Instalacija windowsa 10 na HP Chromebook 11 G4

poruka: 8
|
čitano: 1.704
|
moderatori: pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
11 godina
offline
Instalacija windowsa 10 na HP Chromebook 11 G4

Pozdrav forumaši. pokušavam instalirat windows 10 na HP Chromebook 11 G4, firmware zamijenjen, windows sinut kao ISO pa sam napravio boot**** usb, instalacija ide ok do 30% i onda baca error 0x8007025D, dali je moguce da baca error jer storage je samo 16 gb (eMMC)....

Ako je to problem, dali je moguce da ubacim SD karticu i da isntaliram windows na nju, ili usb.....?

Procesor Intel Celeron N2840

Google-ao sam ali ne nalazim odgovor ni rijesenje...

 

Puno hvala

 
0 0 hvala 0
10 godina
online
Re: Instalacija windowsa 10 na HP Chromebook 11 G4
11 godina
offline
Re: Instalacija windowsa 10 na HP Chromebook 11 G4

Windwos 10 PRO

i

Windows 10 PRO N

Jesam li mozda pogrijesio?

 

dali bi prihvatilo da stavim SD karticu il USB od 32gb ili 64gb pa da instalacija windowsa ide na nju/njega?

10 godina
online
Re: Instalacija windowsa 10 na HP Chromebook 11 G4

x86 ili x64?

2004? 1909? 1903? 1809? ili neki stariji?

11 godina
offline
Re: Instalacija windowsa 10 na HP Chromebook 11 G4

Skidao sam danas s microsoft stranice ISO, 2004.

Naj prije sam probao x86 jer laptop ima samo 2gb rama, ali mi je onda izbacivalo error da ne nalazi neki x86 boot file na usbu, tako da instalacija nije htjela ni zapocet, onda sam skinuo x64 i poceo je navedeni problem, negdje sam procitao danas da x86 verzija ne moze ic pa sam od nje odustao

10 godina
online
Re: Instalacija windowsa 10 na HP Chromebook 11 G4

1903 i novije verzije zahtjevaju 32GB disk

11 godina
offline
Re: Instalacija windowsa 10 na HP Chromebook 11 G4

OK, dali imate kakvo rjesenje, dali je moguce nadogradit storage s sd karticom ili usb-om pa da instalacija prode ili je prakticki nemoguce?

15 godina
offline
Re: Instalacija windowsa 10 na HP Chromebook 11 G4

-sve je moguće ali ne za svakoga.. 'ručna instalacija'.

tj win kao i ostali gasi 32bitne verzije (nadalje samo x64).. dok su tablet-mob klasa uređaja nešto od čeg se odustalo (WinPhone).

-ovisno o kompatibilnosti, opcijama biosa (jer nije namjenjen za win).. možeš ili ne možeš npr instalirati na dodatni storage kao sd karticu (može, tj to jednako radi i win-live-minipe.. ali naravno to ms ne olakškava običnim korisnicima). Osim potrebnog kapaciteta trebaš zadovoljiti i novije requiremetnse kao slat+aero x64 instrukcije itd + ovisno podržava li bios (ima ili nema opciju npr uefi-gpt ili legacy-mbr.. jer i to je povezano s requiremetsima za boot kao x64..).

-sam win može stati, + tad koristi kompresiju + ne postavlja hyber-swap.. i može stati na cca 13-16gb.. ali to se do sad radilo na tabletima s recimo 1-2gb rama i većinom x32 os mada teoretski podržava 64, tj 64 ima sve 'isto' + wow za 32bit i zauzima više mjesta za par gb + sve ostale app a ima smisla samo na računalima s više od 4gb tj do 4 je optimalnije 32bitni.. ali njega se gasi + ms je odustao od mobilne verzije-tržišta (gdje se gurao besmisleno..).

 

-no, može se, ako je računalo kompatibilno tj bios+postavke..

'jednostavno', foramtiraš medij, napraviš boot (ne mora biti više particija, može samo jedna upravo zato da maximalno uštediš mjesto.. inače se boot radi cca 100mb + recovery..).

-postaviš medij kao bootabilan diskpartom dok dsim-mom raspakiraš željeni wim (koji je sad esd pa ga prvo moraš izvuči npr win 32-ili-64 home ili pro jer je sve u istom installeru tj ovisi koji iso si skinuo) i to je to tj još dodaš bootmeni bcdeditom.. no naravno, pošto je to fixni medij, ne možeš kao disk izvaditi i napraviti na drugom računalu nego sve na žgjanjce (tipkanjem, cmd..) .. pa nije za početnike + samo ako je stvarno nužno.

tj uređaj je predviđen za svoj os, dok može android, linux.. nešto što ne moraš tako na silu.. ili probaj npr w8-8.1 .. ili skini npr 1511-1604 buidlove (prije nego počinje gašejne supporta) no tad imaš problem licence, nadogradnje, jer win mora biti nadograđen na aktualnu verziju.. a za to opet nema mjesta jer traži dvostruko itd, tj kraće, uređaj koji nema barem 32gb je muka, nepotrebna ili moraš imati dobar razlog.

 

moguće ali čemu, beskorisno .. tj može live-minipe.. bootaš sa stikića, radi odnosno isti sadržaj možeš kopirati na fixnu memoriju i radit će jednako kao minipe ali to nije radni win, update-support nego servisni minipe.. itd itd.

-korištenje dodatnih storage medija kao usb ili sd.. isti problem, to su removable mediji i time ograničenja koje nema disk kao hdd-ssd.. tj i kad je isto, sam taj info-podatak određuje drugi standard i ponašanje tj win to ne želi dozvoliti juzerima + licence pa kad napraviš, nakon što win skuži idući boot je problem, ne kvar nego namjerno.. itd.

-ako te to zanima, najkorisnije je pomučiti se s win2go.. možda vhd na sd.. radi no beskorisno osim pokazivanja da može..

 

+ win2go je također ubijen, a razvijan je u vrijene usb-2.0 .. i tad je potreban dobar-brz (+certificiran) stikić koji na 2.0 ima rw cca 20mb (ili 30..) ... tj tad je skoro neprimjetna razlika u odnosu na rad s hdd.. no danas je to povijest, 5god i sve se mijenja.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
Poruka je uređivana zadnji put sub 19.9.2020 21:18 (ihush).
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:
 
vrh stranice