Kupac bi također mogao malo promijeniti svoje navike - umjesto da naručuje pet pošiljki od po dolar-dva, mogao bi naručiti jednu pošiljku sa svim proizvodima koji ga interesiraju, od jednog prodavača. Time ne samo da mu tih 4,5 kune neće izgledati tako strašno u odnosu na cijenu pojedinačne pošiljke, nego će manje opterećivati poštanski promet i štediti ambalažu. Loše navike treba mijenjati - kad se već naručuje s drugoga kraja svijeta, onda od tog jednog prodavača je uputno naručiti što više proizvoda koje se planiralo - uštedjet će se muka svima u lancu.
Super ti je ovaj savjet, ali prolazi samo u idealnim uvjetima. Lako je kada kupuješ na stranici proizvođača, ali odi na dx.com i probaj tamo sve "staviti na hrpu". Pa i meni je lakše da mi sve dođe odjednom, ali iako naručiš tri stvari zajedno - one dođu odvojeno i čak u različito vrijeme...
To je onda problem DX.com-a. Osobno sam s DX.com-a naručio "čak" jednom. Ja sam eBayevac. Na eBayu mi se svega nekoliko puta dogodilo da su mi pošiljku radvojili na više paketa.
Nitko nije rekao da je sufinanciranje razlog razlici u cijeni.
Kako to točno funkcionira, znam isto kao i ti - čitaj: ne znam. HAKOM kaže da se small packet plaća u odredišnoj zemlji. HP kaže da je small packet jeftinija usluga. Iz toga dvojeg dalo bi se zaključiti da HP ili to mora naplatiti ili dobiva manji love od poštarine pa onda zbog toga mora naplatiti.
Ako netko točno zna kako stvari stoje, neka kaže. Mislim, ima li itko opravdani razlog smatrati da HP i HAKOM lažu?
Ne piše ono što si ti zacrtao da treba pisati. Inzistiraš na besmislici da treba eksplicitno biti zabranjena naplata paketa ispod 500 grama iako bi i malo dijete shvatilo što znači formulacija 'može se naplatiti paket teži od 500 grama'.
Da zaključimo konačno s tim - nigdje u tom dokumentu ne piše da se uručivanje malog paketa ne smije naplaćivati. HAKOM u vezi tog i svih relevantnih dokumenata kaže da je sve OK. Tvoje tumačenje se temelji na tvojoj nestručnoj, proizvoljnoj interpretaciji teksta dokumenta. Stoga ga ne prihvaćam.