Iman vistu-problem kod formatiranja

poruka: 9
|
čitano: 1.725
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan

na laptopu aspire 6935g iman instaliranu  vistu i tia bi staviti xp. ali ne mogu formatirati disk...mozda ima neku zastitu od viste...ubacin cd od xp-a, resetiran komp, iden na boot disk...stisnen bilokoju tipku...izlistava tamo one gluposti i onda se pojavi error (onaj plavi ekran)...sa cd-om od xp-a je sve u redu tako da nije do njega sigurno...PLEASE HELP

pročita san nesto da ovi noviji laptopi koji imaju OS vistu se ne mogu ili ima problema kad se ide formatirati i instalirati stariji OS odnosno XP....molim vas pomoc

0 0 hvala 0
17 godina
RE: Iman vistu-problem kod formatiranja
francezd kaže...

na laptopu aspire 6935g iman instaliranu  vistu i tia bi staviti xp. ali ne mogu formatirati disk...mozda ima neku zastitu od viste...ubacin cd od xp-a, resetiran komp, iden na boot disk...stisnen bilokoju tipku...izlistava tamo one gluposti i onda se pojavi error (onaj plavi ekran)...sa cd-om od xp-a je sve u redu tako da nije do njega sigurno...PLEASE HELP

pročita san nesto da ovi noviji laptopi koji imaju OS vistu se ne mogu ili ima problema kad se ide formatirati i instalirati stariji OS odnosno XP....molim vas pomoc

Sprzi xp na cd brzinom x4.
Konfa: athlon x2 5000+ BE @3,0Ghz /HD4870 512MB/ 2x2GB kingmax 800MHz / corsair TX650W / WD 6400AAKS blue edition / Pioneer 215-DBK / Gigabyte MA 770-ds3 rev2.0/ logitech x-530, Samsung T220(s-panel) LAPTOP - ACER 5630G ( t5800, hd3470,2GBram ,320GB hdd) MSN- drazen016@net.hr Windows 7 x86
16 godina
neaktivan

nije problem u cd-u

16 godina
neaktivan

error se pojavi prije nego se bira ocu li brisati particije, popravljati itd

16 godina

Provjeri jeli problem u SATA postavka za HDD ako ti je sata onda moras imati drivere da bi xp prepoznao HDD, to mozes iskljucit u BIOSU, tamo negdje imas SATA native mode ili nesto slicno pogledaj u manualu od laptopa ili na netu, onda ce ti prepoznat hdd i onda mozes instalirat xp, ili nadji drivere za SATA i najbolje ih je stavit na xp cd sa nLite programom ili nekim slicnim.

Probaj mislim da je to mozda problem

Sretno

A.D.
17 godina

Mislim isto šta i unic0rn.

A jesi li siguran da ćeš naći sve drivere za xp ?  Katkad ih proizvođači ne stavljanju na stranice već samo za vistu. Provjeri si prije.

A i ovi novi laptopi stvarno znaju sporije radit sa xp-om i to sve zbog drivera.

Poruka je uređivana zadnji put sri 11.2.2009 23:51 (semilemi).
16 godina
neaktivan

prominia san ono nesto u biosu iz AHCI u IDE. i uspilo je...zasad je format na 14%  samo neznan ako uspijen instalirat xp da li da vratin to opet na AHCI ili ostavin...a stavili su drivere za xp ali ne na sluzbenu stranicu...evo ih tu, za aspire 6935g:

http://komku.blogspot.com/2009/01/acer-aspire-6935-windows-xp-vista.html

16 godina
neaktivan

Ajd napravi botabilni win98 cd, izbotaj s njim u dos i napravi iz dosa direktno ful format al prije toga pokreni fdisc u dosu i obrisi sve particije,restartaj pc i ponovo botaj s tim cdom i onda ides c:\\format c: potom na "yes" i kada dovrsi nastavi s instalacijom...problem je u onoj kopiji tvog operativnog koja je skrivena na drugoj particiji;)....radi potvrdjeno,ista stvar se zna desit i sa masinama koje su na sebi imale linux predhodno...javi jesi uspijeo rijesit problem....

* Friend: "I heard about this thing called 'Linux'." * Me: "Oh, I use Linux." * Friend: "What is it?" * Me: "An operating system." * Friend: "Like Firefox?"
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
nisam vidio da je rijesen problem vec
* Friend: "I heard about this thing called 'Linux'." * Me: "Oh, I use Linux." * Friend: "What is it?" * Me: "An operating system." * Friend: "Like Firefox?"
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice