Instalacija Windows 7 operativnog sustava izdvojena tema

poruka: 2.252
|
čitano: 683.520
|
moderatori: pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Instalacija Windows XP operativnog sustava, Windows 7 USB/DVD Download Tool
12 godina
Instalacija Windows 7 operativnog sustava

Pozdrav svima i isprika ako ponavljam ali nisam uspio na ovih xx stranica pronaći odgovor za svoj problem. Imam Win 7 Alienware 64bit-ni i imam neke probleme opisane u topicu Win 7 - čudan problem. Razmišljam i o reinstalaciji windowsa koju sam i pokušao ali nakon što kliknem na instalaciju windowsa izbaci mi nešto kao da nemam drivere za cd/dvd uređaj i dalje ne mogu. Komp je star par mjeseci i prvi Windowsi (isti) su instalirani bez broblema.  Optika je LG DVD snimač a HDD Toshiba 500GB SATA (ako je to bitno). U device manageru  pod DVD/CD ROM drives mi izbacuje sljedeće:

1. HL-DT-ST DVDRAM GH24NS95 CdRom Device

2. IVELSRE 2F0PE78T SCSI CdRom Device

Što to znači? Možda je u tome kvaka?? 

Moj PC  
0 0 hvala 1
14 godina

kekec01

- Evo linkovi za orginal win 7 instalaciju, tema.

- Snimi na DVD (brzina 4x) ili na USB 4GB+ (program) i mora radit.

---------- Drži se majstore, moje misli su uz tebe. ----------
Poruka je uređivana zadnji put pet 3.1.2014 13:52 (Valentin17).

0 1 hvala 0
12 godina
Re: Instalacija Windows 7 operativnog sustava

Odgovorio bih ti na post ali ne mogu od smijeha . Ne znam što je zapravo smiješno. Nisu svi upučeni u područje informatike i OS-a i svega vezanog uz tu temu. Zato i postoji Forum da ljudi koji ne znaju pitaju, zar ne?? Vidio bih ja tebe kako bi se snašao u mojoj struci ali ovdje nije mjesto za te rasprave. Ja sam instalirao što sam imao i sve je lijepo radilo preko više od pola godine. Možda sam i pokupio neki virus, zapravo sve više razmišljam u tom pravcu jer su mi djeca često na netu i igraju tko zna kakve igrice. A i kada sam htio instalirati AVG antivirusni program jer je moj integriran u Windowse istekao nisam mogao jer mi komp nije dozvoljavao zbog ne znam čega. A možda ta "Alienware" verzija windows OSa stvarno ne valja. Ne znam, ali hajmo mi pomoći a ne se ismijavati. Možda ču se za par dana smijati sam sebi ali sada mi još nije smiješno {#}

Poruka je uređivana zadnji put pet 3.1.2014 13:46 (kekec01).
14 godina

kekec01

- Isprika, nije bilo namjerno.

- Ta rečenica će biti obrisana.

1 0 hvala 0
12 godina

Pripremio sam nove čiste Windowse, flashao dvd rom ali opet ista stvar. Ima li netko kakvu ideju.

http://imageshack.us/a/img826/6951/4hip.jpg

Poruka je uređivana zadnji put pet 3.1.2014 16:33 (kekec01).
Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
odjavljen

Može biti da dvd rom ne valja , ako imaš drugi zamijeni. Uostalom, dvd rom se danas malo koristi .

StarChild
14 godina
neaktivan

Pozdrav, zelim instalirati windows 7 na acer aspire v5-531. Trenutno je na laptopu windows8. Nakon promjene boot device-a izbacuje mi se poruka "Image failed to verify with *ACCESS DENIED". Pretpostavljam da je to nesto do modela laptopa jer se na toshibi naj normalnije boota. Imao netko slicnih iskustava?

16 godina

UEFI-sec.boot. Podesi, RTFM.

btw, original 8 bi bilo pametno sačuvati. Ovisi kako je OEM kreirao particije bilo bi praktičnije vidjeti stanje nekim live OSom (linux-miniPE..) jer ograničenja standarda 4-prim.part ili MBR-GPT disk mogu biti problem...

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
Poruka je uređivana zadnji put ned 5.1.2014 23:37 (ihush).
12 godina

Moj problem je riješen, a kako, piše u Topicu Win 7 - čudan problem. Hvala svima a posebno članu "Valentin 17" na nesebičnoj pomoći i podršci.

Moj PC  
0 0 hvala 1
14 godina

Pošto na PC imam Windows 7 Enteprise dali se on drastično razlikuje od ostalih inačica win 7 home.pro,ultimate?

Determination
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
3n3m1 kaže...

Pošto na PC imam Windows 7 Enteprise dali se on drastično razlikuje od ostalih inačica win 7 home.pro,ultimate?

windowsi su windowsi, veća razlika je između generacija ili 32-64 bita. Ako te zanima konkretno imaš na MSu usporedbu, google. Kraće, home verzija nema npr mogućnost spajanja na domain, to je potrebno samo korporativnim mrežama i istovremeno dvostruko skuplja licenca za pro, slično kao s office paketom. Enterprise je u rangu Ultimatea po svim dodatcima npr dodavanje više jezika dok su 'slabije' verzije ograničene na jedan jezik. Ent je isključivo za firme, to je jedina razlika tj ne možeš ga kupiti (ali to te ne zabrinjava previše)..

btw, unazad par godina, EU je MS natjerala na odvajanje npr WMP i IE, win pod oznakom N su bez te dvije aplikacije, koje korisnik mora naknadno instalirati, to je 'konkretnija' razlika.

Poruka je uređivana zadnji put uto 7.1.2014 12:07 (ihush).
14 godina

Pokušavam instalirati Windows 7 Prof. (activated) na Lenovo G500, međutim na kraju instalacije umjesto da pokaže desktop izbaci Logon failure i restarta laptop.

Nakon toga mi se prikaže "tfght is missing" i ne mogu ništa nego ponovno započeti instalaciju.

Iste Windowse sam bez problema instalirao na svom PC-u, zna li itko do čega je?

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Pozdrav,

Instalirao sam originalni Windows 7 Enterprise.Prije instalacije spržio sam ga na particijuD.Pošto sam u firmu vratio dvd , zanima me da mi neko objasni kako sa ovog snimljenog windowsa na particiji D napraviti bootabilan dvd tako da ga imam ako se ne daj bože javi potreba za novom instalacijom.

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
stiv kaže...

Pozdrav,

Instalirao sam originalni Windows 7 Enterprise.Prije instalacije spržio sam ga na particijuD.Pošto sam u firmu vratio dvd , zanima me da mi neko objasni kako sa ovog snimljenog windowsa na particiji D napraviti bootabilan dvd tako da ga imam ako se ne daj bože javi potreba za novom instalacijom.

Jednostavno instaliraj ImgBurn

nicky.sl
14 godina

stiv

- Evo ti bolji tutorijal, ipak treba napravit bootabilni DVD, a ne samo snimit podatke.

http://forum.imgburn.com/index.php?/topic/11194-how-to-create-a-windows-vista-7-8-installation-disc-bootable-using-imgburn/

0 0 hvala 0
16 godina
stiv kaže...

Pozdrav,

- ako si napravio Image (npr ISO) tad taj image snimiš, bilo kojim soft za snimanje, pa i sam win7-8, desni klik burn. Pravilo, uvjek na nižim brzinama, verify, ispravan medij+snimač. Ako si samo napravio copy-paste, tad zaboravi (može se ali..) - skini ISO.

- btw, to što je originalan ne zanči puno, važna je licenca i aktivacija. Svi su originalni.

16 godina
neaktivan
Imam licencu i aktivaciju.
13 godina
neaktivan

Ljudi cudan problem. imam 8 gb od frenda usb color line i napravim preko usb universal installer boot i stane na syslinuxu pokusavam sve i nece laptop hp6730s ... sta mogu napravit da dignem bilo sta na njega jer citac mu oso :S 

Nadam se da sam pomogao, ako jesam prst gore
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
McSimon kaže...

Pokušavam instalirati Windows 7 Prof. (activated) na Lenovo G500, međutim na kraju instalacije umjesto da pokaže desktop izbaci Logon failure i restarta laptop.

Nakon toga mi se prikaže "tfght is missing" i ne mogu ništa nego ponovno započeti instalaciju.

Iste Windowse sam bez problema instalirao na svom PC-u, zna li itko do čega je?

Ok, sad imam veći problem. Ne mogu instalirati nijednu verziju Windowsa. 

Probao sam sam 8.1, ne boota ga, probao čak i XP, prekida prije instalacije i izbacuje grešku.

Koliko sam vidio na netu, tfght je greška kojom sprečava instalaciju aktiviranih windowsa.

Ima li itko ideju kako riješiti problem?

Edit: riješeno

Poruka je uređivana zadnji put čet 23.1.2014 10:09 (McSimon).
12 godina
neaktivan

Kak pitanje glasi dali bi se isplatilo formatirat hard disk i instalirat Windows 7 prek Uefi boota.. Dali bi dobio dodatno ubrzanje pri dizanju sistema od "regularnog boota"? Dali je netko isprobao osobno? 

0 0 hvala 0
12 godina
CrniVrag55 kaže...

Kak pitanje glasi dali bi se isplatilo formatirat hard disk i instalirat Windows 7 prek Uefi boota.. Dali bi dobio dodatno ubrzanje pri dizanju sistema od "regularnog boota"? Dali je netko isprobao osobno? 

Za čistu instalaciju HDD se uvik mora formatirat.

Ja nisan primjetija nikakvu razliku između UEFI boota i kako kažeš regularnog boota.

nicky.sl
12 godina
neaktivan

Lol, pa znam da treba formatirat hard disk.. Nego me samo zanimalo dali bi se isplatilo rušit windowse samo zbog UEFI boota. Tj dali bi ubrzao dizanje sistema brže nego prek legacy-a (klasicnog)

0 0 hvala 0
16 godina
CrniVrag55 kaže...

Lol, pa znam da treba formatirat hard disk.. Nego me samo zanimalo dali bi se isplatilo rušit windowse samo zbog UEFI boota. Tj dali bi ubrzao dizanje sistema brže nego prek legacy-a (klasicnog)

-to sve ovisi o HW+BIOSu, opcijama... ušteda je (neovisno o BIOS/UEFI modu) moguća uvijek, stara opcija je npr preskakanje testa (prebrojavanje) RAMa, uobičajeno je npr kod flashanja ili promjene komponenti zato učitati default BIOSa (reset CMOSa), jer klasičan quickboot preskače detekciju dijela HWa i izmjene. Tako se štedi na čisto BIOSovskom dijelu boota, tj do boota OSa. Ostalo ovisi o OSu, podešenosti, antivirusu, smeću... i brzini HWa, npr diska.

-ušteda u BIOSovom dijelu može biti par sekundi, dovoljno je npr promijeniti boot order, ako je prvi disk ili optika uštedi se sekunda za detekciju ubačenog medija, sporedno. Ili kome je važno nek' se igra postavkama, probaj. To je konkretniji odgovor nego pitati u temi gdje su odgovori generički ili subjektivni. Ako ti je važno, ako će tvoj HW bit brži, tad se možda 'isplati', netko drugi jednako može odgovoriti da se ne isplati. Pošto na svom PCu možeš birati boju kućišta, jednak kriterij (osoban) možeš primijeniti za boot, tvoj izbor, ako je tebi važno, podesi kako tebi odgovara. Dali će biti brže? Nije sve u brzini, pogotovo ako se govori o samom bootu OSa.

-btw, više ćeš uštedjeti pravilnim podešavanjem OSa i to se osjeti konstantno u radu, dok je POST samo par sekundi buđenja u životu prosječnog PCa. Slično kao sleep-hyber umejsto gašenja.

-taj 'trik' defaultno koristi Osmica, naravo novi PC-MBO+OS defaultno ima takve postavke.

12 godina
neaktivan

Optimizrao sam ja Windowse kak spada, iskljucio nepotrebne stvari koje škode SSD-u itd. + Instalirao SSD fresh program koji je dobar..  Ma nebi bilo problem da se instaliraju windowsi 7 ponovno pa da vidim kak ce se ponašat prek UEFI boota. Samo mi puno oduzima vremena Windows update.To instalirava nekih 2h + kaj imam solidno računalo te dobru internet konekciju inace bi taj proces trajao puno duže. ALi opet svejedno cekat navedenih 2 h da rijesim windows update toliko nemam vremena.. Zato sam pitao dali je možda netko probao prvo instalirat Windowse 7 prek legacy boota pa se kasnije odlucio instalirat prek Uefi boota...

1 0 hvala 0
11 godina
neaktivan

evo ljudi odmah da se ispricam ako se slucajno ponavljam ali imam pitanje u vezi instalacije. Novi je laptop Asusov freedos i skino sam windows 7 ultimatei  doso sam do slaganja particija gdje mi se pojavilo dvije particije

partition1: FD_BETA9SR2  sistemska 685.1 giga a  slobodno 684.9 i to je ta sistemska 

partition2  13.5 giga i free space 13.5. znaci neiskoristeno

sad posto nisam u tom bas da se previse kuzim a prve popstove sam procito u vezi toga tutorijal gdje se spominjalo sistemska da ima 100 mb i da to laptop sam valjda. Sad dal da obrisem te obje particije pa napravim nove i kako da rasporedim gigabajte po njima? imam hard disk 750 gb. A jos mi ispod pise upozorenje da se windows nemoze instalirati na particiju 1. Ako moze netko da sam malo pojasni uglavnom kuzim al nisam upucen previse a vama je ovo cas posla ;) hvala

0 0 hvala 0
16 godina

.. to je fredosova particija (naravno da win ne može na nju), obriši (desno button advanced). Obriši sve, i klikni next. Ako imaš neki konkretan razlog-ideju kako optimalnije podijeliti disk, možeš, ali nije potrebno, može se kasnije shrinkati...

11 godina
neaktivan

nakon kaj pobrisem obje da mi se bude ono unallocate sta nebi trebalo napravit nove jedna da se windows stavi a druga sistemska, bar je tak objasnjeno

14 godina
Joker123 kaže...

nakon kaj pobrisem obje da mi se bude ono unallocate sta nebi trebalo napravit nove jedna da se windows stavi a druga sistemska, bar je tak objasnjeno

- Ako želiš kreirat više particija, klikni na unlocated space, veličinu particije upiši npr. 100GB, kad je kreiraš,

opet ti ostaje jedan unlocated space, opet klik na njega i sve ispočetka.

15 godina

e poz ljudi.ovak imam jedan problem ovako prije par god,kad sam kupovao novo racunalo,uzeo

sam uz njega  windows 7, home prem,orginal na cd s kljucem,instalirao sam ju,i radilo je sve normalno,

poslje sam instalirao ultimat,i imao je par godina,poslje su mi pricali da su ti widovsi home samo za to racunalo koje sam kupio,da ih racunalo

i zapamti,te da nemogu u dr racunalo,jer sam ih htio prodat,no nakon tih par godina koristenja ultimata win 7,sam probao ponovo te orginal

windowse home prem,instalirat,medutim kad sam ih instalirao,i unjeo product key s onoga org papirica,jednostavno mi ga nije priznao i trazio

da unesem novi key,pa me zanima sto mi je dalje cinit i kako to mogu rijesit,jer sam inace htio te svoje org windowse,jer su bolje zasticeni od ovih,pom.{#}

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
fight kaže...

..

da unesem novi key,pa me zanima sto mi je dalje cinit i kako to mogu rijesit,jer sam inace htio te svoje org windowse,jer su bolje zasticeni od ovih,pom.{#}

-kupljena licenca (key) je za jedan PC, jednokratno. Samo na tom PCu možeš ponoviti uz predpostavku da nisi instalirao na drugi PC.

-svi win su original, key-aktivacija je ono što misliš pod origigi..

-možeš nazvati MS-cro 0800300300.. i možda prođe tvoja priča.

Joker123 kaže...

-točno kako sam napisao, sam install će automatski obaviti ostalo, ili ako želiš (i znaš) tad možeš ručno odrediti particije.

Poruka je uređivana zadnji put pon 27.1.2014 20:48 (ihush).
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Instalacija Windows XP operativnog sustava, Windows 7 USB/DVD Download Tool
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice