BSoD: DRIVER_IRQL _NOT_LESS _OR_EQUAL

poruka: 18
|
čitano: 4.918
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
BSoD: DRIVER_IRQL_NOT_LESS_OR_EQUAL
pitanje

Ovaj problem me muci od jucer. Problem se pojavljuje kada pokrenem neku zahtjevnu (3D?) igru poput GTA4 ili Cod5. Zujao sam po netu trazeci rjesenje, i svi govore da je stvar u RAM-u.Naravno skinuo sam najnoviji MemTest86+, ali ovaj put problem je to sto mi se tipkovnica ukljuci tek na log on screen-u Windowsa. Cuo sam da se problem(BSoD....) moze rijesit brisanjem ili updejtanjem nekih drivera, al sve to pise u dump   file-u.

Kompjutor sam skenirao za viruse i nista. Tu se nalaze dump file-ovi u slucaju da ih netko moze procitat.

Konf:Gigabyte GA-K8N Ultra 9 nForce4

Amd Athlon   64 3500+

1 GB DDR400(bez smijeha molim)

Albatron Geforce 8800 GTS 320 MB

0 0 hvala 0
16 godina
RE: BSoD: DRIVER_IRQL_NOT_LESS_OR_EQUAL

- problem je u količini RAMa, za GTA4 treba 1.5GB+ ...

Ako imaš USB tipkovnicu, u biosu omogući USB-keyboard support (različit naziv u raznim biosima).. pa ipak obavi testiranje.

自豪的迎来了10周年的华诞。... na C64/TurboModul
16 godina
neaktivan

Imaš premalo rama, al ne mora bit da je to zbog toga

možda si instalirao neki krivi driver???

Asrcok 775 Dual Vsta Pentium D Dual Core 3,4 Ghz 2 Gb RAM ATI Radeon X1700 FSC
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
autorov komentar

Nije vazno jel GTA4 ili neka druga igra, stalno BSoD.

A drivere sam zadnji put instalirao prije pola godine tako da...

I hvala na   savjetu o tipkovnici, pokusat cu pokrenut memtest.

BTW: OS:Windows XP-SP2(Uninstalirao SP3)

Rezultati MemTesta su ok, 0 errora.

Poruka je uređivana zadnji put pet 20.3.2009 19:33 (zylor).

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

100% je do nekog programa koji se kolje driverima...ja sam imao ovu poruku kada sam instalirao ATI Catalyst control suite i Ati Tray Tools...tko bi reko da se ta 2 programa ne podnose...cim sam ga izbrisao sve radi...preporucujem da obirses se drivere i programe za koje mislis da bi mogli utjecat na njih pa da krenes ispocetka za instaliravanjem

CPU-Q6600@2.4 MBO-EVGA nForce 750i SLI VGA- Gainward HD 4870 PSU-Fortron 650W RAM-2x2 GB Mushkin Redline Series Razer Krait, Benq 2200HD

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

U dump datotekama ti je virus...

DNSchanger (vidi info: http://www.f-secure.com/v-descs/dnschang.shtml )

I find your lack of faith disturbing!
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
0v3r10rd kaže...

U dump datotekama ti je virus...

DNSchanger (vidi info: http://www.f-secure.com/v-descs/dnschang.shtml )

ne vidim nikakvu povezanost ovog virusa i njegovog BSOD-a...ako moze objasnjenje
CPU-Q6600@2.4 MBO-EVGA nForce 750i SLI VGA- Gainward HD 4870 PSU-Fortron 650W RAM-2x2 GB Mushkin Redline Series Razer Krait, Benq 2200HD
17 godina
neaktivan

Pregrijavanje RAM-a. Probaj otvorit kuciste i uperit neki veliki ventilator u njega sam da vidis jel u tome problem. Ako je, onda kupi neki hladnjak za RAM, ili samo neki ventilator u kucistu uperi u RAM.

Nothing is true, everything is permitted...
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
GeForce kaže...
 ne vidim nikakvu povezanost ovog virusa i njegovog BSOD-a...ako moze objasnjenje
 Kako bi pobliže utvrdio koji je razlog BSOD-a krenuo sam skinuti minidump datoteke koje je stavio na net, kako bi ih proanalizirao. U tim datotekama se nalazi DNSchanger trojanac.

Daklem, mogu samo teoretizirati o tome koji je razlog BSOD-a jer ne mogu analizirati minidump. Teoretizirati što je problem je besmisleno, jer je moguće milijon i osamsto razloga BSOD-a. Analiza minidumpa te usmjeri na najvjerojatniji problem (koji može biti i u driverima pa čak i vezano uz virus).

Je li ti sad jasnije?!

17 godina
neaktivan

Problem sa driverima->rješenje reinstalacija windowsa (upali svaki put, barem meni), ako si mjenjo koju komponentu nisi obriso driver i stavio novu pa se stari dr. i novi Vičepokolju....

92% tinejđera sluša turbo folk. Ako si ti među onih 8% koji još uvijek slušaju pravu glazbu kopiraj si ovo u potpis. ----------------------------- Da se Facebook server sruši 90% mladih palo bi u tesku depresiju. Ako si u onih 10% koji bi im se smijali stavi ovo u sign
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Jednostavno deinstaliraj driver za graficku i ponovo instaliraj novi driver ili poslije deinstalacije restartaj racunalo da ti automatski ponovo instalira postojeci driver.

Ovo je gotovo za 10 minuta i odmah znas na cemu si.

Graficka,odnosno njeni driveri izazivaju najvise BSOD-a.

17 godina
neaktivan
prihvaćeno rješenje

Pretpostavka:

Nisi instalirao novije drivere za bilo što, ergo, nije problem s driverima... (nije 100% sigurno, no...)

U minidumpu ti se nalaze virusi  - veliki upitnik - problem je vjerojatno u tome...

Ako baš ne moraš, nemoj ponovo radit instalaciju windowsa, pokušaj ih prvo popravit - instaliraj malwarebytes, odskeniraj, pa javi rezultate nakon popravka.

Nemoj slušat baš svakog sa savjetima, večina nema pojma o čemu priča, mada se trude...

Ako si popušio virus, ondak ti AV softvare kojeg imaš na kanti ne znači ništa, virus ih je onesposobio...

90% sam siguran da ti virus radi problem , naročito zato što ti se počeo dešavati zadnijh par dana a nisi ništa novo instalirao (osim što si iz ne znam kojeg razoga maknuo sp3 - bad move prijatelju...)

Skini malwarebytes, odskeniraj, postoji još detalja kako  riješit problem, javi ako trebaš...

16 godina
neaktivan
autorov komentar

Skinuo Malwarebytes' Anti Malware skenirao i nasao nekoliko virusa ukljucujuci DNSChanger.

BSoD-a vise nema, a ja netrebam trosit na novi ram Osmijeh. Puno hvala!

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: BSoD: DRIVER_IRQL _NOT_LESS _OR_EQUAL
zylor kaže...

Skinuo Malwarebytes' Anti Malware skenirao i nasao nekoliko virusa ukljucujuci DNSChanger.

BSoD-a vise nema, a ja netrebam trosit na novi ram Osmijeh. Puno hvala!

Zanimljivo. Ovo je prvi put da vidim da taj problem nije bio uzrokovan pregrijavanjem RAM-a. Dosad je uvijek u tome bio problem (i kod mene 2 puta, a i kod mnogih drugih forumasa).
17 godina
neaktivan

Assassin gle,

Ovaj tip greške ne mora uopće imati ikakve veze sa radnom memorijom. Postoji doslovno milion razloga zašto se ovakav BSOD desi, od greške u driverima, preko antivirusnog softvera, problema sa usb stickovima, izlaska iz standby režima rada... you name it...

Kako bi se utvrdio točnije problem potrebno je minidump analizirati sa Windows debugging tools. Ovaj program te usmjeri na točno što je prouzročilo BSOD (koji driver, program, ili komponenta OS-a).

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
0v3r10rd kaže...

Assassin gle,

Ovaj tip greške ne mora uopće imati ikakve veze sa radnom memorijom. Postoji doslovno milion razloga zašto se ovakav BSOD desi, od greške u driverima, preko antivirusnog softvera, problema sa usb stickovima, izlaska iz standby režima rada... you name it...

Kako bi se utvrdio točnije problem potrebno je minidump analizirati sa Windows debugging tools. Ovaj program te usmjeri na točno što je prouzročilo BSOD (koji driver, program, ili komponenta OS-a).

Ma znam. Ali je zanimljivo da je na ovom forumu dosada uvijek to bio problem, to je ono sto me fascinira! :D 
16 godina
neaktivan
autorov komentar

Jos 2 pitanja:1.Za windows debugging tool sta treba unijeti u symbol path?

2.Svi mi na forumu preporucuju Malwarebytes, je li on stvarno tako dobar?

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
zylor kaže...

Jos 2 pitanja:1.Za windows debugging tool sta treba unijeti u symbol path?

2.Svi mi na forumu preporucuju Malwarebytes, je li on stvarno tako dobar?

1. Moraš skinuti simbole za windowse (ovisno koju verziju imaš vidi: http://www.microsoft.com/whdc/DevTools/Debugging/symbolpkg.mspx ) instaliraj simbole, ( zadano u C:\WINDOWS\symbols) i tu putanju koristi.
Možeš i direktno s neta simbole podesit, u putanju simbola stavi http://msdl.microsoft.com/download/symbols

2. Dobar je...
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice