Kako spremiti operacijski sustav na cd ?

poruka: 9
|
čitano: 4.587
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan

Imam windows 7 ultimate i nisam baš nešto zadovoljan njime pa mislim vratiti xp koji mi je na cd-u.Zanima me da li mogu nekako ovaj sadašnji sustav (windows 7 ultimate ) staviti na dvd pa da ga kasnije u bližoj budućnosti mogu opet nanovo instalirati ?

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
RE: Kako spremiti operacijski sustav na cd ?

kao 1. Jesi li dobio instaliranu sedmicu ili si kupio cd?

2. na računalu možaš imati vie opetacijskih sustava instalirano

dok koristiš sedmicu samo stavi cd od XP pokreni instalaciju i imat ćeš instalirana dva windowsa, ukoliko neznaš kako se to radi reci da ti objasnim :P

Ja i samo moj Logitech G11
15 godina
Cleverman kaže...

kao 1. Jesi li dobio instaliranu sedmicu ili si kupio cd?

2. na računalu možaš imati vie opetacijskih sustava instalirano

dok koristiš sedmicu samo stavi cd od XP pokreni instalaciju i imat ćeš instalirana dva windowsa, ukoliko neznaš kako se to radi reci da ti objasnim :P

Mislim da nemože instalirati sada XP. Prije mora biti instaliran stariji OS ,a to je XP pa onda SEDMICA .

15 godina
neaktivan
lebron kaže...

Imam windows 7 ultimate i nisam baš nešto zadovoljan njime pa mislim vratiti xp koji mi je na cd-u.Zanima me da li mogu nekako ovaj sadašnji sustav (windows 7 ultimate ) staviti na dvd pa da ga kasnije u bližoj budućnosti mogu opet nanovo instalirati ?

Naravno. Npr. koristi Acronis True Image za takve stvari (najefektivniji & najbrži restore).

15 godina
neaktivan
bodija kaže...

Mislim da nemože instalirati sada XP. Prije mora biti instaliran stariji OS ,a to je XP pa onda SEDMICA .

moze bit instalirana sedmica,pa onda xp, ali treba onda popraviti bootloader.

Poruka je uređivana zadnji put sub 12.6.2010 0:22 (robx).
16 godina
neaktivan

Računalo mi je jedno vrijeme bilo pokvareno pa je odneseno jednom čovjeku koji je srušio sustav (tadašnji xp) pa stavio sedmicu,a odakle mu taj cd,to ne znam.

Mislim da ste se malo udaljili od teme,zanima me odgovor na postavljeno tematsko pitanje.

15 godina
lebron kaže...

Računalo mi je jedno vrijeme bilo pokvareno pa je odneseno jednom čovjeku koji je srušio sustav (tadašnji xp) pa stavio sedmicu,a odakle mu taj cd,to ne znam.

Mislim da ste se malo udaljili od teme,zanima me odgovor na postavljeno tematsko pitanje.

To što ti misliš nije moguće. Ti možeš jedino podatke spremiti, ali operacijski sustav nemožeš. On ti dođe na cdu. Ako si kupio orginalan os onda si trebao dobiti i dvd, ali vidim da je to piratski os skinut sa torrenta.

Ako slučajno pomognem molimo pritisnite gumb hvala.
Poruka je uređivana zadnji put pon 14.6.2010 7:06 (captain_soap_McTawish).
15 godina
neaktivan
lebron kaže...

nemožeš samo sve staviti na dvd ili usb..jedino možeš napraviti backup i kad hoćeš vratiš podatke a sedmicu prije moraš instalirat...radiš probleme di netrebaš..ako ćeš nakon nekog vremena trebati 7 jednostavno instaliraš a prije toga  spremiš stvari na usb i kad instaliraš vratiš ih sa usb-a ili backupa...

15 godina
neaktivan

Ponovit ću - koristi Acronis True Image (Home) za to. Lijepo napravišimage cijele C: particije i spremiš taj image negdje. Kad ti zatreba, samo napravišrestore image-a i to je to. No nekako sumnjam (bez podcjenjivanja) da ćeš to izvesti kako treba... Savjetujem ti da tražiš nekog iskusnijeg da ti pomogne oko toga. Ako nemaš tu mogućnost, ovdje ti je recimo primjer kako se radi backup kopija s ATIH-om. Za restore si sam izgooglaj.

Moj PC  
2 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice