Kako ukloniti ostatke starog Windowsa?

poruka: 30
|
čitano: 19.470
|
moderatori: pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan

ljudi zeznuo sam se i preko postojece instalacije opalio novi win pa mi prilikom dizanja sustava nalazi i staru kopiju? buduci da je rijec o milestonu 14 za kojega instalacije dugo dugo traje, ne da mi se formatirati pa ponovo... ima li nacina da uklonim staru verziju?

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Nisam razumio. Kako si preko starog windowsa bez formatiranja diska uspio instalirat novi. Ili si samo mjenjao komponente.

Hacking isn't just Computers & Exploits. It's a Philosophy.
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Dakle:

format c: yes i enter, riješen problem Cool

Intel C2Duo 6600 overcl. 3.0Ghz, 4Gb ram, 8800GTX 768Mb, WD 120Gb ,500Gb.

1 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: Kako ukloniti ostatke starog Windowsa?
Neophyte kaže...

Dakle:

format c: yes i enter, riješen problem Cool

Slažem se.

17 godina
neaktivan

mislim da je preko starih windowsa instalirao nove tj. da je upgradeao stare

neko je iznad mene napisao format c:, ne preostaje ti nista drugo

I once asked God why had he allowed wars to happen, he replied: "I DID IT FOR THE LULZ!"
Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

bar to nije problem instalirati dvoje win na istu particiju. ubaciš cd i klik "install", kao i svaki drugi program ili igrica. slažem se s ostalima, format c:

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Ne mora format c:, ovisi sta je zbrckao!

Dva windowsa mogu biti na jednoj particiji samo u dva razlicita direktorija, pa onda samo pobrises stari dir, editiras boot meni i to je to!

17 godina
neaktivan

Kako je moguće imat dva windowsa na jednoj particiji. Kad prilikom svježe instalacije windowsa treba formatirat particiju na koju ih želiš instalirat.

Možda jedino(sumnjam da se može) copy/paste sa druge particije pa da imaš sve duplo program files windows i doc. & set.

Moj PC  
0 1 hvala 0
17 godina
neaktivan
vulerious kaže...

Kako je moguće imat dva windowsa na jednoj particiji. Kad prilikom svježe instalacije windowsa treba formatirat particiju na koju ih želiš instalirat.

Možda jedino(sumnjam da se može) copy/paste sa druge particije pa da imaš sve duplo program files windows i doc. & sett

Kad bolje pogledam ni ovo se ne može.

17 godina
neaktivan

Kad instaliraš nove windowse, možeš birati za novu instalaciju ili upgrade. Ak izabereš upgrade, disk ti se ne formatira, te ti svi podaci (uključujući i staru kopiju windowsa) ostanu na tom disku.

Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Nažalost, bojim se da ti je 'format c:' jedina opcija (bar po dostupnim informacijama koje si tu naveo)..

Intel Core2 Duo E8400 6MB, 4GB OCZ Gold 800Mhz, Gainward GF8800GTS 640MB, Gigabyte X38-DS4 Ultra Durable 2
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

da ali ako odabereš upgrade on ti na c disku u folderu windows/sistem 32 instalira 95%(zamjeni sa starima) novih stvari

ostalo ne dira.

ali to onda ne znači da će prilikom podizanja sustava naći staru kopiju kao što je ledu napisao

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
vulerious kaže...

da ali ako odabereš upgrade on ti na c disku u folderu windows/sistem 32 instalira 95%(zamjeni sa starima) novih stvari

ostalo ne dira.

ali to onda ne znači da će prilikom podizanja sustava naći staru kopiju kao što je ledu napisao

Kompotko?
17 godina
neaktivan
vulerious kaže...

ostalo ne dira.

Može, ali i ne mora. Ako stavi drugi naziv za folder windowsa, neće mu ga zamijeniti.
17 godina

kolko ja znam, kad ideš instalat windowse iz windowsa, možeš odabrat fresh instalaciju ili upgrade. ak odabereš fresh, možeš preko ove koju imaš il možeš u  novi direktorij na disku na kojem su ti windowsi. probajte pokrenit instalaciju ovak pa vidite. a i ak buta sa cd-a, kad odabere na koju particiju će instalirat, ima opcije da formatira u ntfs (quick i normalno), fat32 (quick i normalno) i da ostavi kak je (leave, no changes kak već piše). e sad kad bi išo ovak, ne znam baš kak bi to bilo, al ak ide iz winsa instalat, onda može u drugi folder i to je sasvim u redu

daj kompotko nije ti u redu, pa pogle koje vrijeme imamo obadvojica, a pogle moj tekst, pa mislim stvarno kak moš tak ispred mene napisat u jednoj rečenici sve šta sam ja htio i napiso u redovima Cool  (naravno da se šalim, hehe, slažem se s odgovorom)

Poruka je uređivana zadnji put čet 17.7.2008 12:08 (Val).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
vulerious kaže...

ostalo ne dira.

ja sam tako jednom instalirao XP preko 2k i nije dobro ispalo, bacalo mi je neke errore stalno, uzasno spor je bio i najvaznije od svega nije mi htio instalirati drivere za ADSL USB modem (bas sam onda negdje dobio adsl)

na kraju sam sve formatirao i instalirao xp na praznu particiju i od onda mi je sve OK
I once asked God why had he allowed wars to happen, he replied: "I DID IT FOR THE LULZ!"
17 godina
neaktivan

ljudi isao sam fresh copy ali instalirao mi je novi Win u stari folder ali je nekako zapamtio sistemske foldere od ovoga prethodnoga...a posto instalacija milestone-a traje zaista dugo ne da mi se format C: nego pitam postoji li nacin da samo uklonim ove ostatke staroga Win-a?

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Čisto iz znatiželje - koliko dugo traje instalacija?

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Instalacija windowsa ti ovisi o brzini kompa tj. koje komponente imaš. Ali od prilike oko 25min bez formatiranja diska.(Tako je kod mene.)

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
vulerious kaže...

Instalacija windowsa ti ovisi o brzini kompa tj. koje komponente imaš. Ali od prilike oko 25min bez formatiranja diska.(Tako je kod mene.)

Ma znam ja za npr. 2000, 2003, XP ili Vistu, to radim redovito. Nego sam pitao za Windows 7 Milestone, koje je rekao da ima. Jer nije mi jasno koliko bi to mogla trajati ta instalacija, da mu se više isplati toliko zezati sa brisanjem starih Windowsa, nego instalirati nanovo.
17 godina
neaktivan
macak kaže...
vulerious kaže...

Ma znam ja za npr. 2000, 2003, XP ili Vistu, to radim redovito. Nego sam pitao za Windows 7 Milestone, koje je rekao da ima. Jer nije mi jasno koliko bi to mogla trajati ta instalacija, da mu se više isplati toliko zezati sa brisanjem starih Windowsa, nego instalirati nanovo.
 ma imaju u sebi neke pakete koje raspakiraju pa traje i do sat vremena...da se razumijemo masina je core duo na 1.8 tako da comp uopce nije los...a na ovom forumu svi su skrenuli u drugu stranu osim u onu koja meni treba hahahaah...zna li netko kako cu ukloniti ostatke staroga windowsa ili ne? :)
14 godina
neaktivan

imam ja sličan problem, instaliral sam windows 7 na disk D, na disku C su bili stari windowsi, kak da ih zbrišem, nemrem zbrisati sve, neće, probal sam formatirati, neće ni to :(

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Vjerojatno ti je win 7 svoj bootloader instalirao na C: particiju pa nemožeš formatirati...

No možeš urediti bootloader da ti se ne prikazuje stara verzija windowsa prilikom bootanja ovako:

pokreni cmd kao administrator

bcdedit

bcdedit /delete {ntldr} /f

to je to.. restart PC

Sin: Tata, tata, jel istina da internet zaglupljuje?! Tata: WTF? ROFLMAO!
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Re: Kako ukloniti ostatke starog Windowsa?

a kak da pokrenem kao admin?

16 godina
neaktivan

start u search utipkaj cmd.. desni klik>> run as administrator

Sin: Tata, tata, jel istina da internet zaglupljuje?! Tata: WTF? ROFLMAO!
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

i kad sve to napravim i dalje nemogu formatirati  :(

14 godina
neaktivan

:(

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

?

0 0 hvala 0
13 godina
protjeran

Da ne ostvaram novu temu trebam pomoć. Imam 2 patricije C i D na C su mi stari windows i neki programi za te stare a na D su mi novi zanima me kako da formatiram C i obrišem stare windowse i sve s te patricije. Nemorate mi pisat kako se formatira to znam i sam ali kad formatiram piše da windows nije uspio formatirati. Jel postoji neki program ili nešto ?

Hvala!

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Mac4Me kaže...

zanima me kako da formatiram C i obrišem stare windowse i sve s te patricije.

Jesi pokusao bootati cd/dvd od windowsa i od tamo formatirati?

naravno da ne mozes iz sami windowsa raditi format.

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice