PoZzZzZZZ MA Ovako zanima me ako bi mi igre radile bolje na 32BITnoj VISTI ili na 64BITnoj VISTI!!!
Unaprijed HVALA!!!PoZzZzzZzZz...
PoZzZzZZZ MA Ovako zanima me ako bi mi igre radile bolje na 32BITnoj VISTI ili na 64BITnoj VISTI!!!
Unaprijed HVALA!!!PoZzZzzZzZz...
Nemas smisla ic na x64, tj samo ako imas vise od 3.5Gb RAMA, onda ti se isplati ci na 64 bita, ovako ne.
Nemas smisla ic na x64, tj samo ako imas vise od 3.5Gb RAMA, onda ti se isplati ci na 64 bita, ovako ne.
Kako nema smisla? U svakom pogledu ima smisla. x64 vista je gotovo u svakom segmentu bolji od x86. Podržava više rama, a ako baš govorimo o igricama puno bolje i brže rade. Pogotovo one poput Crysis-a koje imaju i x64 varijantu.
32 bitni sustavi svakim danom sve više idu u povijest i nema smisla se na njima zadržavati. Kad tad ćeš 32 bitne windowse morati formatirat, ako išta drugo zbog RAM-a, jer danas 4 GB sve više postaje standard a to 32 bitni windowsi ne mogu adresirati.
-jedan od mogućih odgovora:
..''CONCLUSIONS:
The code optimized for 64 bits is executed much faster, but the SSE 2 optimized one is constant. 3D applications don�t benefit from the migration from 32 bit to 64 bit, probably because of the GPU. The 64 bit video drivers didn�t improve significantly the performance, but didn�t decrease it either.
In this moment, Windows XP 64 bits is not an option for AMD 64 owners. The incompatibility with 32 bit programs is one of the problems of Windows XP 64 bits. For programmers things are different, the compiling of the programs being done much faster.
The optimization for 64 bits is clearly a step forward, but momentarily, the only benefit you can obtain by installing this operating system is the possibility of administering more than 4 GB of RAM.
The test pointed out that as long as there isn�t a wide range of 64 bit applications, migrating from Windows x32 to Windows x64 is not yet justified, the complications regarding drivers and incompatibility being major disadvantages
..''
-Vista 32-64..
Kako nema smisla? U svakom pogledu ima smisla. x64 vista je gotovo u svakom segmentu bolji od x86. Podržava više rama, a ako baš govorimo o igricama puno bolje i brže rade. Pogotovo one poput Crysis-a koje imaju i x64 varijantu.
32 bitni sustavi svakim danom sve više idu u povijest i nema smisla se na njima zadržavati. Kad tad ćeš 32 bitne windowse morati formatirat, ako išta drugo zbog RAM-a, jer danas 4 GB sve više postaje standard a to 32 bitni windowsi ne mogu adresirati.
Da ali on ima ''samo'' 1gb rama, to bas nije dovoljno za x86 vistu, a jos pogotovo za x64 verziju Viste poznato je da trosi
jos vise od x86, neznam mozda sam u krivu.
Pa ak se ne misli ništa ozbiljno igrati (a ako ima 1GB RAM, i ne može tak i onak), Vista SP2 i 32-bitna i 64-bitna verzija mu je dovoljna
ispravak, trebala bi brze raditi, medjutim to varira i nije vecinom slucaj.
jedina preporuka je ukoliko za sve uredjaje postoje 64bitni driveri, ako se koriste aplikacije koje imaju 64bit optimizirane verzije i koje zahtjevaju podosta memorije (i ako imate 4gb i vise naravno)
inace, i dalje smatram da je bolje ili pricakati win7 ili se vratiti na xp, vista je korisna jedino onima kojima je ocajno potreban totalitarni user-friendly sustav...
Evo na ovoj konfiguraci bi mi igre radile bolje na
Niti jednoj! Za ono kaj ti piše pod Moj PC, uzmi XP
Evo na ovoj konfiguraci bi mi igre radile bolje na
jao što voliš lagat za hdd ti možda imaš 750 gb a ne 800 šta je tebi aj mi reci kolko okretaja u minuti ima kolko mb cache-a koji je priključak pata ili sata ili sata II reci da vidim pa ču ti možda i povjerovat na toj kanti da imaš tolki hdd nema šanse...naj bolje ti sebi uzmi win xp sp2 i et to ti to...
nema smisla ici na 64 bitne windowse ako nemas barem 4gb rama, ispod toga je potrosnja memorije osjetno veća (zbog prosirenih registara u arhitekturi), i losije perfomanse ako se nema komp sa dual core i 4gb ram.
ako imas samo 1GB rama-nema smisla prelaziti na nikakvu vista
menije vita u normalnom radu trosila 1,3GB rama(bez podizanja igara)
ako mislis prelaziti na vistu kupi 4GB rama i instaliraj x64 vistu,inace ostani na xp
Vistu sam stavio tek prošle godine, u rujnu, u namjeri da testiram. Prvih mjesec dana vrlo skeptično sam "opipavao" sustav. Išao sam logikom x64 hardvera pa sam stavio x64 Vistu, a onda tek tražio što od alata i ostalog radi na tome.
Legalna Vista, redovite nadogradnje sustava, stabilnost, sve mi radi "k'o vurica..." i još tisuću argumenata nad haubom i ispod haube koje su već mnoge kolege pobrojale na ovom forumu.
Ostao sam na Visti x64. Nakon godinu dana ne vidim više niti jedan razlog zbog kojeg bih se vraćao na XP ili Vistu x86.
Sve je to točno, al kakvog razloga on ima sa jednojezgrenim Athlonom i sa 1GB ici na vistu x64??????
Vukla bi mu se kao fićo.
Sve je to točno, al kakvog razloga on ima sa jednojezgrenim Athlonom i sa 1GB ici na vistu x64??????
Vukla bi mu se kao fićo.
Da, to ne primjetih u gornjim postovima. Ako on krene logikom hardvera onda svakako x86 softver.
A, bezveze mi promakne pokoja činjenica iz postova...
Nek se drži XP-a, vista je teški overkill. Eventualno Windows 7, al i on tesko.