Windows 10 - općenito izdvojena tema

poruka: 15.413
|
čitano: 3.899.717
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Windows 10 FAQ, Windows 10 - problemi
13 godina
Re: Windows 10 - općenito
MasterG kaže...

samo da pitam...ti imaš Full HD monitor (daj napiši koji monitor imaš) i ne prepozna ti 1920x1080 rezoluciju u izborniku osim ako ne staviš pod HDTV 1080p?

Jesi pogledao ovo?

Da, u tome je problem cijelo vrijeme.
To sam i napravio, ali drugi su se smijali, davali mi thumbs down lupali neke smajlice... rijeso sam problem tako uglavnom... 

Uglavnom monitor je Samsung S24D390, full hd monitor tocno! Na windows 7, nije bilo problema i odmah mi je prepoznavalo rezoluciju, sa linkom sto si ti dao tako sam i rijesio problem.

12 godina
Windows 10 - općenito

Imam problem. Kupio sam novi laptop koji u sebi ima Windows 8 with Bing. Nadogradio sam ga na Windows 10, ali sam shvatio da ima jednu particiju za oporavak od 16 GB. Kako se radi o SSD disku od 120 GB, a svaki GB mi je važan želim formatirati disk i ponovno sve instalirati. Ali se bojim da ne izgubim licencu za Windows 10 jer ne znam ključ. Što biste vi napravili na mom mjestu? Hvala unaprijed!

0 0 hvala 0
17 godina
Luka123 kaže...

To sam i napravio, ali drugi su se smijali, davali mi thumbs down lupali neke smajlice... rijeso sam problem tako uglavnom... 

Uglavnom monitor je Samsung S24D390, full hd monitor tocno! Na windows 7, nije bilo problema i odmah mi je prepoznavalo rezoluciju, sa linkom sto si ti dao tako sam i rijesio problem.

Mislim da ti i dalje ne razumiješ da problema nije niti bilo - AMD je u driverima HD rezolucije, 1280x720 (HDready), 1920x1080 (FullHD) te onu 4k koju ne znam napamet grupirao pod HDTV rezolucijama.

Nisi objasnio u čemu je točno problem bio osim što ti se nije svidio naziv. Sad si išao mijenjati opcije skaliranja a pretpostavljam da niti ne razumiješ koje to moguće posljedice nosi sa sobom... no hej, nema veze.

Who would have thought being hit by lightening would land you in hospital?
15 godina
MarkoRi kaže...

Imam problem. Kupio sam novi laptop koji u sebi ima Windows 8 with Bing. Nadogradio sam ga na Windows 10, ali sam shvatio da ima jednu particiju za oporavak od 16 GB. Kako se radi o SSD disku od 120 GB, a svaki GB mi je važan želim formatirati disk i ponovno sve instalirati. Ali se bojim da ne izgubim licencu za Windows 10 jer ne znam ključ. Što biste vi napravili na mom mjestu? Hvala unaprijed!

Ja bih napravio backup na vanjski HDD a onda izbrisao tu tvoju particiju za oporavak tako da ti ostane samo jedna C particija na SSD-u.

How To

Some people are so poor... all they have is money!
Poruka je uređivana zadnji put sub 12.9.2015 15:49 (andi.cro).
17 godina
Gale92 kaže...

Zanima me kako mogu iz Edge-a ukloniti pri početnom zaslonu onaj češki (valjda je češki) jezik?
Isto tako zašto recimo kada u Bing upišem neki pojam tipa Google, prvi rezultati mi budu na Kineskom, pa crta pa tek onda "normalni" rezultati pretrage

Jesi provjerio komp od zaraza (MBAM, HitmanPro, AdwCleaner...)?

http://av-gurus.blogspot.com/ | http://www.facebook.com/antivirusna.ekipa | http://www.youtube.com/user/TheDjigibao/videos
12 godina
Windows 10 - općenito

Već par dana mi se dešava da kad kliknem jednom na nešto on to klikne dva put.

Primjer: idem zatvoriti tab u chromu i on mi zatvori i tab do njega. Ili pritisnem na link da mi otvori u novo tabu on otvori u novom tabu ali i u trenutnom taabu.

Primjer dva: idem na sliku pritisnem desni klik>open with..>windows photo viewer, i on mi mu međuvremenu otvori sliku u tom njegovom programu, i u wpv.

Do čega je to?

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
Father_Dougal kaže...
Luka123 kaže...

Mislim da ti i dalje ne razumiješ da problema nije niti bilo - AMD je u driverima HD rezolucije, 1280x720 (HDready), 1920x1080 (FullHD) te onu 4k koju ne znam napamet grupirao pod HDTV rezolucijama.

Nisi objasnio u čemu je točno problem bio osim što ti se nije svidio naziv. Sad si išao mijenjati opcije skaliranja a pretpostavljam da niti ne razumiješ koje to moguće posljedice nosi sa sobom... no hej, nema veze.

Pa full hd mi je monitor i lijepo sam objasnio problem :) i eto iza imas screenshot mogu ti jos jednom postati, neznam o kojim posljedicama pricas kad mi je sad pc na native rezoluciji... i kad sam to upalio automatski mi se ugasio u upalio ekran i prebacio na Basic 1920x1080, ako ti nerazumijes razliku izmedju Basic i HDTV onda je to tvoj problem... ali ok imas tu fanova, pravis se pametan, a nisi u stanju objasniti u cemu je problem i kako ga rijesiti.

Ako nezelis pomoci vec samo opaliti facepalm na neciji post na sto je dosao ovaj forum? Ja bi iskreno zute kartone za to dijelio i da netko napise najvecu glupost, a ti si si iskusniji od nekog i vec si imao isti problem zasto neispraviti nekog?

Ja mogu uvjek ti objasniti Von Neumanna do superracunala... ali neke stvari neznam, ako imas iskustva podjeli ga.

I to "no hey, nema veze", zasto nema veze ako ima posljedica reci mi? Sad mi stoji na native rezoluciji 1920x1080 u cemu je sad problem, da li sam pogresno rijesio problem ili?

13 godina
Windows 10 - općenito

Htio sam Arendelle objasniti prije nego je Admin makao post...

Sto jednostavnije cu pokusati... kartica r9 390 ima podrsku za HDMI 2.0 i ako kartica misli da mi je Monitor HDTV, a u stvarnosti nije, to nije dobro nikako za njega! Pa makar ti ljudi ovi s foruma iskusni kazu da je to uredu...

1080p jeste standard rezolucija 1920x1080, ali ti mozes na laptopu sa 15" ekranom pustiti video 1080p, mozes na svom velikom televizoru 55" (sad govorim napamet velicine) pustiti 1080 video sa youtubea...

Ali hajde probaj pustiti 4k video sa youtubea na 1080p ekranu, pogledaj sto ce se desiti? Cuti ces audio normalno, ali sto ce se događati sa slikom? Sto se dogodilo... hmm... cudne nuspojave

Velika je razlika između pojma hdtv i monitor... ;).

Eto meni je dosta provokacija i svega, pa cu se lijepo povuci posto sam rijesio problem.

Moj PC  
0 5 hvala 0
17 godina
Luka123 kaže...

Ali hajde probaj pustiti 4k video sa youtubea na 1080p ekranu, pogledaj sto ce se desiti? Cuti ces audio normalno, ali sto ce se događati sa slikom? Sto se dogodilo... hmm... cudne nuspojave

Što se dogodilo ako na 1080p, (1920x1080 rezoluciji) pustim 4k video sa youtubea?

Jer ništa se nije "dogodilo" nikakve nuspojave...

12 godina
doktor1 kaže...
Luka123 kaže...

Što se dogodilo ako na 1080p, (1920x1080 rezoluciji) pustim 4k video sa youtubea?

Jer ništa se nije "dogodilo" nikakve nuspojave...

dogoditi ce se nuspojave samo ako nema dovoljno jak hardware da se reproducira..

dobiti ces sam na kvaliteti videa..

Sometimes the best gift is the gift of never seeing you again.
14 godina

4k na fullhd-eu

Što čovjek više povećava svoje znanje to više povećava i svoju patnju.
15 godina
zviznemte kaže...

Već par dana mi se dešava da kad kliknem jednom na nešto on to klikne dva put.

Primjer: idem zatvoriti tab u chromu i on mi zatvori i tab do njega. Ili pritisnem na link da mi otvori u novo tabu on otvori u novom tabu ali i u trenutnom taabu.

Primjer dva: idem na sliku pritisnem desni klik>open with..>windows photo viewer, i on mi mu međuvremenu otvori sliku u tom njegovom programu, i u wpv.

Do čega je to?

Do BUG-ova u do kraja neispeglanom operativnom sistemu!

Ja sam primjetio kad downloadam neki program i kliknem iz browsera "pokaži u mapi" te mi se otvori ta mapa i krenem instalirati taj program i uredno odradi instalaciju ALI...kada idem zatvoriti tu mapu sa "X" onda se ona taj trenutak ponovno pojavi pa trebam kliknuti na "X" još jednom!

To su mušice koje će se rješavati u hodu i 99% da nije nikakav virus u pitanju ali za svaki slučaj ipak proskeniraj sa MBAM,HitmanPro i AdwCleaner! 

Some people are so poor... all they have is money!
16 godina
Windows 10 - općenito

Fakat, par dana pratim Lukine nebuloze i svrbi me prst da komentarišem, ali sam se odupro sve do sad.

Lik ili je teški trol ili stvarno ne konta neke stvari, ili je naprosto uporan i tvrdoglav.

Dakle;

-1080p HDTV je u kontekstu desktop rezolucije (o čemu se ovdje govori) identično sa 1920x1080

-Puštanje videa bilo koje rezolucije (od prastarih snimanih mobitelima od prije 10+ godina 320x240, pa sve do 4K) je moguće na monitoru bilo koje rezolucije. Software (video player) će skalirati sliku na fullscreen. Jedini limit je slab hardware (procesor, memorija, grafička kartica) koji će eventualno kod 4k smanjiti broj frameova po sekundi, što rezultira trzavim videom.

-Razlog zašto windowsi rwzoluciju prikazuju kao 1080p HDTV je dvojak - 1. odluka onog ko je pisao conrol panel upravljačkog programa za grafičku karticu i 2. monitor je vjerovatno spojen na gračišku HDMI kablom (I, naravno, radi se samo o razlici u nomenklaturi koja nema nikakav učinak ni na šta - grafička šalje 1920x1080 koji se prikazuju na monitoru u refresh rateu koji je moguć na monitoru - vjerovatno 60 Hz)

-Taman kad sam sve napisao, dvoumim se da sve obrišem i odustanem od postanja ove poruke, jer sam shvatio da je Luka najvjerovatnije obični trol.

morrisoN

12 0 hvala 0
13 godina
Windows 10 - općenito

O boze.... pa da dobit cu na kvaliteti videa

Prvo 4k odgovara 4x1080p monitora skupa, i ti mi hoces reci da si ti na 1080p koji odgovara nekih 2 milijuna pixela, skalirao 8 milijuna pixela i dobio na kvaliteti slike? Pa jel shvacate kakve gluposti pricate?
Pa da se dobije na kvaliteti slike, nitko nebi kupovao 4k monitore vise, sto vi pricate uopce?
Pa kad mi ovako dodju neki na forum srednjoskolci i studenti koji neznaju sto je malo v u fizici pa mi govori da ce on pustit 4k UHD video na mobitelu od prije 10 godina(reci mi jedan koji je star 10 godina a ima 8 milijuna pixela) i pusti ga i dam ti milijardu eura da to bude 4k kvaliteta.

I ovo hardware se zbunio pa je mislio da mi je monitor televizija, nije se nista hardware zbunio vec software je los, windows 7 driveri prepoznali su nativnu rezoluciju monitora, windows 10 driveri jos uvijek nevaljaju, i zasad je rijesen problem.

I opet postoji razlika između HDTV 1080p i Monitora 1080p... ali neda mi se objasnjavati, samo sam otvorio temu da vidim sto ste pisali ovo je kaos.

Moj PC  
0 15 hvala 0
15 godina
Windows 10 - općenito

bok drustvo ovako zanima me dali ista  taj w10 dobar,w8 mi se nije nikao svidjeo,tako nevjerujem da ce i w10,jer mislim da je w7 jos uvjek naj naj.

imali ko kakav link za pereuzet.lp

Moj PC  
0 4 hvala 0
17 godina
Luka123 kaže...

I opet postoji razlika između HDTV 1080p i Monitora 1080p... ali neda mi se objasnjavati, samo sam otvorio temu da vidim sto ste pisali ovo je kaos.

Koja je razlika? U biti se sve vrti oko toga da ti briješ da postoji razlika između te dvije rezolucije, ali 'ne da ti se objašnjavati', a meni se čini da nemaš pojma + da ti je ego povrijeđen jer ti imaš superduper monitor sa super slikom, a ne tamo neki HDTV.

Ja znam u čemu bi mogla biti razlika između to dvoje u kontekstu slike na ekranu, no to nema nikakve veze sa 4k videom.

Dakle, ili objasni u čemu je problem ili odjebi u troskocima.

Who would have thought being hit by lightening would land you in hospital?
16 godina
fight kaže...

bok drustvo ovako zanima me dali ista  taj w10 dobar,w8 mi se nije nikao svidjeo,tako nevjerujem da ce i w10,jer mislim da je w7 jos uvjek naj naj.

imali ko kakav link za pereuzet.lp

Skini Media Creation Tool, te dok se skida OS, pročitaj prvi post u ovoj temi.  

16 godina
odjavljen
Luka123 kaže...

Nema nikakve razlike kad se govori o rezoluciji! 1080 na monitoru 24" i 1080 na nekom 55" TV je isti klinac! Svi pikseli izvornog streama će biti rederirani i prikazani na istom mjestu! Ako su paneli i elektronika iste kvalitete, vidjet ćeš jednaku sliku. Neće ti monitor eksplodirati ako ga graf. kartica (ne Windowsi) prepoznaju kako HDTV i onda pustiš 4k video.

Ako postoji neka skrivena razlika, lijepo bi molili da nam objasniš. Ako nećeš, ne trolaj ovuda!

And I looked, and behold a pale horse: and his name that sat on him was Death, and Hell followed with him...
17 godina
Luka123 kaže...

Prvo 4k odgovara 4x1080p monitora skupa,

Ma šta ti pričaš??

16 godina
odjavljen
doktor1 kaže...
Luka123 kaže...

Prvo 4k odgovara 4x1080p monitora skupa,

Ma šta ti pričaš??

Liku je nejasno kako se video veće rezolucije (4k) renda na manjem ekranu (1080) bez da išta eksplodira...

And I looked, and behold a pale horse: and his name that sat on him was Death, and Hell followed with him...
Poruka je uređivana zadnji put ned 13.9.2015 12:06 (Sum_of_all_fears).
17 godina
Windows 10 - općenito

Ništa njemu nije jasno; nema pojma o DSRu, nezna da je 4k rezolucija = 3840x2160 piksela an ne 4x 1920x1080

Ej, tip smatra da je 4k rezoluija 4x1080p monitora!!

Gotovo je, nema se više šta reći po tom pitanju....

Moj PC  
19 0 hvala 0
13 godina
doktor1 kaže...

Ništa njemu nije jasno; nema pojma o DSRu, nezna da je 4k rezolucija = 3840x2160 piksela an ne 4x 1920x1080

4K= 4 komada

12 godina
MarkoRi kaže...

Aktivacija Win 10 ti je spremljena na Microsoftovom serveru, kada formatiraš i instaliraš Windowsi će se sami aktivirati nakon spajanja na internet. Nikakv ključ ne upisuješ tokom instalacije.

13 godina
doktor1 kaže...

a bas si doktor...i nisam mislio iako sam rekao 4 x monitora, vec 4x1080p rezoluciji... 4x2 milijuna pixela.. w/e...

http://www.rtings.com/images/resolution-4k-ultra-hd-size.png

Poruka je uređivana zadnji put ned 13.9.2015 19:10 (Luka123).
11 godina
neaktivan
Re: Windows 10 - dojmovi, problemi

Zna li netko kako da podesim VLC player, recimo ako pauziram neki film i minimiziram i hocu pokrenuti nesto drugo da mi se ne ugasi trenutan film nego da se  VLC otvori u drugom prozoru. 

16 godina
odjavljen

Ako sam ne znaš što misliš, kako ćemo mi znati?

BTW, tema je Windows 10 (a ova rasprava nema ni približne veze sa njima, iako ti misliš da su ti Windowsi krivo deklarirali tvoj monitor).

@Markić - i ti isto, kakve veze Win10 sa VLCom? Al dobro, kad si već tu...

Poruka je uređivana zadnji put ned 13.9.2015 19:16 (Sum_of_all_fears).
13 godina
Sum_of_all_fears kaže...

Ako sam ne znaš što misliš, kako ćemo mi znati?

BTW, tema je Windows 10 (a ova rasprava nema ni približne veze sa njima, iako ti misliš da su ti Windowsi krivo deklarirali tvoj monitor).

Pa dobro, izrazavanje odgovara 4x1080p monitora, naravno da nisam mislio da doslovno 4 monitora od 24", nego vec 4x2 milijuna pixela od monitora... valjda razumijes. 4k uhd ima nesto vise od 8 milijuna koliko znam, a sad ovi sto pricaju otvorit ce video imat cu bolju sliku etc. samo trolaju i onda traze neku gresku gdje se krivo izrazim... uopce nije bitno.

A poceo sam temu stim da mi driveri na windows 10 od graficke neproznaju monitor... ali ok, zivot ide dalje... nek se ljudi nasmiju sto vec mene nije briga

11 godina
neaktivan

Nisam htio otvarati temu zbog te sitnice. A pitanje je opčenito za aplikaciju na win 10. 

15 godina

Imam nekih kljuceva za win 7,8,8.1....pp za dogovor...

16 godina
odjavljen

MSDNAA?

Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Windows 10 FAQ, Windows 10 - problemi
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice