lijep pozdrav,prvo ak sam fulao temu,isprika.. molim admine da premjeste...posto ste mi vec jednom pomogli,sad vas opet molim za pomoc, ovako imam windows xp,do neki dan sam normalno gasio i palio komp. e sad mi kod paljenja nesto dodje odnosno se upali pise ovako LOG ON TO WINDOWS,pa ja moram upisat korisnik,srecom nemoram na password pa onda kliknut na ok,da bi mi se upalio komp. a i kad ga gasim dodje mi da odaberem sta cu,nije kao sto je prije bilo kod gasenja,kliknem na start i onda na shut down i ugasen. mozda su klinci nesto upalili, a ja nisam neki expert za komp.pa pitanje kako da ga vratim na proslo stanje,hvala velika
Isključivanje logiranja u Windowsima
- poruka: 5
- |
- čitano: 4.023
- |
- moderatori:
pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
- Select Run from the Start Menu, type control userpasswords2, and click Ok.
- Turn off the Users must enter a user name and password to use this computer option, and click Ok.
A zna li neko kako iskljucit to logiranje, da nemoram uvijek ispisivat lozinku i username, vec da mi automatski udje na desktop?
Za XP
Skini Tweak UI sa ove stranice
http://www.microsoft.com/windowsxp/Downloads/powertoys/Xppowertoys.mspx
Kada ga instaliraš odeš na
Star>All Programs>Powertoys for Windows XP>Tweak UI i pokreneš ga
Stisneš na plusić pored Logon i odabereš Autologon.
Potom tu odabereš za kojeg korisnika želiš da se automatski logira i upišeš njegov password.
Za Vistu
Ako ima više korisničkih računa:
Klikni “Start” i upiši "netplwiz” (bez navodnika) u search box i stisni Enter. Otvorit će se novi prozorčić. Makni kvačicu pored “Users must enter a username and password to use this computer”. Klikni apply. Otvorit će se novi prozorčić. Trebaš upisati ime korisnika za kojeg želiš napraviti autologon. Ako postoji i šifra, unesi je.
Ako ima samo jedan možeš to napraviti i tako da makneš šifru od tog korisničkor računa u Control Panel>User Accounts
THX VERY MUCH