Formatiranje particije c

poruka: 5
|
čitano: 5.230
|
moderatori: pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
Formatiranje particije c
pitanje

želio bi formatirat particiju c problem je u tome što kad formatiranje završi, pojavi mi se poruka "windows was unable to complete the format"windows mi je instaliran na particiji d.

imam windows xp home sp2

life is short

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
RE: Formatiranje particije c
iverson kaže...

želio bi formatirat particiju c problem je u tome što kad formatiranje završi, pojavi mi se poruka "windows was unable to complete the format"windows mi je instaliran na particiji d.

imam windows xp home sp2

Resetiraj comp, uđi u CMOS i stavi pod first boot cdrom. Ubaci cd od windoza i kreni kao da ćeš instalirati windoze. Kad dođeš do dijela u kojem trebaš odrediti na koju particiju trebaš instalirati windoze, odredi C particiju. Prvo je rasturi pritiskom na D, zatim pretisni Enter, pa L. Kreiraj ponovno C particiju bez promjene njene veličine. Nakon toga ti nudi format. Formatiraj je u cijelosti, ne quick. Vodi računa da operativni sustav o svim particijama uvaljuju u prvu boot particiju koja je kod tebe D, ne znam zašto. Ja bih na tvom mjestu sve bitno backupiro na DVD ili USB i instalirao windoze na C particiju kamo i pripada.
Nakon formatiranja u dos-u, resetiraj comp (ugasi ga na prekidaču napajanja pozadi pa ponovno uključi), ponovno uđi u CMOS i vrati na postavke na kojem su bile, dakle first boot HDD 0, CD-ROM..... Ako prođe sve u redu, onda ponovno resetiraj comp, i sam odredi first boot device onako kako tebi odgovara.
16 godina
neaktivan
iverson kaže...

imam windows xp home sp2

Resetiraj comp, uđi u CMOS i stavi pod first boot cdrom. Ubaci cd od windoza i kreni kao da ćeš instalirati windoze. Kad dođeš do dijela u kojem trebaš odrediti na koju particiju trebaš instalirati windoze, odredi C particiju. Prvo je rasturi pritiskom na D, zatim pretisni Enter, pa L. Kreiraj ponovno C particiju bez promjene njene veličine. Nakon toga ti nudi format. Formatiraj je u cijelosti, ne quick. Vodi računa da operativni sustav o svim particijama uvaljuju u prvu boot particiju koja je kod tebe D, ne znam zašto. Ja bih na tvom mjestu sve bitno backupiro na DVD ili USB i instalirao windoze na C particiju kamo i pripada.
Nakon formatiranja u dos-u, resetiraj comp (ugasi ga na prekidaču napajanja pozadi pa ponovno uključi), ponovno uđi u CMOS i vrati na postavke na kojem su bile, dakle first boot HDD 0, CD-ROM..... Ako prođe sve u redu, onda ponovno resetiraj comp, i sam odredi first boot device onako kako tebi odgovara.
P.S. Prije formatiranja, trebao si otvoriti C particiju, otići u properities i označiti: Show hidden files, te show system files. Možda imaju windozi nekog razloga zašto ne mogu formatirati particiju C. Možda su neki podaci na particiji C koji su potrebni za rad windoza. Kako si prvo krenuo s formatiranjem, već si ''ukakao stvar''. Drugi put prvo pitaj ako nisi siguran a tek onda kreni na posel.
16 godina
neaktivan
iverson kaže...

imam windows xp home sp2

naravno.. jer ti je particija c bootabilna i na njoj se nalazi boot datoteka tzv NTRLD koja sadrzi instrukcije z abootanje winza... dakle brisanjem nje cinis sustav ne bootabilnim... zato ti se to dogada... e sad jedino da uzmes cd i sve ispocekta formatiras, repoarticioniras i instaliras...
16 godina
neaktivan
nadimak00 kaže...
iverson kaže...

imam windows xp home sp2

naravno.. jer ti je particija c bootabilna i na njoj se nalazi boot datoteka tzv NTRLD koja sadrzi instrukcije z abootanje winza... dakle brisanjem nje cinis sustav ne bootabilnim... zato ti se to dogada... e sad jedino da uzmes cd i sve ispocekta formatiras, repoarticioniras i instaliras...
 Već je ukakao stvar. Neznam zašto ljudi instaliraju prozore na D particiji. Ne znam zašto ljudi ne particioniraju diskove. Ovaj sam se tjedan za.....bavao sa konfom na kojoj sam trebao spasiti podatke a bila je zaražena svim mogućim virusima a particija C veličine 250 GB (Maxtor). Nakon svega, instalirao sam Acronis Partitition Magic i izvršio particioniranje diska na 5 particija. Spasio sve podatke i na karaju instalirao nove prozore, uključujući i sustav zaštite jer su imali instaliran antivirusni program koji je sam po sebi virus. I kad čujem na forumu da jedino od firewalla ima NOD32 dođe mi da odem sa ovog BUG-ovog foruma u tpm.
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice