Kako podesiti windows xp da glumi server>!

poruka: 32
|
čitano: 7.349
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
RE: Kako podesiti windows xp da glumi server>!
5542 kaže...

u mom slučaju u školi glavno računalo je intel celeron 2.6 4 gb rama .... i sve se dijeli na 16 ekrana koji radi svak z sebe ... ne radi to nešto jako bajno al funkcionira... e tako bi ja htjeo da moj komp bude server na kojem mogu radit a da sestra, tata... mogu koristit laptop .... koji koristi isti os samo kao klijent.. u mreži

Vjerojatno se radi o client-server okruženju, ali tada i svaki klijent ima svoj os, pa mislim da si nešto pobrkao..

Ne vidim neke prednosti u tvom slučaju od takvog okruženja, što ne napraviš peer to peer u npr. xp-u i za tvoje kućne potrebe više nego dovoljno.

17 godina
neaktivan
Kako podesiti windows xp da glumi server>!

1. idi u Control panel -> Add/remove programs, tamo sa strane imaš Add Windows Components

2. moraš instalirati Remote Installation Services

3. kada si to napravio, idi na Remote Installation Services Setup (ako se dobro sjećam, ovo se nalazi unutar Control panel -> Administrative Tools)

4. tamo bi trebao biti neki wizard koji će te voditi u koracima - uglavnom, ovo je korak u kojem moraš ubaciti CD od Windowsa XP, kako bi se on instalirao na server, odakle ćeš kasnije bootati

5. kada to bude gotovo, moraš pokrenuti Active Directory Services (mislim da se također nalazi pod Administrative Tools)

6. tamo negdje postoji opcija Add computer ili nešto slično

7. dodaj računalo i u postavkama odredi putanju do foldera gdje si instalirao XP

8. u BIOS-u laptopa podesi boot from network

- ako gori zeleno, ne znači da sam tu -

0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice