Instalacija Windows 7 operativnog sustava izdvojena tema

poruka: 2.252
|
čitano: 683.435
|
moderatori: pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Instalacija Windows XP operativnog sustava, Windows 7 USB/DVD Download Tool
11 godina
neaktivan
Re: Instalacija Windows 7 operativnog sustava
Valentin17 kaže...
SimpleLife kaže...

Jel mogu ja instalirati nekako win bez toga ili ce biti nekih problema??

- Pitanje je da li ti ploča podržava AHCI.

- Ako win stavljaš na HDD, onda je to nebitno, neće biti nikakvih problema.

Stavljam na HDD win.Hvala na pomoći. {#}

13 godina
neaktivan
Instalacija Windows 7 operativnog sustava
Rekli su mi da pitanje za moj problem postavim ovdje.

Imam problem pri instalaciji windowsa naime zakoci sa instalacijom cim se pojavi plava pocetna slika (taj isti windows je i prije bio instaliran i radio je bez problema, htio sam ga samo obnoviti ) ,
te nakon 4 5 minuta se pojavi install now i tu mu je kraj ne mice dalje.
Eh znaci ovako prvo sam pomislio da je pokvaren RAM pa sam ga zamijenio ali ista stvar , pa sam onda promijenio 2 3 HDD-a opet ista stvar(cak sam instalirao taj windows na drugom compu i prebacio taj disk u ovaj i samo ga restartuje),
promijenio sam napojnu, resetovao bios /cmos, promijenio CD (instalacijiski)
promijenio i DVD ROM ali nista ista stvar ne mice.
Ne znam sta vise da mu radim, dali mi je mozda otisla maticna ? ili trebam updejtovati bios? ili ja negdje grijesim ? ako neko ima neki prijedlog molim neka pomogne.

Unaprijed Hvala!!

0 0 hvala 0
12 godina

Probaj clear cmos ako si u međuvrimenu prčka po biosu

nicky.sl
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
vec pokusao i nista isto :(
13 godina
neaktivan
Otkrio sam da je problem u BIOS-u , to mi se pocelo desavati kada sam resetovao BIOS ali sada ne znam kako da ga postavim. Na tom racunaru mi je ATA disk i valjda treba da promijeniim SATA umjesto RAID na IDE. ali kad promijenim ista stvar nista se ne mijenja opet blokira na pocetku, zna li neko kako bih trebao podesiti bios. Ploca je ASUS P5LD2 VM

0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan

Pozdrav svima.

Molio bih ako mi mozete dati link za download win 7 32-bit.

Prije 2 dana sam skinuo neku verziju s torrenta i nije mi nista radilo,gomilu problema sam imao,nista mi nije radilo.Poslije sam doznao da ta verzija nije dobra i da trebam neku verziju koja radi.

Hvala unaprijed.

0 0 hvala 0
14 godina
MRKI12 kaže...

Molio bih ako mi mozete dati link za download win 7 32-bit.

Windows 7 Home Premium 32Bit: http://msft.digitalrivercontent.net/win/X17-58996.iso
Windows 7 Home Premium 64Bit: http://msft.digitalrivercontent.net/win/X17-58997.iso

Windows 7 Professional 32Bit: http://msft.digitalrivercontent.net/win/X17-59183.iso
Windows 7 Professional 64Bit: http://msft.digitalrivercontent.net/win/X17-59186.iso

Windows 7 Ultimate 32Bit: http://msft.digitalrivercontent.net/win/X17-59463.iso
Windows 7 Ultimate 64Bit: http://msft.digitalrivercontent.net/win/X17-59465.iso

14 godina
neaktivan

Eh ovako, trenutno imam Win8, al mi se uopće ne sviđa, a i slabo se snalazim jer sam se navikao na Win7, stoga bih želio i da se vratim na njega. Međutim, imam mnogo stvari koje bih sačuvao, ali nisam siguran da li bi mi uspjelo. Naime prije kada sam instalirao Windowse, odvojio bih particiju na kojoj sam inače ostavljao sve ono što ne želim da izgubim (filmovi, muzika i tako to), a na ovoj drugoj bih dizao sistem. Inače sam uvijek radio instalaciju win7, na kompjuter koji je koristio isti win7, pa sada nisam siguran da li bi mi uspjelo da mi datoteke ostanu netaknute na drugoj particiji, jer downgradam sa Win8 na Win7 i da li to ima ikakve veze inače ? :D

Senad
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
JigSaWay kaže...
..netaknute na drugoj particiji, jer downgradam sa Win8 na Win7 i da li to ima ikakve veze inače ? :D

nema veze. Jedini rizik je formatiranje pogrešne particije ili neki nesretni slučaj.. ali ne sama razlika navedenih OSeva (ili nekih drugih..)

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
11 godina
neaktivan

Pozdrav.
Usred sam instalacije Win 7 (dosad sam imao XP) i stalno mi javlja sljedeći problem: The exception unknown software exception (0xc0000008) occurred in the application at location 0x76e7a33f. Piše da stisnem OK da terminira program, ja stisnem, komp se restarta i opet isto (samo navede neku drugu lokaciju sa sličnom šifrom).
Probao sam preko komandne linije preimenovat c:\windows\system32\config\sam i premjestit c:\windows\repair\sam (jer sam to našao kao savjet na googleu), ali kaže da ne mogu pristupit fajlu jer se trenutačno koristi. 
Onda sam probao prebacit komp u safe mode with networking jer sam pročitao da ako mi se tad ne pojavi greška znači da je ne uzrokuju core driveri. Greška mi se i u tome slučaju pojavila.
Jedan od savjeta je i napravit ''repair'' instalaciju, ali za to mi treba instalacijski cd za XP (što nemam).
Ima li netko ideju kako ovo riješiti? Jako je iritantno jer sam zapeo usred instalacije {#}

0 0 hvala 0
16 godina
nagato04 kaže...

..
Ima li netko ideju kako ovo riješiti? Jako je iritantno jer sam zapeo usred instalacije {#}

(ako sam drobro preveo natipkano.. možda)

- ne, nisi zapeo usred, nego si promašio put. (instalacije).

vjerojatno iz winXP pokušavaš instalirati Win7.. NE.

Trebaš win install ISO, snimiti na DVD ili odgovarajućim alatima na USB.. i instalirati iz 'DOSa', uz predpostavku da je PC ispravan i da zadovoljava barem minimum requrementsa, npr više od 1GB RAMa (bar 2+), VGA za AERO tj dx90c+, CPU sse2, pae, nx.. omogućeno u BIOSu.

11 godina
neaktivan

Ne ne, nego sam snimio ISO na DVD i promijenio boot order u BIOS-u da bi mi bootao s DVD-a. I napravio sam provjeru s Windows 7 Upgrade Advisorom i sve je bilo ok.

11 godina
neaktivan

i radio sam custom instalaciju, ne upgrade.

16 godina

-tad imaš izbor, neispravan PC-hardware (RAM, disk, pregrijavanje..) ili loš install-software (loš medij, snimka ili problem s playerom..).

Poruka je uređivana zadnji put sub 26.4.2014 17:23 (ihush).
11 godina
neaktivan

Ne znam kako da otkrijem u čemu je problem. Mogu probat instalirat neki drugi edition win 7 (to mi ponudi na početku instalacije), ali sumnjam da je u tome problem...

16 godina
nagato04 kaže...

Ne znam kako da otkrijem u čemu je problem. Mogu probat instalirat neki drugi edition win 7 (to mi ponudi na početku instalacije), ali sumnjam da je u tome problem...

-sumnjanje ne pomaže, eliminacija da. Dakle, probaj, ovisno što imaš pri ruci (zato ne pametujem test ili drugi install, jer ako nemaš te medije od prije pripremljene tad ih ne možeš ni koristiti..). Zgodno je imati neki liveOS pri ruci (miniPE, linux, hirens..). Ako imaš nešto od tog brzo ćeš eliminirati ono što nije uzrok, ono što preostane je uzrok.

11 godina
neaktivan

Pozz ljudi.

Znači ovako, probala sam instalirat windowse na HTC HD2, sve je bilo dobro i sve sam napravila kak treba dok nisam došla  do zadnje.. Tj. do DWI, pokrenula sam ko administrator i onda mi se pojavio error, USB init failed.Od tad ne mogu ništa pokrenut i jedinošto vidim na zaslonu je ovo sa slike koju vam šaljem.Ne znam u čem je problem onda.Ako mi itko može objasnit to da dovršim instalaciju nek se samo javi, a ako ne budem našla nekog da mi to instalira. :D

0 0 hvala 0
16 godina
Vikii18 kaže...

Pozz ljudi.

Znači ovako, probala sam instalirat windowse na HTC HD2, sve je bilo dobro i sve sam napravila kak treba dok nisam došla  do zadnje.. Tj. do DWI, pokrenula sam ko administrator i onda mi se pojavio error, USB init failed.Od tad ne mogu ništa pokrenut i jedinošto vidim na zaslonu je ovo sa slike koju vam šaljem.Ne znam u čem je problem onda.Ako mi itko može objasnit to da dovršim instalaciju nek se samo javi, a ako ne budem našla nekog da mi to instalira. :D

Koje Windowse? Sedmicu? Za nju trebaš x86 Intel ili AMD procesor ,a tvoj telefon ima ARM.

Krivi forum ,krivi Windows. Sorry.

This is a 44 Magnum, the most powerfull handgun in the world, and will blow your head clean off, so You've gotta ask yourself a question: Do I feel lucky? Well, do ya, punk?
Poruka je uređivana zadnji put sub 3.5.2014 15:52 (kizo2703).
11 godina
neaktivan

Pozdrav

Zamjenio sam matičnu ploču Asrock 890fx Deluxe3 sa novom ASUS M5A97 EVO R2.0 i imao sam namjeru reinstalirati Win7 ali mi se smrzne boot (sa instalacijskog dvd-a) nakon Loading files i Starting Windows (prije onih boja iznad Starting Windows), dakle ne mogu pokrenuti instalaciju. Isto se dešava i ako probam boot-at bez Win7 instalacijskog DVD-a. Probao sam mjenjati SATA AHCI u IDE postavke ali ne pomaže.

Da li moram vratiti staru matičnu pa brisati drivere iako jednostavno želim pregaziti stare sa novim Win7?

0 0 hvala 0
16 godina
k37r kaže...

...

Da li moram vratiti staru matičnu pa brisati drivere iako jednostavno želim pregaziti stare sa novim Win7?

- stari OS nema veze s boot-clean installom, imaš problem s hardwareom ili medijem. Postavke u biosu si probavao.. (ali tko zna što.. ali postoje teme, posotji goole i manual od MBO).

Poruka je uređivana zadnji put sri 14.5.2014 13:37 (ihush).
11 godina
neaktivan

Hvala puno na odgovoru.

TPU switch (TurboV Processing Unit) na matičnoj mi je bio na Enable (iako je po defaultu trebao bit disabled).

To sam disable-o i sve je OK.

11 godina
neaktivan

Neznam da li sam na dobrom mjestu postavio pitanje,ali ovako...prije jedno tjedan dana kompjuter mi se počeo restartat sam od sebe,bilo šta da radim,nekad se nakon 30 min restarta,nekad nakon sat vremena,sve zavisi.Provjerio temp. pomoću speed fana i sve je dobro i nema nikakvih pregrijavanja.Kompjuter očišćen od prašine,virusa i ostalog smeća nema.Imam 2x2gb memoriju.Izvadio sam jedan modul i sada je sve u redu.Testirao sam taj modul pomoću memtesta i prime95 i nema nikakvih grešaka,zatim sam izvadio drugi modul a ovaj prvi vratio i taj drugi modul isto testirao sa memtestom i prime95 i nema nikakvih grešaka.Ta 2 modula su jedanik performansi,ddr2,800Mhz,ali različitih proizvođaća.Neznam više šta da radim ali sada kada je jedan modul vani komp se ne restarta.Napajanje je relativno novo,tj kupljeno pred godinu dana.Šta napravit dalje?

Hvala svima :)

Poruka je uređivana zadnji put sri 14.5.2014 22:47 (olujan 1).

0 0 hvala 0
15 godina

Milion razloga..... Prvenstveno problem prave prašina tj. temperature i neispravno napajanje. Pregledaj još jednom da se nije nakupilo prašine na hladnjak procesora, grafičku karticu i u unutrašnjost napajanja. Provjeri kakvi su naponi pod opterećenjem. Provjeri da li hladnjak ispravno leži na procesoru. Provjeri da li na matičnoj ploči postoje napuhani kondezatori. Koristi tražilicu: http://www.bug.hr/forum/search/topic/?txt=restart&ss=t&sa=&t=&f=&sort=act

Moj PC  
1 0 hvala 1
11 godina
neaktivan
phoenix2003 kaže...

Milion razloga..... Prvenstveno problem prave prašina tj. temperature i neispravno napajanje. Pregledaj još jednom da se nije nakupilo prašine na hladnjak procesora, grafičku karticu i u unutrašnjost napajanja. Provjeri kakvi su naponi pod opterećenjem. Provjeri da li hladnjak ispravno leži na procesoru. Provjeri da li na matičnoj ploči postoje napuhani kondezatori. Koristi tražilicu: http://www.bug.hr/forum/search/topic/?txt=restart&ss=t&sa=&t=&f=&sort=act

Gledao sam po matičnoj i nisam naišao na napuhane kondenzatore.Napominjem da se to počelo pojavljivat unazad tjedan dana,i čim maknem jedan modul memorije sve je u redu,tak da mi smrdi oko memorije nešto,al nemogu otkrit što je...

15 godina

Onda odvrti MemTest86+ http://www.memtest.org/

Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
phoenix2003 kaže...

Onda odvrti MemTest86+ http://www.memtest.org/

Kao što sam gore napisao odvrtio sam memtest i prime95 i na niti jendom modulu nema grešaka.Jel ima veze ako su memorije od različitih proizvođaća? I još sam primjetio nakon određenog rada da su ti moduli onako dosta topli,ima li to kakve veze?

15 godina

Možeš li u BIOS-u ručno postaviti napon frekvenciju i latencije? Ako da, prilagodi ih slabijem modulu.

Moj PC  
1 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

ovako zanima me jel moguce instalirati windows 7 na nekom racunalu i taj hard disk iz tog rcunala prebaciti u neko drugo racunalo koje nema istu konfiguraciju. sada me zanima kad bi pokrenuo to drugu racunalo jel bi se ono normalno upalilo s tim windowson ili ne posto nije ista konfiguracija ?

0 0 hvala 0
15 godina

Kod mene je radilo u nekoliko slučajeva.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
ivica6299 kaže...

ovako zanima me jel moguce instalirati windows 7 na nekom racunalu i taj hard disk iz tog rcunala prebaciti u neko drugo racunalo koje nema istu konfiguraciju. sada me zanima kad bi pokrenuo to drugu racunalo jel bi se ono normalno upalilo s tim windowson ili ne posto nije ista konfiguracija ?

Moguće je. Samo nakon završetka instalacije stopiraš Windows Media Player Network Sharing Service

i pokreneš System Preparation Tool (C:\Windows\System32\Sysprep\syprep.exe - zato jel ga nema nigdje u Startu!) ,označiš Generalize i po želji Quit ,Reboot ili Shutdown.

Naravno ,nakon završetka sysprepa ,PC treba ugasiti ako se sistem želi premjestiti na drugi PC! Naravno ,nakon završetka sysprepa ,PC treba ugasiti ako se sistem želi premjestiti na drugi PC!
Premjesti disk u drugi PC i bootaj ,i tu sada sve ide po Next ,next sistemu.

Savjet: da se izbjegne gubljenje vremena ,poželjno je prije sysprepa instalirati sve sistemske updatee ,osim drivera i softvera specifičnih za taj PC (grafika ,bluetooth i wlan ...)

This is a 44 Magnum, the most powerfull handgun in the world, and will blow your head clean off, so You've gotta ask yourself a question: Do I feel lucky? Well, do ya, punk?
Poruka je uređivana zadnji put čet 15.5.2014 13:47 (kizo2703).
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Instalacija Windows XP operativnog sustava, Windows 7 USB/DVD Download Tool
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice