Windows 10 - općenito izdvojena tema

poruka: 15.413
|
čitano: 3.879.272
|
moderatori: pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Windows 10 FAQ, Windows 10 - problemi
9 godina
odjavljen
Re: Windows 10 - općenito
doktor1 kaže...

Sutra mi dolazi SSD pa ide svježa instalacija. Zanima me dali ninte automatski skida i instalira programe koji se označe ili samo radi update?

Instalira ih ako ih nemaš, ažurira ako ih već imaš instalirane.

bolje.hr - Bolje je hrvatski!
15 godina
neaktivan
Windows 10 - općenito

Kolega ima aktiviranu desetku 10240 onim insider keyom. Sutra mu stize SSD, pa ce odraditi clean install. Kako ce proteci aktivacija nakon instaliranja? Koji key za aktivaciju koristiti i kako uopste aktivirati? Za sta se veze taj key?

Moj PC  
0 0 hvala 0
9 godina
odjavljen
Almin94 kaže...

Kolega ima aktiviranu desetku 10240 onim insider keyom. Sutra mu stize SSD, pa ce odraditi clean install. Kako ce proteci aktivacija nakon instaliranja? Koji key za aktivaciju koristiti i kako uopste aktivirati? Za sta se veze taj key?

Ne može instalirati Windows 10 koji nisu dio Insider projekta. Dobro, može, ali ih ne može aktivirati.

Poruka je uređivana zadnji put uto 11.8.2015 20:31 (Arendelle).
15 godina
Windows 10 - općenito

Napravit backup sistema-system restore i krenut u čišćenje :)

Windows 10 TNBT v1.7 (04.08.2015)
Due to the popular demand of creating a dedicated thread for my AIO tweak script for Windows 10, I decided to do so.

TNBT is a big collection of tweaks for Windows 10 Build 10240 RTM, all combined into one .cmd script.

Features:
- Disable telemetry and data collecting
- Disable or uninstall OneDrive
- Uninstall default Windows Apps
- Replace Utilman with Sys-Admin CMD on Lockscreen (optional)
- Disable Quick Access as default view in Explorer
- Block Telemetry servers via hosts file
- Disable Cortana / Bing Search and Searchbar
- Disable unnecessary services
- Disable unnecessary scheduled tasks
- Enable the classic vertical icon spacing on desktop
- Remove versioning tab from properties
- Enable classic control panel view
- Disable lockscreen
- Indicate compressed NTFS files
- Change Logon screen background with accent color
- Show file extensions
- Disable jump lists
- Internet Explorer 11 tweaks
- Disable Windows Update sharing

Download (v1.7):
http://www83.zippyshare.com/v/Up5P1Ev3/file.html
http://pastebin.com/vWsXKJAR (Script)
http://pastebin.com/xaa3MVmV (Removal Script)

Notes:
- Run the .cmd as administrator
- To block the telemetry servers via hosts file, you should temporarily disable your AV/Firewall
- Some changes might need a restart
- There is no proper way to reinstall default apps. You'll have to create a new user profile to undo this.

Knowing is not enough; we must apply. Willing is not enough; we must do.
Poruka je uređivana zadnji put uto 11.8.2015 20:52 (Colossus7).
Moj PC  
1 0 hvala 1
12 godina
Almin94 kaže...

Neka s ovim toolom skine ISO od desetke i napravi čistu instalaciju i nek preskače unos key-a i na kraju neka se prijavi Microsoft računom kojim je prijavljen u insider program i sve će bit uredno aktivirano.

Sami sebi smo najveci neprijatelji
12 godina
Arendelle kaže...
Almin94 kaže...

Ne može instalirati Windows 10 koji nisu dio Insider projekta. Dobro, može, ali ih ne može aktivirati.

Otkud ti ta ideja ???

Sami sebi smo najveci neprijatelji
15 godina
Imsovcanin kaže...
kizo2703 kaže...
Imsovcanin kaže...

pa imam tamo nastimanio sve kao i prije kad sam imo samo HR :S

Obriši englesku tipkovnicu: Klikni na Options i tu ostavi samo hrvatsku.

problem je sto tamo nema engleske tipkovnice xD samo hrvatske... 

Dodaj ENG te je odmah i obriši.

Poruka je uređivana zadnji put uto 11.8.2015 23:00 (sisko93).
10 godina
odjavljen
Windows 10 - općenito

Bok, ljudi, kada budem prelazio sa w8.1 na w10, da li sve datoteke sa  c: i d: particija spremiti u folder pod nazivom old. windows, odnosno da se ne obrišu podaci i  je li to siguran način čuvanja svih podataka i da samo te spomenute datoteke otvorim u w10?

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
keyofdestiny13 kaže...

Bok, ljudi, kada budem prelazio sa w8.1 na w10, da li sve datoteke sa  c: i d: particija spremiti u folder pod nazivom old. windows, odnosno da se ne obrišu podaci i  je li to siguran način čuvanja svih podataka i da samo te spomenute datoteke otvorim u w10?

prilikom updatea na win 10, on će sam stvoriti folder windows.old gdje će se nalaziti stari windowsi i driveri u slučaju da nešto ne štima da se može vratiti na staro, aplikacije i sve ostalo nastavljaš koristiti kao do sada, sve on sačuva gdje je i bilo te ne gubiš ništa, eventualno za svoju neku psihološku sigurnost pohrani podatke sa računala na neki vanjski disk iako će nakon updatea sve ostati gdje je i bilo s razlikom što će napraviti na C disku on sam windows.old gdje su stari windowsi sa updateovima i driveri (cca 20ak GB bude taj folder)

17 godina
Windows 10 - općenito

koji ti nakon upa netreba ,ja sam ga na ssd-u obrisao

Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
Windows 10 - općenito

Nešto novo...

morrisoN

2 0 hvala 2
17 godina
odjavljen
Windows 10 - općenito

Vidim da je bilo nekih prepiranja na tu temu pa me zanima da li netko zna nešto konkretno o retail verziji desetke? Ne nađem ništa konkretno na netu. Imam kod kuće pirata sedmicu i htio bih uzeti desetku u retail verziji tako da ne moram glavu razbijati nakon izmjene matične i sl...

Freak Show Inc.

0 0 hvala 0
17 godina
Friday kaže...

Vidim da je bilo nekih prepiranja na tu temu pa me zanima da li netko zna nešto konkretno o retail verziji desetke? Ne nađem ništa konkretno na netu. Imam kod kuće pirata sedmicu i htio bih uzeti desetku u retail verziji tako da ne moram glavu razbijati nakon izmjene matične i sl...

Newegg - Windows 10 Pro retail , piše od 14.08.2015. u prodaji. A evo i download verzije: Newegg - Windows 10 Pro retail digital download . Dakle štako 199.99$.

Deckard
Poruka je uređivana zadnji put sri 12.8.2015 9:49 (deckard).
17 godina
odjavljen
deckard kaže...

Newegg - Windows 10 Pro retail , piše od 14.08.2015. u prodaji. A evo i download verzije: Newegg - Windows 10 Pro retail digital download . Dakle štako 199.99$.

Šta sad više nije retail nego full?

Freak Show Inc.
16 godina
odjavljen

Tu nigdje ne piše da je retail ali opet, sumnjam da bi prodavali OEM pa ono...

And I looked, and behold a pale horse: and his name that sat on him was Death, and Hell followed with him...
17 godina
Sum_of_all_fears kaže...

Uz OEM verzije na neweggu uredno piše OEM i cijena je niža, a MS je prije već objavio cijene OEM i retail verzija pri čemu je cijenu za retail verziju postavio na 199.99$, pa onda valjda nema sumnje da se pod full mislilo na retail  .

Deckard
15 godina
neaktivan
4mal kaže...

koji ti nakon upa netreba ,ja sam ga na ssd-u obrisao

ili ga pustiš par dana čisto da ne bi što krenulo krivo, pa kad se uvjeriš da sve šljaka lako se izbriše s obzirom da kod svih update ne prolazi glatko ili ga izbrišeš i ako se što zakenja skineš ISO sa MCT i blebneš mu clean install

17 godina
odjavljen
deckard kaže...
Sum_of_all_fears kaže...

Uz OEM verzije na neweggu uredno piše OEM i cijena je niža, a MS je prije već objavio cijene OEM i retail verzija pri čemu je cijenu za retail verziju postavio na 199.99$, pa onda valjda nema sumnje da se pod full mislilo na retail  .

Piše da je 199 za pro - pošto je home retail?

Freak Show Inc.
17 godina
Friday kaže...
deckard kaže...
Sum_of_all_fears kaže...

Piše da je 199 za pro - pošto je home retail?

Microsoft Windows 10 Home - Full Version 32 & 64-Bit (Download) $119.99

Deckard
16 godina
Windows 10 - općenito

Rađe uzmite na g2a ili negdje kao ja par ključeva za 8.1 Pro, 25$ svaki i upgrade na 10ku

R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011. R.I.P. Steve Jobs 6.10.2011. 1955. - 2011. http://facebook.com/MandicPhoto

0 2 hvala 0
17 godina
odjavljen
Mitch kaže...

Rađe uzmite na g2a ili negdje kao ja par ključeva za 8.1 Pro, 25$ svaki i upgrade na 10ku

A koliko je to ispravno i legalno? Možda zvuči bedasto, ali odakle nekome key po toj cijeni? Jel to onda retail, ili?

Freak Show Inc.
16 godina
odjavljen

Ja cijelo vrijeme govorim da su ti 25-35$ ključevi jako, jako sumljivi (i nitko ne garantira da ih MS neće za godinu-dvije ili već sutra bannirati) ali tko voli nek izvoli....

And I looked, and behold a pale horse: and his name that sat on him was Death, and Hell followed with him...
17 godina
odjavljen
Windows 10 - općenito

To i ja mislim. A ovu piratsku sedmicu svejedno mogu dići na 10 ako hoću ali htio bih imati retail key pa da sam miran!

Freak Show Inc.

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
nicky.sl kaže...
Almin94 kaže...

Neka s ovim toolom skine ISO od desetke i napravi čistu instalaciju i nek preskače unos key-a i na kraju neka se prijavi Microsoft računom kojim je prijavljen u insider program i sve će bit uredno aktivirano.

Jesi li siguran u ovo?

9 godina
odjavljen
Almin94 kaže...

Jesi li siguran u ovo?

Mislim da to nije točno.

16 godina
odjavljen
Windows 10 - općenito

BTW, MSova osnova za baniranje tih ključeva je kršenje EULAe a nitko od tih resellera neće raditi refund ako je ključ poništen po toj osnovi (da li dobiješ pare nazad ako ti banniraju acc zbog cheatanja? Ne, jer cheat je kršenje EULAe igre.)

Poruka je uređivana zadnji put sri 12.8.2015 14:00 (Sum_of_all_fears).
Moj PC  
3 0 hvala 0
16 godina
Sum_of_all_fears kaže...

Ja cijelo vrijeme govorim da su ti 25-35$ ključevi jako, jako sumljivi (i nitko ne garantira da ih MS neće za godinu-dvije ili već sutra bannirati) ali tko voli nek izvoli....

Imas shield na par stranica za koji dolar koji ti ja mislim daju oko godinu dana garancije, a i citao sam bas reddit za G2A Windows kljuceve, imaju ih ljudi oko dvije godine vec nikakvih problema, pogotovo ako platis paypalom onda je refund jednostavan

Friday kaže...

To i ja mislim. A ovu piratsku sedmicu svejedno mogu dići na 10 ako hoću ali htio bih imati retail key pa da sam miran!

Vidio sam ja i box izdanja 7ce po 40$ (Professional)...tako da nema razloga zasto ne bi bili pravi kljucevi

Prije par godina sam uzeo onaj trik za 15$, kao da sam tek kupio laptop pa imam tu pogodnost, evo danas nikakvih problema, vec na 10ci

R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011. R.I.P. Steve Jobs 6.10.2011. 1955. - 2011. http://facebook.com/MandicPhoto
Poruka je uređivana zadnji put sri 12.8.2015 14:08 (Mitch).
17 godina
odjavljen
Mitch kaže...

evo danas nikakvih problema, vec na 10ci

Ti misliš da se zabavljaš ali zapravo nanosiš bol ljudima koji te vole...

Freak Show Inc.
15 godina
Windows 10 - općenito

sto se tice g2a kljuceva,frend je uzeo i njemu dan danas radi,ja sam ih bio uzeo 4 i 3 su blacklistana odmah a 4. je nakon par mjeseci....javio se u g2a i morao prvo imat chat s MS-om da oni potvrde da su kljucevi BL,to screenshotat i dat u g2a,nakon toga su mi vratili pare,samo je to vracanje trajalo mjesec dana jer imaju neku proceduru...tj valjda im je taj reseler trebao vratit pare pa oni meni...ugl kljuc je kao te potrefi a ako dobis BL onda je procedura mukotrpna...

mene jako zivcira ovo bootanje na 10-ki na 7-mici trajalo svega 15 sec,ovdje minutu...(imam ssd samo s win i ssd samo s programima,dakle trebalo bi brzo),napravio bih clean instal...al moja je bila jogurt sedmica i sad imam aktiviranu desetku PRO...dodao sam neki zastarjeli racun od ms-a i sad me zanima jeli kljuc povezan s tim accountom od ms-a..jer radio bi clean install a nezelim sad izgubit tu pro verziju...

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen
izvone kaže...

mene jako zivcira ovo bootanje na 10-ki na 7-mici trajalo svega 15 sec,ovdje minutu...(imam ssd samo s win i ssd samo s programima,dakle trebalo bi brzo),napravio bih clean instal...al moja je bila jogurt sedmica i sad imam aktiviranu desetku PRO...dodao sam neki zastarjeli racun od ms-a i sad me zanima jeli kljuc povezan s tim accountom od ms-a..jer radio bi clean install a nezelim sad izgubit tu pro verziju...

4 sekunde od gumba za paljenje do login screena, dakle 6-7 do spremnog desktopa.

Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Windows 10 FAQ, Windows 10 - problemi
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice