Ovo mi se pojavi:
VT-x is disabled in the BIOS for both all CPU modes (VERR_VMX_MSR_ALL_VMX_DISABLED).
..
- dakle, dobiješ poruku, konkretnu.. i?
+ Pogrešna tema, koja čak nema veze s win10, nego VM-soft, tj. requirementsima.
Ovo mi se pojavi:
VT-x is disabled in the BIOS for both all CPU modes (VERR_VMX_MSR_ALL_VMX_DISABLED).
..
- dakle, dobiješ poruku, konkretnu.. i?
+ Pogrešna tema, koja čak nema veze s win10, nego VM-soft, tj. requirementsima.
Raja postoji li kakav tweak za veliko zauzece HDD. Npr. Antimalware Service Executable i System kad pocnu Disk ne spada ispod 95%.
Podrzava li Windows 10 Ultra Fast boot? Imam maticnu iz "moj pc", ali u BIOS-u imam samo opciju za fast boot, ali mi maticna ne prepoznaje graficku kao GOP kompatibilnu. Trebam li mozda stavljati drukciji BIOS na grafu?
Ne kužim ovaj MS, naprave app za e-Mailove, kažu da radi a od notifikacija ništa... Ko tu koda jebe u mozak? Na mob(WP 8.1) mi dolazi odmah nofitikacija da imam e-Mail dok na kompu samonakon paljenja
Meni nije jasno ovo što oni pišu da će biti legalno preći na windows 10 čak i sa pirata u prvih godinu dana ponude.
Čitao sam početak ove teme ali jednostavno ima previše sadržaja.
Ako je to istina,zašto se onda windowsi 10 nude u prodaji?
Tko bi ih kupio od privatnih osoba ako ih možeš dobiti besplatno?
I što kad se pređe sa win7/8 na windowse 10 i sruši se sistem?
Onda je jedina opcija kupovanje operativnog sistema nakon toga?
Meni nije jasno ovo što oni pišu da će biti legalno preći na windows 10 čak i sa pirata u prvih godinu dana ponude.
Nisam čitao članak al znam da se pirati uredno nadograđuju (win 7 sp1 i win 8.1) i da aktivacija uredno prolazi (do kad će pojma nemam).
Stvarno neznam tko ih kupuje.
Poslije nadogradnje možeš uredno radit čistu instalaciju tako da nema straha.
Ne znam,nekako mi to sve smrdi al ajde, svi kažu da je tako.
Zanima me ova čista instalacija nakon nadogradnje,ima li negdje link kako se to radi.
Vjerovatno se skine neki iso ali kako se dođe do instalacijskog ključa?
Zanima me ova čista instalacija nakon nadogradnje,ima li negdje link kako se to radi.
Nema šta smrdit postupak je sljedeći:
-- tribaš imat aktivirane win 7 sp1 ili win 8.1
-- tribaš sa windows creation toolom skinut potrebu verziju windowsa 10
-- napravit botabilni DVD ili USB (što ti više paše)
-- pokrenuti DVD s winsima 10 iz postoječih winsa i kliknuti setup.exe (tako ćeš nadogradit postojeće winse na desetku)
-- key ne unosiš nigdje nego samo preskačeš taj korak i kad se spojiš na net winsi će se sami aktivirat
-- čista instalacija (valjda znaš kako se radi) također ne unosiš key nego preskačeš taj korak
Znači najprije nadogradnja da se winsi aktiviraju pa tek poslije čista instalacija ako želiš
Radi se kao i svaki drugi Windows, samo nigdje ne ukucavaš ključ. Da ti se dalo malo prosurfat temom, to se ponavlja na svakoj stranici.
Kao i opis kako se skida iso.
Radi se kao i svaki drugi Windows, samo nigdje ne ukucavaš ključ. Da ti se dalo malo prosurfat temom, to se ponavlja na svakoj stranici.
Kao i opis kako se skida iso.
barem tri puta po stranici
-riječ legalno je višak, oximoron, zamijeniti s moguće .. tad je možda jasnije. Jednako pravilo, svaki juzer mora znati čitati s razumijevanjem, tad i (dez)informirajući textovi s the-neta mogu biti korisni... (ne samo papagajski ponavljati, 'piše na netu'.. pišu i gluposti).
kad tako pročitaš, možeš svaki OS nadograditi, ovisno o valjanosti licence i ostalim requirementsima, ako prođe MSovu provjeru (genuine) tad može biti aktiviran, možda trajno, možda do 'sutra'.. + Win je samo jedan, razlika je samo u valjanoj licenci tj key koji je kupljen ili nije.
-druga rečenica, previše? Bilo bi lakše da je premalo? Dvije godine već pišemo o tome.. a i MSove izjave su krive za stanje, ali ako se čita s razumijevanjem i (šakom) zrnom soli..
-treća, zato jer se sve komercijalno prodaje.
-možeš i auto na cesti uzeti besplatno.. APP. Najavljuje se i free za kućnu (nekomercijalnu) upotrebu. Zapravo kranji cilj je nešto kao plaćanje kroz porez ili bar mjesečna-godišnja pretplata. To je bolji način naplate, unosniji vlasniku. Tad više nemaš pirata kao alternativu... (npr imaš li piratski bon za mobitel?)
-četvrta? Što ako ti srce stane ili te zgazi šleper? Što ako ti se sruši sys bez prelaska na w10? ... obrnuto, pošto zadnjih godina OEMi osim recoveryja ne isporućuju reinstall medij (OS) kvarom npr HDDa si ostao bez ičega, van garancije.. muka, na to dodati vremenski support koji nije vječan (kao XP koji je zato mrtav, inače bi radio milijardu godina.. btw, 'smiješno' globalna pljačka mu produžila život godinu i po, sad je gotovo). S win10, jednom aktiviranim, možeš uvijek do install medija od MSa (ne odo OEMa) i aktivirat će se na istom IDu (ID je vezan uz hardware). Ako je crko HW kao MBO tad može biti problem... ali jednak je i bez win10 tj veći jer nemaš garanciju (ako imaš problema opet nema, predpostavka da je istekla)... itd itd.
-peta, možeš svaki dan kupiti nešto.. to nema veze s time dali već imaš. Dal je to jedina opcija? Nije, ali nisi precizirao za što.. npr OEM licenca i crknuti HW van ganrancije.. da tad si izgubio OS, ali to je OEMovska 'krivica' tj tako si kupio cca 50% jeftiniju llicencu u odnosu na Retail. Da si kupio Retail, nebi bilo te ovisnosti o IDu... (a to je malo mutno, tj ni MS još ne zna kako će to nakon godine izgledati.. nadaju se da će vrijeme učiniti svoje).
.. i sad možeš kupiti OEM ili Retail, usporedi cijene... kao što se npr kupnjom laptopa može dokupit i garancija npr 5g. .. tad si miran upravo toliko a poslje nije ni bitno, ali to plaćaš (nema đabe..).
Dali Windows 10 podrzava Nero przilicu i Avast antivirus.
Na XP-u sam ih super koristio,jer imam cd key tj.crack tako da tu nija bilo problema..a sada ako prijedem na Windows 10 hocu li to moci instalirati ili ne?Hvala
Naravno da da
Nero 8 mi uredno radi za starije verzije neznam
Dali Windows 10 podrzava Nero przilicu i Avast antivirus.
Na XP-u sam ih super koristio,jer imam cd key tj.crack tako da tu nija bilo problema..a sada ako prijedem na Windows 10 hocu li to moci instalirati ili ne?Hvala
Koristis crack za Avast?
Pa nemre on sa XP-a HOP na 10-tku!!!
Mislim, može ak napravi DVD pa clean install ali neće mu winsi biti aktivirani bez legalnog kljuća!
Hehehe .. i ja isto. Valjda nostalgija.Sjećam se kad sam davno kupio prvu pržilicu marke Plextor , kad je 90% ljudi nije imalo,
pa glumio facu i pušto raju da snime pokoji CD .
I onda ono iščekivanje sa figama da se ne sruši Nero usred procesa snimanja i s.ebe tada skupe CD-ove (kad se sjetim suza krene).
Jel se događa nekom da kad komp ode u sleep mode nakon nekog vremena, da se nece upaliti, odnosno da monitor ne reagira, komp cujem po zvuku da se upalio sasvim normalno ali ekran je cen i nista se ne dogada.. Nekad kad ga palim zna bit minutu tako crn ekran i onda se normalno upali.
Meni se to desilo.
To mi je prvo što isključim nakon inst. windowsa . Jednom zaboravio isključit stavim skidat igru kroz noč , kad ujutro iznenađenje on u sleep modu i ništa skinuto.
To mi je prvo što isključim nakon inst. windowsa . Jednom zaboravio isključit stavim skidat igru kroz noč , kad ujutro iznenađenje on u sleep modu i ništa skinuto.
"Background tasks" su meni normalno radili (igrica se uredno downloadala) ali ga nisam uspio zbudit iz sleep-a!
Kako mogu da provjerim da li mi je licenca Retail ili OEM?
Kako mogu da provjerim da li mi je licenca Retail ili OEM?
Upiši slmgr /dli u CMD.
Ja recimo imam Asus mbo, a moj brat također điđabajticu, čak štoviše, isti model kao tvoja,
pa nam se obojci zna povremeno desiti da se komp ne probudi iz sleep moda...
FYI, problem sa sleep modom je više do windoza nego do hardveraja...
Meni je tako bilo da mi se ne budi iz sleep moda na najnovijem Lenovo lapu. Imao sam upgrade windowse sa 8.1 na 10. Kada sam instalirao clean verziju W10 problem je nestao, sada radi normalno.
Također sam imao problem sa buđenjem iz sleep modea nakon upgradea asus laptopa sa win 8.1 na win 10. Prvo sam probao updejtat drivere od intelove integrirane grafe međutim onda je počeo prelazit iz sleep modea u blue screen sa porukom: video scheduler internal error.
Koliko sam vidio trenutno riješenje je smanjivanje dodjeljnje memorije integriranoj gpu na 128mb, negdje radi i 256mb. Čeka se intel da izbaci updejt drivera sa fixom.
Ljudi moze li pomoc!
Dakle instalirao sam WIN 10 na stari PC od roditelja, oni su navikli da koriste srai nacin ulaska u racunalo!
Znaci prilikom paljenja da se pojavi "multi user log in" tako da imam 2 local acconuta (acc1 & acc2)
Pokuso sam:
nista nije pomoglo!
Niti jedan od usera nema password i volio bih tako i da ostane!
Pomagaj te ukoliko netko ima ikakih informacija!
Hvala ;D
Evo prešao sam iz insidera u normalnu verziju.
svega 17 eura.. win 10 pro
ako nekog zanima allkeyshop