Bok, prije 6 mjeseci sam kupio windows vista home premium u Autronicu na Savici. Prodavač mi je tada rekao da će taj serijski broj za Vistu vrijediti i za Windows 7 home premium kada izadje. Pomalo je prolazilo vrijeme i ja sam se sada odlučio na nadogradnju na windows 7, no neznam gdje mogu nabaviti instalaciju , tojest jesu li mi oni dužni ustupiti insalaciju ili je to moguće skinuti sa microsoft stranice. Ljudi pomagajte
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Ako ti key od viste vrijedi za win7, nezam kako je to moguće al dobro, onda jednostavno skini win 7 od bilo kud, s torrenta ili msdn-a, i ukucaš svoj serial i to je to.
Inače mislim da kad si kupovao vistu da si trebao dobiti kupon za besplatni upgrade na win7, te bi onda vjerojatno trebao dobiti i instalacijski dvd, te skidanje sa neta nebi bilo potrebno.
Točno ,dobival se kupon ,ako je proizvođač tvog PC-a sudjeloval u Windows 7 Upgrade Programu. Prošeći do dućana i malo se informiraj.
Pročitaj i ove članke - Link 1 ,Link 2 ,iako ,po ovome si zakasnil!!
U svakom slučaju ,bilo bi pametno nabaviti negdje instalacijski dvd Sedmice i probati jel to radi. Naravno ,pametno je prije napraviti image sistemske particije za slučaj da Upgrade ne radi ili se jednostavno hoćeš vratit na Vistu!