Preimenovanje sistemskog diska

poruka: 13
|
čitano: 11.994
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan

Dali netko možda zna kako preimenovati sistemski disk.

Imam 2 particije H i I, ostale od C pa dalje su prepoznate kao removable diskovi kojih jasno nema uključenih u računalo.

Windowsi su instalirani na H disk i trebalo bi ga preimenovati na C.

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: Preimenovanje sistemskog diska

na njega desna tipka properties, i na prvoj kartici imaš za upisati ime

17 godina
MRK 22 kaže...

na njega desna tipka properties, i na prvoj kartici imaš za upisati ime

Kolko sam ja skužio, čovjek treba promijenit H u C, ne preimenovat disk

mislim da se to ne može, nisam siguran, možda butat neki cd sa nekakvim alatom, al opet ne znam, sačekaj nekog ko zna 

e a de mi reci kak si tak uspio instalat winse, onda si imo ukopčane removable diskove ak je prvo slobodno slovo bilo h? 
Poruka je uređivana zadnji put pon 30.6.2008 11:37 (Val).
17 godina
neaktivan

Nisam ih ja istalirao. Kupili su u firmi komp i kad sam ga upalio imam šta vidjeti. A solidedge neda da se instalira na H disk već isključivo traži C.

Sad sam to riješio sa formatom ali ipak....

17 godina

Promjena slova jedinice za pokretanje/sistemske jedinice

Upozorenje Nemojte koristiti postupak opisan u ovom članku da biste promijenili pogon na računalu na kojem slovo jedinice nije promijenjeno. Ako to učinite, možda nećete moći pokrenuti operacijski sustav. Koristite postupak opisan u ovom članku samo u svrhu oporavka od promjene slova jedinice, a ne da biste postojeći pogon na računalu promijenili u nešto drugo. Prije promjene stvorite sigurnosnu kopiju ključeva registra.

Dodatne informacije potražite u članku iz Microsoftove baze znanja pod brojem 249321 Unable to log on if the boot partition drive letter has changed

http://support.microsoft.com/kb/249321/

Kako promijeniti slovo sistemske jedinice ili jedinice za pokretanje u sustavu Windows? U najvećem se broju slučajeva to ne preporučuje, osobito ako je slovo jedinice isto kao i pri instaliranju sustava Windows. To biste možda trebali učiniti jedino u slučaju da se slova jedinica promijene bez intervencije korisnika. To se može dogoditi kada razdijelite zrcaljenu jedinicu ili dođe do promjene u konfiguraciji pogona. To se ne bi smjelo događati često te biste slova jedinica trebali vratiti na ona iz početne instalacije.

Da biste promijenili ili zamijenili slova jedinica na jedinicama koje se inače ne mogu mijenjati pomoću dodatka Disk Management (Upravljanje diskovima), slijedite ove korake.

Napomena U opisanim se koracima pogon D odnosi na (pogrešno) slovo jedinice dodijeljeno jedinici, a pogon C na (novo) slovo jedinice u koje želite promijeniti postojeće slovo, odnosno to je slovo koje želite dodijeliti jedinici.

Postupak zamjenjuje slova jedinice za pogone C i D. Ako ne želite međusobno zamijeniti slova dviju jedinica, jednostavno dodijelite naziv vrijednosti \DosDevice\letter: bilo kojem novom slovu jedinice koje se ne koristi.

Upozorenje Ako nepravilno modificirate registar koristeći Registry Editor ili neke druge metode, možete prouzročiti ozbiljne probleme. Zbog tih problema možda ćete morati ponovo instalirati operacijski sustav. Registar modificirate na vlastitu odgovornost.

1. Stvorite sigurnosnu kopiju cijelog sustava i stanja sustava na računalu.
2. Prijavite se kao administrator.
3. Pokrenite Regedt32.exe.
4. Pronađite ključ registra
HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\MountedDevices
5. Kliknite MountedDevices (Ugrađeni uređaji).
6. Na izborniku Security (Sigurnost) kliknite Permissions (Dozvole). 
7. Provjerite imaju li administratori punu kontrolu. Kada prođete ove korake, vratite sve postavke na prijašnje vrijednosti.
8. Zatvorite Regedt32.exe i pokrenite Regedit.exe. 
9. Pronađite ključ registra
HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\MountedDevices
10. Pronađite slovo jedinice koje želite promijeniti u (novo). Potražite "\DosDevices\C:".
11. Desnom tipkom miša kliknite \DosDevices\C:, a zatim kliknite Rename (Preimenuj).

Napomena Da biste preimenovali taj ključ registra, morate koristiti Regedit, a ne Regedt32.
12. Preimenujte ga u nekorišteno slovo jedinice "\DosDevices\Z:".

Time će se osloboditi slovo jedinice C.
13. Pronađite slovo jedinice koje želite promijeniti. Potražite "\DosDevices\D:".
14. Desnom tipkom miša kliknite \DosDevices\D:, a zatim kliknite Rename (Preimenuj).
15. Preimenujte ga u odgovarajuće (novo) slovo jedinice "\DosDevices\C:".
16. Kliknite vrijednost za \DosDevices\Z:, kliknite Rename (Preimenuj) pa preimenujte vrijednost natrag u "\DosDevices\D:".
17. Zatvorite Regedit i pokrenite Regedt32.
18. Vratite dozvole na prijašnju postavku za administratore (što bi vjerojatno trebalo biti Read Only (Samo za čitanje)).
19. Ponovo pokrenite računalo.

http://support.microsoft.com/kb/223188/hr

Poruka je uređivana zadnji put uto 1.7.2008 8:54 (klimama).
17 godina
neaktivan

PartitionMagig 8.0 omogučuje promjenu slova pojedinih particija u par koraka.

Vatra i Krv!
17 godina
neaktivan

Puno hvala klimama.Smijeh

17 godina

Sta se to ne može napraviti tako da se ode u Control Panel - Administrative Tools - Computer Managment i tamo pod Storage izabrati Disk Management, izabrati odgovarajući disk, desnom tipkom i Change Drive Letter and Path? Mislim da je tako jednostavnije Namigiva

Najbrži put do čovjekova srca je pomoću šake Chucka Norrisa.
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Pero Dinamit kaže...

Sta se to ne može napraviti tako da se ode u Control Panel - Administrative Tools - Computer Managment i tamo pod Storage izabrati Disk Management, izabrati odgovarajući disk, desnom tipkom i Change Drive Letter and Path? Mislim da je tako jednostavnije Namigiva

Ne možeš za patriciju na koju su instalirani Windowsi. Za ostale možeš.
17 godina
neaktivan
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Pozdrav

Ovako. Nedavno sam instalirao igru call of Juarez i to tako da sam pokrenuo image file pomoću win-rara i igra se perfektno instalirala. Zatim sam primjetio da mi se particija C više ne zove "Data (C:)", već se zove "Call of Juarez: Bound in Blood (C:)", dakle zove se kao i igrica, a uz to nestala je i ikona diska; vidi sliku; Igru sam zatim deinstalirao, ali ovaj naziv je ostao i nikako ga ne mogu promijeniti. Pretpostavljam da sam pogriješio u tome što sam pokrenuo image file preko win rara, a ne preko daemon toolsa kao što bi trebalo.

Hvala vam unaprijed na odgovorima...

Poruka je uređivana zadnji put uto 15.9.2009 13:07 (gorans).

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Moguće je da imaš datoteku autorun.inf u folderu C:\. Ukoliko se ne vidi, u Tools -> Folder Options uključi prikaz skrivenih datoteka i isključi skrivanje sistemskih datoteka. Zatim izbriši autorun.inf i vrati postavke kako su bile namještene (barem uključi skrivanje sistemskih datoteka).

Ako se radi o piratskoj verziji igre, proskeniraj diskove antivirus/antispyware programima, budući da kopiranje autorun.inf datoteke nije uobičajena procedura prilikom instalacije igre (iako je moguće da si otkomprimirao image datoteku u C:\ folder, pa se autorun.inf našao u tom folderu), te se moglo dogoditi da si pokupio virus.

The laws of nature are constructed in such a way as to make the universe as interesting as possible. - Freeman Dyson, Imagined Worlds
Poruka je uređivana zadnji put uto 15.9.2009 13:22 (hrx).
16 godina
neaktivan

Sve si pogodio, svaka čast :-)

Osim onoga za viruse. Otkomprimirao sam image u C: jer drugdje nemam mjesta, pa se autorun našao točno tamo gdje si rekao, ali nije bio autorun.inf već neki file s .msi ekstenzijom kojeg sam pokrenuo pri instalaciji igre.

Hvala puno

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice