Instalacija Windows 7 operativnog sustava izdvojena tema

poruka: 2.252
|
čitano: 684.817
|
moderatori: pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Instalacija Windows XP operativnog sustava, Windows 7 USB/DVD Download Tool
16 godina
Re: Instalacija Windows 7 operativnog sustava
hare mn kaže...

poz .. imam problem kad palim racunar pocinje sa dizanjem sistema i onda pocne da pišti (takav zvuk) i u trenutku kad bi trebao biti upaljen samo je crn monitor i to mi se desava par puta, znaci svaki put kad palim comp restartujem ga par puta da bi se upalio ( i uvjek kad zadnji put restartujem imam neke opcije i jakliknem starting normal windows tako nekako) kako mogu ovo rijesti da ne restartujem comp po 3, 4 puta prilikom svakog paljenja..????? .hvala

Koliko i kakvih beepova? Computer POST and beep codes

If it ain't broken, you're not working hard enough ...
Poruka je uređivana zadnji put ned 14.10.2012 12:31 (kizo2703).
16 godina
neaktivan

prostudirao sam malo ovo {#} (mislio sam da je long tri četiri, ali kako nema te opcije onda sam se prebacio na short tri četiri) procitao ono sto pieše( imam jedan modul DDR 2 od 800 mhZ i dva od 512 667mhZ i ajd rekoh moda je nesto sa ovim od 512 izvadio ih al opet isto, tamo pise neki novi hardver ako je spojen to nisam nista radio u skorije vrijeme........nekad ranije mi je zujala napojna jedinica i neku alternativu sam uradio pdmazao hladnjak i nije vise zujala a na ovom linku se spominje mogucnost problema i sa napajanjem ili cak i maicnom..........moželi problem biti meni su kućište,modem.zvucnici,monitor sve na jednom produznom kablu u na jednu štegdoznu ??? {#}

16 godina
neaktivan

e pa to kod mene ne funkcionira na ploči gigabyte 78lmt-s2p a sve je podešeno amd athlon x3 3,2 ghz ati radeon hd 4670 napajanje 400 w neko ljevo

mk
13 godina
neaktivan
Instalacija Windows 7 operativnog sustava

Pozdrav svima ,potrebna mi pomoć! ;)

Jutros sam kupio novi laptop,pokušavam dići windows 7 i prvi dio odradi sve normalno,kreiram 2 particije, i dođe do 100% i kad dođe na starting windows,tu stane i ne ide dalje :S 

Probao sam i XP,nije htjelo,pa sam promjenio u IDE mode i onda sve normalno krenilo,i isto kad treba startat windowse,ući u windowse zamrzne se i stane..

Znate li u čemu je problem? 

0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

Mada sve ovo već znam,no,svaka čast na trudu momak!

I da,kažeš 1gb ram-a zahtjeva,zar nije 512mb?
Pišem ovo,jer sam neki dan kod prijatelja install win7,i na pc-u je bilo 256mb ram-a,i na ekranu mi je izbacilo error u kojem je pisalo da minimalno treba 512bm-a za instalaciju...

Tech Geek or?

1 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

pozdrav vidim da imate puno o win 7.pa me zanima dok idem na instal preko usb-a moram prije kopirat sve fajlove s npr dvd-a pa na usb.kako da ubacim neke nadogradnje(npr gogle crom,firefox ili virtual dj,.....) da mi instalira sa vindowsima kao winamp,wmp,.....dali je to moguce i kako da to napravim jer u datotekama windowsa ima nekih programa za instalaciju

beba

0 0 hvala 0
13 godina
Naime imam problem sa instalacijom windowsa na novi laptop Lenovo b580; kada dodem do odabira patricije, podijelim hdd od 300gb na jednu od 100gb i jednu od 200gb, ovu od 100gb bi htio kao sistem patricija; no windows mi nece prizna tu patriciju kao system, nego on radi sam svoju od 100mb (lol), evo slike:
1 1
2 2
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
1950Killer kaže...
Naime imam problem sa instalacijom windowsa na novi laptop Lenovo b580; kada dodem do odabira patricije, podijelim hdd od 300gb na jednu od 100gb i jednu od 200gb, ovu od 100gb bi htio kao sistem patricija; no windows mi nece prizna tu patriciju kao system, nego on radi sam svoju od 100mb (lol), evo slike:

Ta particija od 100 MB je system reserved se uvijek napravi kad ideš instalirat windowse, neznam točno čemu služi (googlaj ako te zanima) al možeš je zanemarit. Označi particiju na koju želiš instalirat windowse (ta od 100 GB) i klikni next. Na nju će se instalirat windowsi i tu particiju od 100 MB nećeš ni vidjeti u my computer-u.

13 godina
bradonja_85 kaže...
1950Killer kaže...

Ta particija od 100 MB je system reserved se uvijek napravi kad ideš instalirat windowse, neznam točno čemu služi (googlaj ako te zanima) al možeš je zanemarit. Označi particiju na koju želiš instalirat windowse (ta od 100 GB) i klikni next. Na nju će se instalirat windowsi i tu particiju od 100 MB nećeš ni vidjeti u my computer-u.

no kada stavim da mi je bilo koja patricija za instalaciju; dobivam ovakav eror kao na slici

1 1
2 2
13 godina
protjeran

Kak instalirati windows 7 ultimate s usb-a, nemam cd čitač? windows 7 je u .iso formatu. Matična je Asus Sabertooth 990FX R2.0.

Poruka je uređivana zadnji put sub 27.10.2012 11:41 (AMD Phenom II X4).

0 0 hvala 0
13 godina
Hvala svima, uspjesno je instalirano
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina

poZz,zanima me par stvari vidim da je moguce win7 instalirati tj nadograditi na win xp da se podatci negube vidio sam da je moguce ito odmah prek desktopa navodno sad zanima me dali je to dobro tj dali je kao normalna instalacija ili postoje bugovi te dali ima veze sto ja imam 32bit verziju xpa a zelim 64bitnu te dali ce mi ostati apsolutno svi podatci i office i filmovi i igrice i sve..??

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

Napravi backup svega kaj ti je bitno na drugi disk ili particiju i napravi clean install.

Poruka je uređivana zadnji put pon 29.10.2012 0:09 (kizo2703).
13 godina

eh problem je sto ja neznam napravit backup pogotovo ne outlooka..:O
pa me zato zanima jel se moze nadograditi samo na xp prek desktopa win 7..?? 

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
tomislavivic kaže...

eh problem je sto ja neznam napravit backup pogotovo ne outlooka..:O
pa me zato zanima jel se moze nadograditi samo na xp prek desktopa win 7..?? 

-polako. Za bilo koji posao je potrebno (pred)znanje i neki alat. Nemaš. Ne radi to ako su ti podatci-računalo bitni.

I majstori ponekad ostanu bez podataka, početnik obično ni postavke ne zna, password?.. itd. Radije (ako imaš sreće) igraj loto.

Dali bi vozio automobil bez znanja i vozačke? Moguće je ali posljedice...

Drugi način, nauči. Potroši tjedan (manje-više) za otkrivanje tajni softwarea i tad možda uspiješ barem dio oko backupa obaviti. Sama instalacija OSa je beznačajno laka. Podatci i postavke (manje strašno) su ono što je nenadoknadivo ako nešto ne znaš...

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
13 godina

ok pa mogu ja nauciti backup i tako to ali zas ako mogu prek desktopa instalirat win mene samo zanima dali je to moguce i oce li sve bit ok..??

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
tomislavivic kaže...

ok pa mogu ja nauciti backup i tako to ali zas ako mogu prek desktopa instalirat win mene samo zanima dali je to moguce i oce li sve bit ok..??

-prvo nauči tad ćeš znati odgovor. U međuvremenu čitaj teme, npr nadogradnja na Win8. (s XPa na Sedmicu MS nije nikad ni želio omogućiti, kao dio politike XP-Vista..). Kraće, ne.

14 godina
neaktivan

Imam na DVD-u windows 7 (sve vrste) ali nije bootabilni DVD već moram sve prebaciti na USB pa mi boota sa usb-a (namjestim u biosu, sa dvd-a neće jer nije bootabilni).
Sad me zanima dali ja mogu instalirati nove windowse iz windowsa. Znači kad mi uđe u windowse i stavim DVD i odem na install, dali će mi uspjeti tako instalacija ili neće?

0 0 hvala 0
16 godina

-probaj. Ovisi o verziji dali će dozvoliti upgrade ili clean install + ovisi što želiš, dual boot ili upgrade... probaš i za 2-5 minuta znaš.

15 godina
neaktivan

Hoće.

Iako ne bih preporućio jer na taj način ne možeš formatirati particiju na koju želiš instalirati Windows, ako je na njoj već instaliran Windows!

Svi ljudi imaju svoju cijenu, samo postoje oni koji nemaju vrijednost!
Moj PC  
0 0 hvala 1
14 godina
neaktivan
godo kaže...

Hoće.

Iako ne bih preporućio jer na taj način ne možeš formatirati particiju na koju želiš instalirati Windows, ako je na njoj već instaliran Windows!

Mislim formatirati.
Hvala za odg. 

12 godina
neaktivan
Liverpool1892 kaže...

Imam na DVD-u windows 7 (sve vrste) ali nije bootabilni DVD već moram sve prebaciti na USB pa mi boota sa usb-a (namjestim u biosu, sa dvd-a neće jer nije bootabilni).
Sad me zanima dali ja mogu instalirati nove windowse iz windowsa. Znači kad mi uđe u windowse i stavim DVD i odem na install, dali će mi uspjeti tako instalacija ili neće?

Moje misljenje je da nisi nastimao dobro USB, da kada postimas sve on bi morao bootati sa USB-a. U protivnom, bolje ti je da nabavis ili skines Windoze i sprzis boot DVD i mirna bosna...

Za detaljne upute oko boota sa USB procitaj sljedecu temu...

http://www.bug.hr/forum/topic/windows/upute-instalacija-win-viste-7-usb-sticka/25080.aspx

15 godina
neaktivan
Ivan the Terrible kaže...
Liverpool1892 kaže...

Moje misljenje je da nisi nastimao dobro USB, da kada postimas sve on bi morao bootati sa USB-a. U protivnom, bolje ti je da nabavis ili skines Windoze i sprzis boot DVD i mirna bosna...

http://www.bug.hr/forum/topic/windows/upute-instalacija-win-viste-7-usb-sticka/25080.aspx

Bolje na usb stavit jer dosta brzo instaliraju  nego na dvd. Mom acer 5520 sa usb stickom kojim sam stavio win 7 i kod instalacije završi 10-15 min! A kod Dvd malo sporije otprilike 5 -10 min duže dakle na dvd instalira oko 20 min. Ovisnio kakve konfiguracije ima na svakom računalu i laptopi.

Nenad
14 godina
neaktivan

Krivo si skužio. 
Ja imam na dvd-u instalaciju windowsa, jer mi je kolega iz servisa posudio svoj usb sa windowsima, pa sam ja mislio da je to za bootabilni DVD, kad sam prebacio na DVD, skužio sam da nije Bootabilni već je namjenjen za bootanje sa USB-a.
U Biosu podesim da mi prvo boota DVD ali neće jer nije bootbailni. Onda sam sve sa DVD-a prebacio na USB i stavio da mi prvo boota USB i radi.
Mislio sam da ne prebacujem uvijek sa DVD-a na USB windowse pa pokrenuti instalaciju iz samih windowsa. Tako neću moći formatirati. Znači ništa od toa

Imam ja i windows 7 Ultimate na DVD-u koji je bootabilan ali ovaj što sam dobio na USB-u ima sve verzije windowsa 7. 

Nello kaže...
Liverpool1892 kaže...

Bolje na usb stavit jer dosta brzo instaliraju  nego na dvd. Mom acer 5520 sa usb stickom kojim sam stavio win 7 i kod instalacije završi 10-15 min! A kod Dvd malo sporije otprilike 5 -10 min duže dakle na dvd instalira oko 20 min. Ovisnio kakve konfiguracije ima na svakom računalu i laptopi.

Da, puno brže instalira sa USB-a.

16 godina

Imam original windows 7 (lenovo brendiran) na laptopu. trebam ih reinstalirati. vidim da na laptopu ima recovery particija, na kojoj bi trebala bit instalacija tih windowsa ,ali onda je prema disk managmentu prazna. Sad me zanima mogu li skinuti odavde svoju verziju pa instalirati ili nesto treće ?

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
SHELBY_09 kaže...

Imam original windows 7 (lenovo brendiran) na laptopu. trebam ih reinstalirati. vidim da na laptopu ima recovery particija, na kojoj bi trebala bit instalacija tih windowsa ,ali onda je prema disk managmentu prazna. Sad me zanima mogu li skinuti odavde svoju verziju pa instalirati ili nesto treće ?

Ne mora značiti da je prazna ,nego je u formatu koji Windows ne prepoznaje.

Lenovo bi trebao imati i tool za izradu instalacijskog medija i ako ništa nisi dirao ,trebao bi ga imati u programima.

Tvoj ključ je za Lenovo brand verziju i ne znam hoće li on aktivirati Retail verziju ,kakve su sve na linkovima.

16 godina

Je li to mozda ovo ?..i hoće li mi on ovom instalacijm ujedno instalirati sve one lenovo guposti?

Poruka je uređivana zadnji put uto 27.11.2012 14:12 (SHELBY_09).
16 godina
SHELBY_09 kaže...

Je li to mozda ovo ?..i hoće li mi on ovom instalacijm ujedno instalirati sve one lenovo guposti?

Imaš tri opcije - i ne moraš ići na ''Factory defaults''.

Naravno ,uvjet je da imaš gotovi backup sistema (opcija 1) ,želiš li napraviti Recovery disc od postojećeg sistema (opcija 2)

ili Factory Default recovery (opcija 3).

Ako je Factory default restore ,vjerojatno da. Ali ,sve nepotrebno možeš i deinstalirati.

Ali je poanta da imaš original reistalacijski medij ,za zlu ne trebalo.

Poruka je uređivana zadnji put uto 27.11.2012 14:27 (kizo2703).
16 godina
SHELBY_09 kaže...

-kod kupnje, prvog paljenja.. sve potrebne podatke (i bloatware) si morao vidjeti. Tad se u pravilu radi recovery medij i sl. (po sjećanju 8xCD ili 2xDVD..).

-tvorničke particije su posebno označene (zaključane), na njima je sve potrebno. Izrada medija je preporučljiva zbog mogućeg kvara HDDa.

.. ali to nisu fixna pravila, mijenjaju se. Zato prolistaj manual i provjeri soft koji imaš, kao i službene stranice.

-obično se postaiv pitanje keya, na OEM naljepnici je tvoj key-OEM, dok predinstaliran (umnožen HDD) je vjerojatno s Lenovo-keyem, u pravilu ga ne moraš upisivati ako koristiš tvorničke installove, ali ipak ih je dobro zapisati (oba jer se na naljepnici može izbrisati, keyfinderom pročitaš proizvođačev i za ostali soft ako je bio predinstaliran).

-svi driveri su uključeni za konkretan model. Naravno updateovi su potrebni.

-ovisno o predviđenim re-instalacijama, prve verzije su isključivo gazile sve (boot i sys particiju kompletno, uklanjali sve ostale..) tako da se u tom slučaju moraju podatci backupirati na neki drugi medij. Izgleda da je to sad razrađenije, ipak pripazi..

-za vrijeme boota (na postu) vidi koji fn je za install-recovery, nekad je postojao poseban Tool-button. Vjerojatno F11 i sl. Iz Windowsa je možda bolje ako nudi čuvanje podataka, ali clean je ipak clean..

16 godina

To radim zato sto mi otkad imam ovaj laptop s tim brendiranim windowsima,  imam česte BSOD-ove, otkrio sam razlog i to je bilo predinstalirani McAfee i neki lenovov program, sad su rijetki al opet se pojavu...
Druga stvar je sta je laptop nenormalno spor, a nemam praktički nista na njemu. npr, imam PC puno lošije konfiguracije, koji je prepunjen glupostima i sve leti ko metak. 
A treća stvar, je da instaliram igru, ne radi, il trza nenormalno , pretpostavljam da je do toga sta stalno prebacuje izmedu integrirane i externe graficke, a ponekad ostane samo na integriranoj(ista igra na starijem PC, koji je ponavljam,slabiji, sve very high, ovdje nece ni na low ), uvijek neki errori, idem updeatat nvidia driver, error... lud sam, a ne mogu ga slat na garanciju... uzet ce mi ga 40 dana, a meni laptop treba

Moj PC  
0 0 hvala 0
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Instalacija Windows XP operativnog sustava, Windows 7 USB/DVD Download Tool
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice