Polaganje vozačkog izdvojena tema

poruka: 2.915
|
čitano: 1.351.460
|
moderatori: XXX-Man, pirat, vincimus, DrNasty
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
Polaganje vozačkog

Ja imam navuku na raskrižju kad je ravno ili nizbrdo  kretati drugom brzinom

onda žmigavac dajem samo kad ima neko iza mene

kad nema skrećem bez žmigavca ,

od kad sam sjeo za volan auto mi se ugasio samo 4 puta sad se ne ugasi ni u 2 brzini  kad krećem čim se počne gušiti automatski stiskam kuplung dodam gasa i ponovo puštam .

jednom sam se sa punim gasom uključio u promet dodam gas puštam kvačilo guši se dodam još gasa opet se guši i nakraju pritisnem gas do poda i izletim a gume cvile ljudi se okreću i gledaju xd

Poruka je uređivana zadnji put ned 1.2.2015 15:31 (expert man).
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
Polaganje vozačkog

Bit će mjenjanja lamele s takvim kretanjem.

9 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Polaganje vozačkog

Neće promjenjena je prošle godine može neko vrijeme i moj stari isto tako kreće u 2 pa nekad i u 3 pa mu lamela traje u prosjeku 6 godina

Moj PC  
0 3 hvala 0
13 godina
Re: Polaganje vozačkog
Daka96 kaže...
SimeKZ kaže...
expert man kaže...

Koliko vas je sjelo za volan prije vozačkog i jeli vam to pomoglo ili ne

Nema potrebe za tim.... 

Pa bolje da je prije autoskole ucio kretati sa nekim ili vozio po nekom parkingu. Bolje doc u autoskolu sa vec nekakvim znanjem nego da neznas nista. 

Ne znam, puno je bolje da ako vec nikad nisi sjeo da prvi puta sjednes sa instruktorom... ja prije autoskole nisam pipno auto, pa mi je instruktor stalno govorio da sam vozio prije autoskole. Hebiga, sve je stvar osjecaja i nekakve logike... Najbolje je doc tabula rasa pa nek te uci od pocetka.

https://www.youtube.com/user/crazypeopleteamcro
16 godina
expert man kaže...

Neće promjenjena je prošle godine može neko vrijeme i moj stari isto tako kreće u 2 pa nekad i u 3 pa mu lamela traje u prosjeku 6 godina

To je debilizam i točka.

Ja sam dosta vozio prije autoškole i bilo mi je super. Položio bez problema. Ove sve detalje koje ste radili prije lako promijenite, nije to ne znam kakva navika. Ono što je mene najviše živciralo je motanje po gradu s dvije ruke... 

www.damagehigh.com // Don`t fix what ain`t broken!
15 godina
odjavljen
expert man kaže...

6 godina? lol

Uglavnom to je prilično loša brojka, ali vidim da nije ni čudo s obzirom na stil vožnje.

Svi smo mi Mentalist.
13 godina
Polaganje vozačkog

Prva brzina za zahebanciju stavljena :D

Moj PC  
5 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
DamageHigh kaže...

Ono što je mene najviše živciralo je motanje po gradu s dvije ruke... 

Zato što većina instruktora ne zna pravilno objasniti dokle ide koja ruka.

Naime, volan se simetrično podijeli na 180° za svaku ruku. Vertikalno. Lijeva strana lijevoj ruci, desna strana desnoj ruci.

Recimo da motate puni desno iz pozicije 10:10, lijeva ruka mota do 12:00, desna preuzima ide do 06:00, lijeva preuzima i ide do 12:00.

Nakon što to uradite par puta iznimno je jednostavno.

14 godina
neaktivan
expert man kaže...

Pa nije to kamion da krece iz 2 il 3 

A ovo sta sam ja dobio 5 td-u nemoze mi nitko reci da je bolje doc u autoskolu i neznat nista nego znati. Pa i instruktori su sretni kada je neki kandidat vozio prije bar po nekoj njivi, parkingu.

Mi u skoli kad smo prvo na auto isli odma je pitao dali je netko vozio prije i naravno bilo mu je glupo kada netko nije nikad sjeo u auto a imao je tu mogucnost, dobro ja sam u prometnoj skoli to sve rijesio kada sam isao za vozaca,

ali i u obicnoj autoskoli instruktori vole kada netko vec zna osnove.

Poruka je uređivana zadnji put ned 1.2.2015 18:25 (Daka96).
13 godina
neaktivan
Daka96 kaže...

Mi u skoli kad smo prvo na auto isli odma je pitao dali je netko vozio prije i naravno bilo mu je glupo kada netko nije nikad sjeo u auto a imao je tu mogucnost, dobro ja sam u prometnoj skoli to sve rijesio kada sam isao za vozaca,

Pa tko ima mogućnost da sjedne u automobil prije nego što dobije vozačku? Samo netko dovoljno glup da rizikuje ogromne kazne.

13 godina
Polaganje vozačkog

Ima netko ona pitanja PDF Word dokument koja se vrte na ispitima propisi ? Hvala :)

0 0 hvala 0
14 godina
ContoNick kaže...

Ima netko ona pitanja PDF Word dokument koja se vrte na ispitima propisi ? Hvala :)

Evo poslao sam ti u PM.

14 godina
neaktivan
Onjegin kaže...
Daka96 kaže...

Pa tko ima mogućnost da sjedne u automobil prije nego što dobije vozačku? Samo netko dovoljno glup da rizikuje ogromne kazne.

Pa to da sjedne u auto ne podrazumijeva se da vozi po cesti nego po nekom poligonu, parkingu tek toliko da nauci neke stvari.

13 godina
Daka96 kaže...
Onjegin kaže...
Daka96 kaže...

Pa to da sjedne u auto ne podrazumijeva se da vozi po cesti nego po nekom poligonu, parkingu tek toliko da nauci neke stvari.

Naucis to u autoskoli... zato ides u autoskolu, da naucis osnovne stvari.

14 godina
neaktivan
SimeKZ kaže...
Daka96 kaže...
Onjegin kaže...
Daka96 kaže...

Naucis to u autoskoli... zato ides u autoskolu, da naucis osnovne stvari.

Istina. Naucis u autoskoli isto te stvari, ali ipak je ljepse da vec znas nesto pa olaksas sebi i instruktoru, a ako netko ide u autoskolu valjda ga to sve zanima i prije nje je sigurno raspravljao sa nekim iz obitelji ili prijateljem da mu pokaze nesto sto ga zanima.

13 godina
dinos3 kaže...
ContoNick kaže...

Evo poslao sam ti u PM.

Hvala, ali File has expired and does not exist anymore on this server. Ako može reupload :) 

15 godina
neaktivan
Polaganje vozačkog

A i u tih 35 sati ćeš više naučiti i poboljšati vještinu ako prvih 5 sati ne vježbaš kretanje bez gašenja i prebacivanje brzina..

Osobno sam se vozikao po praznim(bolje rečeno, nekorištenim) ulicama i sad sam na 5 satu i, bar koliko sam ja primjetio, instruktor me ne ispravlja osim kad mi govori da kasno palim žmigavac za skretanje.

To nikako da pogodim..

Sarcasm-ability to insult idiots without them realising it ;)
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Paradox1 kaže...

Evo par mojih loših navika:

prelazak preko ležečih u leru

zapravo ti to i nije losa navika. cesto su kod nas lezeci ili razhebani ili visoki, pa samim time ako ga pređes u leru manje steti getribi i motoru jer su fizicki odvojeni. ja to stalno radim...

OLD FORDS NEVER DIE...THEY JUST GET FASTER /// Ride or die, remember? /// If Clarkson says that the Focus RS is brilliant, who am I to disagree..
14 godina
ContoNick kaže...
dinos3 kaže...
ContoNick kaže...

Evo poslao sam ti u PM.

Hvala, ali File has expired and does not exist anymore on this server. Ako može reupload :) 

Rijeseno 

15 godina
neaktivan
Onjegin kaže...
Daka96 kaže...

Koliko sam ja puta vozio bez dozvole i koliko je puta policija prošla autom vozila iza mene ispred čak su me i pretjecali, jednom mi je čak i prišao policajac ja reko sad je gotovo sad ce me kazniti kad on samo reče da nesmjem parkirati uz cestu (ja stao pored kioska) i da maknem auto koliko je ovo glupo ?

a što ću kad moram najbliži grad je udaljen 10 km a autobus ide previše rano

14 godina
neaktivan
Polaganje vozačkog

dali netko zna : naime imam staru vozacku s b kategorijom ,radni strojevi i mopedi ,kako bi se nova vodila za te mopede jer mozda planiram uzet skuter ili motor do 50 ccm

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Majestic Ik kaže...

dali netko zna : naime imam staru vozacku s b kategorijom ,radni strojevi i mopedi ,kako bi se nova vodila za te mopede jer mozda planiram uzet skuter ili motor do 50 ccm

ipak nasao na stranicama hak-a ,sve objasnjeno ,ali mi nije nes jasno. ako mogu voziti recimo skuter od 50 ccm ,dali takoder mogu voziti i motocikli od 50 ccm recimo (sportski)

14 godina
neaktivan
Majestic Ik kaže...
Majestic Ik kaže...

ipak nasao na stranicama hak-a ,sve objasnjeno ,ali mi nije nes jasno. ako mogu voziti recimo skuter od 50 ccm ,dali takoder mogu voziti i motocikli od 50 ccm recimo (sportski)

Mozes.

14 godina
neaktivan
Daka96 kaže...
Majestic Ik kaže...
Majestic Ik kaže...

Mozes.

Nece bit problema s murijom 

14 godina
ContoNick kaže...

Evo imas ovdje materijala za sve: https://dl.dropboxusercontent.com/u/20590482/Vozacki.zip

Ja sam samo iz ovoga ucio.

WordPress ❤
15 godina
Onjegin kaže...
Daka96 kaže...

pa dobro, ne voznja po cesti gdje moze bit policije ali ako imas veliko dvoriste ili na nekom velikom starom parkiralistu zasto ne, recimo mene je oduvijek zanimala voznja tako da sam u 6. osnovne prvi put vozio sam po tom velikom parkiralistu koje je uvijek prazno a stari je bio kraj mene na suvozackom, kasnije sam vec isao do nekih 80 km/h i tek tad skuzio kako je volan osjetljiviji na toj brzini haha...tako da lakse je i tebi i instruktoru kad vec znas neke stvari...sere mi se kad cujem one glupace sta polazu, ide zavoj a ona digne ruke s volana i vristi sta sad sta sad pomozi 

Bolje biti glup nego celav, manje se vidi...
Poruka je uređivana zadnji put ned 1.2.2015 20:48 (domac5).
15 godina
odjavljen
Daka96 kaže...
expert man kaže...

Pa nije to kamion da krece iz 2 il 3 

A ovo sta sam ja dobio 5 td-u nemoze mi nitko reci da je bolje doc u autoskolu i neznat nista nego znati. Pa i instruktori su sretni kada je neki kandidat vozio prije bar po nekoj njivi, parkingu.

Moj instruktor je rekao da im više paše kad dobiju nekoga tko nije vozio. Netko tko je vozio prije škole je mogao dobro, ali i loše naučiti. A da ne govorim ako se vozilo po cesti, onda se sigurno nešto loše naučilo.

Lord_Marko kaže...
Paradox1 kaže...

Evo par mojih loših navika:

prelazak preko ležečih u leru

zapravo ti to i nije losa navika. cesto su kod nas lezeci ili razhebani ili visoki, pa samim time ako ga pređes u leru manje steti getribi i motoru jer su fizicki odvojeni. ja to stalno radim...

Ustvari kvačilo odvaja motor i mjenjač, ler ne. Ler odvoji nešto u mjenjaču.

Daka96 kaže...
Majestic Ik kaže...
Majestic Ik kaže...

Mozes.

Ne može. Ako je motocikl, onda nije moped. Ako ima 50ccm ali može ići više od 50kmh, onda je motocikl i ne smije ga voziti. Smije voziti samo dvokotače s malom tablicom. A ako ima 50ccm, i ne može ići brže od 50kmh, onda je moped, kako god izgledao, ima mopeda koji izgledaju kao sportive, chopperi, itd.

Svi smo mi Mentalist.
16 godina
Jakovp kaže...

Ustvari kvačilo odvaja motor i mjenjač, ler ne. Ler odvoji nešto u mjenjaču.

Pa no...ista stvar. Poanta je da se sila s kotača ne prenosi na motor. Koliko je to stvarno korisno kod ležećih, ne znam, ali i ja imam takvu praksu.

www.damagehigh.com // Don`t fix what ain`t broken!
14 godina
neaktivan
Jakovp kaže...

Ne može. Ako je motocikl, onda nije moped. Ako ima 50ccm ali može ići više od 50kmh, onda je motocikl i ne smije ga voziti. Smije voziti samo dvokotače s malom tablicom. A ako ima 50ccm, i ne može ići brže od 50kmh, onda je moped, kako god izgledao, ima mopeda koji izgledaju kao sportive, chopperi, itd.

Znaci nesmje se voziti aprilia rs 50 koja ide 90 bez blokade sa AM kategorijom ? Ne bih rekao, pa znam ja ljude koji voze i nikad problema nikakvih, a imaju AM kategoriju. Koliko ja znam sve sta ima malu tablicu moze se voziti, jedino ako skuter ide preko 50 te moze staviti na valjke pa dobis kaznu al za motocikl mislim da te nece stavljat na valjke, barem bio ovaj od 50ccm koji ide 90. Ovo za voznju prije autoskole ne vrijedi vise ni komentirati jer svatko ima svoje misljenje, a vecina njih na ovom forumu se pravi savrsena pa kad nemaju vozacku nesmju ni prstom taknuti vozilo  

Poruka je uređivana zadnji put ned 1.2.2015 23:00 (Daka96).
13 godina
Polaganje vozačkog

Svi voze dok ne dode problem... Tipa kakvih imamo u drzavi... vozi moj mali, nema problema nikad nikakvih. I onda ubije 2-3 ljudi.

Moj PC  
0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice