Nestale ikone asocijacije za tipa fajla-Windows XP

poruka: 5
|
čitano: 5.419
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan

Imam instaliran Windows XP SP3, Office 2003.

Kada sam izveo zadnji Update sa Microsoftovog servera, prije nekoliko dana, jednostavno su mi ikone asocijacije na .doc, .exe, .pdf nestale.

Ne pokazuju se ni u Windows Exploreru ni na Desktopu.

Npr. za fajl Proba.doc ne vidim ikonu W (Wordovu ikonu) - slika u prilogu.

Poruka je uređivana zadnji put uto 23.3.2010 14:02 (Tiger).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Probao sam obrisati IconCache.db fajl u Documents and Seetings - nije upalilo.

Probao sam sa TweakUI Rebuild Icons - nije upalilo.

Vjerojatno je u folderu Windows\Installer\    problem, jer mi je prazan (uporabljam redovito CCleaner), a u Registriju neki ključ pokazuje na ikonu asocijacije fajla tipa npr .doc na taj Install folder.

Za ikonu Google Maps (da :-) i ona mi se izgubila) sam jednostavno riješio tako što sam u Properities od Shortcuta stavio putanju do GoogleEart.exe fajla. ALI to ne mogu napraviti za ove ikone asocijacije za tipove fajlova .doc ...

Negdje u registriju postoji putanja za ove ikone associjacije .doc, .xls, .pdf ?

Poruka je uređivana zadnji put sub 27.3.2010 19:32 (Tiger).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: Nestale ikone asocijacije za tipa fajla-Window

Idi na My Computer -> Tools-> Folder Options,zatim na File Types tab, i odaberi tip file-a kojem želiš dodijeliti ikonu (o ovom slučaju Office fileovi). Klikni Advanced (iliti Dodatno u tvom slučaju- ) zatim Change Icon. Zatim browsiraj do Program files\Microsoft Office\Office 12 i selektiraj exe file sa ikonom, npr. za Word je Winword. Biti će ti ponuđena lista ikona za word, pa odaberi koja ti paše i klikni OK. To ponovi za Excel. Za pdf idi u folder Program Files\Adobe.

Ili probaj sa System restore?

15 godina
protjeran
RE: Nestale ikone asocijacije za tipa fajla-Window

Post od Whalter vT je dobar. Ako ti nije teško vidi što si od njih u stvari dobio. Ako ne vidiš u Control Panelu pod Add and remove Pro.... onda probaj na njihovim stranicama Windows Update pod onim Review your update history, vjerovatno to znaš i sorry ako te zamaram, ali hajde napiši ako hoćeš te update, znaš ono KB ......... Zanimljivo, jer u zadnje vrijeme znaju petljati s time pa ljudima pošalju zakrpe za potpuno krive stvari ( i frend mi je nedavno imao problema s nekim njihovim zakrpama za Office 2007 ). Možda je problem u tome što će uskoro završiti podrška za XP ( doduše za SP2 ), a možda i za Office 2003.  

15 godina
neaktivan

Probao sam sa Vraćanjem sustava (System recovery) - nisu se vratile ikone.

Jednostavno sam nekako izbrisao sve u folderu Windows\Installer\  (da li sa CCleanerom ili redovitim Updateom Windowsa ili Offica ne znam. U CCleaneru prihvatim što on predloži, ali očigledno ću morati pripaziti na ono što mi "servira" :-)

Uspio sam naći rješenje, koje mi je jedino vratilo ikone .doc, .xls, .pdf ... , pa ako i nekom drugom zatreba:

1. Da biste riješili taj problem, pokrenite uslužni program Windows Installer CleanUp da biste iz registra uklonili postavke programa Windows Installer (selektirate npr. Adobe.com ili Office2003 ili neki drugi program, Windows Installer CleanUp temeljito pobriše svaki trag za instalaciju navedenih programa), a zatim ponovo instalirajte Office, a  tako sam napravio i za Adobe Reader.

2. Inače mi se to baš jednom i dogodilo kada sam klonirao disk - trebalo bi nakon kloniranja ručno iskopirati sve u folderu  C:\Windows\installer.

3. Dolje niže su navedeni detalji:

"All Office Icons Missing:
If you decide to use the following utility, be certain you have your product
key.
You receive the "This patch package could not be opened" error message in an
Office program
http://support.microsoft.com/?kbid=295823
(Da biste riješili taj problem, pokrenite uslužni program Windows Installer CleanUp da biste iz registra uklonili postavke programa Windows Installer, a zatim ponovo instalirajte Office.)

You can find your key by running the Belarc Adviser
http://www.belarc.com/free_download.html
-----------------------------------------------------------
If you used any of the Cloning programs to clone your boot disk to a new
drive there is one folder you need to copy over manually after the
cloning.

It is the C:\Windows\installer directory. It will not be visible
unless you turn on view protected system files in Tools->Folder
Options->View

Copy the whole directory over or else you will find that some of your
icon types (particularly MS Office) will have disappeared and you cannot
re-install / repair (because setup sees there is an installation but
there is no installer files there so it crashes)"
----------------------------------------------------------- 

Poruka je uređivana zadnji put sub 27.3.2010 19:34 (Tiger).
Moj PC  
0 0 hvala 1
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice