Stalno pokretanje cmd-a kao administrator

poruka: 11
|
čitano: 10.909
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina

Kad god pokrećem command promport trebam kliknuti ga naći u izborniku start pa onda kliknuti desnom tipkom miša i pritisnuti run as administrator i tek tako ga mogu pokrenuti kao administrator. To mi je već daosadilo, a i na taj način nemogu upisati switcheve koje upišem putem run. Zanima me mogu li ikako staviti da se cmd uvijek pokreće kao administrator. Postoji li neki switch kojim ja mogu pokrenuti cmd kao administartor tako da ne moram uvijek ići preko starta pa desnom tipkom miša..?

Unaprijed hvala.

Nikad nisam igrao nijedan cod multiplayer.

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Jel ti račun pod kojim se prijavljuješ administratorski?

Bustin at people who said my name in vain, I got no time for them tricks, I'm heavy in the game!!! I wanna be a baller, please, But the bitches and the liquor keep on callin me...

1 0 hvala 1
15 godina
RE: Stalno pokretanje cmd-a kao administrator
Smooth Operator kaže...

Jel ti račun pod kojim se prijavljuješ administratorski?

Jest. Usto je i jedini.

No čuo sam negdje da windows ima skriveni administratorski račun sa svim ovlastima. Tom računu se mislim može nakon nekih izmjena u regitryu. U tom računu se sve pokreće bez uaca. Ovaj administzratorski račun koji koriste korisnici je slabiji.

17 godina
neaktivan

http://www.sevenforums.com/tutorials/11949-elevated-program-shortcut-without-uac-prompt-create.html

evo nadam se da pomaze... i girjesis... taj admin account nije ništa "snažniji" od ovog... cak stovise, on je disejblan, a napravljen je... za neke stvari tipa ako korisnik izgubi password i slicno... pa moze promjeniti tu...

http://www.howtogeek.com/howto/windows-vista/enable-the-hidden-administrator-account-on-windows-vista/

evo ti i zato :)

a opet ako ti je dojadilo da te stalno pita...

DISABLE UAC...

In Control
Poruka je uređivana zadnji put sri 4.8.2010 13:54 (EnlightenedPhoenix).
15 godina

Šta nije jednostavnije desni klik na Command Prompt i opcija Properties, u kartici Shortcut kliknuti na Advanced i označiti "Run as administrator".

the funniest thing about this particular signature is that by the time you realise it doesn't say anything it's too late to stop reading it...
17 godina
neaktivan
deadman kaže...

Šta nije jednostavnije desni klik na Command Prompt i opcija Properties, u kartici Shortcut kliknuti na Advanced i označiti "Run as administrator".

look :)

ali izgleda je to samo kod mene... ali nije baš da mi smeta iskreno :)

Edit: :) ah... nisam bio napravio shortcut na cmd :)

:)

In Control
Poruka je uređivana zadnji put sri 4.8.2010 13:58 (EnlightenedPhoenix).
15 godina
EnlightenedPhoenix kaže...

http://www.sevenforums.com/tutorials/11949-elevated-program-shortcut-without-uac-prompt-create.html

evo nadam se da pomaze... i girjesis... taj admin account nije ništa "snažniji" od ovog... cak stovise, on je disejblan, a napravljen je... za neke stvari tipa ako korisnik izgubi password i slicno... pa moze promjeniti tu...

http://www.howtogeek.com/howto/windows-vista/enable-the-hidden-administrator-account-on-windows-vista/

evo ti i zato :)

a opet ako ti je dojadilo da te stalno pita...

DISABLE UAC...

Hvala, pomogao si mi no nije ovo ono što tražim. Ovo kreira prečicu koja će uvjek biti pokrenuta kao administrator i ovo mi je dalo odgovor na prvi dio moga problmea. Meni treba da iz čega god ja pokrećem cmd da se on pokreće kao administator. Npr. kad pokrećem cmd iz run onda se cmd ne pokreće kao administartor. To mi je potrebno zato što tu odmah na brzinu mogu zadati switcheve. A kad pokrećem iz explorera to ne mogu. Da pokrećem uvijek indetične switcheve ja bi lagano riješio problem. Dodao bi ih u registrijev ključ autorun i oni bi mi se uvijek pokrećali. No kako ja obično pokrećem različite switcheve to mi stvara problem bdudući da mi je gotovo uvijek potreban administatorski račun.

Poruka je uređivana zadnji put sri 4.8.2010 14:04 (captain_soap_McTawish).
17 godina
neaktivan
Ma nema problema... :) nadam se da ti deadman pomogao s time :)
In Control
15 godina

Ima li netko još nekakav prijedlog jer problem nije riješen!?

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Skini i probaj ovaj shortcut - KLIK

Oprostite mi.... nisam svjestan svoje nesvjesnosti...
Poruka je uređivana zadnji put sri 29.9.2010 0:56 (kizo2703).
15 godina
kizo2703 kaže...

Skini i probaj ovaj shortcut - KLIK

Hvala! Problem riješen!

Hvala i svima ostalima na pomoći!

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice