Dragi moji,
trebam hitno pomoc glede instalacije win xp-a na jedan skoro pa PRAPOVIJESNI komp. Naime radi se o staroj AMD Athlon XP 1900+ konfiguraciji. XP su instalirani uz SP3 i sve sljaka cak i za divno cudo dobro, ali.... posto na kompu mora funkcionirat Skype doslo je do jednog velikog i za mene nepremostivog problema.
Naime, nema drivera za zvuk. I nista se ne cuje niti na slusalice, niti na zvucnike, nista. Naravno, u device menageru su dva zuta upitnika. I to prvi na kategoriji "other devices" i onda pod time preko zutog upitnika i zuti usklicnik na "Multimedia Audio Controller".
Ne razumijem se bas previse u XP, a komp je toliko star da uz njega vise ne postoje nikakve instalacijske diskete ili CDi od maticne ili sl. Koliko se kuzim, u kompu ne postoji zvucna kartica vec je ona dio maticne ploce.
Sa nekakvim porgramom sam dobio info. o "current configuration" gdje pod MainCircutBoard (iliti maticna) stoji sljedece:
Board: ECS K7S5A
Bus Clock: 66 megahertz
BIOS: American Megatrends Inc. 07.00T 04/02/01
Isto tako s tim porgramojm pod Multimedia pise "Non detected", a za sve ostalo, i graficku, i mrezu...sve je nasao.
E sad! Pokusao sam ici na nekakve stranice za drivere, pa i od ploce i sl. i nikakve sound drivere nisam pronasao. Molim pomoc! Kako da dobijem prokleti zvuk Van na toj konfiguraciji tj. kako da se rijesim tih zutih upitnika/usklicnika???
HVALA PUNO NA POMOCI!

.I jesi,instalirao si puno više drivera od mene