Instalacija Windows 7 operativnog sustava izdvojena tema

poruka: 2.252
|
čitano: 683.671
|
moderatori: pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Instalacija Windows XP operativnog sustava, Windows 7 USB/DVD Download Tool
12 godina
neaktivan
Re: Instalacija Windows 7 operativnog sustava

ne pomaže

12 godina
neaktivan
garak kaže...

pozdrav, imam problem, laptop je novi, toshiba C70-A-128

pokusao instalirati win

udjem u boot, stavim da je prvi dvd-ram, a na broju dva je HDD, spremim promjene, dodje mi - checking media...... fail

nakon toga, no bootable device /// please restart system

nisam nikako mogao pokrenuti instalaciju,niti preko cd-a, niti usb-a

malo sam prčkao po netu i našao rješenje, pa ako se kome dogodi,da zna

1. Press and hold the F2 key when the screen goes black, and wait for the BIOS setup utility to launch. If your system cannot boot into Windows 8, shut down the computer completely, then press F2 while powering back on.
  2. Select Security -> Secure Boot, and then Disabled.
  3. Select Advanced -> System Configuration, and then Boot Mode.
  4. Change UEFI Boot to CSM Boot.
  5. To save the change and exit the BIOS setup, press F10.
16 godina
garak kaže...
garak kaže...

pozdrav, imam problem, laptop je novi, toshiba C70-A-128

pokusao instalirati win

udjem u boot, stavim da je prvi dvd-ram, a na broju dva je HDD, spremim promjene, dodje mi - checking media...... fail

nakon toga, no bootable device /// please restart system

nisam nikako mogao pokrenuti instalaciju,niti preko cd-a, niti usb-a

malo sam prčkao po netu i našao rješenje, pa ako se kome dogodi,da zna

1. Press and hold the F2 key when the screen goes black, and wait for the BIOS setup utility to launch. If your system cannot boot into Windows 8, shut down the computer completely, then press F2 while powering back on.
  2. Select Security -> Secure Boot, and then Disabled.
  3. Select Advanced -> System Configuration, and then Boot Mode.
  4. Change UEFI Boot to CSM Boot.
  5. To save the change and exit the BIOS setup, press F10.

-odgovor je 'univerzalan', samo se mijenjaju tipke za ulaz u BIOS/UEFI i nazivi u menijima.. pa tako može biti legacy boot, master boot.. naravno isključivanje sec.boota je povezano s tim opcijama pa je i redosljed bitan.

Dakle, ne držat se ovog recepta 'k'o pijan plota', tj vrijedi na konkretnom računalu, dok je na ostalima slično (ponekad jednako)... ali zapravo 'isto'.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
14 godina
neaktivan
Instalacija Windows 7 operativnog sustava

Znači radi se o sljedećem,

Hoću laptop i pc spojit u homegruop.Napravim na PC-u homegroup i odem na laptop i hoću uć u tu grupu i imam opciju da napravim iznova novu grupu.U čemu je problem?

I kako spojiti pc i laptop sa utp kabelom da mogu prebacivat podatke sa laptopa na pc?

Hvala svima :)

blacky

0 0 hvala 0
16 godina

-tema? imaš već na sto mjesta odgvor. Umrežavanje, direktno kabel=crossover, preko switcha klasična mreža. Pošto svi imaju ADSL-modem (i router.. sa switchem) potrebno je samo spojiti.

-svi noviji uređaji imaju autodetect kabla MDIX.. tako da cross kabel može uvjek raditi, normalan kabel se naziva patch-stright.. razlika spojen 'ravno' = ili spojen u 'križ' >< ... kad su direktno dva PCa.

-jedini problem može biti (ovisno ofirmwareu ISPa u modemu) je blokiranje LAN portova (ne vidi se mreža) dok preko wlana radi. npr na AMISu. Tad moraš imati svoj switch.

-sve ostalo je samo podešavanje ip-a, gw-a, ... ili automatika + share (user-pass+permisioni) i mreža je tu. OS je sporedan jer je na svima jednako. Zao treba izbjegavati ''wizardoliko'' Msovo rješenje, tj treba razumjeti i napraviti mrežu, jednom... tad znaš i to je to.

Poruka je uređivana zadnji put čet 17.10.2013 8:28 (ihush).
13 godina
neaktivan
Win 7 instalacijski screen se ne prikazuje

Krenem reinstalirat windowse te normalno zamijenim boot redoslijed i ubacim dvd te krene load-anje fileova od windows 7.
Kada se završi loadanje dođe onaj plavi dio i trebao bi se pojaviti prozor s početkom instalacije(biranje OS jezika, jezik tipkovnice, itd...)
,ali meni jednostavno samo stoji plava slika od windowsa bez tog prozora s pocetkom instalacije i ne mogu nastaviti samu instalaciju.
Probao sam 2 DVD-a koja su radila kad sam drugima instalirao,ali niti jedan od njih ne radi. USB Controller sam također mijenjao u BIOS-u ,ali opet ništa.
Znaci samo stoji kao u slici koju sam dolje upload-o. (sliku sam napravio bezveze u 2 sec samo da se zna na šta mislim, tako da nemojte zamjerit)
Druga slika je kako bi zapravo trebalo biti.
Od puno instalacija win i popravaka prvi put vidim ovako nešto i to baš na svom pc-u. {#} {#}

Unaprijed hvala svima.

moj izgled moj izgled
ovako treba biti! ovako treba biti!
Poruka je uređivana zadnji put ned 20.10.2013 15:22 (Stux).

0 0 hvala 0
14 godina

Stux

- Malo pričekaj, ne mora se pojavit isti čas.

------ Sva pitanja ili nejasnoće molim na PM, prihvaćam sve kritike, vrijeđanja, pohvale, sve što se kaže na PM ostaje samo za mene. Hvala :D ------

2 0 hvala 1
13 godina
neaktivan
Valentin17 kaže...

Stux

- Malo pričekaj, ne mora se pojavit isti čas.

A čekao sam i više nego dovoljno ( mislim da je 5 min i previše za takvo nešto)
,a nez s cim bi taj problem mogao povezan.(hard disk,bios ili nesto drugo) jer inace mi sve radi normalno.
Pretražio sam sve moguće i jedino šta sam našao je da napravim:
Clear CMOS(reset BIOS), da 2 puta CD-ROM(disk tray) otvorim zatvorim i  još nešto deseto...

Poruka je uređivana zadnji put ned 20.10.2013 16:10 (Stux).
13 godina
neaktivan
Vjerojatno se radi o Asusovoj maticnoj, u BIOS-u treba floppy stavit na disable i to je to trebalo bi radit normalno.
Živi život kao da ti je svaki dan zadnji dan!
13 godina
neaktivan
PC - stručnjak kaže...
Vjerojatno se radi o Asusovoj maticnoj, u BIOS-u treba floppy stavit na disable i to je to trebalo bi radit normalno.

Hvala, dužnik sam ti. {#}
Tko bi se ovoga sjetio,ni na kraj pameti.

Poruka je uređivana zadnji put ned 20.10.2013 21:43 (Stux).
13 godina
neaktivan
Jbg svaki dan skoro kad radis sa raznim tipovina racunala, susretnes se sa svacim.
14 godina
neaktivan
pokusavam po treci puta inatalirati Windows 7 ultimate! Napravio restart i reboot rebootao sa Dvd-a windowse, formatirao sam oba dvije particije i odabrao custom instalaciju na C ( na cisto ) Instalacija prode normalno, nakon instalacije i restarta pojavljuje se Windows manager i pokazuje da postoje 2 verzije windowsa 7 i nakon 20 sekundi sam odabere i pokrene. I tako svaki put kada se PC restarta/ ukljuci.. kako da rijesim taj problem?

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Jesi siguran da si "oba tri puta" formatirao obje particije u procesu instalacije Windowsa.

Javiti će se i iskusniji od mene, ali sada kada već imaš čistu instalaciju, možeš probati drugu particiju formatirati iz Windowsa! 

Svi ljudi imaju svoju cijenu, samo postoje oni koji nemaju vrijednost!
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Kako riješiti ovaj problem? Zna mi se događati na nekim računalima kada idem bootati instalacijski cd, dok na nekim boota bez problema.

0 0 hvala 0
16 godina
zac27 kaže...
pokusavam po treci puta inatalirati Windows 7 ultimate! Napravio restart i reboot rebootao sa Dvd-a windowse, formatirao sam oba dvije particije i odabrao custom instalaciju na C ( na cisto ) Instalacija prode normalno, nakon instalacije i restarta pojavljuje se Windows manager i pokazuje da postoje 2 verzije windowsa 7 i nakon 20 sekundi sam odabere i pokrene. I tako svaki put kada se PC restarta/ ukljuci.. kako da rijesim taj problem?

Nastavi sa instalacijom, kad se pojave dva windowsa, odaberi onaj koji i jest prvi na redu i insalacija će se nastaviti, nakon instalacije obriši ovaj drugi koji se pojavljuje u "boot manageru".

Poruka je uređivana zadnji put uto 22.10.2013 23:23 (ivo454).
16 godina
Liverpool1892 kaže...

Kako riješiti ovaj problem? Zna mi se događati na nekim računalima kada idem bootati instalacijski cd, dok na nekim boota bez problema.

I meni se to događalo, pa sam u biosu vratio postavke na optimal i onda bi prošlo.

13 godina
neaktivan

Imam pitanje u vezi reinstalacije originalnog Windowsa koji mi je došao već instaliran s laptopom kad sam ga kupio. Zanima me mogu li s neta skinuti Win 7 Home Premium, spržiti ga na DVD i kad ga nanovo instaliram upisati Product Key kojeg imam na naljepnici na poleđini laptopa ili se taj Key ne može ponovno koristiti?

And when you gaze long into the abyss, the abyss gazes long into you.
Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
odjavljen

Taj key možeš koristiti a ako ne mogu ti dati link za key u pp 

If retards could fly,my class could be a airport.
16 godina
Reichz kaže...

Imam pitanje u vezi reinstalacije originalnog Windowsa koji mi je došao već instaliran s laptopom kad sam ga kupio. Zanima me mogu li s neta skinuti Win 7 Home Premium, spržiti ga na DVD i kad ga nanovo instaliram upisati Product Key kojeg imam na naljepnici na poleđini laptopa ili se taj Key ne može ponovno koristiti?

Ako je predinstaliran OEM tad je key za OEM. Recovery itd.

-ako je dodatni (s police), tad bi imao i medij.

-medij i key su povezani. Za sve ostalo nazovi MS-HR ili trgovca.

Poruka je uređivana zadnji put sri 23.10.2013 17:31 (ihush).
13 godina
neaktivan
Ma nema veze kija je varijanta oem ili neka 10. Skine i instalira upise key i onda nazove 0800 300 300 i pomocu automata napravi telefonsku aktivaciju.
11 godina
neaktivan
Instalacija Windows 8 operativnog sustava

pozdrav ljudi! imam jedan problem. sestra je kupila novi laptop i ja sad kao trebam stavit windowse. uglavnom, sve sam obavio, booto sa usb-a i doso do stepa di moram odabrat particiju na koju zelim instalirat windowse. i nece mi odabrat niti jednu. a kada kliknem na vise detalja, pise mi da je nemoguce jer su sve gpt partitions. sta da sad radim? dali da brisem sve particije? ako to napravim da li cu sjeban garanciju na laptopu. ako netko zna ko je naisao na takav problem, puno bi mi pomogao.
unaprijed hvala :) 

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Re: Instalacija Windows 8 operativnog sustava
Garanciju neces sjeb. Ak sce obrises, ali nece se ni onda dat instalirat. Meni bar je najjednostavnije bootat xp formatirat s njim i onda stavit w7
11 godina
neaktivan

hvala, uspio sam... al sad me muce driveri za wireless... nece mi prepoznat

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Na stranicu od proizvođaća laptopa i nađeš model i skineš driver za w7, ako nema skini aida64 i pogledaj koja je wifi kartica i na stranici proizvođaća nađeš. No ajde reci koji je tocno model laptopa dolje s naljepnice procitaj.
13 godina
neaktivan

Hvala vam na pomoći, sjajni ste :)

And when you gaze long into the abyss, the abyss gazes long into you.
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Na računalu su win 7, kada idem bootati sa usb-a pojavimi se ova slika.
U biosu sam resetiro postavke, ali to ne pomaže. 

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Liverpool1892 kaže...

Na računalu su win 7, kada idem bootati sa usb-a pojavimi se ova slika.
U biosu sam resetiro postavke, ali to ne pomaže. 

Kada stavi Cd od windowa onda boota odmah, ali kada stavim stick na kojem su windowsi onda se pojavi ta slika. 
Probo sam na drugom laptopu staviti bootabilni USB i prolazi bez problema, dok na ovome prvome neće.

Ikakva pomoć u vezi toga?

13 godina
neaktivan
Ako ima npr F8, F11 ili F12 da se otvori boot menu stisni pa onda odaberi usb, a ne da u biosu podesis usb za first boot.
14 godina
neaktivan
PC - stručnjak kaže...
Ako ima npr F8, F11 ili F12 da se otvori boot menu stisni pa onda odaberi usb, a ne da u biosu podesis usb za first boot.

Pa kakve to ima veze? Nikave. 
Probao i opet se isto pojavljuje! 

13 godina
neaktivan
Na toshibi zna imat veze, s kojim programom si napravio bootabilni usb?
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Instalacija Windows XP operativnog sustava, Windows 7 USB/DVD Download Tool
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice