Windows 10 - općenito izdvojena tema

poruka: 15.413
|
čitano: 3.889.572
|
moderatori: pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Windows 10 FAQ, Windows 10 - problemi
14 godina
Re: Windows 10 - dojmovi, problemi
bik kaže...

Meni još javlja onaj problem s Updejtom od nekidan (0x80246017) , ima li rješenja?

http://www.infoworld.com/article/2879669/microsoft-windows/microsoft-kb-3036140-patch-windows-10-tech-preview-new-office-apps.html

Poruka je uređivana zadnji put čet 5.2.2015 12:13 (valisaurea).
17 godina
neaktivan
Windows 10 - dojmovi, problemi

Jel uspio netko instalirati TuneUp 2014 na build 9926? Instalacija krene ali stane na 50% i samo stoji tako. Nikakvi errori, ništa.

Windows Phone 8.1 - L520, L822, L930...
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen

Windowsi blokiraju setup jer ti ne treba to smeće od programa...

[edit] - prema autorima tih tjunupova i cleanera, moj PC bi trebao biti mrtav ili neupotrebljiv za rad.

Nikad vidio nit tuneup niti ccleaner... A radi. Nikad vidio nit tuneup niti ccleaner... A radi.

My name is Legion... For we are many!
Poruka je uređivana zadnji put čet 5.2.2015 12:50 (Sum_of_all_fears).
17 godina
neaktivan
Sum_of_all_fears kaže...

Windowsi blokiraju setup jer ti ne treba to smeće od programa...

Nije poanta u tome da li je smeće ili ne, nego da instalacija stane, a mene zanima zašto.

Btw našao sam problem, instalaciju blokira compatibily settings, sad mi je prvi put izbacio ovo i nakon što sam par puta kliknuo "Yes" instalira se normalno.

Windows automatski postavi compatibility na Windows 8 i svaki puta kad se pokreće program izbaci ovo upozorenje.

16 godina
dark_wizz kaže...

Nije poanta u tome da li je smeće ili ne, nego da instalacija stane, a mene zanima zašto.

Btw našao sam problem, instalaciju blokira compatibily settings, sad mi je prvi put izbacio ovo i nakon što sam par puta kliknuo "Yes" instalira se normalno.

Windows automatski postavi compatibility na Windows 8 i svaki puta kad se pokreće program izbaci ovo upozorenje.

S obzirom da je build sada 10.0, čudo je da se uopće instalira.

Iako, ako ti treba takav program, mogao si ostati i na XP-u.

Pošto veeeelika većina tih ''programa čudotvoraca'' na kasnijim Windosima samo radi više štete nego koristi.

A za veliku većinu toga što oni navodno rade, sami Windowsi već imaju integrirane programe i module.

E da, ali jesam i ja smiješan - to je od M$-a pa automatski ne valja?!

If it ain`t broken, you`re not working hard enough ...
Poruka je uređivana zadnji put čet 5.2.2015 14:37 (kizo2703).
16 godina
kizo2703 kaže...
..

Pošto veeeelika većina tih ''programa čudotvoraca'' na kasnijim Windosima samo radi više štete nego koristi.

A za veliku većinu toga što oni navodno rade, sami Windowsi već imaju integrirane programe i module.

..

- na svim, btw ne diraj XP, zaslužio je bar mir u mirovini/skoroj smrti.. samo što nije.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
16 godina
ihush kaže...

- na svim, btw ne diraj XP, zaslužio je bar mir u mirovini/skoroj smrti.. samo što nije.

Mirovina? Nažalost ne, i što je najgore najviše ga ima u državnoj administraciji, samo rijetko gdje ima barem uključeni update.

Poruka je uređivana zadnji put čet 5.2.2015 20:43 (kizo2703).
16 godina

daj ne (kenjkaj.. kak to reči na frenč?) no seri? (dugouzlazni naglasak) .. to je embeded. (na vulgaris 90% juzera mora ugasiti update, jer ih ubija MS, OEMi).

-a da je mrtav, 'samo što nije' je inače povezano s rečenicom o win kileru, samo sam ispustio linux zbog nedizanja tenzija. Recimo sarkazam. :)

vratimo se temi i smeću kojeg juzeri utrpavaju u OS u namjeri da radi (bolje).. a rijetki pri tome razmišljaju kao o npr biciklu ili automobilu, AK47, i sl. .. KISS, ne popravljaj ispravno. Tad (svaki) OS-PC radi... i radi.

11 godina
protjeran

Qapla  !!  ( uzvikne  klingonac na gornji post  )

:-)

0 0 hvala 0
17 godina
Sad jedno mozda malo blesavo pitanje: Kak koristite tu desetku - lokalni racun ili MS (outlook, hotmail, whatever)? Jos jedno pitanje. Da li se vama dugo pokrecu programi nakon boota? Nemam SSD, ali treba mu tri gladne da pokrene skype i sve te servise za zive plocice (vremenska prognoza, facebook, viber i jos neke djidje badje). I da, jos uvek nisam pokrenul Cortanu, mozda ispocetka instaliram.
Steam: ukay1000 Xfire: ukay1000 LoL: Cquencer Molten WoW Warsong: Steelrock (ally)
16 godina
ihush kaže...

daj ne (kenjkaj.. kak to reči na frenč?) no seri? (dugouzlazni naglasak) .. to je embeded. (na vulgaris 90% juzera mora ugasiti update, jer ih ubija MS, OEMi).

-a da je mrtav, 'samo što nije' je inače povezano s rečenicom o win kileru, samo sam ispustio linux zbog nedizanja tenzija. Recimo sarkazam. :)

vratimo se temi i smeću kojeg juzeri utrpavaju u OS u namjeri da radi (bolje).. a rijetki pri tome razmišljaju kao o npr biciklu ili automobilu, AK47, i sl. .. KISS, ne popravljaj ispravno.

Ne dragi, to je čisti XP, samo su updatei ''embeded''. A dalje sve radi kao i do 8. 4. 2014. Nažalost ,yebi ga!

Linux win killer?! Aha, svakako.

Kak može biti ispravno nekaj kaj M$ napravi?!   Žalosno, ali istinito - to je mišljenje mnogih Win ''power'' usera, čak i ovdje na forumu.

ukay1000 kaže...
Sad jedno mozda malo blesavo pitanje: Kak koristite tu desetku - lokalni racun ili MS (outlook, hotmail, whatever)? Jos jedno pitanje. Da li se vama dugo pokrecu programi nakon boota? Nemam SSD, ali treba mu tri gladne da pokrene skype i sve te servise za zive plocice (vremenska prognoza, facebook, viber i jos neke djidje badje). I da, jos uvek nisam pokrenul Cortanu, mozda ispocetka instaliram.

Možeš birati: lokalni ili MS account. Iako, puna funkcionalnost se postiže SAMO sa MS acc-om. Meni se programi dižu odmah, iako mi je Desetka instalirana na vhd, pa je samim tim nešto sporija (ili bi barem trebala biti - ja to baš nisam osjetio dosad).

Poruka je uređivana zadnji put pet 6.2.2015 14:13 (kizo2703).
14 godina
ihush kaže...

vratimo se temi i smeću kojeg juzeri utrpavaju u OS u namjeri da radi (bolje).. a rijetki pri tome razmišljaju kao o npr biciklu ili automobilu, AK47, i sl. .. KISS, ne popravljaj ispravno. Tad (svaki) OS-PC radi... i radi.

A kako i nebi natrpavali. Pa mi sve više postajemo država u kojoj je cilj dobiti set besplatnih noževa uz nešto što nam ne treba a kupili smo ga. Najbolji su mi oni koji instaliraju po nekoliko takvih aplikacija.

kizo2703 kaže...
Kak može biti ispravno nekaj kaj M$ napravi?!   Žalosno, ali istinito - to je mišljenje mnogih Win ''power'' usera, čak i ovdje na forumu.

Kod MS je jedino ispravan welcome, sve ostalo je .....

Stručnjak za odmaganje...
17 godina
neaktivan

Čudan problem/bug danas. Kursor mi se pretvorio u točkastu liniju nakon što sam pokrenuo Battle.net Launcher. Pokušao sam promijeniti kursor ali opet ista stvar. Jedino što pomaže je da enable-am onaj pointer trail, onda se vrati u normalu. Jel imao netko takav problem?

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Nisam imal takav problem ali znam da sam trazil postavke misa 3 gladne godine da iskljucim akceleraciju jer sugavi driveri i program od Logitecha je samo za lepe oci kad ne moze override windows postavke.
Steam: ukay1000 Xfire: ukay1000 LoL: Cquencer Molten WoW Warsong: Steelrock (ally)
16 godina
dark_wizz kaže...

Čudan problem/bug danas. Kursor mi se pretvorio u točkastu liniju nakon što sam pokrenuo Battle.net Launcher. Pokušao sam promijeniti kursor ali opet ista stvar. Jedino što pomaže je da enable-am onaj pointer trail, onda se vrati u normalu. Jel imao netko takav problem?

-pa sad laičko pitanje/čuđenje. Kako to da se tebi pojavljuje problem a imaš TuneUp i ostatak smeća? Što bi okam i kiss rekli na to?

btw, mala je vjerojatnost da netko koristi battlenet i da ima približno jednak HW.. 90% da je stvar drivera preostalih 10% je 'smeće' i postavke, verzije igre-patch koji ne može postojati za novi (nepostoječi) OS i sl. Takve stvari uobičajeno prorade tek nakon izlaska na tržište, dakle za 6-12mj...

17 godina
neaktivan
ihush kaže...
dark_wizz kaže...

-pa sad laičko pitanje/čuđenje. Kako to da se tebi pojavljuje problem a imaš TuneUp i ostatak smeća? Što bi okam i kiss rekli na to?

Tuneup i ostalo "smeće" nije instalirano. Instalirani su samo driveri (chipset, grafička, zvučna), wow, hearthstone i battle.net launcher.

16 godina

a pod compatabilityjem?

17 godina

Uspio sam opet pokrenuti Cortanu, ali sada pak pol tog ne kuzi kaj joj pricam (tipicno zensko). -.-

Mozda ne govorim dobro engleski.

Moj PC  
3 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
ihush kaže...

a pod compatabilityjem?

Isto, koliko sam skužio to se znalo dešavati i na w7 i w8 i većinom su odgovorni driveri za grafičku. Pošto je ovo preview a i AMD je grafička ispada ništa čudno.

ukay1000 kaže...

Uspio sam opet pokrenuti Cortanu, ali sada pak pol tog ne kuzi kaj joj pricam (tipicno zensko). -.-

Probaj uključiti ovo ako već nisi, pomogne da te bolje razumije.

17 godina
ukay1000 kaže...

Mene razumije, ali skoro sve upite rješava tako da copy/paste-a u bing u internet exploreru XD

Jučer sam stavio build 9926 na stari disk, popularni wd6400aaks koji pušta neki pišteći zvuk, kao da ležaj nije podmazan, ali sve radi super.

Kao i vama windowsi su skoro sve drivere instalirali, ostao mi je samo driver od nvidije kojeg je skinuo windows update, neki pci nešto i naravno driveri od usb antene za wireless.

Driveri od wirelessa se nisu naravni dali instalirat ni sa compatibility modom, kao ni na 8-ici dok sam ju koristio. Srecom znao sam sta mi preostaje, potrebno je u cmd-u napisat ove dvije naredbe:

bcdedit -set loadoptions disable_integrity_checks

bcdedit -set testsigning on

restartat comp, instalirat drivere, pa upisat isto to ali obrnuto (...enable_integr... i ...testsigning off, ako se zeli vratit na staro)

Problem je sa verifikacijom drivera, nemaju hashtag ili nešt pa windowsi blokiraju instalaciju.

Driveri za slušalice mi ne rade i to nije moguce rijesit, slušalice rade i mikrofon, ali nemam 7.1 surround. Slušalice su plantronics gamecom 780.

Što se tiče starta, ne znam, sviđa mi se više windows 8/8.1 start. Ovo mi liči ni na što, neki hibrid između 8 i 7, a lošiji od oba što se mene tiče.

Nema ni 24 sata odkako sam desetku instalirao pa neću brzat sa zaključcima.

Fortune favours the brave
Poruka je uređivana zadnji put ned 8.2.2015 9:05 (Hyperion).
14 godina

Microsoft Windows 10 bi mogao doći u RTM fazu u mjesecu lipnju 2015 godine.

http://www.winbeta.org/news/windows-10-rtm-rumored-launch-june-2015-target-back-school-sales?utm_source=dlvr.it&utm_medium=facebook

Tko zna jel ovo samo glasina ili pak istina, ostaje da vidimo.

http://www.bug.hr/forum/board/opcenito-o-ict-biznisu/17.aspx?sort=act
Poruka je uređivana zadnji put pon 9.2.2015 18:09 (Valentin17).

0 0 hvala 0
16 godina

u RTM fazu mora krajem 4mj... 6. već OEMi moraju štancati da bi do jeseni bilo u maloprodaji (uvjek 8mj-na-9ti). Ako je ova glasina točna, tad je to neko kašnjenje.. neki problem.

17 godina

Statistika kaže drugačije: 

• Windows 8 General Availability 26.10.2012.
  • Windows 7 General Availability 22.10.2009.
  • Windows Vista General Availability 30.1.2007.

Za RTM isto:

• Windows 8 RTM 1.8.2012.
  • Windows 7 RTM 22.7.2009.
  • Windows Vista RTM 8.11.2006.
Poruka je uređivana zadnji put pon 9.2.2015 18:33 (Ivan(4)).
Moj PC  
3 0 hvala 1
16 godina

.. postoji i mogućnost 'ciljanog' datuma, npr win-10, tad ima smisla 10.10. ... tad može i 6-mj itd.. još je u nekim MSovskim rokovima.

Pošto maloprodaja mora početi na jesen (ne preblizu Božića), OEMi moraju dobiti još par mjeseci ranije.. tako je i planiran killswitch u TPu. Po tome se da zaključiti da MS planira 8-9mj (ali, moguće je i 10.10. ako idu na simboliku-hype..). Ako se ne pojavi neki ozbiljan problem.

Npr nema osim ovih nabacanih buildova, neke izjave MSa, odluke što ulazi u finalnu verziju (ali zapravo ni nema ništa novog, =win8.1, samo odluka kako zapakirati DE-User izgled i dali ga nazvati Metro pa mijenjati u Modern..).

16 godina

Ne pratim razvoj desetke (uopce) ali zanima me backward kompatibilnost odnosno hoce li Win 10 x64 OS biti kompatibilan s postojecim Vista/7/8 softverom (sto video igre, sto razni programi kojih osobno imam preko cca 150 instaliranih na sedmici bez MS softvera)?

Whenever there's light, there are shadows. We, who were changed by being bathed in the light only once... will spend our future in a world without light.
Poruka je uređivana zadnji put sri 11.2.2015 1:13 (lovac82).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen

Kao i sa svakom novom verzijom - vrlo velika većina radi a sve što ovisi o specifičnostima pojedinog OSa baš i ne (antivirusi, integracija sa shellom i sl.). Igre skoro sve rade, eventualno bi neki čudni DRMovi mogli biti problem (kao i sa AVom). Ali kad izađe, obično već sve bude pokrpano i radi. Ovo nije toliki skok kao sa XPa na Vistu pa da je potrebno jako puno prepravljanja.

11 godina
neaktivan

Ako si stavim win10, hoce li amd driveri i to sve skupa raditi uredno? Dali se igre uredno vrte? Nisam bas pratio ovu "betu", pa da pitam.

0 0 hvala 0
13 godina

Za sve vas koji rabite Win10 kao glavni OS na svojim računalima, recite mi kakvi su najveći problemi s kojima ste se susreli? 

Ja ga imam na virtualki i to ipak nije podložno testiranju kao real enviroment.

Moja osmica se počela lagano zatrpavati i ne da mi se to sve čistiti i preslagivati, skakati po registryju, više vremena ću potrošiti nego da nanovo reinstaliram winse. Pa razmišljam o instalaciji desetke, bar do lipnja, dok ne izađe rtm.

Fuck me I am famous.
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen

Napravi dual boot. I ako ti sve radi na Win 8.1, radit će i ovdje.

Ja nisam isprobavao igre ali MSovi alati (VS, SQL) i osnovni programčići rade bez problema. Cura radi na tim windowsima više, i kao dugogodišnjeg korisnik Chromea, malo je čudno kad kaže da je Chrome živo njesra u odnosu na ovaj novi IE sa Spartan engineom.

13 godina

Mali mi je disk za dual boot, imam ssd od 240gb, a u startu ga nafilam sa aplikacijama do 170gb. Zato mi je malo i trta.

No nvm, ako aplikacije rade identično kao na 8.1, nemam straha. Od igara jedino priznam LoL, a koliko vidim on radi uredno, prema izvještajima sa službenih foruma.

U krajnjem slučaju bitni su mi ti razni terminalčići, ali to se vrti i na 8.1 uredno u compatibility modu. Velim, čitam temu i zbilja nigdje nijedne ozbiljne mane zadnjoj verziji 9926. Ne mogu vjerovati da je MS napravio dobar posao.

U svakom slučaju radim backup postojećeg OS-a i bacam se na posao.

Fuck me I am famous.
Moj PC  
0 0 hvala 0
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Windows 10 FAQ, Windows 10 - problemi
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice