Sluzbeno je! Mantle je 45% brzi od DX11!

poruka: 295
|
čitano: 46.566
|
moderatori: XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
odjavljen
Re: Sluzbeno je! Mantle je 45% brzi od DX11!
Budokai kaže...
Stjepanj kaže...
mene samo zanima povecanje perfomansi u cfx sistemima s i5 i ostalim quadovima bez ht!

Ni jedan i5 nema HT.

Deder čitaj malo nešto, Alan Forda ili Zagora.. {#}

pa to je i reko 

13 godina
protjeran
Budokai kaže...
Stjepanj kaže...
mene samo zanima povecanje perfomansi u cfx sistemima s i5 i ostalim quadovima bez ht!

Ni jedan i5 nema HT.

Deder čitaj malo nešto, Alan Forda ili Zagora.. {#}

ti da si citao te stripove kao ja s 10godina, s razumijevanjem bi citao moje postove pa nebi pisao ovakve gluposti!LP{#}

||| Core™ inside ||| ;http://battlelog.battlefield.com/bf4/user/SoldierStippy/ ; http://nl.xfire.com/profile/2fu2l/
Poruka je uređivana zadnji put sub 1.2.2014 18:56 (Stjepanj).
13 godina
protjeran
Stjepanj kaže...
ti da si citao te stripove kao ja s 10godina, s razumijevanjem bi citao moje postove pa nebi pisao ovakve gluposti!LP{#}

E... stvarno @Stjepanj , obično pišeš svakojakih bedastoća pa si to sad prenio i na mene {#}

Stvarno, moja greška.

Primite moje duboke isprike, @Stjepanj me izbezumljuje. {#}

Čovjeka možeš najlakše upoznati po njegovim manama. Vrline može svatko odglumiti
Poruka je uređivana zadnji put sub 1.2.2014 19:48 (Budokai).
15 godina
napokon dočekao DNF i Diablo 3
Moj PC  
1 1 hvala 0
15 godina

Evo i AnandTech Review Mantlea.

Swedish latin super funk.
Moj PC  
3 0 hvala 2
14 godina
sirka666 kaže...

Stari ljudi bi rekli "Tresla se brda, rodio se miš!".

I očekivao sam da je to samo marketinški trik, ali sam bio prozvan.
Vjerojatno ću i sada biti, ali cijenim tuđe mišljenje.

Drago mi je da se to uglavnom odnosi na mid i low end segment tržišta te se tu uglavnom najveće promjene i osjete. 

Batllelog: sudy_freak || Samsung Galaxy SII crew. || ↓ Stisni Hvala ako sam ti pomogao. ||
12 godina
Nightmare kaže...

Tamo gdje je najveći bottleneck tamo će i biti najviše porasta u fpsu sa mantle-om gledao sam recenziju prije para dana i normalno, nisam iznenađen da je konfa sa i7 3960x i dvije R9 290 dobila 58% veće performanse jer jedva i taj proc drži te dvije grafe za uzde.ostali će dobiti tako 10-14% ako i toliko, a i to je upitno.

???

14 godina
sudy_freak kaže...
sirka666 kaže...

Drago mi je da se to uglavnom odnosi na mid i low end segment tržišta te se tu uglavnom najveće promjene i osjete. 

Pa ja nemam ništa protic jer imam G2020 i HD7770 i bome se nadam velikom porastu peformanci :D

Strm
14 godina
Strm kaže...
sudy_freak kaže...

Pa ja nemam ništa protic jer imam G2020 i HD7770 i bome se nadam velikom porastu peformanci :D

Koji dio nisi razumio?

Batllelog: sudy_freak || Samsung Galaxy SII crew. || ↓ Stisni Hvala ako sam ti pomogao. ||
17 godina

kolko sam ja skuzio iz ovih vasih postova i linkova o mantel-u , sto se tice ekipa koja ima high end cpu-e nece imat neke koristi ako su upareni sa high edn gpu-ima npr , i7 4770/3770k i 290/290x

ali ce zato ekipa sa high end cpu + cfx imat primjetan boost radi odlicnog skaliranja npr i7 4770/3770k + 2x 290/290x {#}

Poruka je uređivana zadnji put ned 2.2.2014 0:47 (4mal).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Nisi dobro skužio. Profitirati će najviše oni koji imaju bottleneck grafičke/ih od strane procesora. Ostali jako malo.

Twitter: @191x7
Moj PC  
5 0 hvala 0
12 godina

Poenta Mantlea je na CPU da nebude bottleneck,čak je bilo na jednoj prezentaciji da je FX 8350 testiran na 2.0ghz sa minimalnim gubitcima

Moj PC  
3 0 hvala 0
14 godina
odjavljen
4mal kaže...

kolko sam ja skuzio iz ovih vasih postova i linkova o mantel-u , sto se tice ekipa koja ima high end cpu-e nece imat neke koristi ako su upareni sa high edn gpu-ima npr , i7 4770/3770k i 290/290x

ali ce zato ekipa sa high end cpu + cfx imat primjetan boost radi odlicnog skaliranja npr i7 4770/3770k + 2x 290/290x {#}

Ako ja sad stavim HD 7970 na svoj CPU imat ću BOTTLENECK i kad dođe Mantle onda mogu profitirati od te grafičke kartice više nego što sam mogao bez Mantlea.

16 godina
neaktivan

Beta na DL barem mobilna: 13.350.1005.0

amd_catalyst_14.1_mobility_betav1.6

http://support.amd.com/en-us/download/mobile?os=Windows+7+-+64

EDIT: MOM.exe se kreša..... :p

Poruka je uređivana zadnji put ned 2.2.2014 7:24 (Oldy).

0 2 hvala 0
15 godina
sudy_freak kaže...
sirka666 kaže...

da prostiš kolega, al ga se*re*š bezeze.

pa praktički dobivaš minimalno barem cca 10% više , u skoro bilo kojoj kombinaciji...i to za "đabe"....(po trenutnim rivjuima)

i to samo zasada, a što će tek biti kada se još to sve pošteno popegla, igre dodatno optimiziraju...

jedini koji bi se mogli trenutno osjećati "nag*uženi" jesu vlasnici high end mašina sa nVidia karticama.

no ,ne sumnjam da se i nVidia nebu pridružila ako se da optimizirati i srediti driver.

jbm mu, neki nisu nikada zadovoljni.

Poruka je uređivana zadnji put ned 2.2.2014 10:18 (vrx).
16 godina
neaktivan

Po meni, sve ovo je vrlo vrlo dobra vijest, koja za ove s i7 4770k i slicnima, kojima eventualno Mantle u blizoj buducnosti nista ne znaci, znaci da su sigurni da ce im proc bit jos dugotrajniji te da ce moc kupit grafulja novijih generacija dulje nego su ocekivali, ako taj Mantle zazivi u smislu da postane normalno da igra bude optimizirana za istog

To sto cete za svoju dusu (ili uistinu za nesto sto vrijedi) radije kupit i novi proc, maticnu, vasa stvar i  ne igra puno ulogu, jer ako netko nema para a zeli igara sto ne bi samo u grafulju ulozio :)

A tek za one sa trenutno slabijim procovima :))), sam mi nije jasno zasto (ako je ipak moguce i van GCN-a) ne optimiziraju za starije grafe, poticanje prodaje? Nije li im bolje biti jos vise fair?

EDIT: da ne spominjem mobilni segmet u kojem procovi kao i7 (bar oni jeftiniji) jos nisu ni blizu punokrvnima :)

Ukoliko smatrate da sam vam svojim postom, citiranjem, ili odgovorom pomogao, uzmite u obzir stisnuti tipku ''Hvala'', hvala Vam :)
Poruka je uređivana zadnji put ned 2.2.2014 11:29 (Mojpismonosa).
Moj PC  
2 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Ako sam dobro skužio taj mantle,ja bih trebao dobiti dosta s njim obzirom da imam i3 a grafu HD7850?

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
weks kaže...

Ako sam dobro skužio taj mantle,ja bih trebao dobiti dosta s njim obzirom da imam i3 a grafu HD7850?

ukratko,da

pogotovo ukoliko naletiš na igru gdje si jako limitiran procesorom.

Poruka je uređivana zadnji put ned 2.2.2014 11:32 (vrx).
16 godina
neaktivan

Na 7 pro sp1 se MOM.exe ne kreša ali na 8.1 Pro da opet fušaju.... :p

0 0 hvala 0
17 godina
Moj PC  
2 0 hvala 1
16 godina
neaktivan

0 0 hvala 0
15 godina
Oldy kaže...

Na 7 pro sp1 se MOM.exe ne kreša ali na 8.1 Pro da opet fušaju.... :p

zanemari, nisam niti vidio da imaš lap :)

Poruka je uređivana zadnji put ned 2.2.2014 12:44 (vrx).
14 godina
neaktivan
vrx kaže...
sudy_freak kaže...
sirka666 kaže...

da prostiš kolega, al ga se*re*š bezeze.

pa praktički dobivaš minimalno barem cca 10% više , u skoro bilo kojoj kombinaciji...i to za "đabe"....(po trenutnim rivjuima)

i to samo zasada, a što će tek biti kada se još to sve pošteno popegla, igre dodatno optimiziraju...

jedini koji bi se mogli trenutno osjećati "nag*uženi" jesu vlasnici high end mašina sa nVidia karticama.

no ,ne sumnjam da se i nVidia nebu pridružila ako se da optimizirati i srediti driver.

jbm mu, neki nisu nikada zadovoljni.

Dobro zboriš,ja sam recimo bil na vagi ubost opet nvidinu grafu al kak stvari stoje pričekat ću još razvoj događaja jer normalno da je svima u interesu da čim bolje i jeftinije prođe a kaj se tiče vlasnika high end mašina njima fakat jedno vrijeme taj mantle ništa ne znači kad iovako imaju dobre performanse a tih par fps-a im ionako neče nešt značit u životu .Svejedno me kopka da sam mogel ostavit stari phenom umjesto fx-a i ubost ati r9 seriju neku al jbga šta je tu je.Sve u svemu zasad kak stvari napreduju kolko čitam je ok,vidjet ćemo kak će to sve dalje zgledat.

Ako si ti genije nisam ni ja budala.
14 godina

Ne treba ti biti žao što si prešao na FX-a sa Phenoma, ipak je FX unatoč svemu osjetno jači i napredniji CPU od starog Phenoma.

Moj PC  
4 0 hvala 0
14 godina

Evo još jedan članak o mantle API-u i pomaci se vide i to nije malo. Stvarno bi ovo moglo biti super još kad se sve posloži i proširi podrška na sve više igara.

http://www.legitreviews.com/amd-mantle-api-real-world-bf4-benchmark-performance-catalyst-141_134959

17 godina

onda super za mene koji imam vec pomalo stari i7 860@2.8 i R9 290. Iako koliko sam vidio BF4 nije tolko cpu bound igra jer mi je proc cijelo vrijeme na 40-50%. Al ipak je skocio fps u BF4 i mantle-om.

Bolje biti bez one stvari nego bez srece!
Moj PC  
1 0 hvala 0
14 godina
odjavljen
Dermentor kaže...

onda super za mene koji imam vec pomalo stari i7 860@2.8 i R9 290. Iako koliko sam vidio BF4 nije tolko cpu bound igra jer mi je proc cijelo vrijeme na 40-50%. Al ipak je skocio fps u BF4 i mantle-om.

A grafa ti je na?

12 godina

Jel  taj mantle virjedi i za grafe tj. jel ću dobiti kakvo poboljšanje

Moj PC  
1 0 hvala 0
14 godina
odjavljen
hrčak kaže...

Jel  taj mantle virjedi i za grafe tj. jel ću dobiti kakvo poboljšanje

Pa za Mantle i jest za grafe.

12 godina

Mislio sam reći za laptope

Moj PC  
0 1 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice