Reinstaliranje win7

poruka: 9
|
čitano: 2.367
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
Reinstaliranje win7

evo ovako, odlucio sam se da reinstaliram windows 7 i naravno ponovo ga instaliram.....posto to nikad nisam radio, vec sam samo instalirao na nov kompjuter hocu da vas pitam kako to da uradim???? postupak otprilike znam ali kako da obrisem sve sa c (a da mi d ostane)? mogu li samo da ubacim dvd sa instalacijom, u biosu podesim da ga bootuje i posle ce me sigurno pitati icu li upgrade, to me buni ili sta, to mi nije jasno..... mogu li samo c da oznacim on obrise stari sistem stavi novi i kraj?

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Reinstaliranje win7

Evo ti detaljan tutorial KLIK

WHAAAAAAAAAAAZZZZAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA!!!!!!!!!!!!!! .......................IN GAME: IWEK91
Moj PC  
0 0 hvala 1
15 godina
neaktivan
Reinstaliranje win7

ma kako niko ne zna?????? samo kako c da formattiram da bi instalirao novi sistem na njega???? umesto stare sedmice novu.....mislim istuBelji se

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
RE: Reinstaliranje win7

- BIOS netreba dirati, jer svaki nudi i boot opcije pritiskom npr f8-9-12..(piše na POSTu prilikom paljenja) upravo zato. Tu odabereš DVD.

- Kad dođe do boota s DVDa, imaš 5sec za pritisnuti neku tipku.. (jer je već instaliran). pritisni 'nešto'.

- na početnom izboru odaberi advanced, odaberi disk (sa starim OSom) i formatiraj ga, instaliraj....

sve potrebno se ispisuje na ekranu, samo treba čitati...

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
15 godina
neaktivan
ihush kaže...

- BIOS netreba dirati, jer svaki nudi i boot opcije pritiskom npr f8-9-12..(piše na POSTu prilikom paljenja) upravo zato. Tu odabereš DVD.

- Kad dođe do boota s DVDa, imaš 5sec za pritisnuti neku tipku.. (jer je već instaliran). pritisni 'nešto'.

- na početnom izboru odaberi advanced, odaberi disk (sa starim OSom) i formatiraj ga, instaliraj....

mislis F8 F9 i F12 u istom trenutku?

jel ovo adfancet i format u instalaciji ili gde?? ne svatam, kako da ga formatiram? pa sad ne znam bas engleski

16 godina

- pri dnu ekrana za vrijeme POSTa (paljenje, do BIOSa i bootanja) imaš ispisano koja tipka je za što. Ako je na ekranu logo, to se obično isključije tipkom TAB (da bi mogao pročitati POST).

Mali problem je brzina, tj. kratko vrijeme za to sve.. možeš zaustaviti tipkom 'Pause'.

(uvijek se govori o jedno tipki - za jednu naredbu... dakle ili F8 ili F9 ... itd.)

-nastavak iz pauze je s ENTER (return) ... ona velika tipka :))

kad prođeš te 'prve korake' i pokreneš instalacijski DVD, samo prati što piše na ekranu... bez klikanja 'next' dok nisi siguran i to je sve.

Pod 'Advanced' su 'skrivene' opcije, za sve pa i za formatiranje diska.

Poruka je uređivana zadnji put ned 29.8.2010 15:10 (ihush).
16 godina
neaktivan
bokile kaže...
ihush kaže...

mislis F8 F9 i F12 u istom trenutku?

jel ovo adfancet i format u instalaciji ili gde?? ne svatam, kako da ga formatiram? pa sad ne znam bas engleski

Prije metanja DVD za instalaciju i kada digne post obično prikazuje odabir opcije recimo F10 i vidiš iz popisa recimo da je vaš CD/DVD i na njega pritisneš i kad poćne učitavat i pritisnit i on će sa dvd kopirat. A imaš ovdje koji je Krešo dao upute i pratiš uputama i nije teško i

vrlo lako naučiš. I ja sam isto nisam znao kao i ti, kako sam sve naučio bez ičije pomoći i da danas znam sve i s lakoćom sve napravim. Ako što nerazumiješ, slobodno pitaj. Mi ćemo ti pomoći.Osmijeh

Nenad
Poruka je uređivana zadnji put ned 29.8.2010 15:19 (Nello).
15 godina
neaktivan
Reinstaliranje win7

ja kad sam instalirao win7 na nov komp, samo sam kod ucitavanja kliknuo del, uso u bios pa u karticu boot i tamo sam nesto ne znam ni ja sta stavio i kliknuo enter i krenulo mi je da ocitava win......da li opet da krenem tako posto ovo ne svatam sto pisete

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
bokile kaže...

ja kad sam instalirao win7 na nov komp, samo sam kod ucitavanja kliknuo del, uso u bios pa u karticu boot i tamo sam nesto ne znam ni ja sta stavio i kliknuo enter i krenulo mi je da ocitava win......da li opet da krenem tako posto ovo ne svatam sto pisete

- sad već nepotrebno zapitkuješ, ubaci medij i kreni.

- ako se pokrene instalacija (50% šanse..) to je to.

Kod novog računala, zapravo praznog diska-HDD, postavke BIOSa nisu važne jer po redosljedu mora doći i boot s DVDa.

- to je bitno samo kad već postoji boot na HDDu, jer ako je HDD prvi u BIOSu, nikad se DVD nebi pojavio kao izbor.

-upravo zato i postoji opcija izbora boota, ...

-ili uđi u BIOS i provjeri koji je boot order. (velika šansa je DVD-HDD... ako nije, postavi tako).

Kao često, ne postoji samo jedan način za nešto napraviti, ovo su dva moguća načina.

Za ovih pola sata već je moglo biti gotovo...

-ipak, bolje polako. :)

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice