Problem sa instalacijom, neće da pokrene windows

poruka: 5
|
čitano: 1.191
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina

Pozdrav,

jučer sa kupio laptop Asus X751S, Free DOS.

I stavim windows 10 na USB i idem instalirati, i sve ide ok super sve do kraja kad izbaci neku grešku, e sad neznam točno što piše (slikat cu kasnije) ali nece dalje, ali taj windows sam instalirao prije par dana kod sebe i evo radi savršeno. Ništa, imam windows 7 na CD-u pa probao njega, instalira normalno sve, kad ide onaj restart poslje instalcije dodje ono Starting Windows i tu stoji "15 dana".... 

neznam više što napraviti....

pomooć :)

Samo Rijeka.
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Re: Problem sa instalacijom, neće da pokrene windo

kao u bezbrojnim drugim slučajevima, odgovor je 'isti'.. (ovaj put malo širi) :))

- podesiti BIOS (tu sad ide bezbroj sitnca, ovisno o opcijama koje se nude, verziji biosa koji se možda mora flashati, željama npr gpt-uefi itd. itd.. najvažnije, podesiti 'da radi' tj..) kompatibilno s ostatkom HW+SW-a.

- imati ili kreirati novi install medij (dvd-usb..), razni alati (rufus, winflash, yumi, itd.. eto sad neki lik spominje i poweriso..) koji su samo alati, rade istu stvar uz jedan problem.. nude opcije (koje juzer treba razumijeti, znati 'zašto baš to treba ili ne  treba..' ...). Te nedoumice se eliminiraju MSovim alatom, skidanje novog iso-a.. sve je na klik-next. Takav novi ISO/medij ima oba boot moda (uefi-gpt/legacy-mbr). Takav medij može služiti za install na obje generacije računala ovisno o želji juzera. Medij koji ima samo jedan boot može raditi samo na odgovarajućem HWu.

- bootorder je nevažan, svaki PC-lap nudi i QBM (quick, express, neki treći naziv boot menija, cms..) i to je preporučljiv način, jer se tad jednostavno vidi ono što vidi PC (bios) tj jel medij uefi-legacy-ili oboje.. i izborom se tad zna što se izabralo, dok se bez QBMa ide na ćoravo do pojave particije (i često odbijanja dalje instalacije zbog nekompatibilnosti).

-rečenice kao 'radilo mi je' (na drugom računalu) zaboravite, kompatibilnost+postavke. Može raditi samo ono što je kompatibilno, odgovarajuće podešeno i ispravno. Bilo što od toga može biti problem. Pogotovo noviji HW pogotovo laptop (bios ograničenja).. pogotovo novije serije koje MS u dogovoru s proizvođačem ograniči na w10.. to je biznis (ne stvar logike ili mogućnosti HWa).

kraće, koristite MCTools, kreirajte novi medij, koristite QBM.. i tad tek postajte s podacima što vam radi problem. (pict ekrana poželjno).

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
13 godina
Evo greske
Samo Rijeka.
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

opet isti odgovor :))) .. neispravan medij, ponoviti dio od ''kraće'' ..

+ brw, TPB nije valjani izvor, besmisleno. MS nudi sve, čisto, legalno. Koristi MS tool, downloadaj, kreiraj medij, instaliraj.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
Poruka je uređivana zadnji put čet 24.8.2017 12:22 (ihush).
13 godina

Riješio sam svoj problem tako da sam izbrisao particije i napravio novu :)

haha hvala svima

Samo Rijeka.
Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice