znam za to , ali ovaj za " okvirove" bi volio omogućiti ...za 8.1 je bio AeroGlass i radio je odlično , nadam se da će se pojaviti i za 10
Pa, ovaj 8.1+ je navodno radio na previewima, ali sada vidim da su stavili da ne radi na 10240 final buildu.
znam za to , ali ovaj za " okvirove" bi volio omogućiti ...za 8.1 je bio AeroGlass i radio je odlično , nadam se da će se pojaviti i za 10
Pa, ovaj 8.1+ je navodno radio na previewima, ali sada vidim da su stavili da ne radi na 10240 final buildu.
Daj se malo odmori.
Kao i skoro sve ostalo oko accounta, opcija je maknuta iz Control panela.
Samo nije jasno jeli to bug ili fičer!
C/P lusrmgr.msc u Run ili tražilicu, nađi Guest i enableaj ga. Još brži način je Command Prompt i naredba:
net user guest /active:yes za uključivanje i
net user guest /active:no za isključivanje.
Nije maknuta.
Control Panel (view by lagre/small icons) - Administrative Tools - Computer Managment - System Tools - Local User And Groups - Users - Guest - Account is disabled - check/uncheck
Malo je zavuceno, ali tu je :)
Evo i ja danas odradio instalaciju, uh kako je samo strasan samo cu morati cistu instalaciju da formatiram disk, sad sam uradio samo nadogradnju.
Nije maknuta.
Control Panel (view by lagre/small icons) - Administrative Tools - Computer Managment - System Tools - Local User And Groups - Users - Guest - Account is disabled - check/uncheck
Malo je zavuceno, ali tu je :)
Ako pogledaš stari Control Panel u Sedmici i Osmici, Guest je bio odmah tu.
Ovo je Local users and Groups u Administrative toolsima, koji su ''svijet za sebe'' i u Control Panelu je samo link na njih.
Znači da, ipak je maknut, slučajno ili namjerno, a u Settingsima nije stavljen novi link.
ono što bi svi voljeli znati da li će te neke funkcije koje su se pojavile na novom buildu doći kod nas sa "stabilnom verzijom" kroz update i kada, ali to zna samo microsoft
Ne znam da li je to netko već stavio pošto nisam pročitao baš svaku stranicu ove teme.
Naišao sam na tzv. GodMode tj. znatno proširenu Upravljačku ploču u Windows 10. Postupak je slijedeći:
1. Napraviti Novu mapu na desktopu
2. Preimenovati Novu mapu sa slijedećim tekstom (bez navodnika) i nakon toga enter:
"GodMode.{ED7BA470-8E54-465E-825C-99712043E01C}"
3. Mapa bi tada trebala automatski dobiti naziv GodMode i u njoj su sadržane mnoge stavke za podešavanje Windowsa 10
Evo i video:
Za podešavanje nekih dodatnih postavki postoji i programčić Ultimate Windows Tweaker 3. Piše da je za Win 8 ali bez problema funkcionira i na Win 10.
Ne znam da li je to netko već stavio pošto nisam pročitao baš svaku stranicu ove teme.
Naišao sam na tzv. GodMode tj. znatno proširenu Upravljačku ploču u Windows 10. Postupak je slijedeći:
Yep, ništa nova. Sam shortcut je uvijek isti, pošto je GUID {ED7BA470-8E54-465E-825C-99712043E01C} uvijek jednak, a radi i na Visti.
ono što bi svi voljeli znati da li će te neke funkcije koje su se pojavile na novom buildu doći kod nas sa "stabilnom verzijom" kroz update i kada, ali to zna samo microsoft
https://blogs.windows.com/bloggingwindows/2015/08/18/announcing-windows-10-insider-preview-build-10525/
Izvoli.
Edit: mislio sam da tražiš koje su novosti u ovom updateu.
Ali da odgovorim na tvoje pitanje, vrlo vjerojatno će sve (velika većina) funkcija dođi do stabilne verzije, kada ih Fast, pa zatim Slow insideri testiraju.
Imam jedno pitanje, imao sam pi**** sedmicu na kompu napravio sam upgrade na desetku i dali se mogu uključiti sada u insider program?
Imam jedno pitanje, imao sam pi**** sedmicu na kompu napravio sam upgrade na desetku i dali se mogu uključiti sada u insider program?
Možeš
Pozdrav, imam laptop asus n75sf sa predinstaliranom 7icom.. sad mi nudi nadogradnju na 10, zanima me što je sa programima nakon nadogradnje, na laptopu imam office 2007, bitan mi je publisher, dali office 2007 može raditi na 10tki? također pretpostavljam da je sve potrebno nanovo instalirati...?
Jel netko od vas ima problem sa sporim localhostom, točnije MySQL serverom? Na 8.1 mi je brzo očitavalo, sad na Desetki nekako sporije, treba mu po minutu i nešto da očita sve ukupno 50ak (rowova) iz cca 8 tablica. Koristim WAMP, najnoviji x64
Uradim upgrade sa win 7 na win 10, trajao jako dugo preko 10 sati bez ikakvih gresaka. Nakon restarta i pokretanja windowsa uocena sporost kompa i povremeno zaledjivanje pojedinih programa. Start up prilicno dugo trajao o gnjavaza na kvadrat., procesi na task menageru uredni bez nekih posebnih anomalija. Antivirusi deinstalirani i komp ne pokazuje sposobnost za rad.
Nakon 10 dana agonije vratim ga na windows 7 i odjednom komp prodise. Tada ocistim sa ccleanerom i defragmentiram disk.
Juce mi naumpade da pokusam jos jednom upgrade na win 10 , ponovno instalacija trajala jako dugo bez gresaka.
nakon instalacije komp se ponasa kao sa win 7. brz, nema zapinjanja, nema ledjenja prozora, nema nicega od spomenutih simmptoma, ukljucen windows defender sa win firewallom.
Dali je defragmentiranje diska omogucilo poboljsanje ili nesto drugo ostaje misterija, uglavnom sad win 10 radi i mislim da cu se zadrzati na njemu.
nadam se da nekom ovo moze biti od koristi , vidim oko ovog problema svakakvih na sve strane..
Trebao si samo napraviti DISM repair (FAQ, prvi post, pri dnu) i ne bi bilo nikakvih problema.
Jel su vama igre uredu s danasnjim updateom. Meni je svaka pocela stekat.
Hey Bill. Ako nerijesim ovo na jednostavan nacin back to 8.1
Sve u najboljem redu. Teško da ti je to razlog.
Sve u najboljem redu. Teško da ti je to razlog.
Evo uninsatlira KB3081444 i gle cuda radi,probat cu opet da nje koincidencija
presao sam s win 8.1 na win 10.. i javio mi se sljedeci problem
MSVCP100.dll Missing
jel ima ko kakvu ideju kako to rijesiti
presao sam s win 8.1 na win 10.. i javio mi se sljedeci problem
MSVCP100.dll Missing
jel ima ko kakvu ideju kako to rijesiti
Fali ti Microsoft Visual C++ 2010 Redistributable Package.
Svejedno, pogledaj U Programs and Features.
Skni onaj koji odgovara tvojoj arhitekturi:
Instaliraj kao Administrator.
imam ga instaliranog ali opet nista
Imam čistu instalaciju još iz vremena preview buildova. Ovi novi beta buildovi me ne zanimaju, trenutno sam u slow prstenu, ali će mi kad tad doći kroz WU. Šta će se dogoditi ako napustim insider program? Koristim MS accaunt.
Instaliraj sve...
imam ga instaliranog ali opet nista
Ako ti se msvcp100.dll file već nalazi u System32, onda pokreni DISM repair.
C/P DISM /Online /Cleanup-Image /RestoreHealth u Command Prompt i kad završi restart.
Ili napravi reinstall svih C++ paketa.
Šta će se dogoditi ako napustim insider program? Koristim MS accaunt.
Ako napuštaš Insidere, moraš imati Windows 7 ili 8.1 ,aktiviran.
Backupiraj ovu Desetku, instaliraj i aktiviraj Sedmicu ili Osmicu i onda napravi upgrade i imaš Desetku neovisnu o Insider programu.
Dobio sam Windows 10 notifikaciju,koristim 7.Kako ukloniti notifikaciju?
Instaliraš Windows 10
Deinstaliraj KB3035583 update i restartaj PC.