Vista 64 Ultimate mi ne prepoznaje novi CPU

poruka: 11
|
čitano: 2.714
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan

Evo prvi puta u godinu i pol dana da se i ja požalim na Vistu Namigiva

Naime, ugradio sam si novi prockas - Intel Core 2 Quad 9550 u makinu i sve radi super ali mi pod device managerom piše za proc 'Unknown device' i to 4 puta (po jednom za svaku jezgru) - pogledajte sliku.

Ima li netko ideju kako to riješiti?

P.S. s Intelovih stranica sam bio skinuo nekakvi utility koji kao 'ispravno prepoznaje procesore na svim vrstama Windoza' ali naravno da nije radio kak spada.

Lijep pozdrav ;)
Poruka je uređivana zadnji put sri 22.7.2009 1:25 (Dado_ZG78).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

BIOS Flash.

To je to, nemam sto drugo napisati. Osmijeh

From dying heaven To living hell
Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina

Probaj mozda i reinstall windowsa, a cudno je

bas zasto ti neprepoznaje ipak je to skroz

novi procesor.

spamer
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Takav problem se meni dogodio kada sam frendu instalirao W7 RC na komp.

Rijec je o 5000+BE,ali nisam uspio rijestii problem.

Tako da sumnjam da ce reinstall windowsa rijesiti problem.

Btw Dado,mislim da ti sve aplikacije rade normalno(u mojem slucaju rade),pa mislim da netrebas razbijati glavu oko toga zato ga ne "prepoznaje"Namigiva

...Scooter Tuning is not A Crime!!...

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Obavezno flashat bios pa onda staviti intel drivere (ako još uvijek ima problema).

Nema potrebe za reinstalom sustava.

Možeš ti iščupati čovjeka s balkana, ali nikad balkan iz čovjeka.

1 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Probaj preko Updatea, Vista neprepoznat hw zna bez problema instalirati preko tog servisa.

edit: Vista ti jest prepoznala procesor, ali nema podataka o modelu, pa prostor u device manageru zjapi prazan.

Poruka je uređivana zadnji put sri 22.7.2009 2:47 (Pudge).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
protjeran

Mislim,probaj poslušaj savijet za flashom BIOS-a pa instaliraj najnovije drivere za Intel...

Ako trebaš upute kako flashat BIOS pitaj...

Moj blog: http://www.xzero-hack.bloger.hr
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Hvala svima na odgovorima i dobronamjernim sugestijama, no sve navedeno sam već napravio i prije ugradnje samog proca.

Kako sam imao Core 2 Duo E8400, BIOS sam flash-nuo prije 2 dana još na najnoviju verziju, a drivere od matične i chipseta sam isto stavio prije zamjene proca upravo kako bih bio siguran da stvar profunkcionira bez problema Neodlučan

Everest, Sandra i CPU-Z svi uredno prepoznaju proc i daju ispravne podatke.

No nema veze, kao što kolega forumaš kaže - ako sve radi kak spada (a radi), nema veze kaj mi piše 'unknown device' pod DM-om.

Valjda će M$ to ispraviti jer report o greški je poslan i pod 'problems & solutions' kaže da je u statusu odrađivanja..  hm.. hm..

P.S. čudno mi je jedino kak mi je nadogradnja s Core 2 Duo 6600 na E8400 prošla bez frke i odmah su ga Windozi prepoznali kak treba.

Lijep pozdrav ;)
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
protjeran
RE: Vista 64 Ultimate mi ne prepoznaje novi CPU
Dado_ZG78 kaže...

Hvala svima na odgovorima i dobronamjernim sugestijama, no sve navedeno sam već napravio i prije ugradnje samog proca.

Kako sam imao Core 2 Duo E8400, BIOS sam flash-nuo prije 2 dana još na najnoviju verziju, a drivere od matične i chipseta sam isto stavio prije zamjene proca upravo kako bih bio siguran da stvar profunkcionira bez problema Neodlučan

No nema veze, kao što kolega forumaš kaže - ako sve radi kak spada (a radi), nema veze kaj mi piše 'unknown device' pod DM-om.

Valjda će M$ to ispraviti jer report o greški je poslan i pod 'problems & solutions' kaže da je u statusu odrađivanja..  hm.. hm..

P.S. čudno mi je jedino kak mi je nadogradnja s Core 2 Duo 6600 na E8400 prošla bez frke i odmah su ga Windozi prepoznali kak treba.

Nema to veze s vistom. Očito taj flash još uvijek u sebi nije ugradio informaciju o novom procesoru. Pričekaj sljedeći pa opet flashaj. I meni je bio isti takav problem samo s drugim procesorom.

17 godina
neaktivan
Dado_ZG78 kaže...

Sada sam malo gledao na Gigabyteovim stranicama: q9550 je podržan za tvoju ploču tek u najnovijor reviziji BIOS-a koji je još u beta fazi. Vjerovatno kada si vršio update da se instalirala zadnja stabilna verzija, a ne beta. A ako si stavio tu betu - opet nije ništa čudno (ipak je s razlogom beta a ne stabilni release).

Čim izađe nova (stabilna) verzija BIOS-a flashaj i to bi trebalo riješiti problem.

Možeš ti iščupati čovjeka s balkana, ali nikad balkan iz čovjeka.
Poruka je uređivana zadnji put sri 22.7.2009 13:35 (Paolo2612).
16 godina
neaktivan

Da flash BIOSa. Najme nije isto ako prelaziš sa Dual na Quad procesor. Za takav prelazak potrebna je reinstalacija sustava (i flash BIOS-a kod tebe), jer sasvim je drugi način korištenja quad procesora od strane sustava

Hell can't be worse than this, cause I'm in Hell now
Poruka je uređivana zadnji put sri 22.7.2009 13:42 (Oly_E3).
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice