Polaganje vozačkog izdvojena tema

poruka: 2.915
|
čitano: 1.353.666
|
moderatori: XXX-Man, pirat, vincimus, DrNasty
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
11 godina
neaktivan
Re: Polaganje vozačkog
Jakovp kaže...
Kolacic kaže...

Jel mi mozete predloziti autoskolu u Zagrebu za motocikle,da je u jednoj cijenu ukljuceno sve znaci prva pomoc i te ostale stvari da ne moram traziti po gradu gdje obaviti sistematski i tak neke stvari. Naravno da je kvalitetno imam 20 godina,znaci to bi bilo do 400 kubika. Fkt se ne razumijem u te stvari. 

Ne postoji kategorija do 400 kubika. Ti misliš na A2, ona je do 35 kW, a kubici nemaju veze.

kao sto rekoh ne razumijem se u to,preporuka? 

15 godina
odjavljen
Polaganje vozačkog

Nemam neku preporuku pošto sam iz Rijeke, samo sam ti htio pojasniti da ne lutaš :)

Svi smo mi Mentalist.

0 1 hvala 0
15 godina
neaktivan

Ovo nije neko pitanje nego eto neko moje razmisljenje.. Ugl uskoro polazem A2 kategoriju, a imam vec A1 pune 3 godine i pune 3 godine vozim svaki dan. Da bi polagao ispit trebam odvozit samo 10  sati, medutim mene taj ispit muci bas iz tog razloga sto vec 3 godine vozim, i naravno u 3 godine sam stvorio svoj nacin voznje koji je drugaciji od onog kojeg te uce..nebitno, ono sto mene onako zanima ili sto vec je sto ako me baci na ispitu? Mislim nekako nema smisla jer me baci i kazem dobro dovidenja i sjednem na svoj motor i odvezem se kuci? Mislim kuzite valjda sto ocu rec haha

Nekako mi stvarno nema logike da me baca nakon 3 godine voznje, da me baci taj ispit moze mi slobodno i vozacku odmah uzet, jer se i dalje nastavljam vozit, na vise manje istom motoru, jer nije stvarno neka razlika

15 godina
badboycro kaže...

Ovo nije neko pitanje nego eto neko moje razmisljenje.. Ugl uskoro polazem A2 kategoriju, a imam vec A1 pune 3 godine i pune 3 godine vozim svaki dan. Da bi polagao ispit trebam odvozit samo 10  sati, medutim mene taj ispit muci bas iz tog razloga sto vec 3 godine vozim, i naravno u 3 godine sam stvorio svoj nacin voznje koji je drugaciji od onog kojeg te uce..nebitno, ono sto mene onako zanima ili sto vec je sto ako me baci na ispitu? Mislim nekako nema smisla jer me baci i kazem dobro dovidenja i sjednem na svoj motor i odvezem se kuci? Mislim kuzite valjda sto ocu rec haha

Nekako mi stvarno nema logike da me baca nakon 3 godine voznje, da me baci taj ispit moze mi slobodno i vozacku odmah uzet, jer se i dalje nastavljam vozit, na vise manje istom motoru, jer nije stvarno neka razlika

To što ti voziš već 3 godine, ne znači da voziš na pravi način. Koliko vozača, koji imaju desetke godina iskustva, ne poštuju propise...

Prisjeti se što ti je bilo važno za A1 i to primjeni sada dok voziš kako bi stekao prave navike. Tako da ti bude lagano kad kreneš polagat.  Znači ne zaboravljaj duple provjere prilikom pretjecanja ili prestrojavanja, zaustavljaj se na stop, pazi na pješačke prijelaze i više manje to je to.

...The South Will Rise Again... White -h- boys
15 godina
neaktivan
Polaganje vozačkog

Jel smijem ja kao mladi vozač sam voziti?

Ne predaj se nikada osim kad moraš - Grunf
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Da iako bi bilo preporučljivo da u početku netko vozi s tobom

15 godina
neaktivan
badboycro kaže...

Moraš zaboraviti na svoj stil vožnje dok polažeš, znači radi redovite provjere iako vidiš u retrovizoru da nema nikog, pazi na žmigavce i prestrojavanja i nema straha. Već ćeš nakon 2-3 sata uletiti ponovno u taj štos.

EUNE LoL: TomoRi || Xfire: tomorijeka56
13 godina
Polaganje vozačkog

Dali za izdavanje vozacke moram ici u Heinzlovu 98 ili se moze otici u svoju policijsku stanicu?

Hvala

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
chutac kaže...

Jel smijem ja kao mladi vozač sam voziti?

Ja sam imao tu nesreću da mi je tata, prije nego što se bavio ovim čime se sada bavi, bio instruktor vožnje.

Ali sada kad gledam, mislim da mi je tih njegovih nekoliko sati nakon dobijanja vozačke i pomoglo. Teško je kada se nađeš u nekoj gužvi ili u situaciji kada su pravila neprimjenjiva, a potpuno si sam i nemaš koga pitati za pomoć.

11 godina
neaktivan
Kolacic kaže...
Jakovp kaže...
Kolacic kaže...

Jel mi mozete predloziti autoskolu u Zagrebu za motocikle,da je u jednoj cijenu ukljuceno sve znaci prva pomoc i te ostale stvari da ne moram traziti po gradu gdje obaviti sistematski i tak neke stvari. Naravno da je kvalitetno imam 20 godina,znaci to bi bilo do 400 kubika. Fkt se ne razumijem u te stvari. 

Ne postoji kategorija do 400 kubika. Ti misliš na A2, ona je do 35 kW, a kubici nemaju veze.

kao sto rekoh ne razumijem se u to,preporuka? 

Jel moze bar netko reci koliko je vremena potrebno da se polozi? 

17 godina
neaktivan
Xboxn00b kaže...

Dali za izdavanje vozacke moram ici u Heinzlovu 98 ili se moze otici u svoju policijsku stanicu?

Hvala

U svoju, i negdje na vidljivom mjestu bi trebali imati isprintanu proceduru (po sjećanju, popunjava se formular, treba biljega i nešto platiti u pošti).

17 godina
DigiMagic kaže...
Xboxn00b kaže...

Hvala

U svoju, i negdje na vidljivom mjestu bi trebali imati isprintanu proceduru (po sjećanju, popunjava se formular, treba biljega i nešto platiti u pošti).

Pitanje je što je to "svoja".

Kako je iz Zagreba, mora u Heinzelovu. Ne može u npr. Remetinec.

14 godina

Pozdrav, nekoliko pitanja :

Kada idem polozit tj kada namjeravam upisati skolu jel ja trebam otic do nekog ovlastenog doktora napravit ljecnicki i onda se sa ljecnickim nacrtat u skoli i upisat ili skola ima veze s ljecnickim ... i zamolio bih netkoga ako moze da mi ukrtko opise sto se gleda na ljecnickome?

NA OVOM FORUMU SVAKI PUT KAD OTVORIM NOVU TEMU ILI NESTO PITAM MORAM DVA PUTA PITATI TJ PONOVITI DA BI MI NETKO ODGOVORIO...PA PITAM SE PITAM ZAŠTO :/
11 godina
neaktivan
ante5656 kaže...

Kada idem polozit tj kada namjeravam upisati skolu jel ja trebam otic do nekog ovlastenog doktora napravit ljecnicki i onda se sa ljecnickim nacrtat u skoli i upisat ili skola ima veze s ljecnickim ... i zamolio bih netkoga ako moze da mi ukrtko opise sto se gleda na ljecnickome?

mislim da to nema veze sa skolom, samo odes kod svog lijecnika i trazis da ti da potvrdu za vozacki, te onda ides u ustanovu koju ti autoskola odredi ili kako vec, tamo obavis lijecnicki (psiho i fizicki test)

aka Megatr0n_HR/MarkoCvP
14 godina
alien20 kaže...
ante5656 kaže...

mislim da to nema veze sa skolom, samo odes kod svog lijecnika i trazis da ti da potvrdu za vozacki, te onda ides u ustanovu koju ti autoskola odredi ili kako vec, tamo obavis lijecnicki (psiho i fizicki test)

Ja danas bio... kakva glupost. trajalo je svega 10 min sve skupa, platio 440 kn za to.

11 godina
neaktivan
Luka123 kaže...
alien20 kaže...
ante5656 kaže...

Ja danas bio... kakva glupost. trajalo je svega 10 min sve skupa, platio 440 kn za to.

Pa da, nije mi jasno zasto to nebi mogao napraviti i tvoj obiteljski lijecnik.... ides prvo kod obiteljskog da ti da potvrdu da nisi kronicni bolesnik ili luđak, a onda ides kod specijaliste radne medicine da ti provjere isto to i platis 400kn

aka Megatr0n_HR/MarkoCvP
Poruka je uređivana zadnji put čet 7.5.2015 17:56 (alien20).
14 godina
neaktivan
Polaganje vozačkog

Danas položio prvu pomoć  Još sada samo vožnja 

6 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
alien20 kaže...

Pa da, nije mi jasno zasto to nebi mogao napraviti i tvoj obiteljski lijecnik.... ides prvo kod obiteljskog da ti da potvrdu da nisi kronicni bolesnik ili luđak, a onda ides kod specijaliste radne medicine da ti provjere isto to i platis 400kn

Pa napravljeno s razlogom da te se odere... Autoškole su velika mafija.

Can't find a better Jam!
14 godina

Pozdrav

mozda i nije prava tema al evo risikirat cu pa pitat ovdije...

Citam sad na netu da su se ukinule knjižice vozila... pa kako ce onda npr policajac znat karakteristike mog vozila(aludiram na ono da je jace od 80 kw)?

NA OVOM FORUMU SVAKI PUT KAD OTVORIM NOVU TEMU ILI NESTO PITAM MORAM DVA PUTA PITATI TJ PONOVITI DA BI MI NETKO ODGOVORIO...PA PITAM SE PITAM ZAŠTO :/
10 godina
neaktivan
Polaganje vozačkog

Pozz ljudi,evo da se i ja malo ukljucim u ovu veliku diskusiju,veoma bitnu.Ja sam prije par dana polozio vozacki po treci put,u Banja Luci.Moram odmah da kazem da je velika stvar do instruktora.Ja nisam imao dobrog instruktora,vise sam ja sam naucio po gradu nego sto me on naucio,mada sam imao neko vozacko iskustvo 5 godina prije polaganja vozackog ispita.Moj instruktor je samo cutao ja sam samo vozio nije mi uopste ukazivao paznju na neke greske,za koje sam ja mislio da je dobro.Prvu pomoc i testove sam polozio iz prve,osvojio maksimalno 120 bodova na testovima.

- Prvi put sam pao jer nisam znao parkirati unazad(parkirao sam onako po orjentaciji kako sam umeo i znao).nisam bio ljut na komisiju koliko sam bio na svog instruktora.Previse sam se priblizio lijevom autu i nagazio liniju.Polagao sam na golfu 5.Zatim sam onako ljutit otisao kuci,odmah prijavio ponovni izlazak 120 KM(60evra) i uzeo svoje auto otisao na parking i vjezbao.Nakon par puta sam naucio pravilno parkirati.
- E doslo je i drugi put polaganje.Dobijem najgoreg ispitivaca (komisiju) i tu me uhvati trema.Napravim tri diskreditirajuce greske.Ne znam kako sam ih napravio jednostavno nisam bio svjestan sta radim.Nabrojacu vam neke,i nemojte to praviti kad polazete.Radio sam kretanje pod rucnom,zaboravio prebaciti u prvu brzinu,ostao u drugoj i zamalo spalio kvacilo.Usao sam normalno u jednosmjernu a katastrofa kad sam ilazio iz nje.Zatim kad sam kretao polaganje,zaboravim spustiti rucnu.Kad sam izlazio iz jedne jednosmjerne nisam vidio plavi znak obavezno desno ja sam krenuo pravo.Jednom prodjem kroz STOP onako polako.Ma uzas.Sa druge strane je i pritisak jer moras placati dodatnih 60 evra za svaki izlazak.Ne znam koliko je kod vas u HR-u.Onda sam izgubio svaku nadu,mada sam za sebe smatrao da sam siguran vozac.Inace mi se to ne desava kad se vozim sam,nemam nikakvu tremu,pazim saobracaj...samo sa komisijom imam tremu.

- Iduce sedmice sam izasao treci put na polaganje.Sto se kaze,,treca sreca,, :D Rekao sam sebi ma vozi svoju voznju budalo,cega se bojis.Nisam imao nikakvu tremu nista dok nisam sjeo za volan i cekao ko ce od komisije sjesti u moj auto.E sad pogodite??? Opet mi je isti taj u komisiji (najgori)sto me oborio drugi put.Opet me pocela trema hvatati,ali sam se i dalje drzao one recenice.Vozio sam opusteno,prosao kroz par kruznih tokova,nisam nigdje nijednu gresku napravio,vozio sam oko pola sata,radio bocno parkiranje iz prvog puta,okretanje voznjom unazad,kretanje pod rucnom,kretanje bez rucne,sve odlicno odradio,Medjutim,dosao sam na semafor i bila je uslovna strelica desno.Stao sam,propustio pjesake,krenuo do linije preglednosti,propustio sva auta koja su se kretala ulicnom na koju se ukljucujem,medjutim tad kad sam skretao na tu ulicu u koju se ukljucujem, dosao sam na zebru i vidio da je pjesacima crveno svjetlo,krenuo sam i kad sam nagazio pjesacki tad je pjesacima prebacilo zeleno svjetlo,ja sam samo prosao.To je jedino sto sam imao i mislio sam da sam pao na tome.Medjutim vratio sam se na polaznu tacku,ispit je bio zavrsen.Ispitivac (komisija) je razmisljao nesto i pitao me da li znam gdje sam pogrjesio.Odlucno sam odgovorio da znam.Zatim je rekao da ne postivanje prava prvenstva prolaza 100 bodova.Zatim mi je rekao da sam polozio i cestitao mi.Bio sam mnogo srecan a sa druge strane mi je nesto govolio da me je pustio,iako nisamni gdje napravio nijednu gresku.Kakva su vasa iskustva,da li ste imali takve situacije kod kojih ste prolazili.

- I za kraj jedan savjet za one koji polazu.Pazite na saobracajne znakove,pogotovo strelice prije raskrsnica koje vam govore gdje trebate ici.Vozite polako ali mjenjajte brzine,ako mozete u trecoj ici prebacite u tu trecu nemojte se vuci u drugoj.Na STOP obavezno stati bar tri sekunde,sto su jako vazne jer se koncentrisete na dalji tok saobracaja za te tri sekunde sto stojite na stop-u.Vozite bez ikakve treme jer pravite velike gluposti.Ta komisija to su samo obicni ljudi koji su placeni i nisu nista bolji od vas

2 0 hvala 0
15 godina
odjavljen
ante5656 kaže...

Pozdrav

mozda i nije prava tema al evo risikirat cu pa pitat ovdije...

Citam sad na netu da su se ukinule knjižice vozila... pa kako ce onda npr policajac znat karakteristike mog vozila(aludiram na ono da je jace od 80 kw)?

Prije je bila knjižica vozila i prometna, sada je samo prometna. Dakle nosiš nju sa sobom, i u njoj pišu tehnički podaci.

Svi smo mi Mentalist.
17 godina
neaktivan

U Hrvatskoj je ponovno polaganje oko 800kn/200KM i istina je to što kažeš, drugi izlazak je ogormno opterećenje. Nije meni što ću roknut i radi izgubljenog vremena, nego što ću opet morati platiti izlazak, i objasniti starcima "e daj još 800kn". 

Prvi put sam roknuo radi gluposti i treme, a drugi put kad sam polagao su mi samo u glavi bili pare i misao "jbt, ako opet roknem, to je još 800kn!".

Odlično sam odvozio, bez jedne greške i položio.

Ali normalno, nitko ne vozi savršeno pa mi je počeo srat zašto nisam stao prije željezničke pruge (ima funkcionalna rampa) i pričat kako su oni nekad pred 30, 40 god morali stati ispred pruge, izaći iz auta, otići do pruge i pogledati lijevo desno dal ide vlak, pa se vratiti u auto i krenuti preko. Wtf?

Can't find a better Jam!
10 godina
neaktivan

Upravo tako,svaki novi izlazak je novo opterecenje na budzet.Pored toga sto je veliki pritisak,moras uzimati i dodatne casove u auto skoli koje naravno platis.Obori te  namjerno da platis ponovni izlazak plus dodatni casovi u auto skoli,mada ja nisam uzeo iz principa ni jedan dodatni cas.Jer ipak platiti 200 KM kod vas i 120 KM kod nas za ponovni izlazak nije nikako mali iznos novca,obzirom da nema posla i da je ogromna kriza.
Tako je i meni tad u toku voznje rekao zasto nisam stao ispred pjesackog.Nisma stao jer sam vidjeo da je crveno svjetlo prebacilo je na zeleno tek kad  sam nagazio na pjesacki.Sve u svemu sam polozio tada i nastojacu da ovo ostane samo jedno lose iskustvo,koje pod hitno treba zaboraviti i ne misliti na to dok vozis.

13 godina
neaktivan
Gunner_V kaže...

Ali normalno, nitko ne vozi savršeno pa mi je počeo srat zašto nisam stao prije željezničke pruge (ima funkcionalna rampa) i pričat kako su oni nekad pred 30, 40 god morali stati ispred pruge, izaći iz auta, otići do pruge i pogledati lijevo desno dal ide vlak, pa se vratiti u auto i krenuti preko. Wtf?

Pa jel ima stop a pruzi? U sesvetama je to pad iako ima u rampa i svetlosno i audio upozorenje. Stanes pogleda s signalizaciju, krenes i prije nego pocnes prelaziti prugu pogledat lijevo desno da li nailazi vlak u slučaju da ne radi signalizacija, to je po ps-u

It takes only a blink of an eye for the perfect ride to become undone. When sex was safe and motor racing dangerous. WRC is for boys, Group B was for men.
Poruka je uređivana zadnji put pet 15.5.2015 8:50 (ja111).
10 godina
neaktivan
MIckoGL kaže...

Upravo tako,svaki novi izlazak je novo opterecenje na budzet.Pored toga sto je veliki pritisak,moras uzimati i dodatne casove u auto skoli koje naravno platis.Obori te  namjerno da platis ponovni izlazak plus dodatni casovi u auto skoli,mada ja nisam uzeo iz principa ni jedan dodatni cas.Jer ipak platiti 200 KM kod vas i 120 KM kod nas za ponovni izlazak nije nikako mali iznos novca,obzirom da nema posla i da je ogromna kriza.
Tako je i meni tad u toku voznje rekao zasto nisam stao ispred pjesackog.Nisma stao jer sam vidjeo da je crveno svjetlo prebacilo je na zeleno tek kad  sam nagazio na pjesacki.Sve u svemu sam polozio tada i nastojacu da ovo ostane samo jedno lose iskustvo,koje pod hitno treba zaboraviti i ne misliti na to dok vozis.

Ovdje je obavezno uzet bar 3 dodatna sata. Ispadne oko 960 kuna ukupno ako padnes.

14 godina
ja111 kaže...
Gunner_V kaže...

Pa jel ima stop a pruzi? U sesvetama je to pad iako ima u rampa i svetlosno i audio upozorenje. Stanes pogleda s signalizaciju, krenes i prije nego pocnes prelaziti prugu pogledat lijevo desno da li nailazi vlak u slučaju da ne radi signalizacija, to je po ps-u

Ima, ovaj je znak ovaj prekrizeni X, ako nema X-a vlak/tramvaj ima prednost:

http://www.24sata.hr/image/nije-stao-na-znak-stop-pa-ga-je-udario-putnicki-vlak-504x335-20080519-20101019005542-89930.jpg

17 godina
neaktivan
Luka123 kaže...
ja111 kaže...
Gunner_V kaže...

Ima, ovaj je znak ovaj prekrizeni X, ako nema X-a vlak/tramvaj ima prednost:

http://www.24sata.hr/image/nije-stao-na-znak-stop-pa-ga-je-udario-putnicki-vlak-504x335-20080519-20101019005542-89930.jpg

Nije bilo znaka stop jer je rampa. Nisam u životu vidio rampu I znak stop na istom prijelazu?

Can't find a better Jam!
14 godina

Ekipa zna li tko kada idem na ljecnicki da li trebam sto ponjeti osim 500 kn i zdravstvene?

14 godina
neaktivan

Trebas ponjeti od svog obiteljskog lijecnika onaj papir da ne bolujes od nekih drugih bolesti kronicnih.

14 godina

Aha ... a znate li jel iakko moguce bez toga .. jer nemam pravo na ovo zdravstveno osiguranje pa .... 

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice