Instalacija Windows 7 operativnog sustava
- poruka: 2.252
- |
- čitano: 685.646
- |
- moderatori:
pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Zasad netreba, samo ubaciš Cd i instaliraj ga, čim nakon potpune završtke instalacije onda u biosu moraš podesit da prvo bude hard disk a drugi CD/DVD rom i izađeš sa F10 i nakon restarta automatski se diže Windonsi.
Zasad netreba, samo ubaciš Cd i instaliraj ga, čim nakon potpune završtke instalacije onda u biosu moraš podesit da prvo bude hard disk a drugi CD/DVD rom i izađeš sa F10 i nakon restarta automatski se diže Windonsi.
- nepotrebno (kompliciraš).
-redosljed boota može uvjek biti npr floppy, CD, HDD. Razlika je samo u par sekundi detekcije, zato (tko želi) može nakon instalacije (kad je sve gotovo, pa i nakon nekoliko mjeseci..) promijeniti. To je opcija korisnika, nikakva obavezna stvar, dok je samo za instalaciju potrebno da CD bude prvi.
- nepotrebno (kompliciraš).
-redosljed boota može uvjek biti npr floppy, CD, HDD. Razlika je samo u par sekundi detekcije, zato (tko želi) može nakon instalacije (kad je sve gotovo, pa i nakon nekoliko mjeseci..) promijeniti. To je opcija korisnika, nikakva obavezna stvar, dok je samo za instalaciju potrebno da CD bude prvi.
Ako se nakon završetka instalacije ukoliko se u Bios ne promjeni postavku kao što na prvom bude CD/DVD jer taj način kod svakog palenja kompa pojavit će zapis da se traži umetanjem CD što je nepotrebno jer kod loadanja dulje traje i kasnije diže windowsi. Stoga nakon završetka instalacije u BIOS obavezno postavit da prvi bude hdd a drCD/DVD. Zašto? Jer kod prvog palenje obično prvi detektira hdd koji je spremljen windowsi i automatski se diže windowsi. Provjereno.
Imam jako puno velik problem, stisnem install now i onda mi prikaze da nemam drivere neke, mogu odabrati browse, rescan......... browse- nigdje ne nalazi nista, rescan iso 50 puta nigdje nenalazi nist.......sta da radiiiiiim ?
Imam jako puno velik problem, stisnem install now i onda mi prikaze da nemam drivere neke, mogu odabrati browse, rescan......... browse- nigdje ne nalazi nista, rescan iso 50 puta nigdje nenalazi nist.......sta da radiiiiiim ?
kako si pokrenuo cd: jesi li boutao ili si pokrenuo cd kad je već bio upaljen komp..??
Meni se to isto događalo.
Jesu Windowsi original ili pirat? Ako je pirat , onda kada ga ideš pržiti na dvd, odaberi verify, stavi brzinu na 2x ili 4x.
Pozdrav svima,
Trebal bi službene linkove za windows 7 sa već integriranim service pack 1, već sam vidil te linkove tu na forumu, ali već ih tražim sat vremena i ne mogu ih pronać, pa ako mi tko može to stavit tu ili me uputit na temu gdje se nalaze. To su direktni službeni linkovi, nikakav torrent. Imam orginal key, ali mi nešto nije u redu sa DVDom pa si budem skinul novi.
Hvala.
Pozdrav svima,
Trebal bi službene linkove za windows 7 sa već integriranim service pack 1, već sam vidil te linkove tu na forumu, ali već ih tražim sat vremena i ne mogu ih pronać, pa ako mi tko može to stavit tu ili me uputit na temu gdje se nalaze. To su direktni službeni linkovi, nikakav torrent. Imam orginal key, ali mi nešto nije u redu sa DVDom pa si budem skinul novi DVD.
Hvala.
Evo: http://www.bug.hr/forum/topic/windows/windows-7-problemi/24299.aspx?page=112&jumpto=2186858&sort=asc&view=flat
Pozdrav svima,
Trebal bi službene linkove za windows 7 sa već integriranim service pack 1, već sam vidil te linkove tu na forumu, ali već ih tražim sat vremena i ne mogu ih pronać, pa ako mi tko može to stavit tu ili me uputit na temu gdje se nalaze. To su direktni službeni linkovi, nikakav torrent. Imam orginal key, ali mi nešto nije u redu sa DVDom pa si budem skinul novi DVD.
Hvala.
Evo: http://www.bug.hr/forum/topic/windows/windows-7-problemi/24299.aspx?page=112&jumpto=2186858&sort=asc&view=flat
E da to je to, znam da sam to već negdje vidil.
Hvala.
Za to sve novije ploče (unazad 5 godina) imaju onaj brzi boot izbornik na F9/F10/F11 koji samo za taj put privremeno mijenja boot order.
-nemaš boot disk/particiju, odnosno boot manager. Provjeri u BIOSu ili popravi (installDVD).
Snimio sam nove WIN 7. I nakon toga snimilo mi je sve drivere, osim za kameru. Kako da saznam koje drivere trebam za kameru? Inače to je laptop ASUS

Uvijek sam cijenio vaše strucno mišljenje i sada.Zanima me je li se isplati instalirati Windows 7 ultimate 64-bit,a sada imam Windows 7 home premium 32-bit.Imam 4 gb rama i ne može mi se iskoristiti sva videomemorija graficke kartice.Namjeravam igrati nove naslove:Gta 4,Mafia 2,battlefield 3...
Kako je bolje instalirati?Ugradnjom da se ne brišu podatci ili da se brišu?
Hoce li ugradnja usporiti racunalo?
Hvala unaprijed
Uvijek sam cijenio vaše strucno mišljenje i sada.Zanima me je li se isplati instalirati Windows 7 ultimate 64-bit,a sada imam Windows 7 home premium 32-bit.Imam 4 gb rama i ne može mi se iskoristiti sva videomemorija graficke kartice.Namjeravam igrati nove naslove:Gta 4,Mafia 2,battlefield 3...
Kako je bolje instalirati?Ugradnjom da se ne brišu podatci ili da se brišu?
Hoce li ugradnja usporiti racunalo?
Hvala unaprijed
- Grafička memorija nema veze s RAMom. Igra će koristiti ovisno o postavkama-potrebama.
Za 4GB postoji patch. Drugo rješenje je nova instalacija, jer se sa 32 na 64 ne može upgradeati. (zato je patch zgodno rješenje).
Pozz.ekipa evo i ja sam se odlučio probati instalirati win7 zbog B3 e sad je pitanje glasi koju verziju da instaliram sa obzirom na svoju konfiguraciju ima li to kakve veze koja je verzija, što vi preporučujete
Pozz.ekipa evo i ja sam se odlučio probati instalirati win7 zbog B3 e sad je pitanje glasi koju verziju da instaliram sa obzirom na svoju konfiguraciju ima li to kakve veze koja je verzija, što vi preporučujete
Po tvoj "Moj PC" vidim da imaš 2Gb rama znači možeš instalirat s windows 7 ultimate 32bitna, ali prije toga najprije koji je model matične ploče i pogledat jel imaju drivera za njega, pa ako imaju najprije se skine drivera za tu ploču i pržiš na CD/DVD ili spremiti na USB memori stick. I ako ima važne podatke spremiš kao backup možeš na CD/DVd ili USB memori stick pa onda tek obaviš instalaciju.
Po tvoj "Moj PC" vidim da imaš 2Gb rama znači možeš instalirat s windows 7 ultimate 32bitna, ali prije toga najprije koji je model matične ploče i pogledat jel imaju drivera za njega, pa ako imaju najprije se skine drivera za tu ploču i pržiš na CD/DVD ili spremiti na USB memori stick. I ako ima važne podatke spremiš kao backup možeš na CD/DVd ili USB memori stick pa onda tek obaviš instalaciju.
čekaj malo zar ne mogu ovi driveri što san dobio sa matičnom, i zar win7 ne skida sam drivere
ovo je ta matična
čekaj malo zar ne mogu ovi driveri što san dobio sa matičnom, i zar win7 ne skida sam drivere
ovo je ta matična
Ok, sječam se da sam imao tu ploču ali u biti on sve prepozna. Super što imaš drivera koje došlo uz matićne, onda nije više problema da to instaliraš. Čim završi kod instalacije Win 7 i pogledaj u device manager ako su svi uredno instalirani i da nema žutog uskličnika a ako ima lako se instaliraš drivera sa CD/DVD-a.
hvala idem nešto naći pa probati instalirat javim kako je prošlo
ja mislim instalirat windows 7 32-bitni jer u 64-bitnom imam nekih problema s pojedinim igrama s grafikom...pa me zanima da li samo pokrenen instalaciju tog novog windowsa ili triban brisat ovaj windows koji sad iman pa onda instalacija, i oce li mi podatci ostat na disku ili ce se pobrisat...evo molin brz odgovor jer mislin to odma sad napravit...hvala
ja mislim instalirat windows 7 32-bitni jer u 64-bitnom imam nekih problema s pojedinim igrama s grafikom...pa me zanima da li samo pokrenen instalaciju tog novog windowsa ili triban brisat ovaj windows koji sad iman pa onda instalacija, i oce li mi podatci ostat na disku ili ce se pobrisat...evo molin brz odgovor jer mislin to odma sad napravit...hvala
-clean install znači da brišeš (formatiraš) disk. Sve na disku se tad gubi pa i podatci. Podatci se mogu držati na posebnom disku ili particiji. Ako imaš dovoljno mjesta možeš od postojećeg diska napravit novu particiju (disk manager ili program npr Easeus..) i prekopirati sve što ti je potrebno.
Prvo što sam napravio resetirao računalo zatim sam išao na tipku DEL
ušao u BIOS te odaberem opciju Advanced BIOS features-
first boot device -cdrom-enter
zatim F10 -y (kao yes) enter i računalo se resetira
ali kad se ponovno pokrene opet mi se dižu win xp a trebao bi čitati CDROM
gdje griješim ???????????