Problemi laptop Asus

poruka: 13
|
čitano: 7.552
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
12 godina
protjeran
Problemi laptop Asus
kupio sam novi laptop Asus prije par mj...komp mi je super ali nedavno su mi se pojavili neki problemcici...laptop mozete vidjeti pod "moj PC". ugl, pri svakom ukljucivanju sam primjetio da mi se wifi jako sporo spaja...kad sam ga kupio nebi prosle ni 2 sek a vec bi bio spojen...sada prodju min-dvije...i nakon sto se spoji, kraj strijelice se pojavi znak cd-a...to mi je dalo naslutiti da se hardware-i sporo ucitavaju...i jos jedna stvar...na laptopu su mi ugradjeni zvucnici altec lansing, znaci ne bilo kakvi zvucnici...glasni su i kvalitetni ali pri svakom zvuku se cuje neki neugodni sum...prije nego krene i nakon sto zavrsi bilo koj zvuk, to se cuje, medjutim, ako spojim liniju ili slusalice, taj problem nestane...eto, ako mi netko moze pomoci, bio bi jako zahvalan..pozdrav
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Problemi laptop Asus

Provjeri koliko se programa diže zajedno sa Windows-om. Znači u polje run upiši naredbu msconfig pa klik na startup. Pokazaće ti koji se sve programi dižu zajedno sa Windows-om. Možeš isključiti određene programe kao npr RealPlayer Adobe Reader i slično. Moraš biti pažljiv jer se može desiti da isključiš nešto bitno. Ako nisi ovo ranije radio potraži pomoć prijatelja. Također skeniraj računar nekim ozbiljnijim antivirusom npr NOD32 i CCleanerom i uradi defragment HDD-a.

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
protjeran
Problemi laptop Asus
sve sam ja to ccleanerom vec napravio...ometnuo sve nebitne programe sa start-up...antivirus mi je win defender...jeli on uopce vrijedi ili mi se isplati promjeniti? defragmentaciju sam takodjer ucinio i dove do 1%...stvarno mi nije jasnio zasto je poceo takve probleme raditi...vjerojatno bi sve rijesio formatiranjem HDD ali posto sam student na faksu, bilo bi mi neprikladno izgubiti sve silne programe koji mi sluze za studiranje i sve ponovo vracati...
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
protjeran
Re: Problemi laptop Asus

Koja ti je Zvucna Kartica? instaliraj ponovo driver za nju i trebalo bi da sljaka {#}

12 godina
protjeran
Problemi laptop Asus

VIA HD Audio Deck...to sam si i mislio...samo sam htio potvrdu ;) kaze mi da su svi drive-eri obnovljeni na zadnjoj inacici...to me isto sad zbunjuje...

Poruka je uređivana zadnji put pet 30.11.2012 8:57 (Matijasever).
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
protjeran
Problemi laptop Asus
pokusao sam napraviti rollback driver-a i nije se vise cula ta smetnja, jedino sto je onda kvaliteta zvuka postala kao da mi je komp u zatvorenoj kutiji...mislim da ce jedina solucija ipak biti ponovo instalirati sustav...jedino sto mi je trenutno komp na talijanskom jer sam ga tamo nabavio, nisam dobio dvd win 7 64 bit nego sam imao samo particiju sustava na hdd koju sam zabunom izbrisao...imam sustav win 7 64 bit kojeg sam sam sprzio ali je na engleskom...jedino se sada mislim da bi mogao ipak uzeti win 8 pro posto imam popust za 15 dolara...dali se isplati ta osmica? cujem da nije optimizirana za ne-touchscreen uredjaje...
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Re: Problemi laptop Asus
Matijasever kaže...
kupio sam novi laptop Asus prije par mj...komp mi je super ali nedavno su mi se pojavili neki problemcici...laptop mozete vidjeti pod "moj PC". ugl, pri svakom ukljucivanju sam primjetio da mi se wifi jako sporo spaja...kad sam ga kupio nebi prosle ni 2 sek a vec bi bio spojen...sada prodju min-dvije...i nakon sto se spoji, kraj strijelice se pojavi znak cd-a...to mi je dalo naslutiti da se hardware-i sporo ucitavaju...i jos jedna stvar...na laptopu su mi ugradjeni zvucnici altec lansing, znaci ne bilo kakvi zvucnici...glasni su i kvalitetni ali pri svakom zvuku se cuje neki neugodni sum...prije nego krene i nakon sto zavrsi bilo koj zvuk, to se cuje, medjutim, ako spojim liniju ili slusalice, taj problem nestane...eto, ako mi netko moze pomoci, bio bi jako zahvalan..pozdrav

Ovo me zvuči kao da je zaražen virus ako nije instalirana antivirus. 

Prvo pokreni malwarebites i neka pokrene scan.

Drugo, ako ne nađe ništa onda stavi MSE i nek pokrene scan.

Treće, ako je dobiven Cd ok, ak nije onda trebaš s Asusove skinit sve drivere i pržit na dvd za svaki slučaj. 

Četvrto, ako nebude riješio probleme, tada reinstaliraš na sve čisto, kad digneš novu win i stavi potrebne drivere, onda odeš na provkjeru WGa i nakon provjere dobiva MSe i to instaliraš i nakraju updejtaš i poslije možeš instalirat potrebni prigrame ako redovno koristiš.

Nije poželjnio biti bez anrtivirus a pokupe je dok posluša na webu npr youtube jer web ima dosta skriveni virus pa se svako napada neki uspije probit na računalo/laptop a neki ne uspijual ovisno kako ko brani antivirusni programi.

Nenad
15 godina
neaktivan
Problemi laptop Asus

Windows Defender ti je nikakva zaštita od virusa. Instalraj Eset Smart Security 5 http://www.eset.com/download/home/ i osvježi definicije virusa pa skeniraj njime kompletan sistem ( program možeš koristiti i nakon što ti istekne trial jer ključeve možeš naći na Facebook-u). Mislim da Home Premium možeš prevesti tako što ćeš preko Windows Update instalirati željeni jezik pa ga aktivirati po default-u. Znam da se to ne može učiniti sa Home Basic verzijom. Proguglaj....

Moj PC  
0 0 hvala 1
12 godina
protjeran
Problemi laptop Asus
a kakav je avast inace? imao sam ga na xp-u...onda kad sam uzeo sedmicu, prebacio se na defendera i koristim ga vec god dana...na prvom laptopu radi sve ok a na ovome novom me poceo zezati...ja mislim da bi mi najbolja solucija bila sve izbrisati i vratiti sustav iznova...bit ce tu posla posto koristim programe tipa autocad 2013 3D, matlab, mdsolids i takve slicne...
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
protjeran
Problemi laptop Asus

Matija,makni defendera i instaliraj MSE

U dvije godine niti jedna infekcija,a apdejti redovni..

0 0 hvala 1
15 godina
neaktivan
Problemi laptop Asus

Što se tiče antivirusnih programa ima posebna tema na forumu. Ja lično koristim ovaj što sam ti preporučio jer osim vrhunske detekcije najmanje od svih opterećuje sistem i može se instalirati na stare kompjutere. Da bi bio siguran da ti kompjuter nije zaražen prvo skeniraj kompletan sistem pa javi rezultat.

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
protjeran
Problemi laptop Asus
isprobao sam skeniranjem 3 razlicita antivirusa i svaki je dao isti rezultat, i to je da nema nikakvih virusa, malware-a i slicnih stvari...pa sam se ipak odlucio za reinstalaciju cijelog sustava i sada je sve ok osim zvucnika...dokad ne instaliram taj VIA HD Audio, nema sumova ali je zvuk jako zatvoren...kad stavim taj driver, kvaliteta je odlicna ali na pocetku i na kraju bilo kakvog zvuka, to malo zasumi...problem je do drivera...jer mogu koristiti neki drugi driver poput realtek-a?
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
protjeran
Problemi laptop Asus

Drago mi je da si rjesio problem.

Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka: