Pravljenje nove particije

poruka: 15
|
čitano: 4.054
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan

Imam 1 HDD, 2 particije napravljene, na jednoj su mi windowsi, a na drugoj jako važne datoteke...
Tu u kojoj su mi windowsi imam slobodno 40ak GB slobodno, htio bih od tih 40ak napraviti novu particiju da mogu instalirati linux, jel je moguće bez da moram rušiti windowse napraviti particiju?

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Nemozes bez rusenja i brisanja te particije, jer ti je ta particija vec formirana..

Moj PC  
0 1 hvala 0
15 godina
neaktivan
Re: Pravljenje nove particije
brane47 kaže...

Nemozes bez rusenja i brisanja te particije, jer ti je ta particija vec formirana..

Ok, hvala..

17 godina
odjavljen

Partition magic? Shrink -> create new from unallocated space

EDIT: backup bi bio JAKO, JAKO preporučljiv

A rifle is like a human. The stock is the skeleton, the scope is the eyes, the action is the brain, and the barrel is the heart. But you, the man behind the rifle, you are the soul.
Poruka je uređivana zadnji put pon 21.2.2011 22:01 (Sum_of_all_fears).
Moj PC  
0 0 hvala 1
15 godina
neaktivan
Sum_of_all_fears kaže...

Partition magic? Shrink -> create new from unallocated space

Znači ipak se može? Neće mi ništa oštetiti particiju tu, nešta šta je na njoj i slično? :D

17 godina
odjavljen

Nebi trebao :D

Ako kreneš u shrinkanje i općenito bilo kakav rad sa particijama, obavezno napravi backup sve bitnog da nebi bilo hvatanja za glavu. Umjesto Partition Magica može poslužiti besplatni gparted

A rifle is like a human. The stock is the skeleton, the scope is the eyes, the action is the brain, and the barrel is the heart. But you, the man behind the rifle, you are the soul.
15 godina
neaktivan
Sum_of_all_fears kaže...

Ako kreneš u shrinkanje i općenito bilo kakav rad sa particijama, obavezno napravi backup sve bitnog da nebi bilo hvatanja za glavu. Umjesto Partition Magica može poslužiti besplatni gparted

Bolje se ja neću zezati stim :)
Morat ću pričekati da rušim sistem ili da prije kupim novi komp :D

16 godina
neaktivan

Umjesto PartitionMagic-a, možeš koristiti besplatni Easus Partition Master.

http://www.partition-tool.com/personal.htm

Ja sam imao samo ugodna iskustva u radu s njim, međutim dok obavi posao treba mu dosta vremena, ali podaci su ostali neoštećeni.

Naravno prije pothvata sam napravio backup!

Moj PC  
2 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
N-s24x kaže...
Sum_of_all_fears kaže...

Bolje se ja neću zezati stim :)
Morat ću pričekati da rušim sistem ili da prije kupim novi komp :D

jeftinija varijanta ti je da kupiš još jedan disk pa instaliraj kaj hoćeš a da ne  zezneš trenutne windoze...mada i to možeš ak ne (znaš) paziš kaj radiš... :)

16 godina
mozes probat shrinkat.
MW2 : N'Dorphin // GRNDWR // HCTDM // HCSD // HCMSHPT
15 godina
neaktivan

Čuo sam od prijatelja da je zeznut posao imati na 1 HDD windowse, a na drugom hardu linux... da treba nekako drugačije instalirat... Pa, reko da se ne zezam da mi bude sve na jednom hardu.

15 godina
neaktivan
Jedno banalno pitanje i smijesno ako mi neko moze odgovoriti.
Kako se radi backup jel odem npr. na local disc D desni back up....i to npr. s*ebem nesto disk kako to vratiti ili npr. ne s*ebem disc.
Networking Admin,nemam 15 godina takav mi je nick :)
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
tpg kaže...
Jedno banalno pitanje i smijesno ako mi neko moze odgovoriti.
Kako se radi backup jel odem npr. na local disc D desni back up....i to npr. s*ebem nesto disk kako to vratiti ili npr. ne s*ebem disc.

A imaš softver-a za backup pun k., a i sam windows ima ugrađenu neku oklještenu inačicu, no moja preporuka bi ti bila kreiraš ISO file cijelog diska.

15 godina
neaktivan
neznam ja al ja uvijek imam napravite particije C i D na D su mi podaci a C sistem ,i jednom mi je bio HDD u kvaru i spasiti su podatci sa D i tako kad rusim sistem samo C formatiram.
Networking Admin,nemam 15 godina takav mi je nick :)
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
tpg kaže...
neznam ja al ja uvijek imam napravite particije C i D na D su mi podaci a C sistem ,i jednom mi je bio HDD u kvaru i spasiti su podatci sa D i tako kad rusim sistem samo C formatiram.

I ja isto..

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice