E sad imam Windows vistu ultimate. I mene zanima kako mogu instalirati xp preko te viste.
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Odabereš u BIOS-u boot from CD....i to je to....ubaciš bootabilan CD od XP-a i odabereš da formatira particiju na kojoj je Vista.
Zasto si ljudi zabrijavaju da je vista nadljudski sustav i da za install drugog operacijskog sustava umjesto nje treba imati doktorat?
Isto kao sto si instalirao vistu na xp tako i ovo..
Jos reci da ti objasnimo kako se windowsi instaliraju...
Ma možda jer nije moguć downgrade OS-a... On je pitao samo jer ne možeš tek tako sa Ultimate na Home ili čak XP! Samo kako je Core 2 Duo napisao.
E još jedno pitanje. Kupujem novu grafičku karticu. Ja sad trenutno imam ATI X1050. Ja imam napajanje od 350W. Sad me zanima jel mogu staviti ATI HD 3650 na to napajanje (mislim ako ču imati pre malo napajanje stalno če se dešavati restart a ne isplati mi se kupiti novo napajanje pa sve prespajati)
Ostale komponente:
Intel pentium 4 3,00 GHz
Ram: 1,5 gb
HDD:80 gb
Napajanje: 350W
Ako je neko no name napajanje mislim da nečeš moči,,al ak je fortron,chieftec moči češ,,,makar i u to sumnjam
Ovdje možeš izračunati koliko će ti trebati snage za makinu.
Ali tu nema te koju ja tražim:
HD: 3650 512 mb (AGP)
nije ti dovoljno napajanje...trebas minimalno 400 W
http://ati.amd.com/products/radeonhd3600/requirements.html
Ali to što si ti link ostavio to je PCI-E grafička a ja uzimam AGP vjerovatno nije ista potrošnja.
Ali to što si ti link ostavio to je PCI-E grafička a ja uzimam AGP vjerovatno nije ista potrošnja.

Ma nije meni do ovaca nego je meni ko če to sve poslje prespajati i te gluposti.
Ma i da naides na neki problem(makar nebi smio,imas na forumu temu u kojoj je DETALJNO opisano kako sasaviti konfu),slikaj i stavi fotke na forum,pa cemo ti pomoc
Edit,evo link ako kaj zapne http://forum.bug.hr/forum/topic/slaganje-pc-konfiguracija/slaganje-racunala-jednostavno-bezbolno/2226.aspx?sort=asc&view=flat
imam u folderi ISO file od win xp 32 bit professional, a na laptopu imam instaliranu win 7 ultimite, zelio bih instalirati xp, ali kad upalim demon tools, mountam sliku itd, upalim sve i tipka za install je zamucena i nemoze se kliknut, kad pokrenem u compatability modu za npr win xp ili 2000, onda pokrene instalaciju ali onda stane jer imam noviju verziju windowsa...
dal ze se moc bootat bez cd-a posto mi je cd citac na izdahu...
zaboravi.
bas mi se svidio ovaj friki post.