Stop krivotvorinama i piratstvu zaključana tema

poruka: 365
|
čitano: 119.629
|
moderatori: XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
Re: Stop krivotvorinama i piratstvu
(s)izgoreo kaže...
tnakir kaže...
1. Cijene ne mogu biti preskupe, mogu biti prevelike. Sto se tice tih 200 korisnika iz ankete, 99% njih su balavurdija kojoj tata i mama daju 50kn tjednog djeparca.

i što, da djete gladuje 8 tjedana u školi kako bi kupilo diablo ili da žica tatu da kupi na kredit i još se malo zaduži?

mišljenja sam da bi igre bar djeci trebale biti puno, puno dostupnije i to baš ove popularne i in koje svi žele igrati i koje ako nemaš si papak i šikaniraju te vršnjaci, također i igraći hardware

Trolicno! :P

Computer games do not affect kids: I mean if Pacman affected us as kids we'd all be running around in darkened rooms, munching magic pills while listening to repetitive electronic music!
17 godina
neaktivan
M_dipl. kaže...

koji tjeraju igrače da budu dio communityja i kupe igru.

kupiti da bi bio dio komune... ajde da je bar članarina, ovako je žalosno, marks se okreće u grobu {#}

ko ponavlja moje riječi jede govna iza peći
Poruka je uređivana zadnji put sri 16.5.2012 12:59 ((s)izgoreo).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
(s)izgoreo kaže...

i što, da djete gladuje 8 tjedana u školi kako bi kupilo diablo ili da žica tatu da kupi na kredit i još se malo zaduži?

Tako je. U moje doba nije bilo kompjutora i igrica. U školu smo pješačili 12 kilometara kroz šumu po kiši i sniježnoj mećavi. Dizali se u 3.45 da bi stigli u školu. A za gablec smo morali zaraditi cijepanjem drva za loženje.Poslijepodne pravi posao za preživjeti. A ova današnja dječurlija sve izvoljeva, ništa ne rade i samo bulje u taj ekran po cijeli dan. Radit' treba, radit'. Ne'š ti meni igrice..

13 godina
neaktivan
bed kaže...

Tako je. U moje doba nije bilo kompjutora i igrica. U školu smo pješačili 12 kilometara kroz šumu po kiši i sniježnoj mećavi. Dizali se u 3.45 da bi stigli u školu. A za gablec smo morali zaraditi cijepanjem drva za loženje.Poslijepodne pravi posao za preživjeti. A ova današnja dječurlija sve izvoljeva, ništa ne rade i samo bulje u taj ekran po cijeli dan. Radit' treba, radit'. Ne'š ti meni igrice..

Po ovome su tebi djeca najveći pirati? O što još neću pročitati na forumu.

16 godina
neaktivan

Ajde, što je ovaj gore popušio post pod ozbiljno, ali zar i ti?? Pitaj prvog čičicu, kako je u njegovo doba bilo..

4 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
bed kaže...

Ajde, što je ovaj gore popušio post pod ozbiljno, ali zar i ti?? Pitaj prvog čičicu, kako je u njegovo doba bilo..

eh, kasno palim... astma, alergije, zaledio mozak bit će

15 godina
neaktivan
(s)izgoreo kaže...
bed kaže...

eh, kasno palim... astma, alergije, zaledio mozak bit će

makni to cvijece sa slike pa ce ti bit lakse....nema peludi, nema problema

{#}

15 godina
Langsdorff kaže...

Prisiljava me zakon, zar ne? E sad, budući da me isti taj zakon ne štiti od lošeg proizvoda i lažnog marketinga izdavača, jedini način je da zaštitim samoga sebe kao kupca.

Piše li igdje u zakonu da moraš kupiti sadržaj ako ga ne želiš konzumirati. U ovom slučaju ti želiš igrati neku igru, i ako je igraš odnosno konzumiraš njen sadržaj ti je moraš platiti, sviđao se on tebi ili ne. Neki proizviđači daju demo/trial verziju svojih proizvoda radi probanja, a neki ne. To što neki ne daju ne znači da ti imaš pravo piratizirati.Tada imaš izbor kupiti ili ne. Ako nisi siguran hoće li te igra zadovoljiti, onda je nemoj kupiti i kraj priče.

Osim toga za svaku igru ima stotine reviewova, trailera i sl. tako da po tome možeš procijeniti sviđa li ti se igra.

Netko je ovdje povukao analogiju sa automobilima u smislu da auto možeš isprobati prije kupnje, a igru ne. To nije potpuno točno budući da neki prodavatelji ne daju tu mogućnost. Ako neki prodavač ti ne želi omogućiti isprobavanje auta prije kupnje, daje li ti to pravo da provaš u autosalon i ukradeš auto i malo ga isprobavaš pa ga vratiš?

Twitter- @capttawish Linux/GNU live forever.
13 godina
neaktivan
captain_soap_McTawish kaže...

Netko je ovdje povukao analogiju sa automobilima u smislu da auto možeš isprobati prije kupnje, a igru ne. To nije potpuno točno budući da neki prodavatelji ne daju tu mogućnost. Ako neki prodavač ti ne želi omogućiti isprobavanje auta prije kupnje, daje li ti to pravo da provaš u autosalon i ukradeš auto i malo ga isprobavaš pa ga vratiš?

AUTOMOBIL - ne možeš ga kopirati, ako ga ukradeš naneseš štetu trgovcu
PJESMA - možeš ju kopirati, ako ju kopiraš (ne kradeš) ne naneseš štetu trgovcu

Jel dosta više usporedbe sa krađom automobila???

17 godina
neaktivan

Pa, ako bi to mogao učiniti na način da napraviš duplikat auta iz trgovine...

17 godina
neaktivan

Piše li igdje u zakonu da moraš kupiti sadržaj ako ga ne želiš konzumirati. U ovom slučaju ti želiš igrati neku igru, i ako je igraš odnosno konzumiraš njen sadržaj ti je moraš platiti, sviđao se on tebi ili ne. Neki proizviđači daju demo/trial verziju svojih proizvoda radi probanja, a neki ne. To što neki ne daju ne znači da ti imaš pravo piratizirati.Tada imaš izbor kupiti ili ne. Ako nisi siguran hoće li te igra zadovoljiti, onda je nemoj kupiti i kraj priče.

Osim toga za svaku igru ima stotine reviewova, trailera i sl. tako da po tome možeš procijeniti sviđa li ti se igra.

ma mislim kakva je to obrnuta logika, oni imaju pravo a kupac nema pravo, valjda bi i kupci trebali imati prava kupaca, kako možeš kupiti igru a ne znati što u stvari kupuješ, nisi u redu prema sebi, prije je svaka igra imala demo, zašto se taj standard izgubio, jer košta? e pa nek košta hoću svoje pravo da probam prije nego kupim... i hebem ti salon koji neda da probaš auto, sve to treba tužiti, skupa sa plaćenim rewievima i cinematic treilerima koji nemaju veze sa igrom, ono ljudi koj vam je? zašto se staje na stranu multinacionalnih kompanija koje bi vlastitu majku prodala za pare, kakav je to trend, autistički mazohizam?

17 godina
neaktivan
(s)izgoreo kaže...

...kako možeš kupiti igru a ne znati što u stvari kupuješ, nisi u redu prema sebi, prije je svaka igra imala demo, zašto se taj standard izgubio, jer košta? e pa nek košta hoću svoje pravo da probam prije nego kupim...

Slažem se u ovom dijelu. Svaka igra bi morala imati demo ili trial verziju. Mislim da je sasvim opravdano igru skinuti i isprobati, i sam to radim za skoro sve PC igre (konzolaške gotovo uvijek imaju demo), međutim oni koji je skinu i isprobaju najčešće je ne kupuju.

Uglavnom, skini igru i isprobaj. Ako ti se sviđa kupi. Al nemoj odigrat 10-15-50 sati i reć da ne vrijedi tvoje love. To je jadno.

Raptr - dannyhr | Xfire - dannyhr | Steam - danny_hr | XBL - DannyHR | Twitter - @danny_hr
15 godina
ATIRade kaže...

AUTOMOBIL - ne možeš ga kopirati, ako ga ukradeš naneseš štetu trgovcu
PJESMA - možeš ju kopirati, ako ju kopiraš (ne kradeš) ne naneseš štetu trgovcu

Jel dosta više usporedbe sa krađom automobila???

DigiMagic kaže...

Pa, ako bi to mogao učiniti na način da napraviš duplikat auta iz trgovine...

Pa ti opet auto vratiš trgovcu, samo ga ukradeš da ga isprobaš.

No mislim da ta stvar sa kopiranjem i nekopiranjem glupa. Industrija igara mora zarađivati isto kao i industrija automobila. Novac koji je uložen na razvoju igre mora se vratiti. Kad nitko ne bi kupovao, onda bi industrija jednostavno propala. Netko jednostavno mora kupovati igru, i to mora biti svatko tko tu igru igra. Ako ti se ne sviđa igra, a igraš je, ti si je dužan platiti isto kao i onaj kojemu se ta igra sviđa. Nije bitno bi li je ti kupio ili ne, ako konzumiraš njezin sadržaj onda ga konzumiraš pod istim uvjetima kao i svatko.

Twitter- @capttawish Linux/GNU live forever.
13 godina
protjeran

Piše li igdje u zakonu da moraš kupiti sadržaj ako ga ne želiš konzumirati.

Imam osjećaj da si se malo pogubil. Prvo si pričao o sadržaju kojega konzumiram, a sada isto pričaš o sadržaju kojega ne želim konzumirati. Isto tako imam osjećaj da ne shvaćaš pojam konzumacije onako kako bi trebalo. U svakom slučaju, nisam zainteresiran za daljnje plesanje na ovu tematiku. Rekao sam, i argumentirao, sve što sam želio.

Pro tip: Na kraj upitne rečenice ide onaj spigani uskličnik.

TD za ne kuženje sarkazma i ironije.
17 godina
neaktivan
Danny_HR kaže...

Slažem se u ovom dijelu. Svaka igra bi morala imati demo ili trial verziju. Mislim da je sasvim opravdano igru skinuti i isprobati, i sam to radim za skoro sve PC igre (konzolaške gotovo uvijek imaju demo), međutim oni koji je skinu i isprobaju najčešće je ne kupuju.

Uglavnom, skini igru i isprobaj. Ako ti se sviđa kupi. Al nemoj odigrat 10-15-50 sati i reć da ne vrijedi tvoje love. To je jadno.

a jadno je što ćeš čovjek koji je na moralnoj stranputici si mora naći neko opravdanje, barem ima grižnju savjesti pa se opravdava ako već nema love ili je škrtibaba

Poruka je uređivana zadnji put sri 16.5.2012 15:10 ((s)izgoreo).
17 godina
Stop krivotvorinama i piratstvu
Svijet ovako funkcionira:

Proizvodjaci pokusavaju opljackat kupce koliko god to mogu, bilo legalnim putevima koji nebi trebali biti legalni, bili nelegalnim, pa dokle ide ide...

Kupci pokusavaju doci do sto vise "dobra" sto jeftinije ili po mogucnosti, besplatno...

I to je u prirodi covjeka, i to je normalno...
Intel i5 2550K;Asus Maximus IV Gene-Z/Gen3; GSkill 2X4 Gb 1600 Mhz;Sapphire ATI Radeon 5850 1 Gb;Hdd Samsung F3 1 Tb X 2
Moj PC  
3 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Deus ex machina kaže...
No, pazi sad - kupio sam Batman: AC na Steamu, i onda par tjedana kasnije uzeo xBox360 i xBox verziju. LIjepo sam pisao na Steam da li bi bilo moguce da mi vrate novac za Batmana, i objasnio iskreno zasto. Rekao sam da mogu vidjeti da mi je playtime 0.

Lijepo su bez problema vratili punu cifru u moj Steam wallet. Istina, nije mi islo natrag na kreditnu karticu, ali svejedno sam dobio lovu natrag. True story.

Dakle, nisu svi publisheri gadovi. Ima ih tona, ali nisu svi.

Da, to je ok....ALI zašto ti nisu vratili novac na kreditnu karticu nego u steam wallet?

To je kao da kupiš mikrovalnu za 300kn (i recimu u cashu ili preko žiro/tekućeg) u Konzumu, dođeš doma ona ne radi. Vratiš se natrag i želiš povrat novca, a Todorić ti da tih 300kn u bonovima i tako te prisili da moraš opet kod njega kupiti mikrovalnu (ali sada možda od drugog proizvođača).

pr0n lesbians Y U NO EXIST IRL?! ლ(ಠ益ಠლ)
14 godina
neaktivan

Zato jer igra za razliku od mikrovalne nije pokvarena i o dobroj volji trgovca ovisi da li ce ti ikako izaci u susret. 

2 0 hvala 0
17 godina
BlueMax kaže...

Zato jer igra za razliku od mikrovalne nije pokvarena i o dobroj volji trgovca ovisi da li ce ti ikako izaci u susret. 

to je dvojbeno takodjer, znajuci koliko pacheva izlazi za igre van... prakticno na dnevnoj bazi

Intel i5 2550K;Asus Maximus IV Gene-Z/Gen3; GSkill 2X4 Gb 1600 Mhz;Sapphire ATI Radeon 5850 1 Gb;Hdd Samsung F3 1 Tb X 2
13 godina
neaktivan

w w
...

OMAĐIJAJ ME !!!!!!!!!!!!!
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Da, to znam, ali ja bih za razliku od Deusa inzistirao da mi vrate tih 50€ natrag pod moju punu kontrolu, pa nisu glupi da ne mogu provjeriti da igru još nije ni pokrenuo (vjerovatno ni instalirao).

pr0n lesbians Y U NO EXIST IRL?! ლ(ಠ益ಠლ)
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Kant kaže...

Proizvodjaci pokusavaju opljackat kupce koliko god to mogu, bilo legalnim putevima koji nebi trebali biti legalni, bili nelegalnim, pa dokle ide ide...

Kupci pokusavaju doci do sto vise "dobra" sto jeftinije ili po mogucnosti, besplatno...

Ali nije normalno da neki kupci uvijek imaju opravdanje i podrzavaju trgovca dok zdravo za gotovo uzimaju oduzimanje vlatitih prava. To je ona psihologija kmeta.

17 godina
To sam i sam primjetio, a nesto sam o tome i rekao u jednom prijasnjem postu: Dok je obicnim kupcima koji kupuju svakodnevno potrepstine za zivot sve skupo, kupci originalnih igara uvjeravaju sve zive oko sebe da su te igre ustvari jeftine, pa cak i prejeftine!

Zanimljiv fenomen...
Moj PC  
2 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Vecina ljudi ima kmetovski gen, a ljudski um je opcenito podlozan manipulaciji, pa se tako i prave vrijednosti lako iskrive taman toliko da pravo postane krivo (i obratno) zbog ostvarenja necijeg interesa. Po meni je glavna greska sto razvoj zastite nije pratio razvoj tehnologije. Kako su u vrijeme ploca ljudi kupovali iste i nitko nije lamatao jezicinom u prazan prostor i ljude trpao behind bars da bi opravdao svoj neuspjeh da zastiti intelektualno vlasnistvo. Izdavaci i svi koji su u ovom slucaju osteceni sami su krivi sto nisu dovoljno dobro zastitili proizvod koji su pustili na trziste i samo uzivaju plodove nedovoljnog zalaganja oko ostvarenja vlastitih ciljeva. Moralne vrijednosti ovise od pojedinca do pojedinca i na to apelirati je jednako glupo i besmisleno kao i moliti Boga za mir u svijetu. Kvaliteta samog medija na kojem se danas sadrzaj distribuira je spao na niske grane, odnosno nikad ni nije doveden na nuzno potreban visi nivo, jer se jedino gleda na trcanje za profitom. Dobar film ili dobra pjesma ima svoje kupce godinama i na odredjeni nacin postaje trajna vrijednost, dio povijesti i moderne kulture, ali zatrpani smo hiperprodukcijom kvazi umjetnika ciji je motiv gotovo iskljucivo novac, pa zbog toga svi podjednako cijene svoja "umjetnicka djela" iako im prava vrijednost nije ni priblizno ista, no to ne smije biti ocito kroz cijenu. To sve rade upravo zato da zbune krajnjeg kupca i svijet polagano postaje jedna velika "powered by internet" pozornica za predstave pune obmana i manipulacija (YouTube movie trailers), a godinama namjerno zaglupljivan narod uredno jede govna, jer su im mozgovi isprani kao nekvalitetna crna pamucna majica stara 5 godina.

Konkurencija je dobra dok postoji kvaliteta, ali u gomili tresa ona je gotovo nepovratno izgubljena i ostaje nam samo da pecamo u moru kvantitete i nadamo se da ce nas ulov biti nesto vise od puke obmane za prosjecnog zemljanina koji daje svoju donaciju brasna za kreiranje gigantske pogace od koje ce vjest obmanitelj masa bezbrizno zivjeti do kraja ovozemaljskog zivota. Dokle god je nepravda legalna, smijesno je piratstvo prezentirati kao problem. Treba mijenjati drustvo, educirati mase i djelovati preventivno, ali to mocnicima nije u interesu, jer ljudima koji misle svojom glavom i ne ponavljaju kao papige prazne fraze tesko je manipulirati i prodavati spinat pod blitvu.
http://www.ivonazivkovic.net/marihuana.htm
16 godina
neaktivan
Kant kaže...

Ma kako ti si pametan, zapanjen sam!!

Samo si zaboravio na jednu varijablicu u toj jednadzbi: tko u cijeloj toj prici stvara nesto, a tko je beskoristan parazit/konzument?

We are the ones that will open your mind, leave the weak and the haunted behind
17 godina
Deus ex machina kaže...
Kant kaže...

Samo si zaboravio na jednu varijablicu u toj jednadzbi: tko u cijeloj toj prici stvara nesto, a tko je beskoristan parazit/konzument?

Ne kuzim kakve veze ima tvoja replika s mojim postom...

16 godina
neaktivan
Deus ex machina kaže...
Kant kaže...

Samo si zaboravio na jednu varijablicu u toj jednadzbi: tko u cijeloj toj prici stvara  nesto, a tko je beskoristan parazit/konzument?

Ovdje je u pitanju simbioza koja je narusena pretjeranom manifestacijom necije zelje da sto prije zgrne sto vece pare, bez da drugoj strani za ulozen novac uistinu ponudi pravu protuvrijednost koju je moguce nakon konzumacije pohvaliti bez da pritom budes sarkastican.
http://www.ivonazivkovic.net/marihuana.htm
16 godina
neaktivan
AA-d00d kaže...

Da, to znam, ali ja bih za razliku od Deusa inzistirao da mi vrate tih 50€ natrag pod moju punu kontrolu, pa nisu glupi da ne mogu provjeriti da igru još nije ni pokrenuo (vjerovatno ni instalirao).

To je zato jer nemas dume o tome kako karticno poslovanje funkcionira - na svaku transakciju, Valve placa nekakav iznos da bi pokrio troskove transakcije. Tko ce to platiti?

Nije tako jednostavno samo 'vratiti' novac natrag, nije to cash.

We are the ones that will open your mind, leave the weak and the haunted behind
14 godina
neaktivan
Deus ex machina kaže...

To je zato jer nemas dume o tome kako karticno poslovanje funkcionira - na svaku transakciju, Valve placa nekakav iznos da bi pokrio troskove transakcije. Tko ce to platiti?

Nije tako jednostavno samo 'vratiti' novac natrag, nije to cash.

Da, ako se ne varam čak i jedan Paypal koji je specijaliziran na to, nakon što ti netko uplati na račun/acc lovu, ona samo stoji na tvome accountu, nije fizički na bankovnom računu. Tako da ako PayPal ne može ostvariti takvo nešto (dobivaje u ruke direktno love), još manje je očekivati od Valve-a da to uradi.

Onu Classified mozes da koristis kao hladno uruzije, kao ciglu da ubijes nekog sa njom, ASUS DCII moras da pazis kako je na krevet stavljas da se ne iskrivi nesto, da ne nalegne kuler lose - Vlada011
17 godina

@DeusEx - eto sad vidi tko ti je trziste. Ja bi na vasem mjestu kupio dva tri monster trucka i gazio ove kvazikriminalce koji nemaju niti zrna pristojnosti da kazu "Da, kradem, zao mi je, al kradem i tako je" nego jos piyde da je to sto oni rade zapravo ok.

Computer games do not affect kids: I mean if Pacman affected us as kids we'd all be running around in darkened rooms, munching magic pills while listening to repetitive electronic music!

0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice