Win XP SP2 instalacija:PROBLEM!!!

poruka: 9
|
čitano: 2.497
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan

na stolnom računalu sa Win XP SP2 cd-om poušao sam instalirati windowse...ali kad sam formatirao disk,kad su se kopirali svi falovi i komp se restarto umjesto daljnjeg tjeka instalacije pojavila se poruka: Win could not start because the followin file is missing or corrupt. Windows root\sysrem32\hal.dll! Please re.install a copy of the above file!

i pokušao sam ja negdje 5 puta ponoviti sve ali uvijek ista poruka,,,i probao sam i sa drugim cd-om win xp sp2 i ništa...svaki put ista poruka

0 0 hvala 0
17 godina

jesi ugradivao neki drugi hardware?

probaj staviti drivere za taj hardware u instalaciju (nlite)

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
RE: Win XP SP2 instalacija:PROBLEM!!!

ima puno mogućih razloga: loša kopija CDa, kabel, CDplayer, pregrijavanje (CPU/RAM..OC?), opcija u biosu... pokušaj eliminacijom, makni sve što nije neophodno.

自豪的迎来了10周年的华诞。... na C64/TurboModul
17 godina
neaktivan

Ovo se dešava kad ti je normalno oštećen hal.dll file, ali može biti i boot.ini. Moguće je i da je sam hard disk fizički oštećen.

Optcija  1:

Bootaj sa  CD-a i pokreni  Recovery Console. Zatim redom ukucavaj naredbe :

Attrib -H -R -S C:\Boot.ini (skida atribute hiden, read only i system sa file-a)
DEL C:\Boot.ini
BootCfg /Rebuild
Fixboot

Optcija 2:

Bootaj sa  CD-a i pokreni  Recovery Console.

Ukucaj slijedeću naredbu (bez navodnika)  "expand d:\i386\hal.dl_ c:\windows\system32\hal.dll." Zamijeni d: sa slovom svog CD/DVD pogona.

Kada se file ekspandira sa CD upiši "exit" i restartiraj.

Intel Core i7 Procesor I7-920 2,66 GHz, ATI HD4870 X2 DDR5 2 GB, Kingmax Mars DIMM 2GB DDR-3 1333MHz x 3
17 godina
neaktivan

hmm...loša kopija nije jer sam kod sebe doma instalirao winxp ove godine već par puta i doma mi je radilo a ovo sam kod sestricne radio,,,tako da mislim da je kod nej problem u cd pogonu...

0 0 hvala 0
16 godina
protjeran

može biti sto stvari, možda je čak i problem u hardu

odspoji sve uređaje koje ne trebaš, ostavi samo hard i pržilicu, a ako opet izbaci, može biti da nešta u biosu nije dobro poštimano, može čak biti da i matična zeki, zadnje vrijeme sam se dosta nagledao stvari sa problematičnom matičnom, jednostavno se iz nepoznatog razloga sa nečim kolje

16 godina
neaktivan

Nedavno sličan problem na dvije instalacije: kod jedne sam uvidio da je instalacijski cd bio oštečen i drugi je riješio stvar ,a kod druge

instalacije je hard otišao u vječna lovišta s dosta bad sectora i tad nikakva instalacija ne ide na njega..ako i uspije za vrlo malo vremena se

sruši sve .Probaj provjjeriti cd pogon,medij i hard.Tek na kraju može biti i matična...ali ja uvijek krećem od softwera (probam na drugim kompovima)

zatim se prebacim na hardwer i postavke biosa.Uglavnom u zadnjih par instalacija je hard bio kriv,ne znam što je to došlo ali hard-ovi i zadnje vrijeme

ne pokazuju neku trajnost ili mi se čini.BogatašŠutim...

Private
16 godina
neaktivan

nadam se da će pomoći. pročitaj ovo

http://www.kellys-korner-xp.com/xp_haldll_missing.htm

download hal.dll

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

hal je bootabilni file... nevalja ti instalacijski cd