Kako restorat bar na win 7??posto nmg vise nista,nema mi storea,edga,nista.niti taskbar ne reagira,mogu samo ici u windows explorer i u control panel,molim vas za malo pomoci,hvala vam
Run-> CMD-> sfc /scannow
Kako restorat bar na win 7??posto nmg vise nista,nema mi storea,edga,nista.niti taskbar ne reagira,mogu samo ici u windows explorer i u control panel,molim vas za malo pomoci,hvala vam
Run-> CMD-> sfc /scannow
imam problem pri aktivaciji desetke. imam original win 8.1:instalirao sam clean install desetke i nece mi s tim kljucem aktivirat winse. izbaci mi error 0xc004e016.
gdje sam pogrijesio
imam problem pri aktivaciji desetke. imam original win 8.1:instalirao sam clean install desetke i nece mi s tim kljucem aktivirat winse. izbaci mi error 0xc004e016.
gdje sam pogrijesio
Pogriješio si u tome što nisi prvo nadogradio sa 8.1 na 10 pa tek onda odradio clean install. Ne može se W10 aktivirati ključem od 7ice ili 8ice
Edit: sad vrati osmicu natrag i aktiviraj je pa odradi upgrade pa onda clean install ako želiš
hocu ali ne kuzim kako to funkcionira kad ja svejedno formatiram tu particiju prije instalacije.u samom setupu winsa
hocu ali ne kuzim kako to funkcionira kad ja svejedno formatiram tu particiju prije instalacije.u samom setupu winsa
1. vrati na stari OS
2. napravi upgrade na win 10 da uhvati aktivaciju
3. po potrebi clean install tek
imam problemčić ....
evo, pronašao sam rješenje ako nekoga muči nešto slično
problem je bio u driveru za hdmi audio od intelove integrirane hd4600 grafe koji nije bio automatski instaliran, a što je najgore čini se da intel još uvijek nije riješio taj problem u novim driverima koje windoze instaliraju automatski - dapače, kad ideš na intelovu stranicu noviji hd driveri su blokani
rješenje je bilo manulano updejtati driver i to sa cd-a matične ploče
driver se updejtao, žuti trokutić u device manager je nestao i konačno - u mpc playeru se pojavila opcija za lg tv (fotka dolje)
radim uprzavo upgrae osmice pa cu dalje kako ste rekli.`jos nesto.skinuo sam pro i home verziju desetke a na osmici mi ne pisa koja je.mogu bilo koju instalirat ili?
kad mi je ponudio upgrade on je samcodabrao home pa cu i clean napravit home
radim uprzavo upgrae osmice pa cu dalje kako ste rekli.`jos nesto.skinuo sam pro i home verziju desetke a na osmici mi ne pisa koja je.mogu bilo koju instalirat ili?
kad mi je ponudio upgrade on je samcodabrao home pa cu i clean napravit home
windows 8.1 Pro skida windows 10 pro
windows 8.1 i windows 8.1 with bing skidaju windows 10 home, skini home verziju jer ti aktivacija vrijedi samo za nju koja se napravila prilikom upgradea
Pozdrav, trebam savjet ako nije frka. Gledam ovu ponudu na G2A i mislim si dali je isplativo uzeti sad i napraviti preorder za 10-ku ili ne ?
https://www.g2a.com/microsoft-windows-8-1-professional-32-64-bit-oem-cd-key-global.html
I kad bi uzeo gdje bi mogao nabaviti ISO File?
Pozdrav, trebam savjet ako nije frka. Gledam ovu ponudu na G2A i mislim si dali je isplativo uzeti sad i napraviti preorder za 10-ku ili ne ?
https://www.g2a.com/microsoft-windows-8-1-professional-32-64-bit-oem-cd-key-global.html
Zašto komplicirati,kad može jednostavnim putem.
Ma nemaš problema uzmi key i uživaj
super je ponuda, uzmi i onda skini ISO sa MS stranice i rokaj kljuc unutra
Gdje taj key kad ga uzmem ,još moram aktivirati osim kod kraja instalacije?
Zelim napraviti update preko toolkita i kad skine mi kaze da nemogu sve sacuvati jer nije skinuta desetka u jeziku kljuca...kako da provjerim jezik kljuca da mogu instalirat i da sve sacuvam?
Netkoooo?
Gdje taj key kad ga uzmem ,još moram aktivirati osim kod kraja instalacije?
Nigdje...nakon što imaš full aktiviranu 8.1 (vidjet ćeš u system prop) samo napravi UPGRADE na 10ku, kod pitanja oko keya (ako te uopce pita) samo radi skip...onda imas full aktiviranu 10ku
Može li se nekako ukljucit transparency ili task bar mora biti tako ruzno crn
Učinio kako ste mi rekli, pogasio opcije da se pali iz hibernacije, prošao kroz BIOS(i nisam našao navedenu stavku) i opet mi se pali iz hibernacije, a koliko vidim i iz sleep moda. Nakon nekih 20ak minuta se samo upali, bez ikakvog razloga :(
Što kaže „powercfg lastwake“?
Il još bolje startaj Event Viewer, tu ćeš vidjet što je i u koje vrijeme od uređaja upalilo komp.
U hibernaciju nisam još gasio računalo (zbog SSDa), a ova me rasprava potakla da pokušam sa sleep modom. I, ofkors, računalo se samo od sebe vratilo iz sleepa, a rezultati istraživanja uzroka su prikazani na slikama u prilogu.
Ukratko - Wake Source: Unknown
Da, to je tako nažalost, funkcionira samo s onim uređajima koji imaju mogućnost power managementa (obično su to mrežna, miš, tastatura), jer samo te uređaje prepoznaje kao relevantne. Lista se dobije onom naredbom preko cmd.
Kad piše unknown time eliminiramo da je krivac, bar u tom trenutku, jedan od tih uređaja.
Meni su probleme radili mrežna i maintanance schedule. Još sam neke stvari pogasio (miš, tast) pa ne isključujem da su i oni bili mogući krivci. Sad sam samo na hybrid sleep, al slična/ista stvar je kao i s hibernacijom.
Ukratko još jednom..
Softverski
1. isključiti wake timers (power options/sleep)
2. isključiti scheduled maintenance to wake.. (maintenance/settings)
U nekim slučajevima ljudi su imali problema ako su im uključeni oboje hybrid sleep i hibernacija (power options), pa je poželjno jedno isključiti.
Hardverski, najčešći su problemi s mrežnom, mišem, oboje se može isključiti pod device manager/device properties-power management (isključiti wake), nadalje s tipkovnicom, zvučnom, raznim drugim usb uređajima, bios postavkama/firmware. Kod mrežne se još mogu isključiti i dodatne opcije vezane uz wake on (properties/advanced tab)
Ima još jedna opcija koja je nekima pomogla - isključiti "usb selective suspend" u power opcijama, iako je korisnije za sustav da je uključena pošto ima ulogu da individualno gasi usb uređaje koji se ne koriste (štednja energije), također ako je isključena može spriječiti da sustav ode u sleep, što je pak samo po sebi proturječno. Tako da bi tu mogućnost ostavio za kraj ako baš ništa drugo ne pomaže.
Forumaši imam problem....napravio sam upgarde sa w7 na w10 na curinom kompu..problem je da nekad samo od sebe otvara aplikacije..ili kad kliknem recimo winamp on ga otvori 10puta...jel moguce da je zbog 2gb rama.....nekad kad se restarta radi koji sat normlano onda se opet zblesa....probao sam clean instal i opet pocne...što mi je činiti...
konfa:
athlon x2 3.0ghz
2gbrama
ati 5350 1gb
asus m4n68t
hehe evo i ja narucio key
Forumaši imam problem....napravio sam upgarde sa w7 na w10 na curinom kompu..problem je da nekad samo od sebe otvara aplikacije..ili kad kliknem recimo winamp on ga otvori 10puta...jel moguce da je zbog 2gb rama.....nekad kad se restarta radi koji sat normlano onda se opet zblesa....probao sam clean instal i opet pocne...što mi je činiti...
konfa:
athlon x2 3.0ghz
2gbrama
ati 5350 1gb
asus m4n68t
Probaj stavit drugu tipkovnicu
konfa:
athlon x2 3.0ghz
2gbrama
ati 5350 1gb
asus m4n68t
probao sam isto..jel nekad nece uopce uci u aplikaciju kad kliknem mišem...
General review and description
1. Windows 10 superguide: Everything you need to know
Extensive guide from PC World
2. Important Windows 10 Questions and Answers
Answers from Martin Brinkmann at gHacks
3. Microsoft Windows 10 review
Nate Ralph review at CNET
4. Windows 10 tour: The good, the bad, and the missing
Analysis by Windows expert Woody Leonhard
5. Windows 10 Review: Microsoft Takes a Step Back to Move Forward
A summary from consumer technology journalist Walt Mossberg
Installation and setup
6. The SuperSite Windows 10 How To Collection: From set-up to productivity
Slideshow with details of how to get Windows 10 up and running from Paul Thurrott
7. How to do a clean install of Windows 10 (from Windows 7 and 8)
If you prefer a clean install instead of a straight upgrade, here's how from Ars Technica
Tips and tricks
8. Windows 10: The best tricks, tips, and tweaks
Collection of tips from PC World
Security and privacy
9. 30 Ways Your Windows 10 Computer Phones Home to Microsoft
The How-To Geek explains the many ways that Windows 10 can collect information about you
10. Privacy and advertising in Windows 10: Both sides of the story
Woody Leonhard gives his take on privacy issues in Windows 10
Raja, jeste li vi uspjeli postaviti bookmarkse bez teksta, tj samo favicon. Ovako neš.
konfa:
athlon x2 3.0ghz
2gbrama
ati 5350 1gb
asus m4n68t
probao sam isto..jel nekad nece uopce uci u aplikaciju kad kliknem mišem...
Neispravan miš, ili možda nešto s driverom miša. Pokušaj remove u device manageru pa restart da ponovo pokupi driver.
Raja, jeste li vi uspjeli postaviti bookmarkse bez teksta, tj samo favicon. Ovako neš.
Kad ides rename bookmarka, izbrišeš cijeli naziv i save.
Nervira li ikog način skrolanja u Edge-u. Navikao sam na smooth scroling Firefoxu, tako da mi ovaj "stepenasti" u Edge-u nekako smeta. Btw, ima li kakva postavka za to, osim postavki koje su na nivou cijelog win10.
Zna li neko kako da privremeno pauziram OneDrive sinhronizaciju, nigdje ne vidim opciju?