Upute: Instalacija Win Viste ili 7 s USB sticka izdvojena tema

poruka: 334
|
čitano: 296.428
|
moderatori: pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
Upute: Instalacija Win Viste ili 7 s USB sticka

Pozdrav,uradio sam sve po tutorialu,uspjesno ubacio bootcode,ali ne zeli da boota sa sticka.Probao sam sve one usb-hdd,usb fdd...Any ideas?Siguran sam da sam sve dobro uradio.Hvala

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Što da radim ako sam već srušio Windowse i saznao da mi CD ne radi, piše mi da su neki fileovi corruptani i ne ide dalje, samo zapne na Expanding files.
Je li moguće onda staviti Windowse na USB i tako ih instalirati?

0 0 hvala 0
16 godina
Re: Upute: Instalacija Win Viste ili 7 s USB stick
Wicked_Sick87 kaže...

Što da radim ako sam već srušio Windowse i saznao da mi CD ne radi, piše mi da su neki fileovi corruptani i ne ide dalje, samo zapne na Expanding files.

Moguće je ,na drugom PC-u.

If it ain't broken, you're not working hard enough ...
16 godina
Wicked_Sick87 kaže...

-pošto je uobičajen uzrok clean installa neki problem s računalom.. recimo ovako, možda nije problem u mediju, možda je RAM, OC-temp... provjeri PC pa tek tad rješavaj CD-USB boot.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
13 godina

Je li isti postupak i za win8?

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Identican!
Živi život kao da ti je svaki dan zadnji dan!
13 godina

Ako nekome kao i meni iz nekog nepoznatog razloga ne zeli da boota sa sticka neka skine ovo, ugl ovo oznaceno zutom treba sprziti na cd i pustiti da boota s cd-a i i pojavit ce se meni za odabrati i i izmedjiu ostalog i opcija boot-a s USB-a koje nemam u klasicnom boot selectoru u BIOS-u(tj.ima,ali ne zeli da povuce s sticka,probao sam sve ponudjene opcije,a kako vidim i na ovom i ostalim forumima nisam jedini).Ovo vazi za one koje imaju optiku u PC-u, i mogu reci da je znatno brza instalacija s USB-a nego s DVD-a {#}

Moj PC  
1 0 hvala 1
12 godina

moze li se nakon toga ponovno usb koristiti normalno?

Nema labavo...xDD

0 0 hvala 0
13 godina
NeroX kaže...

moze li se nakon toga ponovno usb koristiti normalno?

Moze.

17 godina

Po meni najbrža i najlakša metoda: KLIK

Iz prve je sve radilo :)

Moj PC  
1 0 hvala 2
12 godina
neaktivan

Bok. Zasto mi pise ''is not recognized as an internal or external command,operable program or batch file.'' a koristio sam ispravnu putanju?

0 0 hvala 0
16 godina
immortalcoil kaže...

Bok. Zasto mi pise ''is not recognized as an internal or external command,operable program or batch file.'' a koristio sam ispravnu putanju?

-putanja (path) za što? Ako je za neki .exe iz win pod dosom.. neće moći jer sve aplikacije rade pod nekim OSom, u temi ''instalacija'' (funkcionalan) OS još ne postoji, nego se tek treba instalirati. Boot nije OS, nego BIOS koji preko boot managera i loadera pokreće OS.

12 godina
neaktivan

pozdrav
napravio sam bootable usb stavio win7 na njega i u biosu stavio prvo usb-hdd,pa sam mjenjo usb-cd rom,zip,fdd (tak nest) pokusavo na razne nacine al nikako da se boota,stavio sam usb u drugi  komp i odmah krene instalacija..znaci do kompa je,moze pomoc? cito sam tu i na forumu al nista nije uspijelo.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
ibro16 kaže...

pozdrav
napravio sam bootable usb stavio win7 na njega i u biosu stavio prvo usb-hdd,pa sam mjenjo usb-cd rom,zip,fdd (tak nest) pokusavo na razne nacine al nikako da se boota,stavio sam usb u drugi  komp i odmah krene instalacija..znaci do kompa je,moze pomoc? cito sam tu i na forumu al nista nije uspijelo.

-traži quick boot meni (piše na ekranu kod paljenja - post). Obično F8-9-10-11..

-dali BIOS vidi flash disk, drugi USB port..? Ako vidi postoji šansa, ako ne vidi nema šanse. Noviji BIOSi vide flash-USB kao ext.usb HDD.

12 godina
neaktivan

boot menu

floppy
ls120 (neznam sta je to) 
hard
cd rom
zip
usb - fdd
usb - zip
usb - cd rom
usb - hdd
legacy LAN
NVIDIA Boot agent

to je to:/
nije valjda da moram flesat bios ili?
maticna je :  http://www.gigabyte.com/products/product-page.aspx?pid=3281#ov 

ako ista znaci

16 godina

ako neće moraš napraviti bootabilan medij na drugi način. Vista-Seven (i Osmica) imaju drugačiji način boota od XPa i BIOS koji to podržava. Tad su npr flash diskovi prijavljeni kao HDD. (ono su btw vrste emulacija, LS120 je floppy kao i zip drive). npr CD boot je zapravo kopiran boot sector s floppyja, kad se ručno kreira boot medij npr s Nerom može se importirati. Emulator tad prebacije taj uređaj u 'floppy' pa se boota kao disk 'b:'.. (a: i b: su rezervirana slova za disketu). Modernijei bootmanageri (od XPa nadalje) nemaju takav boot, tako da je neobično vidjeti te opcije na relativno novijoj MBO.

-male šanse da flahsanje BIOSa može pomoći, ali možeš probati. PAZI ponekad je važna i revizija MBO 1.1-1.2-1.3... provjeri na gornjem lijevom rubu ploče.

... neobično, jer MBO nije tako stara, okrivimo klasično bugoviti nforce... možda je samo problem neprepoznavanje chipseta.

-ako je pravilno prepoznat, morao bi ga pronači pod HDDom (kao da imaš više HDDova).

17 godina
odjavljen
ibro16 kaže...

pozdrav

S tim sam se ja zezao kod bratica, ista stvar, jel mozes fotkat sa foticem taj dio BIOS-a (dakle kad udjes u BIOS kliknes na ono advanced.... i to fotkaj).

Rijesili smo stvar na kraju. :D

http://isvijet.com.hr
Poruka je uređivana zadnji put pon 19.8.2013 14:03 (Edge).
12 godina
neaktivan

evo sliko sam,ovako je trenutno iako sam ja pokusavo drugacim redosljedom i nist,kao sto vidis sve usb sam stavio,al banana opet pokrene win xp -.-
jedino sto sam vidio ima ona opcija joj napamet ti govorim..nest kao hard disk boot priority i tu kao sto vidis nade usb,stavim ga na prvo mjesto i pise error nemoze ocitat tak nes.:/
nadam se da ce pomoc neko jer cu inace morat kupit novi citatac i ubacit dvd,jer mi ovaj nece ucitat ostario :)

12 godina
neaktivan
ibro16 kaže...

evo sliko sam,ovako je trenutno iako sam ja pokusavo drugacim redosljedom i nist,kao sto vidis sve usb sam stavio,al banana opet pokrene win xp -.-
jedino sto sam vidio ima ona opcija joj napamet ti govorim..nest kao hard disk boot priority i tu kao sto vidis nade usb,stavim ga na prvo mjesto i pise error nemoze ocitat tak nes.:/
nadam se da ce pomoc neko jer cu inace morat kupit novi citatac i ubacit dvd,jer mi ovaj nece ucitat ostario :)

evo uspio sam nekako nemam pojma kako iz 21039120 pokusaja,al sto sporo ucitava majko moja..mislim da bi prije sa floppy diskete digo win 7 :/

13 godina

Pitanje smao sada cu instalirati winse na novi hdd i zanima me mogu li ostavit stari hdd i kosristit ga uz ovaj iako su na njemu vez win 7

[URL=http://www.neobux.com/?r=Kelster][IMG]http://images.neobux.com/imagens/banner9.gif[/IMG][/URL]
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

Kelam

- Možeš, zašto ne, samo si u BIOSu podesi da računalo boota sa novog diska, a ne sa starog.

- Ako ti taj OS koji se nalazi na starom disku ne treba, formatiraj tu partciju, pa budeš imao na njemu više prostora.

---- Tko traži odlikovanje, nije ga zaslužio, a tko je zaslužio, njemu nije potrebno. --------- Sva pitanja ili nejasnoće, molim na PM. Hvala. :)
Poruka je uređivana zadnji put čet 22.8.2013 17:55 (Valentin17).

0 0 hvala 0
13 godina

Formatirat cu je cim prebacim sve sa starog harda na novi, zato i pitam jer bi predugo trajalo da prebacujem na neke usbove 100 puta i to

[URL=http://www.neobux.com/?r=Kelster][IMG]http://images.neobux.com/imagens/banner9.gif[/IMG][/URL]
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

-prvo na novi disk instaliraj OS, tek nakon toga spoji stari disk. (jer bi inače boot mogao završiti na starom HDDu. Redosljed u BIOSu je sporedan jer OS direktno pristupa disku i vidi ga ovisno o portu-chipsetu, taj redosljed juzer ne može mijenjati tj često upravo boot završi na tom ''sporednom'' disku.

17 godina
neaktivan

Imam bootabilni usb stick i sve radi noramlno.

Zanima me ako ja sad još dodam na stick folder sa svojim slikama, filmovima, muzikom , programima hoće li to smetati instaliciji windows-a sa stick-a?

Edit: Našel sam odgovor na strani 3. Promaklo mi je u prvom čitanju teme...

Poruka je uređivana zadnji put uto 24.9.2013 19:08 (hUntEr).

0 0 hvala 0
16 godina

Imam sljedeći problem pa ako bi netko mogao pomoći?

http://prntscr.com/3fer0f

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

... rješi problem pisanja po uređaju. Kvar, writeprotected, malware.. i poweriso je nepotreban za taj job. Koristi alate koji su za to namjenjeni, MSov.

16 godina

Sad trenutno radim boot s Rufus pa ću vidjeti dali će bootati jer prvi puta nije htio pa sam probao sa power isom.

Taj MS je?

Poruka je uređivana zadnji put pet 2.5.2014 13:21 (B4sic!).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
B4sic! kaže...

Sad trenutno radim boot s Rufus pa ću vidjeti dali će bootati jer prvi puta nije htio pa sam probao sa power isom.

Taj MS je?

u ITu je potrebno objašnjavati tko-što je MS? Ako nije Apple, IBM, Intel .. što nedostaje? hint MaliMeki. Taj MS ima svoj soft za kopiranje ISO na USB, radi samo s origigi medijima untouched ISOima win, neke kao AIO neće, ali ako radi tad je OK. Rufus i derivati također mogu, zapravo ne trebaš ništa, jer je MSov install 'kopirljiv' ručno (nova izmišljena riječ). Sve što trebaš je diskpart kojim postaviš USB kao bootabilan (ili bilo koji utils, particiju samo treba označiti kao bootabilnu) i kopirati sadržaj medija. PisOfKejk, mada sam inače za sve 'klikajuće' utilse koji userima olakšavaju job (pogotovo eliminiraju greške-tipfeler i sl.) za ovakvu stvar je to ponekad kontraproduktivno, jer je u samom OSu zapravo bitan dio, XP npr ne može (tj njegov diskpart) ono što može npr Osmičin.. Utilsi su OS+FS ovisni kao i konkretan OS-ISO koji je kreira (npr linux).

Poruka je uređivana zadnji put pet 2.5.2014 13:35 (ihush).
16 godina

Ma nije, nego nisam odma na to pomislio pošto me usb i softweri za izradu usb bootabilnih windosa sekiraju cijelo dopodne i na rubu sam živaca kad moram stare kante popravljati i dizati iz mrtvih a na njima ništa ne radi pa ni usb :D

Hvala na trudu, budem nešto iskemijao jer sa rufusa sam napravio boot ali je do usba porta koji ne radi kao i cd-rom...

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina

sve sam napravio i instalira i sada mi neda da normalno koristim usb za muziku glazbu kaže da windows nije uspio formatirati disk.

There is one thing play hard.
Moj PC  
0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice