Ovako, windowsi se počnu dizati i iskoči BSOD i kad ih palim normalno i u Safe Modu. WIN XP SP2. U BSOD stoji gore UNMOUNTABLE_BOOT_VOLUME a u Tecnical information: STOP: 0x000000ED (0x85B45E30,0xC0000006,0x00000000,0x00000000). Kad ubacim instalacijski CD, neće da instalira bez formatiranja, kaže da je oštećen ili pun ili... Što da radim? Kako samo da spasim podatke s HDa? Radi se o laptopu, pa mi je IDE kablo preveliko! Podatke MORAM spasiti!
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Dio hard diska s kojeg ti se boota Windows je oštećen. Izvadi disk i stavi ga na drugi kompjuter, kopiraj sve što ti treba i onda ponovno instaliraj windowse... Također bi pomoglo da kažeš koji je disk (ime)...
Dio hard diska s kojeg ti se boota Windows je oštećen. Izvadi disk i stavi ga na drugi kompjuter, kopiraj sve što ti treba i onda ponovno instaliraj windowse... Također bi pomoglo da kažeš koji je disk (ime)...
Imaš u nekom dućanu sigurno kabel koji će ti trebati za to... Također probaj odspojiti kabel pa ponovno prispojiti jer je možda greška u kabelima...
EDIT: Evo našao sam trebao bi kabel UDMA 100 - tako piše...
Imaš u nekom dućanu sigurno kabel koji će ti trebati za to... Također probaj odspojiti kabel pa ponovno prispojiti jer je možda greška u kabelima...
Moguće da je da uopće ne prepoznaje windowse na disku pa onda (logično) ih ne može popraviti...ugl disk ti vjerojatno rikava...
Stavi http://partedmagic.com/ na stick (nekih 80 MB), bootaj comp i mountaj windows diskove (velika mount ikona na desktopu). Potom lijepo poprži što ti treba, imaš burning tool, formatiraj disk, i ubuduće nemoj držat dokumente na istoj particiji na kojoj i windowse.
P.S.
Vjerovatno ti ne rikaje disk nego windowsi, to je ovako češći slučaj
Je l' taj instalacioni CD napravljen sa nLiteom? Pokušaj da nađeš neki drugi instalacioni disk od XP-a i onda u konzoli ukucaj fixmbr.
Je l' taj instalacioni CD napravljen sa nLiteom? Pokušaj da nađeš neki drugi instalacioni disk od XP-a i onda u konzoli ukucaj fixmbr.
Ništa od recovery konzole, sad sam probao napraviti s drugim programom, isto mi je bilo. Nemam drugi CD za praviti nego onaj što sam s nLiteom pravio. Tako da nije uspjelo, naravno. Budem probao partedmagic, pa javim.
skini si
Windows.XP.Live.USB.Edition.2008
Portable Windows XP Live USB Edition 2008 Did you ever want to boot up into Windows XP via a USB memory key? Well, now you can !!! This is a miniature version of Win XP enough to get you up and running so you can restore from backup, access your files, or do whatever you have to do. Instructions inside!
This is what you need :
-USB stick with 256 MB capacity. 512 MB Recommended.
-A system that supports booting from Usb stick.
Installation:
1. Rename USB stick through file HPUSBFW.exe and format with FAT file system.
2. Copy all the files from a folder on USB stick.
Start :
1. Reboot the computer.
2. In BIOS or through Quick-boot menu choose boot from the USB.
pošaljem ti link da skineš
možeš i na CD ispržit, kao što sam i ja i botaš iz CD
To ti je windows koji samostalno radi i baš u takvim situacijama super stvar
i na USB si prebaciš podatke koji su ti na HardDiscu na laptopu.
Meni se jednom dogodilo nešto slično na kompu (hard se malo vrtio pa stao) pa sam pokrenuo Knoppix Live CD (to ti je linux os koji se bota sa cd-a i prepoznaje usb memorije) i fino sve što je trebalo prebacio na stick i prenosivi hard. Poslije toga bacio stari i kupio novi disk
Windows.XP.Live.USB.Edition.2008
pa ovo je ista stvar kao taj LINUX
ovaj Windows.XP.Live.USB.Edition.2008 ima samo 160Mb
i lako se ljudi snalaze sa time
A da jednostavno bootaš sa inastlacijskog cd-a windowsa, uđeš u recovery konzolu i upišeš FIXBOOT i FIXMBR? Resetiraj komp i vidi onda kako dalje ide.
probaj bootati preko ERD Commandera. Znaci snimis ga na cd, bootas s njega, udjes kao u normalnu instalaciju windowsa, dobro, ne bas normalnu, al nesto kao safe boot, napravis si backup ili sto vec trebas, preskeniras komp s raznim dijagnostickim alatima, popravis sto se moze i gotovo. Najbitnije je da mozes uraditi backup. Reinstaliraj windowse nakon toga i problem rijesen...
ne isplati se sa tim zajebavati,backup nema smisla
spasi podatke koje imaš na hard discu
i instaliraj si novi XP, to je pravi posa
mislim da ti je oštećen windows i to ne može ni bog više da popravi
poslušaj me i biti ćeš mi zahvalan
Što se tiče partedmagica, ja ga skinem onda mi kaže da je oštećen rar. Daj mi kažite ima li šanse da spasim mailove iz Outlooka. To mi je pod broj 1. Skidam sad ovaj Win XP portable 2.2. Bootat ću s CD-a. Najradije bih napravio ove Winse i spasio fino i uzeo podatke koje mi trebaju... šmrc,šmrc...
Pretekao si me, ja sam htio identičnu temu postavit prije dan dva.
Riješio sam problem. Naime, nije bio dostatan fixmbr nego i fixboot. Uglavnom hvala na korisnim linkovima i programima!
Daj stavi onda prihvaćen odgovor na neki odgovor da zatvorimo temu...
A da jednostavno bootaš sa inastlacijskog cd-a windowsa, uđeš u recovery konzolu i upišeš FIXBOOT i FIXMBR? Resetiraj komp i vidi onda kako dalje ide.
Pozdrav svima novi sam na forumu. Svida mi se i koliko sam uspio na brzinu preletjeti o dosta je korisnih tema raspravljano.
E sad moj problem...
Imam win xp student edition sa integriranim sp3. Instalirao sam ga prije nekoliko dana i do danas je sve manje vise bilo u redu. Predugo mu treba da se pokrene. Stoji onako crni ekran i ona plava trakica mi leti i lampica na kompu je crvena - znaci da se nesto dogada (valjda dobro) ali onda nakon par sekundi sve stane (i plava trakica na ekranu i lampica na kompu) i tek nakon par minuta "stajanja" opet se sve pokrene i onda se napokon win dignu. Treba mu otprilike 4 min. Prije student edition imao sam xp proffesional sp2 i eto nije mi vrag dao mira pa isao stavit ovaj i eto mi sad...
Zna li netko po prilici sto bi moglo bit? (imam kaspersky 2009 pa se nadam da nije nesto "virusno" proletjelo u komp - imam ga vec pola godine i nikakvih problema sa virusima i ostalim nametnicima).
Nesto nije u redu ali sto? Upomoc please (neda mi se ponovno rusit i dizat - nisam neki strucnjak mozda sam nakon instalacije windowsa nesto zaboravio podesit u biosu pa me to zeza)
Ako itko ima bilo kakav prijedlog vezano za ovo bio bih veoma zahvalan.
Pozdrav i hvala unaprijed
Riješio sam problem. Naime, nije bio dostatan fixmbr nego i fixboot. Uglavnom hvala na korisnim linkovima i programima!
Zbunjen sam.
kroz cijeli topik se javlja problem da nikako ne možeš do repaira ili recovery konzole s xp cd-a, da bi odjednom rješenje došlo sa fixmbr i fixboot u recovery konzoli?!? ništ ne kužim.
Naime i ja imam slučaj da nisam dobio recovery konzolu (nakon što je riknulo nešto oko bitnih registry file-ova), a nisam imao namjeru tražiti drugačiji disk.
Pitate se što sam napravio? :D
alo, ima koga???