Računalo mi je bilo par dana na popravku i neki dan napokon popravljen stigao doma. Kaže meni čovjek da je samo popravio Windowse i ništa više i da misli da mi se fajlovi nisu izbrisali. Ja lijepo pošao u folder My Documents kad ono pravo iznenađenje. Folderi My Music, My Videos, My Pitcures i svi ostali se ne mogu otvorit. Ja kliknem i pokaže mi se prozorčić sa adresom foldera i na kraju te adrese piše is not accessible. Access is denided. Također na hard disku imam foldere old_WINDOWS i old_program files. Imam i sad kao te neke nove a oni su obično nazvani: WINDOWS i Program files. U program files ne mogu ništa instalirat nego u ovaj old. Zanima me mogu li ikako vratitu ove datoteke iz My Documents foldera i i zašto su tu ti neki novi i stari WINDOWSI i Program Filesi?
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Zato jel ti je u popravku "zgazil" stare Windowse i oni te sad ne prepoznaju!!
Kaj napravit : Otvori jedan prozor ,idi na Tools -> Folder Options. Tu sad idi na tab View i tu se spusti dolje i makni kvačicu sa Use simple file sharing. Klik na Apply i OK.
Folder Options inače možeš naći i u Control Panelu.
Sad u Properties imaš još jedan tab - Security. Otvori ga ,idi na Advanced i tu na Add -> tu upiši svoje ime(ime accounta) i stisni Check names ,ili idi na Advanced i nađi svoj account -> Find Now. Kad nađeš klik na OK i opet OK i tu kod Allow stavi kvačicu na Full Control. Opet OK ,pa Apply i OK. Čekaj da završi i možeš u My Documents.
Zašto sad instalira u Program Files old? Ne znam ,nakon popravka Windowsa sve bi se trebalo instalirati u "nove" Program Files-e , stari ti trebaju poslužiti samo da ne izgubiš svoje fileove i da ih možeš prebaciti u "popravljene" Windowse.
Očito ,majstor baš i nije neki "majstor" i sa tim Windowsima će vjerojatno bit problema u budućnosti.
Lijek - backup svh podataka i clean install Windowsa.
To niko ne voli ,ali to bi bilo najsigurnije.