User folders u Visti...

poruka: 22
|
čitano: 4.532
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
User folders u Visti...

Ne pitajte zašto no instalirala sam Vistu.

Ne mogu ništa na njoj raditi sve dok ju ne poštelam kak meni paše.

Zapela sam već na prvom koraku.

Imam C i D particiju. C je Vista a D su moje stvari. Ja želim da SVE što se tiče korisnika na C partiji bude na D.

Pogledajte ovu sliku:

http://pirun.ku.ac.th/~b5005352/vista-start-menu-2.png

Vidite di piše Jeff? E želim to premjestiti na D particiju. Dakle uz Jeff i Pictures i Music i Documents i Videos, SVE

Google mi nije pomogao. Molim vas da zaista odgovorite ako znate a ne da linkate tutove koje sam 100% već proguglala. Fala

Znam da je ovdje 98% muške populacije, ali ja sam u onih 2% žena tako da nebude više zamjene Ja bi dSLR a nemrem ga imati - weeeee baš suuuper http://www.nabava.net/kategorija.php?kat=12&se=4255&order=min_cijena
Poruka je uređivana zadnji put pet 15.8.2008 22:16 (cozmika).

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
User folders u Visti...

Ako sam te dobro skužio želiš da ti documents, pictures, music itd. bude na D: particiji!

Pa jednostavno klikneš desni klik na documents, music, itd. i odabereš propertis i odabereš move  i onda odabereš mjesto na D: particiji gdje da ti budu ti folderi, na kraju OK i to je to.

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: User folders u Visti...

e djevojko ovakk

navigate yourself here: explorer c:\users\<username>

sad fino tu imaš sve te folderiće music videos pictures tralalala

postupak ti je isti za svaki folder:

klik desnim gumbom na njega, click na tab "location" i sad tu upišeš lokaciju.

npr. za music će ti bit zadano C:\Users\username\music

ti tu napises d:\music

i takk jedan po jedan i brzo si gotova.

umjesto username u tvojoj vistici će pisati tvoje lijepo ime. eto, nadam se da sam bio od pomoći.

Biologists think they are biochemists, Biochemists think they are Physical Chemists, Physical Chemists think they are Physicists, Physicists think they are Gods, And God thinks he is a Mathematician
17 godina
neaktivan
Napravila sam to odmah, ali onda mi se npr. Documents zdrma pa ne piše documents nego mi piše ime D particije i tak... To neću.

Ali jel postoji način da kad kliknem na username na startu da mi se ne otvori na C particiji nego na D? Jel uopće moguće to prebaciti?
Znam da je ovdje 98% muške populacije, ali ja sam u onih 2% žena tako da nebude više zamjene Ja bi dSLR a nemrem ga imati - weeeee baš suuuper http://www.nabava.net/kategorija.php?kat=12&se=4255&order=min_cijena
17 godina
neaktivan

mislim da je sad kasno, to si onda eventually trebala napravit s vliteom na nacin da customiziras instalaciju takko da ti kompletni user folder bude na d particiji, makar nisam uopce siguran dal se to moze napraviti i nisam siguran je li to dobra ideja jer se u tom users folderu kriju i fileovi instaliranih aplikacija (appdata folder koji je skriven po defaultu) pa bi ti se d particija nafilala sa stvarima koje je zbilja pametnije drzat na c-u. meni uopce ne pise ime profila u start menijju jer mi je to bzvz a shortcutovi na music documents pictures su tamo i uredno su nalinkani na d:\ i uredno rade kako spada. ovo sta ti pise ime particije mora biti da je tvoja greska.. provjeri jos jednom na sta si tocno nalinkala, inace radi cist ok.

Biologists think they are biochemists, Biochemists think they are Physical Chemists, Physical Chemists think they are Physicists, Physicists think they are Gods, And God thinks he is a Mathematician
17 godina
neaktivan

e da.. i jos nesto.. sad sam to bas isao isprobat.. ti kad kliknes na svoje ime on ti otvori tvoj user folder i onda su ti u njemu svi ovi lijepi folderi (ovi veliki plavi, opcenito svi kojima mozes odrediti lokaciju po svom izboru) gdje god da se oni nalazili.

znaci ti bi trebala moc nalinkat na d kaj hoces, na startu kliknes na link za user folder i onda ti on nadje sve te foldere gdje god oni na disku bili. u biti tak je svejedno jel imas il nemas user folder u start meniju, to je isti shortcut koji imas i na desktopu. to ja sad sebi kao objasnjavam, al probaj otvorit s desktopa user folder (ex my documents) i vidjet ces da su plavi folderici tam svi do jednog neovisno o tome na koji su location nastimani. jel ja pricam gluposti? :)

probaj rebootat komp, pa ce se mozda onda dogodit, meni se to takk dogadja.

moguce jedino da si zmrduljila nesto u tim svim silnim pokusajima..?

Poruka je uređivana zadnji put sub 16.8.2008 0:29 (bubbach).
17 godina
neaktivan
cozmika kaže...
Napravila sam to odmah, ali onda mi se npr. Documents zdrma pa ne piše documents nego mi piše ime D particije i tak... To neću.

Ali jel postoji način da kad kliknem na username na startu da mi se ne otvori na C particiji nego na D? Jel uopće moguće to prebaciti?
  Mozes.Vidi slike
Ist to uradi za foldere Downloads,Contacts i Musik 
Documents Documents
Moving Moving
0100110001100001011110100110000101110010011101010111001100100000010011000110111101101110011001110010000000110001001110010011011100110010
Poruka je uređivana zadnji put sub 16.8.2008 0:31 (Lazarus Long).
17 godina
neaktivan

Neki su me skuži kaj želim, neki ne, no svejedno hvala na trudu. Mislim da ću ovo probati

http://joshmouch.wordpress.com/2007/04/07/change-user-profile-folder-location-in-vista/

i ako je to ono što želim javim. Idem sad ovo probati ;)

17 godina
neaktivan
cozmika kaže...

Neki su me skuži kaj želim, neki ne, no svejedno hvala na trudu.

onakk tek tolko da znamm.. u kojoj sam ja grupaciji? Namigiva
17 godina
neaktivan
Ma brijem da nitko ne kuži kaj želim... Nije bed. Ono kaj sam išla probati nije pomoglo... Idem se igrati s vliteom.
17 godina
protjeran
User folders u Visti...

Da ne otvaram novu temu: Želim da mi My Documents folder bude po defaultu na E:\My Documents. Kako mogu promijeniti ovo (mislim da to da mogu pristupiti tom folderu preko starta)?

EDIT: Mislim na XP

Try not to become a man of success but rather to become a man of value - Albert Einstein
Poruka je uređivana zadnji put sub 16.8.2008 13:44 (HappyD).

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Vista nemože kao XP jednostavno preseliti My Documents folder desnki klik > properties > move target.. bla bla nešto.

Možeš preseliti mape unutar my documents na neku drugu lokaciju, ali simbolički linkovi ostaju na starom mjestu, a to nije to..

vLite ti tu neće pomoći.. Doduše nisam gledao posljednje verzije vLite-a, ali mislim da i dalje nema tu mogućnost seobe.

A eksperimentiranje po registry-u ti ne preporučam ako nisi upoznata s njim jako dobro

Navodno (još sam u početnoj fazi testiranja) je moguće preseliti cijeli USER i još neke foldere na druge particije, podešavanjem Unattended instalacije Viste - neki govore o opcijama Autounatended.xml file-a, no ono s čime ćeš napraviti taj fajl je pitanje.

Nekolicina ljudi se bakće s tim već neko vrijeme..

WAIK (Windows Automated Installation Kit) ti je Microsoftov program za kreiranje Unattended instalacija.. namijenjen IT ekspertima i adminima.. i ostalima naravno koji se žele upuštati s tim.

Veliki minus je OGROMNO VELIKA INSTALACIJA

Za hrabre :WAIK i WAIK VISTA SP1

Za još hrabrije : Neki mali tutorial

Za najhrabrije : Prijeđi na linux i tamo će ti fajlovi biti gdje želiš :-) (Šala mala, sorry)

Eto nadam se da će ti pomoći.

UTERE SED NE ABUTERE!!!
Poruka je uređivana zadnji put sub 16.8.2008 15:51 (Prometej).
17 godina
neaktivan

Odustala sam od seljenja svega na drugu particiju...

Jednostavno sam muvala slike, dokumente, muziku na drugu particiju i bok...

Evo na Visti sam već par sati i oke je. Ostavit ću je pa malo švrkati. ( Nisam 1. put na Visti, install sam ju najbanje 3 puta ali sam nakon 10 min korištenja napravila format i XP puknula gore... )

17 godina
neaktivan
cozmika kaže...

Nisam 1. put na Visti, install sam ju najbanje 3 puta ali sam nakon 10 min korištenja napravila format i XP puknula gore... )

Probaj vistu sa servis pakom ,možda ostaneš na njoj.Namigiva
17 godina
neaktivan
Jesam... i ostavit ću je na lapu... ionak će mi trebati...
17 godina
neaktivan
User folders u Visti...

Koju Vistu imaš?

Intel Core2 Duo E8400 6MB, 4GB OCZ Gold 800Mhz, Gainward GF8800GTS 640MB, Gigabyte X38-DS4 Ultra Durable 2
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Business

I moram priznati da me ovaj puta Vista oduševila, osim činjenice da su mi nestali Windows Mail i Windows Defender ( WTF!? ). Prepoznavanje govora mi je super, ide sve bolje, hehe.

Poruka je uređivana zadnji put ned 17.8.2008 12:06 (cozmika).
16 godina
neaktivan
cozmika kaže...

Business

I moram priznati da me ovaj puta Vista oduševila, osim činjenice da su mi nestali Windows Mail i Windows Defender ( WTF!? ). Prepoznavanje govora mi je super, ide sve bolje, hehe.

Imam problem vezan uz custom defined folderse u Visti. Sve sam napravio "by the book" pa ipak sada imam u "Open shell folder" diajalozima po dva direktorija za svaki default (Documents, Favorites ... itd) ... Mrak! Stroj sam restartao. Moja konf. Vista Business, SP1

Kako da se uklone oni stari entriji (c:\users...)

Hvala!

Primjer dupčih foldera Primjer dupčih foldera
Poruka je uređivana zadnji put sub 11.10.2008 3:56 (Funky).
16 godina
neaktivan
User folders u Visti...

Evo problema, imam laptop dell 15 sa licenciranom vistom home premium ali ne na moje ime, i sad mi u folderu users stoji ime bivseg vlasnika, ne mogu nikako promjenit na svoje, i ne samo tamo ima jos na puno mjesta ime starog vlasnika, kao kad odem instalirati skype odmah mi sve instalira na starog vlasnika i ne pomaze bas nista, e sad mene zanima kako da ja to promjenim jer bi htio da mi C/ user/xxxx i dalje pise moje ime i da mi starog vlasnika nigdje nema???To se moze ali nije mi jasno kako pa vas molim za savjet

Hvala

olio wwe

0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen

Napravi novi korisnički račun sa svojim imenom i ubuduće se logiraj na njega

VRATITE INTERNET ARPA-i!! // Never underestimate the power of stupid people in large groups.
17 godina
neaktivan
olio wwe kaže...

Evo problema, imam laptop dell 15 sa licenciranom vistom home premium ali ne na moje ime, i sad mi u folderu users stoji ime bivseg vlasnika, ne mogu nikako promjenit na svoje, i ne samo tamo ima jos na puno mjesta ime starog vlasnika, kao kad odem instalirati skype odmah mi sve instalira na starog vlasnika i ne pomaze bas nista, e sad mene zanima kako da ja to promjenim jer bi htio da mi C/ user/xxxx i dalje pise moje ime i da mi starog vlasnika nigdje nema???To se moze ali nije mi jasno kako pa vas molim za savjet

Hvala

Napraviš novi račun sa svojim imenom (Odeš na Start->Control Panel->User Accounts->Manage another account -> "Create a new account")

Ponovno pokreneš računalo i ulogiraš se u novi račun koji ima tvoje ime.

Potom možeš izbrisati stari račun (  Start->Control Panel->User Accounts->Manage another account), ali ne zaboravi najprije prebaciti datoteke iz foldera s njegovim imenom (My Documents, My Music i ostali) kako ne bi ostao bez njih.

Ukoliko budeš brisao stari račun postoji mogućnost da ti neki programi neće raditi ukoliko je tijekom instalacije odabrano da se instaliraju samo za taj račun.

Poruka je uređivana zadnji put ned 13.9.2009 21:22 (klimama).
16 godina
neaktivan

evo nasao sam rijesenje slicno ovome jer ovo zaista funkcionira i sve se sacuva samo treba pratiti upute , isprobano radi 100%

1. Click "Start", type "Windows Easy Transfer" (without quotation marks) in
the "Start Search" field, and press "Enter".

2. When "Windows Easy Transfer" is launched, click "Next", choose "Start a
new transfer", choose "My old computer", choose "Use a CD, DVD, or other
removable media", and choose "External hard disk or to a network location".

3. Type "D:\user-account.mig" (without quotation marks), and click "Next".

Note: Now, we may need to save the current user account to a certain folder,
and please specify a folder and a name for it.

4. Click "Advanced options", make sure that the specific user account
profile is selected and other options are cleared, and click "Next".

5. Thus, the specific user account will be saved to "D:\user-account.mig"
(without quotation marks). When the transfer is completed, please click
"Close".

6. Let's launch "Windows Easy Transfer" again, click "Next", and choose
"Continue a transfer in progress".

7. Choose "No, I've copied files and settings to a CD, DVD, or other
removable media", choose "On an external hard disk or network location", type
"D:\user-account.mig" (without quotation marks), and click "Next".

8. When we are prompted to choose a username from the list, please type a
new username, click "Next", and click "Transfer".

Note: When we create a new user account, the original password is not
transferred, and when we log on with the new user account for the first time,
we will be required to create a password for it.

9. Thus, the old user account will be transferred to the new user account,
and the log-on username and the store folder will also be changed
respectively.

10. When the transfer is completed, please click "Close". When we are
prompted to log off, let's click "Yes", and log on with the new user account.

Sve pise

Hvala svejedno na brzom odgovoru

Oliowwe

olio wwe
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice