Sunčeva oluja 2013. bi mogla paralizirati Zemlju

poruka: 751
|
čitano: 125.699
|
moderatori: XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
protjeran
RE: Sunčeva oluja 2013. bi mogla paralizirati Zeml
pbandov kaže...

errr, sve si naopačke objasnio.Prvo, fazni pomak ima samo izmjenična struja a to nema veze sa ovime.I da, naboji tj. elektroni stvaraju ELEKTROmagnetsko polje (znači magnetsko polje sa određenom količinom energije......)No ovdje nije riječ o nabojima...Opet, znači već 5. citat -.-" , NEPRIJETI NAM UDAR NABOJA NEGO MAGNETSKOG POLJA.

a faradeyev kavezNEŠTITI OD MAGNETSKOG POLJA NEGO OD PROLASKA STRUJE.TJ. OD STRUJNOG UDARA.Evo jedan primjer, automobil vam djeluje kao faradeyev kavez (karoserija je od provodnog materijala), a pošto su kotači obloženi gumom (izolatorom) time vam u autu neće biti ništa ako vam spiči grom.Osim ako se držite za neki metalni dio, onda ćete malo zasvjetliti.

Jedini način da se zaštitiš od udara magnetskog polja je da se ukopaš malo dublje u zemlju i da obložiš zidove olovom.Ako netko ima volje raditi takvu ludost, olovo možete naći u svim CRT televizorima (oni debeli obični, katodna cijev unutar sadrži olovo).

Naučimo što je to fazni prostor. Ali dobro, ne da mi se objašnjavati. Da znaš kako su postavljeni vektori polja u jednog gibajućeg naboja onda bi razumio izraz fazno pomaknuti. Dalje nemam što o tome raspravljati.

Tko je rekao da je riječ o udarima naboja? Ali kad smo kod toga, nauči točno što je to sunčev vjetar, što se događa kod peturbacija, i nauči da kod solarnih oluja nikako nema magnetskog polja, a da ga ne prate ioni visokih brzina (pod visokih gledamo na nerelativističke brzine). Uz sve to ti bi bilo dobro pogledati pojam aurora borealis i aurora australis (ista stvar drugo mjesto).

Zadnje: Fazni pomak ima samo izmjenična struja??? Jel ja to pričam sa srednjoškolcem možda? Prvi razred?

Faznih pomaka ima na svakom koraku u svemiru, materiji itd. Zato treba naučiti što je to fazni prostor prije nego se počinje raspravljati o stvarima o kojima se ništa ne zna osim preko wikipedie.

Hvala.

Sir Crapsalot.
16 godina
protjeran
SupremeCommander kaže...

Neznam otkud nalazis te podatke, ali nakon malo kopanja po webu:

"Static magnetic fields are not shielded at all by a Faraday cage"

" Faraday cage, Faraday shield or Hoffman Box is an enclosure formed by conducting material or by a mesh of such material. Such an enclosure blocks out external static electric fields. "

"Faraday cages cannot block static and slowly varying magnetic fields, such as Earth's magnetic field (a compass will still work inside). "

Evo sto se nudi kao zastita od magnetskog polja:

http://www.magnetic-shield.com/products/mumetal.html

Navali narode dok jos ima... Nevinašce

1. Čitaj sa razumijevanjem prije citiranja.

2. Od kada je magnetsko polje generirano sunčevom olujom statičko?

Ako misliš mene ispravljati u tome daj prvo pročitaj što sam napisao i opisao.

Hvala

Sir Crapsalot.
15 godina
neaktivan
Buffer Overflow kaže...
pbandov kaže...

errr, sve si naopačke objasnio.Prvo, fazni pomak ima samo izmjenična struja a to nema veze sa ovime.I da, naboji tj. elektroni stvaraju ELEKTROmagnetsko polje (znači magnetsko polje sa određenom količinom energije......)No ovdje nije riječ o nabojima...Opet, znači već 5. citat -.-" , NEPRIJETI NAM UDAR NABOJA NEGO MAGNETSKOG POLJA.

a faradeyev kavezNEŠTITI OD MAGNETSKOG POLJA NEGO OD PROLASKA STRUJE.TJ. OD STRUJNOG UDARA.Evo jedan primjer, automobil vam djeluje kao faradeyev kavez (karoserija je od provodnog materijala), a pošto su kotači obloženi gumom (izolatorom) time vam u autu neće biti ništa ako vam spiči grom.Osim ako se držite za neki metalni dio, onda ćete malo zasvjetliti.

Jedini način da se zaštitiš od udara magnetskog polja je da se ukopaš malo dublje u zemlju i da obložiš zidove olovom.Ako netko ima volje raditi takvu ludost, olovo možete naći u svim CRT televizorima (oni debeli obični, katodna cijev unutar sadrži olovo).

Naučimo što je to fazni prostor. Ali dobro, ne da mi se objašnjavati. Da znaš kako su postavljeni vektori polja u jednog gibajućeg naboja onda bi razumio izraz fazno pomaknuti. Dalje nemam što o tome raspravljati.

Tko je rekao da je riječ o udarima naboja? Ali kad smo kod toga, nauči točno što je to sunčev vjetar, što se događa kod peturbacija, i nauči da kod solarnih oluja nikako nema magnetskog polja, a da ga ne prate ioni visokih brzina (pod visokih gledamo na nerelativističke brzine). Uz sve to ti bi bilo dobro pogledati pojam aurora borealis i aurora australis (ista stvar drugo mjesto).

Zadnje: Fazni pomak ima samo izmjenična struja??? Jel ja to pričam sa srednjoškolcem možda? Prvi razred?

Faznih pomaka ima na svakom koraku u svemiru, materiji itd. Zato treba naučiti što je to fazni prostor prije nego se počinje raspravljati o stvarima o kojima se ništa ne zna osim preko wikipedie.

Hvala.

ma zaboli me više ku*ac i za magnete i naboje i sve pi*darije.Ak pukne nek pukne, imam gdje biti.

Majke ti mile ove rasprave gore nego srpski političari.

edit: Ta tema je već zaključena, svi ćemo pocrkavati i kraj priče, sada je trenutno spamanje o slijetanju na mjesec Iznenađen

Dont bug me!
Poruka je uređivana zadnji put sub 25.9.2010 22:28 (pbandov).
15 godina
neaktivan
EnlightenedPhoenix kaže...
pbandov kaže...

ovak narode, prije svega nelupetajte.Iskreno ja neznam dali "smo" bili na mjesecu.Ali ono što znam i što svaki kreten koji zna 1% o svemiru će znati da se zvijezde moraju vidjeti ako nema atmosfere, i sa atmosferom se vide, Bogu hvala.Na snimci slijetanja se samo dvije vide, što su reflektori od studija.Znači jedno je SIGURNO, snimka je fejk.

A svaka čast onima koji mogu vidjeti zastavu sa mjeseca.I ja vidim satelite kako se vrte po orbiti Izlanuo se

snimka je jako lose kvalitete, zbog toga se ne vidi vecina toga...

a satelite ako znas gdje treba gledati mozes vidjeti obicnim 10x dvogledom... (recimo ja sam gledao stanicu MIR zadnji puta kad je prolazila oko zemlje i vidjela se poprilicno dobro s 20x povecanjem na dvogledu...)

kakve veze što je loše kvalitete, pa odraz svjetlosti se treba najviše vidjeti.To uopće nepotvrđuje.

Dont bug me!
16 godina
odjavljen

Al stvarno, šta je da je, ošli ste u duboki offtopic i još se svađate. Cccc, sram vas bilo! Belji se

UKUSI SU KAO ŠUPCI-SVATKO IMA SVOG.
Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

treba preimenovati :

"Teorija teleskopa i mjeseca! 2010. bi mogla paralizirati Bug-ov forum"

Moj PC  
4 0 hvala 2
17 godina
vexx5555 kaže...

Al stvarno, šta je da je, ošli ste u duboki offtopic i još se svađate. Cccc, sram vas bilo! Belji se

A tak ti je to uvijek na ovakvim forumima. Nadje se par genijalaca, od kojih u biti niti jedan nezna odgovore, pa svi samo nesto pametuju... Smijeh 

Think locally, act globally...
16 godina
neaktivan

Za ove teoretičare, morate znati, da ako uperite laser u modul, vratiti će vam nešto manjeg inteziteta laser, što će reći da je netko bio tu i postavio taj modul a i zastavu.

Snimka jest snimana u studiju i režirao ju je Kubrick, ali to nije ta snimka koja se danas vrti, nego totalno smeće snimljeno u Hollywoodu. Ona bi bila puštena ako ne bi uspio prijenos tv signala s Mjeseca. Nedavno je bio dokumentara na HRT1 o tom i nemojmo opet.

Tema je Sunčeva oluja i da li se možemo zaštiti od nje.

Imamo televune, radivone, televizije, lektrika, lektrika, sva čuda, raj na zemlji brajo... Samo nemamo pisme, ni ognjišta ni smija... E!

3 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Smooth Operator kaže...

Tema je Sunčeva oluja i da li se možemo zaštiti od nje.

Može,Coppertone -da pocrnite a ne izgorite.

15 godina
neaktivan

a hebes to

Samo ugasi sve i briga te za oluju.

Kao sto sam cuo ta oluja samo djeluje na uredjaje koji su u pogonu a ne one koji su iskljuceni :P

bar se nadam da je to tacno :P

http://www.omgpop.com/?r=dqxd
Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
GamerMaster2041 kaže...

a hebes to

Kao sto sam cuo ta oluja samo djeluje na uredjaje koji su u pogonu a ne one koji su iskljuceni :P

a kako znati kad je tribas iskljucit? =O.

samo pise da ce bit 2013, pa neces valjda cijelu 2013. godinu bit bez elektricne struje xD.

valjda ce poslje znat otprilike kad ce doc ako i dode do te sunceve oluje uopce

15 godina
neaktivan
jojo_surf kaže...
GamerMaster2041 kaže...

a hebes to

samo pise da ce bit 2013, pa neces valjda cijelu 2013. godinu bit bez elektricne struje xD.

piše da če biti u 5. mjesecu 2013. Sigurno će odrediti i na točan sat kad dođe vrijeme.

16 godina
neaktivan

Već je 100^3 puta zemlju trebao pojesti neki svemirski dinosaur, tako da ne vjerujem :P

www.blockz.org - www.stanasoft.co.cc
Moj PC  
4 1 hvala 0
15 godina
neaktivan
ROFLOLMAO kaže...
jojo_surf kaže...
GamerMaster2041 kaže...

a hebes to

piše da če biti u 5. mjesecu 2013. Sigurno će odrediti i na točan sat kad dođe vrijeme.

da u trenutku kad dodje do erupcije oni ce znati

Prema tome imamo oko 8 minuta da sve iskljucimo i da se sve elektrane iskljuce.

Sjeb*n si ako si mobilni ostavio iskljucen.

Ajd ti za 8 minuta iz svega izvadi bateriju.

Iz kompjutera onu za BIOS.

Mobili

Bezicni

i sve sa baterijom

15 godina
neaktivan
GamerMaster2041 kaže...
ROFLOLMAO kaže...
jojo_surf kaže...
GamerMaster2041 kaže...

a hebes to

Mobili

Bezicni

i sve sa baterijom

u tih 8 minuti moraš znati šta ti je najvažnije :)

16 godina
odjavljen
GamerMaster2041 kaže...

Mobili

Bezicni

i sve sa baterijom

Ako si vješt onda ti je to i previše. Ne moraš sve ištekavat iz struje-dovoljno je isključiti osigurače (ako imaš automatske) ili ih odšarafiti (pregorni). Ja na primjer mogu za 10 minuta pohraniti i ručno pobrisati 1300 brojeva sa mobitela. To vrijeme uključuje umetanje/vađenje SIM kartice,paljenje moba,kopiranje brojeva i ručno brisanje brojeva(tipkom c). To je samo primjer kako se vještinom ubrzaju neke stvari.

UKUSI SU KAO ŠUPCI-SVATKO IMA SVOG.
16 godina
protjeran
GamerMaster2041 kaže...
ROFLOLMAO kaže...
jojo_surf kaže...
GamerMaster2041 kaže...

a hebes to

Mobili

Bezicni

i sve sa baterijom

Ja budem stavil svinutu iglu ispod biosove baterije,pa samo pritisnem i izleti :D, a za ostalo povadim osigurače...

15 godina
neaktivan
ma samo izvucite kabel za napajanje...
50Niggas
15 godina
neaktivan
1337Code_breaker kaže...

aha a baterija?

Bios jos nesto onako koristi bateriju da sacuva podatke pa ode mast u propast

16 godina
odjavljen
GamerMaster2041 kaže...
1337Code_breaker kaže...

aha a baterija?

Bios jos nesto onako koristi bateriju da sacuva podatke pa ode mast u propast

Bateriju imaju i mobiteli, laptopi, čak i neki televizori i playeri.

Kada ti netko kaže da si glup, bolje je šutiti nego govoriti i potvrditi da si glup.
15 godina
neaktivan

znaci ode kamion masti u propast

Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
odjavljen
GamerMaster2041 kaže...

znaci ode kamion masti u propast

Tako je. Te su baterije u nekim slučajevima čak i zalemljene na ploču, tako da ispada veliko sranje. Za 8 minuta se ne može baš rastaviti mobitel i odlemiti baterija. Treba nabaviti masku od olova (no iPhone 4 svejeno ne bi imao signala Smijeh).

Kada ti netko kaže da si glup, bolje je šutiti nego govoriti i potvrditi da si glup.
15 godina
neaktivan

Naplati negdje tu vjestinu, otvori servis za mijenjanje SIM kartica Iznenađen

The ONE and ONLY!
16 godina
odjavljen
PLASMAorLCD kaže...

Naplati negdje tu vjestinu, otvori servis za mijenjanje SIM kartica Iznenađen

Tada sam i radio u servisu. Cool

17 godina
neaktivan

Inača samo radi informacije, ''oluji'' neće trebati do nas 8 minuta nego par sati.

Ne radi se o svjetlosti pa da putuje 300000 km/s. Vjerojatno će nas upozoriti par sati ranije.

Uglavnom bit će zanimljivo.

16 godina
odjavljen
GuitarMaster kaže...

Inača samo radi informacije, ''oluji'' neće trebati do nas 8 minuta nego par sati.

Ne radi se o svjetlosti pa da putuje 300000 km/s. Vjerojatno će nas upozoriti par sati ranije.

"The speed of electromagnetic waves is certainly known and is defined to be exactly 299,792,458 m/s in vacuum (same as the speed of light)."

:/

EDIT: Svjetlost je elektromagnetski val određene frekvencije, jel tako?

A rifle is like a human. The stock is the skeleton, the scope is the eyes, the action is the brain, and the barrel is the heart. But you, the man behind the rifle, you are the soul.
Poruka je uređivana zadnji put ned 26.9.2010 23:18 (Sum_of_all_fears).
17 godina
neaktivan
Sum_of_all_fears kaže...
GuitarMaster kaže...

"The speed of electromagnetic waves is certainly known and is defined to be exactly 299,792,458 m/s in vacuum (same as the speed of light)."

:/

EDIT: Svjetlost je elektromagnetski val određene frekvencije, jel tako?

Sam elektromagnetski val ce udariti odmah i napraviti odredjenu stetu... a jos vise stete ce napraviti ionizirane cestice poslije toga...

In Control
16 godina
neaktivan
A oni će znati kojeg dana/tjedna će se to desit?
[=XII=] (_.:BRUNO:._) /////// Don't argue with trolls - it means that they win.
17 godina
neaktivan
milanji kaže...

Citao sam o tome prije godinu i pol. Zanimljivo i vrlo moguce. Knjiga Arthura C. Clarkea Oluja sa sunca zabavlja se tom tematikom i cak je on naveo kako se obraniti, nisam citao nadam se da cu je procitati, bar prije 2013Osmijeh.

E biseru... Arthur piše znanstvenu fantastiku a ne priručnike i self-help. Poanta knjige ti je da je Sunčeko prolupalo jer su vanzemaljci mrdali po njemu. Kolko znamo dosad je sunce radilo krš u pravilnim intervalima a vlade svijeta negiraju službeno postojanje vanzemaljaca tak da ti čitanje ove knjige nebi baš pomoglo

17 godina
neaktivan
Šef kaže...
A oni će znati kojeg dana/tjedna će se to desit?

Znati će nekih par minuta prije neg nas drapne jer imamo masu satelita u orbiti koji prate sunčevu aktivnost i jačinu zračenja a vjerojatno će ih još postaviti prije 2013. a do onda bi se mogli stvoriti sustavi na zemlji kojima bi se upozorilo ljude da isključe uređaje ili će se po dojavi gasiti trafo stanice i sva postrojenja za distribuciju struje.

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice