažem svoje utiske o novom buildu Windowsa (1511).

Za razliku od nekih koji su primijetili da je sve navodno nešto ubrzano (butanje i odaziv aplikacija), ja to nisam primijetio. Također, problem sa metro (modern) aplikacijama i dalje postoji - nekad rade, a nekad ne (kao i u prijašnjem buildu), tako da baš i nisam oduševljen sa novim buildom Windowsa ! Čini mi se da bitne probleme i dalje nisu uspjeli riješiti niti mi ne izgleda da će ih uopće ikada riješiti. Zbog takvih sam problema prilikom nadogradnje s Windowsa 7 na Windows 10 (Build 10240) napravio clean install Windowsa 10 i nažalost problemi su bili potpuno isti kao i kad sam radio upgrade.

Vjerojatno nešto kod moje PC konfiguracije na valja (kanta je stara preko 5 godina) pa je i to razlog zašto aplikacije štekaju...

Ipak su mi Windowsi 7 bili puno bolji, ali sad što je tu je... Kasno je za plakanje

1 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Windows 10 - općenito

Predobar je ovaj novi build, Homegroup mi je prestao radit, više nema advanced indexing opcija...miline

Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
Windows 10 - općenito

Pozdrav 

Moze li mi tko pomoci oko ukljucivanja onih glupih aliexpress starnica i oglasa(adblock ne pomaze)

Znaci kliknem npr.bug

Otvori stranicu

I sljedeci klik na stranici odvodi me u neku drugu stranic

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Windows 10 - općenito

1.AdwCleaner

2.CCleaner

3.Provjeriti i namjestiti sve postavke browsera te naravno očistiti sav history i ostalo od početka vremena

4.Malwarebytes anti malware skeniranje cijelog kompa

5.HitmanPro skeniranje

Pa Restart...

Some people are so poor... all they have is money!
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Windows 10 - općenito

Kod disk cleanup dali se smije delete "Device driver packages"?

0 0 hvala 0
11 godina
protjeran
Smiješ. Ja vec godinama cistim sve kaj se moze i onda radim defragmentaciju ( jednom tjedno otprilike ) i nikad problema.

0 0 hvala 1
14 godina
neaktivan

U GPE u configure windows update stavio na enabled.

10 godina
odjavljen
bunkermax kaže...
Smiješ. Ja vec godinama cistim sve kaj se moze i onda radim defragmentaciju ( jednom tjedno otprilike ) i nikad problema.

Ma premalo je jednom tjedno. Treba svaki dan bar dvaput defragmentirati disk.

Znaš kako kažu za internet – muškarci su muškarci, žene su također muškarci, a klinci su tajni agenti. – Lastan, travanj 2010.
11 godina
Čovjek svašta kaže i osta živ!
Pomalo, šegavo i vajka!
16 godina
Windows 10 - općenito

Samo da bacim upozorenje ekipi koja je na svojim Win 10 mašinama ručno micala telemetriju i ostalo spyware smeće sa Desetke sa raznim skriptama, komandama ili programčićima, i onima koji su ručno odinstalirali sve ili neke od ugrađenih windows metro appsa, nakon 1511 updejta Windows to sve ponovo pregazi, vrati nazad telemetriju i ostalo smeće, a appse koji fale reinstalira nanovo, dok se mnogi žale da iako nisu micali appse prije, nakon updejta sve postavke na tim appsima su im resetirani na default.

Vidim MS ima jos puno stvari koje moraju popraviti..

A vidim ljudi su se toliko bunili oko tog automatskog updejtanja (drivera pogotovo) da su morali izbacit tool da zaustave ovu svoju *genijalnu* ideju automatskog deploymenta updejta i svom lepezom sranja koje ce isti donosit sa sobom ako nastave sa tim.

Evo za one koji žele više kontrole oko istog:

http://www.forbes.com/sites/gordonkelly/2015/08/26/windows-10-how-to-stop-forced-updates/

Knowing is not enough; we must apply. Willing is not enough; we must do.
Poruka je uređivana zadnji put sub 14.11.2015 22:55 (Colossus7).
Moj PC  
1 0 hvala 1
10 godina
neaktivan
Windows 10 - općenito

Nadogradio jučer sa th1 na th2  i danas napravio  clean install  i pojavila mi se ova ikona dolje na traci,(slike u prilogu).

Zanima me ima  li ju još netko? (ili svi),što znači ?. I da napomenem da se ne može otvoriti (nema nikakve reakcije na klikove)

Poruka je uređivana zadnji put sub 14.11.2015 23:02 (razjaren).

0 0 hvala 0
17 godina
Windows 10 - općenito

Drugari, otkako sam sa 7 migrirao na 10 povremeno mi se laptop u noci u 3 sata upali i pokuša nešto odraditi.  Laptop bude u slep / hibernaciji tijekom noci. Počelo me nervirati, vjerovatno je neki update ili šta vec , ali ne mogu skužiti što ga probudi iz sna.

All software has bugs.Any developer who claims that his or her software is always bug-free is living in a fantasy world.
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Nix kaže...

Drugari, otkako sam sa 7 migrirao na 10 povremeno mi se laptop u noci u 3 sata upali i pokuša nešto odraditi.  Laptop bude u slep / hibernaciji tijekom noci. Počelo me nervirati, vjerovatno je neki update ili šta vec , ali ne mogu skužiti što ga probudi iz sna.

Kod mene isto tako cesto "trzne" iz sna, zatim se opet vrati na spavanje nakon cca 15 sekundi.

16 godina
To je zato jer imate kod uspjesnog updatea opciju scheduled restartili restart now.

Ja rade odem na now nego da mi u 3 radi nesto.
Steam: charmander2005
Moj PC  
1 0 hvala 1
11 godina
protjeran
Arendelle kaže...
bunkermax kaže...

Ma premalo je jednom tjedno. Treba svaki dan bar dvaput defragmentirati disk.

Ma ti si defragmentaciju zamijenila sa jednim drugim sportom koji se upražnjava dvaput dnevno ... 

16 godina
Windows 10 - općenito

Ja ovo ovom Windowsu 10586.3 pisao prije jedno 30 stranica, a vi većinom i dalje razglabate je li to- to, kad će kad neće, i sl.

Dajte malo realna iskustva i probleme u odnosu na 10240 a ne u odnosu na Windows 7/8/8.1

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Windows 10 - općenito

Postovani

Da li iko ima Windows 10 Enterprise sa free licenncom od 90 dana i da li je primio ovaj novi update.

Hvala

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Envy kaže...

Ja ovo ovom Windowsu 10586.3 pisao prije jedno 30 stranica, a vi većinom i dalje razglabate je li to- to, kad će kad neće, i sl.

Dajte malo realna iskustva i probleme u odnosu na 10240 a ne u odnosu na Windows 7/8/8.1

Nakon upgradea na 1511 - boot vrijeme mi se čini isto, nikakvi problemi se ne pojavljuju (nisu ni na 10240), u postavkama se može namjestiti izgled malo ugodniji oku, performanse u igrama su iste...

Jedino što nekome može zasmetati je da su one tvorničke aplikacije (3d builder, Finance i sl.) automatski vraćene ali se najnormalnije pobrišu.

"Bolje izdati knjigu nego prijatelja!"
11 godina
protjeran
Envy kaže...

Nit sam imal problema u 10240 niti imam problema u ovom novom , bar je tako u zadnjih 48 h.

Sve radi onako kako bi i trebalo raditi , s time da sam ja pristalica clean installa pa sam tako i ovaj puta napravio.

Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Windows 10 FAQ, Windows 10 - problemi
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice