Kako podesiti windows xp da glumi server>!

poruka: 32
|
čitano: 7.335
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
protjeran

Zanima me kako da windows xp pro ... podesim da glumi server .... jer ja imam jedan star laptop... a nemam cd rom na njemu ... i htjeo bih preko lan kablad a on učita na sebe windowse s servera i da radi ko da ime svoje ... takav sustav sam vidio u našoj školi.. pa bih to htjeo napravit

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
RE: Kako podesiti windows xp da glumi server>!
5542 kaže...

...takav sustav sam vidio u našoj školi...

to je onda garant izdanje windowsa namijenjeno baš za servere

Windows Server 2003

Windows Server 2008

...

Bubamara s minigunom. | http://www.erepublik.com/en/referrer/Neil+Armstrong
16 godina
protjeran

dobro ja ču nabavit windows server 2003 al kako da na laptpopu onda napravim da se diže s lan kabela...

i šta bi trebo podesit u tim windows serveru

16 godina

Kako mislis da se diže sa LAN kabela? možda da se upali preko LAN-a?

EDIT:

Sorry nisam dobro pročitao tvoju poruku. Da trebaš server verziju windowsa. Nazalost neznam kao izvesti instalaciju.

A.D.
Poruka je uređivana zadnji put sri 16.9.2009 15:27 (unic0rn).

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

@unicorn: Vjerojatno misli da uopće ne instalira Winse na lap već da se vuku preko LANa s drugog kompa. Nisam siguran je li to moguće, ali mislim da možeš staviti cd u komp i preko LANa pristupiti WIN CDu na laptopu i tako instalirati windowse.

Yeah, well, you know, that's just, like, your opinion, man.
17 godina
neaktivan

Ima li u BIOS-u tog starog laptopa opcija network boot?

- ako gori zeleno, ne znači da sam tu -

0 0 hvala 0
16 godina

-moguće je, terminal i terminal server. Ali to je za kućnu upotrebu besmisleno.

edit: problem je u BIOSu, boot from LAN opcija.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
Poruka je uređivana zadnji put sri 16.9.2009 15:40 (ihush).

0 0 hvala 0
16 godina
protjeran

imam ... ako možeš objasnik kakda u windows serveru naštimam da laptop počme butat te windowse i da radi prek servera... tak mi imamo u školi odnosno imamo monitore koji se mogu povezat lanom i butaju windows server s profesorovog računala ... mi upišemo user i pass i radimo na kompu... a i prof radi na kompu ne smetano .... u učionici inače ima 15 računala koji koriste taj jedan server ...

16 godina
protjeran

nema veze što je besmisleno samo vi recite kako i za ostalo vas nije briga

16 godina
neaktivan

Pusti djecu koja objašanjavaju kako i šta. Potrebana ti je virtualizacija OSeva. Probaj VMware.

Bustin at people who said my name in vain, I got no time for them tricks, I'm heavy in the game!!! I wanna be a baller, please, But the bitches and the liquor keep on callin me...

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
5542 kaže...

imam ... ako možeš objasnik kakda u windows serveru naštimam da laptop počme butat te windowse i da radi prek servera... tak mi imamo u školi odnosno imamo monitore koji se mogu povezat lanom i butaju windows server s profesorovog računala ... mi upišemo user i pass i radimo na kompu... a i prof radi na kompu ne smetano .... u učionici inače ima 15 računala koji koriste taj jedan server ...

Monitori se povežu LANom? Monitori butaju windows server? Napredni neki monitori...

Yeah, well, you know, that's just, like, your opinion, man.
16 godina
protjeran

ma ne to je neki samsungov ekran koji ima lan ulaze i uzima podatke kad ga upališ sa servera

16 godina
protjeran
Smooth Operator kaže...

Pusti djecu koja objašanjavaju kako i šta. Potrebana ti je virtualizacija OSeva. Probaj VMware.

e a el mi možeš objasnit što bih s time dobio ... dali bi na laptopu mogo radit ko i na kompu ... a da na oba mogu radit u isto vrijeme

17 godina
paintb0x kaže...
5542 kaže...

Monitori se povežu LANom? Monitori butaju windows server? Napredni neki monitori...

to sve mora ic preko terminala kolko sam uspio zakljucit, preko one malecne kutije, samo sam ja imao losa iskustva sto se tice windowsa, znam da linux radi ko podmazan

17 godina

Očito su to terminali ali moraš imat os neki na laptopu, barem osnovni linux.

Na serveru dodaš novog usera i povežeš se preko mreže na taj terminal pre RDP-a.

To si mislio?

1 0 hvala 0
16 godina
protjeran

e pa probaj ovako uzmi neki usb stick i cjeli cd kopiraj na stick i botaj s sticka ima ta mogučnost kod mene je f12 i botam s stika!!

Mato_Lukic pogledajte moj video...gta iv mod http://www.youtube.com/watch?v=3eK_qK48RHs&eurl=http%3A%2F%2Fwww%2Eyoutube%2Ecom%2Fmy%5Fvideos%5Fedit&featur
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
paintb0x kaže...
5542 kaže...

Vjerojatno je lapsus, nije valjda mislio tako. I ja sam tek sad pročitao šta je napisao...

Hm, da bi imao server, pa na njem virtualne OSeve, 1-3 OS, potrebno ti je oko 10GB RAMa. Tako kad uloadiraš server, OSeve, aplikacije, bla-bla, naraste to.

Dakle prijatelju, trebaš računalo s dosta RAMa, podešenu mrežu, i računala koji bi bili klijenti. U tvom slučaju (monitor!?) je klijent.

Fail!

Bustin at people who said my name in vain, I got no time for them tricks, I'm heavy in the game!!! I wanna be a baller, please, But the bitches and the liquor keep on callin me...
16 godina
protjeran

Ja sam ovako mislio .... da na svoj komp instaliram windows server 2003... u laptopu u biosima postavim but for lan i pokrenem laptop i da on preko lana uzima os s tog servera i radi na njemu.... odnosno da laptop smao prikazuje sliku a stolno računalo sve obavlja.. i da se i na laptopu i na stolnom računalo može istovremeno radit

17 godina
neaktivan
paintb0x kaže...

Postoji nešto što se zove cloud computing. A za tu namjenu, Samsung je proizveo monitor 930ND.

16 godina
protjeran

u mom slučaju u školi glavno računalo je intel celeron 2.6 4 gb rama .... i sve se dijeli na 16 ekrana koji radi svak z sebe ... ne radi to nešto jako bajno al funkcionira... e tako bi ja htjeo da moj komp bude server na kojem mogu radit a da sestra, tata... mogu koristit laptop .... koji koristi isti os samo kao klijent.. u mreži

16 godina
protjeran
macak kaže...
paintb0x kaže...

Postoji nešto što se zove cloud computing. A za tu namjenu, Samsung je proizveo monitor 930ND.

e baš takave mi ekrane imamo u školi totalno isto ...

16 godina
protjeran

e sad dali bi ja takšta mogo napravit sebi u kuči s jednim laptopom i jednim stolnim računalom

0 0 hvala 0
16 godina
protjeran

ovko pošt nejde ovkao el mi netko onda može objasnit kako da preko lan kabela butam cd sa kompa el bi htjeo instalirat ponovo os al nemam ni usb memoriju a ni cd rom za laptop

16 godina

-ponovo? Terminal Server, terminal (thin client), jedino je na notebooku moguć problem boot-LAN, uz besmislenost. Ako je samo nedostatak (neispravnost) CDa možeš riješiti preko USBa

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用

0 0 hvala 0
16 godina
protjeran

ponavljam nemam usb ..... i želim koristit lan kao frt but el to nekak izvedivo

17 godina
neaktivan

Ukratko, na računalu ti treba Windows Server. Na njemu moraš konfigurirati RIS (Remote Installation Service) i Active Directory Services.

1 0 hvala 0
17 godina
16 godina
protjeran

evo ja instaliro windows server 2003 i kreiro terminal sever i sad on neš radi na laptopu prek mreže alo onda napiše disk boot failure, insert system disk and press enter ... šta bi sad trebo napravit

17 godina

Pročitaj ovo

16 godina
protjeran

el mi može bilo tko objasnit kako da postawim windows server da laptop može butat os na sebe bio bih vam jako jako zahvalan

0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice