Windows 10 - općenito izdvojena tema

poruka: 15.413
|
čitano: 3.903.566
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Windows 10 FAQ, Windows 10 - problemi
17 godina
neaktivan
Re: Windows 10 - općenito
Dado_ZG78 kaže...
deckard kaže...
Baotica kaže...

Jel netko zna kako odvuću shortcut u Windows Start meni, ono sa desktopa, meni ne da.I pin to start menu mi ne radi, neće.

I mogu samo reći da ovi Windowsi uopće nisu sramežljivi sa RAM memorijom.Win 8.1 je bio daleko sramežljiviji.Ne čini mi se neka optimizacija, kao pa šta, 8 GB je već standard, dajmo Windozama da jedu RAM, šta ćemo gubiti vrijeme na optimizaciju.

Još su stari Rimljani govorili: "prazni ram je bačen ram"  .

Ne znam, meni 10tka u 'hladnom pogonu' sa samo Chrome-om u kojem browsam tu po forumu troši oko 2GB memorije, to mi se ne čini puno (Koliko se sjećam 10tka je trošila barem 2,5GB..).

Ma je, uredu.Ali grdo je za vidit.Mislim osjećam se ko da je Android na mom PC glede RAM memorije.

Svaki politički sustav je idila.A idila je po svojoj prirodi svijet za sve.Stoga oni koji ne žele živjeti u toj idili, su negatori idile kojima je mjesto u zatvoru.
12 godina
Windows 10 - općenito

Evo mala pomoć svima onima koji ne žele (ne mogu) skidati sa torrenta Windows 10

- Skinite extension za chrome "User-Agent Switcher for Chrome"

- Odaberite "Windows Phone>Windows Phone 8" (možete odabrati i "iOS" i "Android" 

1. 1.

2. 2.

- Odite na Microsoft-ovu stranicu za download "Windos-a 10 ISO"

- Odaberite Windows 10 edition, jezik, i 32bit ili 64bit verziju.

LINK SA KOJEG SKIDATE VRIJEDI SAMO 24 SATA.

To sam naletio na tutorial sada.

Nadam se da nije ništa off-topic.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
zviznemte kaže...

Evo mala pomoć svima onima koji ne žele (ne mogu) skidati sa torrenta Windows 10

- Odaberite "Windows Phone>Windows Phone 8" (možete odabrati i "iOS" i "Android"   

Korisno, ali samo upitno. Dok god postoji Media Creation Tool s kojim možeš skinuti .ISO datoteku, ne vidim potrebu za ovime (a ni sa skidanjem sa torrenta). Ali svejedno, nekome će biti korisno.

Poruka je uređivana zadnji put sri 26.8.2015 9:01 (WackyZG).
15 godina
protjeran
WackyZG kaže...
zviznemte kaže...

Korisno, ali samo upitno. Dok god postoji Media Creation Tool s kojim možeš skinuti .ISO datoteku, ne vidim potrebu za ovime (a ni sa skidanjem sa torrenta). Ali svejedno, nekome će biti korisno.

Meni na laptopu ne radi jer imam dva HDD-a a particije sam kreirao sa nekim toolom kojeg Microsoft ne podržava i to je JEDINI razlog zašto ne mogu skinuto windows 10 jer njihov programer nije u stanju napraviti premosnicu. Navodno Windows 10 ne preporznaje particije kreirane na taj način, koje sr... Takav sam odgovor dobio od njih, i rečeno je da ne znaju kada i dali će taj problem riješiti uopće i da čekam godinu dana kupim Windows 10 ali da HDD formatiram i nanovo sve instaliram :)

powered by sashab
14 godina
sashab kaže...

Meni na laptopu ne radi jer imam dva HDD-a a particije sam kreirao sa nekim toolom kojeg Microsoft ne podržava i to je JEDINI razlog zašto ne mogu skinuto windows 10 jer njihov programer nije u stanju napraviti premosnicu. Navodno Windows 10 ne preporznaje particije kreirane na taj način, koje sr... Takav sam odgovor dobio od njih, i rečeno je da ne znaju kada i dali će taj problem riješiti uopće i da čekam godinu dana kupim Windows 10 ali da HDD formatiram i nanovo sve instaliram :)

Malo sam se pogubio u ovom tvom postu. Imaš li problem samo sa skidanjem ili sa upgradeom. Particije su particije, ako su formatirane za odgovarajući datotečni sustav (za windowse je to NTFS) ne bi trebao imati problema. Daj malo opiši čimi i kako si kreirao particije i kakva ti je situacija s particijama na računalu Na laptopu imama dual boot Windows 10 i Ubuntu 14.04. Windows 10 sam instalirao kao upgrade. Dosada sam svaki put morao dodavati GRUB jer bi windows istog jednostavno zgazio. Sada je sve prošlo bezbolno.

Stručnjak za odmaganje...
16 godina
Windows 10 - općenito

Trenutno imam instalirane w10 na HDD-u, to sam napravio putem upgradea (sa piratske sedmice, aktivirane).

Sad me zanima, pošto mislim formatirati HDD i ubaciti još SSD na kojeg mislim staviti w10, koji je najbolji način?

Torrent ili pošto sad imam ''legalnu'' verziju, postoji neki način da samo dignem w10 na SSD-u?

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
s0me0ne kaže...

Trenutno imam instalirane w10 na HDD-u, to sam napravio putem upgradea (sa piratske sedmice, aktivirane).

Sad me zanima, pošto mislim formatirati HDD i ubaciti još SSD na kojeg mislim staviti w10, koji je najbolji način?

Torrent ili pošto sad imam ''legalnu'' verziju, postoji neki način da samo dignem w10 na SSD-u?

Obično uz SSD-ove dolaze alati za "preseljenje" OS-a sa HDD-a. Ako i ne dođu onda ti može poslužiti AOMEI Backuper ili neki slični alat. Ili jednostavno možeš prištekati novi SSD i napraviti čistu instalaciju. Ako je postojeća instalacija aktivirana ne bi trebao imati problema. 

Stručnjak za odmaganje...
15 godina
protjeran
mario.L_hr kaže...
sashab kaže...

Malo sam se pogubio u ovom tvom postu. Imaš li problem samo sa skidanjem ili sa upgradeom. Particije su particije, ako su formatirane za odgovarajući datotečni sustav (za windowse je to NTFS) ne bi trebao imati problema. Daj malo opiši čimi i kako si kreirao particije i kakva ti je situacija s particijama na računalu Na laptopu imama dual boot Windows 10 i Ubuntu 14.04. Windows 10 sam instalirao kao upgrade. Dosada sam svaki put morao dodavati GRUB jer bi windows istog jednostavno zgazio. Sada je sve prošlo bezbolno.

Prethodno prije sam napisao, upgrade Windows 10 mi je odlično prošlo preko stolnog računala, a na laptopu imam SSD i umjesto DVD/RW imam ubačenu ladicu u kojoj je HDD tako da nema DVD/RW, i to kada sam ubacio onda sam preko nekog programa (neznam više ni sam) kreirao od tog dodatnog HDD-a tj dodao taj novi HDD i kreirao dvije particije, te zbog toga nemogu napraviti upgrade Windows 10 preko neta kao i svi normalni. Prethodno na dnu imaš opisanu grešku koja mi se javlja: http://www.bug.hr/forum/topic/windows/windows-10-opcenito/215879.aspx?jumpto=4761251&sort=asc&view=flat&page=183

powered by sashab
16 godina
sashab kaže...

Prethodno prije sam napisao, upgrade Windows 10 mi je odlično prošlo preko stolnog računala, a na laptopu imam SSD i umjesto DVD/RW imam ubačenu ladicu u kojoj je HDD tako da nema DVD/RW, i to kada sam ubacio onda sam preko nekog programa (neznam više ni sam) kreirao od tog dodatnog HDD-a tj dodao taj novi HDD i kreirao dvije particije, te zbog toga nemogu napraviti upgrade Windows 10 preko neta kao i svi normalni. Prethodno na dnu imaš opisanu grešku koja mi se javlja: http://www.bug.hr/forum/topic/windows/windows-10-opcenito/215879.aspx?jumpto=4761251&sort=asc&view=flat&page=183

Malo si pomiješao lončiće prilikom odgovora na moj post. Ja sam govorio o preuzimanju ISO datoteke Windowsa 10, ne o nadogradnji, jer je @zviznemte pisao o načinu kako doći do ISO datoteke, ne o nadogradnji.

Imaš li prijatelja od kojega možeš posuditi eksterni HDD? Ili ga imaš sam doma? Backup svih datoteka koje su ti bitne na njega, obrisati SVE particije i clean install. Ako je sam Microsoft odgovorio da nema rješenja za tvoj problem, nitko ti neće moći pomoći. (nije mi jasno zašto si s nekim "lijevim" programom radio particije, pored više nego dovoljnog Disk Managment alata u Windowsima, ali ajde, sto ljudi, sto ćudi i želja).

Alternativno, izvadi ladicu sa HDDom i upgrade - aj samo s SSDom u laptopu.

Poruka je uređivana zadnji put sri 26.8.2015 10:45 (WackyZG).
17 godina
neaktivan
Windows 10 - općenito

Citao sam temu na preskokce i jedno pitanje. Vrijede li driveri od Win7 na Win10?

Kupio sam SSD i odluka je pala na Win10 ali me strah da nece biti drivera pa da sve ne padne u vodu

0 0 hvala 0
16 godina
mario.L_hr kaže...
Obično uz SSD-ove dolaze alati za "preseljenje" OS-a sa HDD-a. Ako i ne dođu onda ti može poslužiti AOMEI Backuper ili neki slični alat. Ili jednostavno možeš prištekati novi SSD i napraviti čistu instalaciju. Ako je postojeća instalacija aktivirana ne bi trebao imati problema. 

Planiram napraviti clean install na SSD-u, al nije mi baš jasno ako napravim clean install (sa original windowsima) kako će biti aktivirani, pošto nemam nikakav product key i slično?

16 godina
Lion King kaže...

Citao sam temu na preskokce i jedno pitanje. Vrijede li driveri od Win7 na Win10?

Kupio sam SSD i odluka je pala na Win10 ali me strah da nece biti drivera pa da sve ne padne u vodu

Kod kuće sam na tri laptopa različit proizvođača (jedan od njih i Samsungov), te kod nekolicine prijatelja s različitim konfiguracijama instalirao ili nadogradio Windows 10 i s ni jednim nisam imao problema s driverima.

Dapače, čak je Samsungu (s kojim sam neke drivere morao instalirati googleajući Hardware ID device - a za koje mi nije sam instalirao drivere) kod clean installa 10ke sustav sam pokupio drivere za sve.

@s0me0ne: Napravi si prvo dok si na HDDu upgrade na 10, pa onda clean install 10ke nakon ubačaja SSDa. Iako bi ja kako je kolega rekao, napravio samo migraciju i to je to.

Poruka je uređivana zadnji put sri 26.8.2015 10:32 (WackyZG).
16 godina

Na HDDu već imam upgradeano na w10, ali znam da prilikom stavljanja SSDa bi trebalo odspojiti druge diskove, a na SSD planiram staviti w10, te onda formatirati HDD kad ga ponovno spojim.

16 godina
s0me0ne kaže...

Na HDDu već imam upgradeano na w10, ali znam da prilikom stavljanja SSDa bi trebalo odspojiti druge diskove, a na SSD planiram staviti w10, te onda formatirati HDD kad ga ponovno spojim.

Onda nemaš brige kod nadogradnje, samo preskoči upis ključa, te se kod inicijalnog postavljanja sustava prijavi sa MS accountom koji je bio kod nadogradnje na W10, da ti povuče aktivaciju.

16 godina

Bez obzira što imam Local Account? Ili da se sada samo spojim sa svojim Microsoft acc pa će zapamtit aktivaciju akd to isto napravim na SSDu?

P.S. Oprostite na ovim noob pitanjima i davljenju, ali stvarno više ne znam na koji način je najpametnije to odraditi.

16 godina
s0me0ne kaže...

Bez obzira što imam Local Account? Ili da se sada samo spojim sa svojim Microsoft acc pa će zapamtit aktivaciju akd to isto napravim na SSDu?

P.S. Oprostite na ovim noob pitanjima i davljenju, ali stvarno više ne znam na koji način je najpametnije to odraditi.

Treba ti MS account kako bi ti sačuvao aktivaciju. Za local acc ne znam da li je uopće moguće nekako prebaciti aktivaciju local acc-a na clean install. (osim da napraviš migraciju postojeće instalacije na SSD, onda te briga)

16 godina
Windows 10 - općenito

Mislim da to nema veze, za svaki slucaj napravi MS, ali on vuce hardware ID sa maticne a ne diska na kojem je instalacija

R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011. R.I.P. Steve Jobs 6.10.2011. 1955. - 2011. http://facebook.com/MandicPhoto

0 0 hvala 1
16 godina
WackyZG kaže...
s0me0ne kaže...

Treba ti MS account kako bi ti sačuvao aktivaciju. Za local acc ne znam da li je uopće moguće nekako prebaciti aktivaciju local acc-a na clean install. (osim da napraviš migraciju postojeće instalacije na SSD, onda te briga)

Ne treba mu MS acc. Ako su win10 kao upgrade jednom aktivirani, na tom hardware-u ce biti aktivirani nakon clean install-a bez obzira na vrstu accounta (local, ms, svejedno). Dakle, prilikom prve uspjesne aktivacije nakon upgrade-a ms "upamti" hardware ID i svaki novi clean instal na toj masini je aktiviran.
Zamjena HDD-a nece narusiti niti promijeniti hardware ID. On se mijenja samo vecom promjenom kao npr. promjena maticne, procesora ili ponekad graficke karte, tako da oni koji stave novi hdd ili ubace ssd umjesto hdd-a mogu mirno clean install, win10 ce ponovo biti aktivirani.

morrisoN
10 godina
odjavljen
zviznemte kaže...

(...)

Može se i na nekoj kanti s XP-om skinuti ISO bez MCT-a. :)

bolje.hr - Bolje je hrvatski!
10 godina
neaktivan
Windows 10 - općenito

Jedva se natjerao da napravim cisti instal posto je i 8.1 radio ok...no sada mi nije zao :)

Definitivno korak naprijed, sve radi odlicno i bez problema. Ono sto mi je totalno bzvz je settings koji je kao sto....nekakva brzi izbornik za kontrol panel...nema potreba imati podesavanja na dvije strane...

Ako nekome treba slideshow wallpapera sa starim podesenjima... Win+R i c/p control /name Microsoft.Personalization /page pageWallpaper

To su mogli staviti i pod normalno :)

0 0 hvala 0
10 godina
Windows 10 - općenito

Planiram uzeti Win 8.1 Pro ključ sa G2A ($39.98) i napraviti upgrade na Win 10. Kod kupovine ključa da li je potrebno postaviti lokaciju HR (čime se uračunava PDV 25%)? Hvala.

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Windows 10 - općenito

Ja sam kupio preko G2A isto, koliko se sijecam nisam stavio HRV i normalno sam platio

LP

Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
odjavljen

Vi stvarno mislite da taj G2A prodaje "pravu stvar", a ne ključeve s DreamSparka koje se ne smije prodavati? :)

bolje.hr - Bolje je hrvatski!
11 godina
tommmyyy kaže...

Planiram uzeti Win 8.1 Pro ključ sa G2A ($39.98) i napraviti upgrade na Win 10. Kod kupovine ključa da li je potrebno postaviti lokaciju HR (čime se uračunava PDV 25%)? Hvala.

Uzmi na kinguin tamo je 19eur koliko sam vidio, ja sam inače prije par godina uzeo preko G2A i radilo sve kao urica evo upgradeao na win10 sve beba

16 godina
Ovisi kako te pogodi koji prodavac, ali nakon sto dignes 10ku vec imas drugi kljuc...

Meni eto na 2 racunala sa tim shieldom jos nikakvih problema...uzeo kad je bilo 25$
R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011. R.I.P. Steve Jobs 6.10.2011. 1955. - 2011. http://facebook.com/MandicPhoto
10 godina
MasterG kaže...
tommmyyy kaže...

Uzmi na kinguin tamo je 19eur koliko sam vidio, ja sam inače prije par godina uzeo preko G2A i radilo sve kao urica evo upgradeao na win10 sve beba

Hvala. Uzet ću ipak na G2A ali onda OEM verziju ($17), verzija koju sam spomenuo u ranijem post-u je Retail ($40). Ima li kakvih posebnih uputa za aktivaciju OEM verzije? Planiram instalirati Win 8.1 Preview ISO (budući da trenutno imam neaktivirani Win 10), pa upgrade/aktivacija na Win 8.1 Pro (OEM) pa upgrade na Win 10 (i onda vjerojatno clean instal Win 10).

16 godina
morrisoN kaže...
kizo2703 kaže...
PiXeLsss kaže...
Ekipa kako ukljucit Guest acc? Nigdje ga naci...

Kao i skoro sve ostalo oko accounta, opcija je maknuta iz Control panela.

Samo nije jasno jeli to bug ili fičer!

C/P lusrmgr.msc u Run ili tražilicu, nađi Guest i enableaj ga. Još brži način je Command Prompt i naredba:

net user guest /active:yes za uključivanje i

net user guest /active:no za isključivanje.

Nije maknuta.

Control Panel (view by lagre/small icons) - Administrative Tools - Computer Managment - System Tools - Local User And Groups - Users - Guest - Account is disabled - check/uncheck

Malo je zavuceno, ali tu je :)

Kod sebe na računalu sam namjestio, no na svom laptopu kategoriju Local user i Groups ne pronalazim? SLIKA Postoji li jos koji nacin da dodam Gosta ili acc bez sigurnosnog emaila, tel. broja i slicno. :/

Poruka je uređivana zadnji put čet 27.8.2015 12:47 (PiXeLsss).
16 godina
neaktivan
PiXeLsss kaže...

Kod sebe na računalu sam namjestio, no na svom laptopu kategoriju Local user i Groups ne pronalazim? SLIKA Postoji li jos koji nacin da dodam Gosta ili acc bez sigurnosnog emaila, tel. broja i slicno. :/

Nemaš lusrmgr.msc (u Run)? Znači da je u pitanju Home verzija - ali imaš zato u Settingsima, pod Accounts -> Family and other users -> Add someone to this PC.

To imaš sigurno.

If it ain`t broken, you`re not working hard enough ...
Poruka je uređivana zadnji put čet 27.8.2015 14:02 (kizo2703).
16 godina
Windows 10 - općenito

pozz,od jutros nemogu pokrenuti akcijski centar ni start...klikam al se nista ne dogada,jel netko imao slican problem pa rijesio?

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Windows 10 - općenito

Bok. Ja nemogu pokrenut windows update već neko vrijeme. Kad odem na njega stalno se loadira i tako stoji. Jel nekome bilo već tako

Poruka je uređivana zadnji put čet 27.8.2015 19:09 (šaki01).
Moj PC  
0 0 hvala 0
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Windows 10 FAQ, Windows 10 - problemi
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice